Top Social

International Suit Up Day / Nemzetközi "Öltözz ki!" nap

Thursday, October 21, 2010
 If you are a facebook user and/or watch the TV series "How I Met Your Mother", you must have heard about the International Suit Up Day. If you haven't, you can watch 2 videos of Barney (one of the main characters in the series) who is obsessed with suits :) Neither Barney did always wear suits...:) and Who would you choose? The woman or the suits? :P
I havent seen too much people in elegant outfits on this particular day, well at least not more than any other day. But I saw 2 guys my age who were wearing casual bags to elegant suits so I'm 100% sure they were participating in the event too.

 Ha Ti is fent vagytok facebookon és/vagy nézitek az "Így Jártam Anyátokkal" sorozatot, akkor biztosan hallottatok a "Nemzetközi Öltözz Ki Nap"-ról. Ha esetleg mégsem, itt megnézhettek 2 videót Barneyról, az egyik főszereplőről, aki odavan az öltönyökért :) Mert Barney sem hordott mindig öltönyt...:) és Ti kit választanátok? A nőt vagy az öltönyöket? :P
Én nem láttam túl sok embert ilyen elegánsan e jeles napon, legalábbis nem többet mint bármelyik másik nap. De láttam két korombeli srácot akik hétköznapi táskát hordtak elegáns öltönyhöz szóval 100%-ig biztos vagyok benne hogy ők is részt vettek a mozgalomban.Yes, even I came out with a Barney Stinson suit-inspired outfit. I didn't want to wear a simple, boring blazer-trousers/pencil skirt combo for today, and anyways, down with conventions! So this is the début of my new presents from my Mum mentioned in this post. As a belt I used one of my favourite satin ribbons to make it more feminine and elegant. The vest might be an old piece, but it's so fashionable with the military inspired buttons that I just couldnt resist.)

Igen, még én is kijöttem egy Barney Stinson-inspirálta szettel. Nem egy egyszerű, unalmas blézer-nadrág/ceruzaszoknya kombót akartam felvenni, meg amúgyis, le a konvenciókkal! Tehát most debütáltak az ajándék rucik amiket Anyukámtól kaptam és amiről már írtam korábban itt. Övnek az egyik kedvenc szaténszalagomat használtam hogy elegánssá és nőiesebbé tegyem az összeállítást. A mellény talán egy régi darab lehet, de annyira stílusos a katonai stílusú gombokkal hogy nem tudtam neki ellenállni.


About the Heidi-hair: every model's hair was braided like this on the Emanuel Ungaro 2011 Spring/Summer fashion show and I felt it would totally go to the strict business look. I love hair accessories or wearing my hear in a varied way. Because it's quite long I can make any kind of hairdos with it. I dont think I'd ever go short again: I was forced by my Mum to wear short hair 'till the age of 11 to handle it easier. She may have been right because I had (and still have) thin hair which can be messed up easily but hard to comb after. Conclusion: either ways, for little children shorter hair is more practical. 

A Heidi-hajról: minden modellnek így volt fonva a haja az Emanuel Ungaro 2011 Tavasz/Nyári divatshowján és úgy éreztem ez tökéletesen illene a szigorú business-lookhoz. Imádom a hajkiegészítőket vagy csak változatosan hordani a hajamat. Mivel elég hosszú, mindenféle frizurát elkészíthetek belőle. Nem hiszem hogy valaha újra rövid lesz: 11 éves koromig Anyukám kényszerített hogy rövid hajat hordjak mert azt könnyebb kezelni. Talán igaza volt mert vékony szálú hajam volt (és még van is) ami könnyen összegubancolódik viszont nehéz kifésülni. Következtetés: akárhogyis, a kisgyerekeknek praktikusabb a rövid haj.

Barbara Palvin the famous hungarian model at the Ungaro 2011 Spring/Summer fashion show / Palvin Barbi, a híres magyar modell az Ungaro 2011 Tavasz/Nyári divatbemutatón

And Me, with the same hairstyle. / És én, ugyanazzal a frizurával.

When a child is a bit older and she can comb her hair alone with care she deserves to decide about her hairdo. But I can tell, I hated to look like a boy :D So if I will have a little baby girl, I'll get a girly but short haircut for her. I really like Suri Cruise's hairdo, its practical but very cute and girly!

 Amikor a gyerek kicsit idősebb lesz és már úgymond tudja "vigyázva" fésülni (tehát nem tépni) a haját akkor már megérdemli hogy döntsön a frizurájáról. De meg kell hogy mondjam, akkor utáltam hogy úgy néztem ki mint egy fiú :D Ezért ha nekem valaha lesz egy kicsi lányom, rövid de kislányos hajat fogok vágatni neki. Nagyon kedvelem pl. Suri Cruise frizuráját, ami praktikus de mégis cuki és kislányos!

Suri Cruise

The weather was chilly so I had to top the outfit with a coat and because the outfit was still very simple, I could throw on a statement piece! Any nice classic-tailored coat would go with this, like camel or black trenchcoats, but I chose something really WILD so even Barney Stinson could say when he notice me: ROAR :D

Elég hűvös volt úgyhogy fel kellett még vennem egy kabátot és mivel a szett még mindig egészen egyszerű volt, ez lehetett egy feltűnő darab! Bármilyen klasszikus szabású kabát jól illett volna ehhez mint egy teveszín vagy egy fekete szövetkabát, de én valami VADat választottam, amit még Barney Stinson is megirigyelne ha meglátna :D

 Roxy posing for the camera / Roxy is pózol a kamerának

 And a last picture about my little family: the best chauffeurs :P /És egy utolsó kép a kis családomról: a legjobb sofőrök :PCoat/Kabát: Topshop
Shirt, vest, trousers, bag: from Mum's warderobe / Ing, mellény, nadrág, táska: Anyukámtól ajándékba
Scarf/Sál: Stradivarius
Shoes/Cipő: Buffalo
3 comments on "International Suit Up Day / Nemzetközi "Öltözz ki!" nap"
 1. Először is:Ha szereted a haj kiegészítőit, használd is őket! Itt ugyanis a hajad NEM hasonlít Palvin Barbara frizurájára. Tudod miért? Mert laza. a tarkódnál nem elkanyarodik, hanem lóg. És ettől nem elegáns, ettől nagymamás. Ez nem "buisness-look"-ahogy te mondod, hanem csapzott haj.
  Még egy jó tanács: nézegettem a képeidet, és ez alapján meg kell állapítanom: te nem tudsz pózolni.A "pont mint anyukája" című képnél is úgy álltál be, mint aki hűűűű de szexi. Ez a póz viszont feszes, természetellenes, (mint a legtöbb pózod) kiengedett hajjal, valaminek nekidőlve lenne jó. És igazad is van a kép címével kapcsolatban: azon a képen kb. 38-nak nézel ki. Viszont szépen kihangsúlyoztad a fejed és karod tartásával, hogy aránytalanul nagy orrod van. ez persze nem ront az arcod szépségén, inkább az a gond, hogy az ajkad vastagsága az átlagos ajak 1/3-a. Ettől minden képen úgy festetsz, mint egy szigorú nevelőnő, akár párducmintás a kabátod, akár cinágyszoknya van rajtad, a te arcod még Mary Poppis marad (úgy, ahogy a könyvben leírjak, nem úgy, ahogy a filmben van:) Babaarc, csak pengevékony a száj, és nagy az orr. Mint akinek Frank Einstein volt a plasztikai sebésze.
  Szóval szerintem értesz Te valamilyen szinten a divathoz, meg fel is tudsz többnyire öltözni, csak nem kéne fotómodelleset játszani. Mert ahhoz arc is kell. Szép arc. Az meg neked nincs.

  ReplyDelete
 2. Bocsi, ha az előző komment nem volt túl kedves, de azt kérted írjunk véleményt. Nekem pedig az a véleményem, hogy neked a kamera másik oldala lenne előnyösebb.

  ReplyDelete
 3. Teljesen igazad van, fogalmam sincs hogy milyen pózok előnyösek nekem vagy milyen arc mutat jól a fotókon. Ezt aláírom, nem is vagyok modell. Mondjuk nem hiszem h a legtöbb divatblogger szép vagy modellalkat lenne, de mivel modellem nincs, saját magamon mutatom be a ruhákat. Igyekszem ezentúl ötletesebb pózokat kitalálni meg az arcomat is előnyösebben fotózni, de még a photoshophoz sem értek h az esetleges hibákat korrigáljam :( Azért már rajta vagyok és próbálgatom. Hát az h az arcom nem tetszik, az teljesen szubjektív, sajnos ebben nem tehetek a kedvedre, de azért örülök h megosztottad a véleményed :)
  Jójó, fodrász sem vagyok, de mindenképpen ki akartam próbálni ezt a fajta hajat és azért valljuk be elsőre nem lett rossz. Mármint azért mert egy kicsit lazább mint az Ungaro féle haj, még nem lesz nagymamás :D Ne legyünk sznobok h azért mert Palvin Barbi meg Ungaro az chic, ez meg mindjárt nagymamás mert nagyon hasonlít a kettő.
  Meg azt írtad ne is próbálkozzak a pózolással... azért próbálkozom még ha erőltetettnek is hat mert különben annyira uncsik lennének a képek. Igyekszem változatos helyeket, változatos ruhákat, változatos cikkeket, és változatos pózokat is kitalálni. egyelőre sajnos inkább kevesebb mint több sikerrel. Ja meg legalább lehet nevetni a béna modellpróbálkozásaimon :D
  De igyekezni fogok azért h megkedveld a blogom.
  Szép napot és köszönöm h ezeket leírtad, mert ez mind arra inspirál h még jobb akarjak lenni :) Ha bármi egyéb ötleted van, feltétlenül oszd meg!
  Lidia

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature