Top Social

An outfit for shopping and theatre / Összeállítás shoppinghoz és színházhoz

Sunday, October 17, 2010A couple of days ago it was Glamour days in Hungary, when you could spend less on your shopping spree with the coupons from Glamour magazine. I was quite unlucky because a week before the event it was not possible already to find a single Glamour magazine so I couldn't get the coupon booklet. Though I didnt intend to buy tons of things, just mostly window shopping, I organized a meeting with one of my friends to go and help him to buy some really fashionable pieces on the first day of the event. But a day before the event he disappeared, I couldnt find him anywhere so that was it, I lost my company for the glamour days. Thank God, that a couple of days before, we went window shopping with one of my friends who is back from the Netherlands, so we rarely meet but both of our passion is clothes and make-up. That's why we spent a day browsing the stores to be up-to-date when the Glamour days come. There were 2 outfits in my head what to wear for that day, because she is such a pretty girl, and it's not whatever you can wear when you go somewhere with her. She always catches everyones eye, she has a good sense of style so if you don't want to feel yourself ashamed, you have to be creative when going out with her. This may sound awkward but I always choose it carefully what to wear for that day. It is not just the weather and my mood what counts. I try to find something that goes with the feeling of the place where I go and if I meet someone, I even try to please the person or if its possible match them in a way. And one more thing: to spice up the look, I try to put my personality in it, with a little humour or creativity. I know that I shouldnt take dressing up so seriously, call me eccentric, but this is the way I am. The first look was quite boho, so I chose that to put it away later and took something that is chic, elegant and feminine. This is what I will show you today.
Wherever we went, people were staring and making comments, whispering and sometimes laughing. I guess when they were surprised at me, they were shocked by the shoes and especially the hot pink satin neckband. I think this is what made the outfit complete, a real statement piece, matches the shoe and catches the eye. Without the shoes and the band, the outfit would be quite boring. And that's what I really wouldn't like! :D
This outfit was a jolly joker for not just visiting the stores but for going to the theatre too! Funny coincidence that my other friend from Netherlands is here in Hungary too, and she invited me for a play to the National Theatre. The pictures are made there, by her. So thank you Amanda for being the best photographer ;) 
XOXO,
Lidia.

Pár napja voltak a Glamour napok itt Magyarországon, ez az az esemény amikor kevesebbet költhetsz a Glamour magazin kuponjai segítségével. Nekem elég szerencsétlenül alakultak a dolgok, mert már egy héttel az esemény előtt lehetetlen volt akár egy darab Glamourt is találni, így nem tudtam kuponfüzetet szerezni. Bár nem terveztem hogy beszerzek egy tonna cuccot, többnyire csak nézelődni akartam, ezért megszerveztem egy talit az első Glamour napra egyik barátommal hogy segítsek neki és szerezzünk pár nagyon divatos darabot a ruhatárába. De ő egy nappal az esemény előtt eltűnt és nem találtam sehol, így annyi lett a társaságomnak a Glamour napokra. Hála Istennek egy pár nappal ezelőtt elmentünk kirakatot nézegetni egyik barátnőmmel, aki most jött vissza Hollandiából, így ritkán találkozunk, de mindkettőnk nagy szenvedélye a ruhák és a sminkek. Ezért egy napot töltöttünk az üzletekben hogy naprakészek legyünk mire jönnek a Glamour napok.
A fejemben 2 szett volt ami között vaciláltam hogy melyiket vegyem fel arra a napra, mert ő nagyon csinos lány és nem mindegy mit veszel fel mellé. Őt mindenki megnézi, nagyon jó stílusérzéke van úgyhogy ha nem akarod magad kínosan érezni mellette, kreatívnak kell lenned mikor elmész vele valahová. Ez talán furcsán hangozhat, de mindig nagy gonddal választom ki mit viseljek aznap. Nem csak az időjárást és az aktuális hangulatomat veszem figyelembe. Megpróbálok valami olyat találni ami megy a hely hangulatához ahová megyek és ha találkozom valakivel, megpróbálok neki  is tetszeni, vagy ha lehetséges valamilyen módon hozzáöltözni. És mégvalami, hogy feltegyem a pontot az I-re, megpróbálom beletenni a személyiségem is az adott öltözékbe, egy kis humort vagy kreativitást adni bele. Tudom hogy nem kéne ilyen komolyan venni az öltözködést, hívjatok hóbortosnak, de ez vagyok én. Az első szett elég bohókás volt, így azt gondoltam jobb lesz későbbre eltenni és végül egy nagyon sikkes, elegáns és nőies összeállítás mellett döntöttem. Ezt mutatom be ma nektek.
Akárhová mentünk, az emberek bámultak és megjegyzéseket tettek, suttogtak és néha felnevettek. Azt hiszem amikor rajtam lepődtek meg, a cipő és legfőképpen a pink szaténszalag sokkolta őket. Szerintem ez tette teljessé az összeállítást, egy igazi feltűnő darab, ami illik a cipőhöz és odavonzza a tekintetet. A cipő és szalag nélkül az egész unalmas lenne. És ezt nagyon nem szeretném :D
Ez a szett nem csak üzletnézegetésre volt ütős, hanem színházba is! Vicces véletlen hogy a másik barátnőm Hollandiából is itthon van, és meghívott egy színdarabra a Nemzeti Színházba (János vitéz). A képek is ott készültek, ő volt a fotós is. Úgyhogy köszi Amanda hogy a legjobb fotós voltál ;)
XOXO
Lídia

Blazer/blézer: Promod
Black sweater/hosszúujjú felső: Mexx
Plaid trousers from Mum's warderobe/ Kockás nadrág Anyu szekrényéből
Bag/Táska: Orsay
Shoes/Cipő: Mango

Post Comment
Post a Comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature