Top Social

Little Red Riding Hood in Wonderland / Piroska csodaországban :)

Tuesday, November 16, 2010
Though I don't have a personal page on facebook anymore (just for the blog) I know that most of the people changed their profile pictures to cartoon heroes :) In this post I show you what mine was, when I was still on facebook because I deleted myself on the first day of this game. The game inspired me a bit and I mixed up 2 tales in todays outfit, you may have already realized what are they from the title. But if not, let the pictures do the talking ;)

Bár már nincs személyes adatlapom facebookon (csak a blognak), azért tudom hogy most a legtöbb ember megváltoztatta a profilképét rajzfilmhősökre :) Ebben a bejegyzésben többek között megmutatom mi volt az enyém, mert a játék első napján még fenn voltam facebookon. A játék egyébként engem is inspirált egy kicsit és összekevertem 2 mesét a mai szettben, szerintem már rá is jöttetek a címből. De ha mégsem, beszéljenek inkább a képek helyettem ;)


Before I show the other pictures, lets see what my profile picture was on facebook in this game :) The best thing in facebook for me were these social events, that can put you in touch with others. I really liked it that I could leave comments at others' pictures or messages on the wall just for fun without having them thinking I want something. On other social sites, like on the hungarian social network, "iwiw", this is not a trend, you only interact in a letter and you only comment to 1-2 people. But with the cool message wall of facebook, you could interact with all of your friends. So why did I delete myself? There are 2 reasons for that. I noticed that I was spending more and more time checking my facebook (so addictive...) plus I got more and more annoyed with it because I was hiding all the games and apps, but more and more came.
 Then I got angry with my friends there, how stupid things they were writing to the wall. And I kept hiding them too. The last straw was when I sent all of them an invitation requesting to like my blog to help me. 12 people liked it. Then I realized: if all of the 200 people would really have been my friends, then I had 200 likes. So I have 12 real friends out of 200? If I deleted the other 178, what would remain? I would shortly got bored with the cool message board. So I decided to delete myself and just make a page for my blog, because this is the new me, and whoever likes it, is really my friend, cos they appreciate me as I am. The others (it turned out that they are about 165 :D Well if we count iwiw too then the numbers are more depressing: 335 :S) are just a waste of time. And now let's see my cartoon (or as you like: my last facebook...) ...profile pic! What do you think of facebook and social networks? Please tell me in comments! ;)
XOXO
Lidia

Mielőtt megmutatom a többi képet, nézzük mi is volt a profilképem a játékban :) Nekem ezek a kis társadalmi események voltak a legjobbak a facebookban, hogy összehozott a többi emberrel. Nagyon tetszett hogy kommentelhettem mások képeihez vagy üzenőfali bejegyzéseihez csak úgy, anélkül hogy ők arra gondoltak volna hogy akarok tőlük valamit. A többi ilyen közösségi oldalon mint pl. az iwiw-en, ez nem divat, csak levélben érintkezel vagy 1-2 ember képéhez írsz. De a facebook menő üzenőfalán az összes barátoddal egyszerre érintkezhetsz. Akkor mégis miért töröltem magam? Erre két ok van. Észrevettem hogy egyre több és több időt töltök a facebookom nézegetésével (teljesen függővé tesz...) ráadásul egyre idegesítőbb mert egyre több és több játékot rejtek el, mégis mindig jönnek újak.
Ezután a barátaimra lettem dühös hogy milyen hülyeségeket írnak ki. És aztán őket is elkezdtem elrejtegetni az üzenőfalról. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor minden ismerősömnek küldtem egy meghívást hogy kedveljék a blogomat és segítsenek. 12 ember kedvelte. Ekkor jöttem rá: ha mind a 200 ember igazán a barátom lenne, akkor már 200 like-om lenne. Tehát csak 12 barátom lenne ebből a 200ból? Ha letörlöm a maradék 178-at, mi marad? Hamar megunnám a király üzenőfalat. Tehát úgy döntöttem letörlöm magam és csak a blognak csinálok egy oldalt, mert már ez az új énem, és aki kedveli, az tényleg a barátom, mert ők már úgy értékelnek engem, amilyen vagyok. Az a 178 (időközben kiderült hogy azért kicsit kevesebb: 165 :D Mondjuk ha az iwiw is számít, akkor azért elkeserítőbbek a számok: 335 :S) pedig csak időpazarlás. És most lássuk a rajzfilm (vagy ha úgy jobban tetszik: a legutolsó facebook...) ... profilképem!
Ti mit gondoltok a facebookról és a közösségi oldalakról? Kérlek mondjátok el kommentben ;)
XOXO
Lídia.

Here is Belle, one of the main characters of the Disney movie I saw a hundred times as a kid (Beauty and the Beast) / Íme Belle, az egyik főszereplő abból a rajzfilmből, amit gyerekként legalább 100x láttam (Szépség és a Szörnyeteg)

 And now, meet Little Red Riding Hood :D / Itt pedig már "Piroskát" láthatjátok :D
Who is on my t-shirt? :P / Na ki van a pólómon? :PHeadband, Alice t-shirt / Hajpánt, Alice póló: Bershka
Blazer, gloves / Blézer, kesztyű: F&F
Jacket, bag / Dzseki, táska: Zara
Scarf on my head: a long warm piece of material that had a scarf shape, I found it somewhere / Sál a fejemen: hosszú, meleg sál alakú anyagdarab amit találtam valahol
Skirt / Szoknya: H&M
Knitted tights / Kötött harisnya: Calzedonia
Faux shearling boots / Műirha csizma: Graceland
6 comments on "Little Red Riding Hood in Wonderland / Piroska csodaországban :)"
 1. You look lovely!!!

  xxx
  Vikki

  http://stylometre.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Ne foglalkozz; vele az a lényeg h azt csináld amit szeretsz; ha valaki nem eléggé barátod hagyjad hadd hulljon ki a rendszerből; hidd el lesz helyette más. Am már tök szép hosszú a hajad :)

  ReplyDelete
 3. Köszönöm :) a hajam szerencsére gyorsan nő, csak azt sajnálom h olyan sokszínű, de már nem fogom festegetni, hogy ne tegyem tönkre, hagyom hogy lenőjön :)
  Amúgy teljesen igazad van! Itt most legalább ha kevesebb is a követőm, de legalább őszintén érdeklődnek :D És a minőség számít, nem a mennyiség. Rájöttem ez a blogolás nagyon nekem való, sokkal hasznosabb mintha eltöltök egy órát facebookon üzifal olvasgatással :) Azalatt az egy óra alatt pont megírok itt egy cikket.

  ReplyDelete
 4. The red skirt is great!!!
  well you've represented the characters, you're beautiful!
  Lydia, you can subscribe to the website of mango and alert you to the shows live there and more promotions. Hope it help.
  xoxo
  María

  lookofstyle.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Hi! I love those boots - that are fab and perfect for winter.

  Thanks for your comment today at my blog. I responded back there. :)

  MeggyD

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature