Top Social

Christmas market / Karácsonyi vásár

Sunday, December 5, 2010
Yes, right, I know it's just November, but before you know where you are, Christmas is here. To get into the mood, we visited the little Christmas market, that is installed every year in our district. We had to dress up warm because it was so cold, though the sunshine nearly tricked us :) Everyone was looking at us, my Boyfriend was fed up with that :D He can't get used to attention around us, though he's trying so hard, for 5 years now :D We were looking for Christmas presents, it's so hard to guess what to buy for so many people. When I was a child I liked this time of year so much better.


Igen, tudom hogy még csak november van, de mire észbekapnál, már itt is van a Karácsony. Hogy hangulatba jöjjünk, megnéztük a kis karácsonyi vásárt amit minden évben felállítanak a kerületünkben. Melegen kellett felöltöznünk, mert nagyon hideg volt, habár a nap majdnem kicselezett minket :) Mindenki minket nézett, a Páromnak már elege is volt belőle :D Egyszerűen nem tud hozzászokni a minket övező figyelemhez, habár már 5 éve annyira próbálkozik :DMy life is undergoing some major changes recently. I'm so happy for them, I don't have time to live though, just work-study-sleep-eat, that's how it goes :) But I don't complain, I don't have a single minute to get bored. I have about 6 folders filled with beautiful pictures and creative outfits for you, but I don't want to just put them up, I want to write something that relates to the pictures. But in the future, I will be more active.
So Christmas is coming! How do you prepare for it? Any special plans what to wear then? What to cook? And the most important: what to give? When I was at school, especially high school, I hated the obligatory name-strike out when you had to buy your classmate a present. Of course I got something in return, that was totally useless. Obvious that the other person didn't care about the whole thing at all, while I was browsing at the stores for hours and buying something that was personal and made my classmate happy. I don't know why do they force the kids to buy eachother presents. The parents buy these stuff, who have enough trouble without this, they have to buy stuff for the relatives too which is more important than this. Plus if a child has friends, they can make/buy something if they really like eachother.
Even now I don't find buying presents so important. There are so many things that take away your money. Why make such a huge fuss at Christmas? Spend that money on food, invite your loved ones and cook for them! Nothings better than a good memory of a night when all of you were together chatting and laughing. This is what I will do. Plus if I only cook for my Boyfriend, we can't eat a whole turkey together :D What's your opinion about this? Please tell me in comments :)
And one more thing: I don't get too much rude comments, most of you are very nice and leave sweet messages for me. But for those who intend to write something mean in the future: it only labels YOU if you tell me your opinion in a humiliating way. YES, I told you to leave comments whether they are positive or negative ones. And I ask that in the future too! Negative ones too, please, cos I want to improve so it is very important. But you can tell it in a nice way and of course with an advice how to make that negative point better. You don't have to be mean and rude. We are humans. I trust in you that you can tell what my weak points are in a polite way. If you do so, it is very likely that I take the advice and do it in the future! But if not, then neither will I be nice to you. ( I know people who write such stuff don't care. But I believe you will understand it why I ask this.) Plus I have feelings too, it's not easy posting your face everyday and then reading that I have a big nose or my subjective opinion is RIDICULOUS. There is no need for that. Plus, I know my face and figure and I can't change these. Tell something that I can change, cos I won't go to plastic surgery just because you find me ugly. Cos thinking that IS ridiculous. Thank you. For all the 99% of sweet comenters: thank you so much for supporting me, if you wouldn't exist, I would surely not do this stuff. God bless you and a huge kiss! :-)
XOXO
Lidia.

Az életemben sok nagy változás következett be mostanában. Ezeknek annyira örülök, habár szinte élni sincs időm, csak munka-tanulás-alvás-evés, így megy ez :) De nem panaszkodom, nincs egy percem sem hogy unatkozzak. Legalább 9 mappám van Nektek gyönyörű képekkel és kreatív szettekkel, de nem akarom őket csak úgy felrakni, szeretnék írni a képekhez kapcsolódót is. De a jövőben ígérem aktívabb leszek.
Szóval közeleg a Karácsony! Ti hogy készültök rá? Valami különleges terv hogy mit vesztek fel akkor? Mit főztök? És a legfontosabb: hogy mit ajándékoztok? Mikor suliba jártam, főleg gimnáziumba, utáltam a kötelező név-kihúzást amikor venni kellett az egyik osztálytársamnak ajándékot. Persze, kaptam én is valamit cserébe, ami tökéletesen haszontalan volt. Nyilvánvalóan nem érdekelte az illetőt az egész dolog, míg én órákig nézelődtem az üzletekben, és végül valami olyat vettem ami elég személyes volt és boldoggá tette egy osztálytársamat. Nem tudom miért kényszerítik a gyerekeket hogy vegyenek egymásnak ajándékot. A szülők veszik meg ezeketm akiknek elég bajuk van enélkül is, rokonoknak kell ajándékot venni ami ennél sokkal fontosabb. Ráadásul ha egy gyereknek vannak barátai, akkor azoknak csinálhat/vehet ajándékot ha tényleg szeretik egymást.
Én még most sem találom az ajándékvásárlást olyan fontosnak. Annyi minden van amire rámegy az ember pénze. Minek ekkora felhajtást csinálni Karácsonykor? Költsük ezt a pénzt ételre, hívjuk meg a szeretteinket és főzzünk nekik! Semmi sem jobb mint egy szép emlék egy estéről amikor mind együtt voltunk, csevegtünk és nevetgéltünk. Én ezt fogom tenni. Ráadásul ha csak a Páromnak főzök, aligha tudnánk együtt megenni egy egész pulykát :D Nektek mi a véleményetek erről? Kérlek mondjátok el kommentben :)
És mégegy dolog: habár nem kapok sok bunkó kommentet, a legtöbben nagyon kedvesek vagytok és aranyos üzeneteket hagytok nekem. De azoknak írom most ezt akik a jövőben valami gonoszat szándékoznak írni: csakis TÉGED minősít ha megalázó módon írsz nekem véleményt. IGEN, én mondtam hogy írj kommentet akár pozitív akár negatív. És ezt is kérem a jövőben! Negatívot is, kérlek, azért mert szeretnék fejlődni tehát ez nagyon is fontos. De ezt megmondhatod szépen és egy tanáccsal kiegészítve hogyan tegyem ezt a negatívumot jóvá. Nem kell ehhez gonosznak vagy bunkónak lenni. Emberek vagyunk. Bízom benned hogy udvariasan is el tudod mondani a gyenge pontjaimat. Ha így teszel, több mint valószínű hogy megfogadom a tanácsod és így teszek a jövőben! De ha nem, én sem tudok kedves lenni veled. (Tudom hogy azokat az embereket akik ilyeneket írnak, ez hidegen hagyja. De hiszem hogy meg fogjátok érteni miért kérem ezt.) Ráadásul nekem is vannak érzéseim, nem könnyű ám minden nap posztolni az arcod és aztán azt olvasni hogy nagy az orrod vagy a szubjektív véleményed NEVETSÉGES. Erre semmi szükség. Sőt, nagyon is jól ismerem az arcom és az alakom és ezeket nem tudom megváltoztatni. Mondjatok valami olyat amit meg tudok változtatni, mert nem fogok plasztikai sebészhez menni csak azért mert csúnyának tartasz. Mert ha ezt gondolja valaki, az a nevetséges. Köszönöm. Annak a 99%-nak pedig aki mindig aranyos kommenteket ír: nagyon köszönöm hogy támogattok, ha ti nem lennétek, biztos nem csinálnám ezt. Isten áldjon meg titeket és hatalmas puszi! :-)
XOXO
Lídia.Cap: an old piece / Sapka: egy régi darab
Necklace / Nyaklánc: Pimkie
Earrings / Fülbevaló: Bijou Brigitte
Trousers / Nadrág: Promod
Boots: from the USA / Csizma: Amerikából
Scarf / Sál: Stradivarius

21 comments on "Christmas market / Karácsonyi vásár"
 1. Love your coat and bag!!!
  And your boots are just to die for!!!

  xxx
  Vikki

  http://stylometre.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Hi Lidia, thank you for your comment on my blog. I started follwoing you. It was nice to "meet" you. :) XOXO, Victoria.

  ReplyDelete
 3. Loving the coat. Animal print is super sexy, and so are those boots! Wow, those gold exposed zippers...those will catch anyone's eye.

  http://red-soledfashionista.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. your photos are amazing! you look so beautiful in your outfit! super chic styling!

  ReplyDelete
 5. Thank you my Dearests! Kiss :-*

  ReplyDelete
 6. Hi Lidia! Thanks for your lovely comment!! I'm also following you! Your style is gorgeous!

  http://myownstrangelittle-world.blogspot.com

  ReplyDelete
 7. amazing style,i like coat!

  x x charmediem*

  ReplyDelete
 8. nice coat, follow you
  visit me and follow back, if you like :))??
  xx

  lesimple.sk

  ReplyDelete
 9. Huh... a kabát nélküli képeid nagyon tetszenek! Természetesen a kabát is nagyon tetszik, de anélkül még tetszetősebb a szetted, legalábbis számomra, tényleg egy olyan összeállítás, amire "csorog az ember nyála". =)
  Ami a karácsonyt illeti, már hihetetlenül várom, leginkább azért, hogy a családommal lehessek, és finomakat ehessek. =) (Nyamm. :D) Azt még nem találtam ki, hogy mit veszek fel, mert karácsonyig még természetesen tervezek egy bevásárlást, de amikor végre meglesz minden ajándék, úgysem lesz nagyobb problémám annál. ^^
  Jelenleg, külföldi tartózkodás miatt nem volt olyan nehéz kitalálni, hogy a miniatűr nevezetességeken és a speckó helyi csokikon kívül jobb ajándékot nem is vihetnék, már csak a barátomnak nem tudok kitalálni semmit, de bízom benne, hogy az utolsó pillanatban találok valamit. ^^ Szerintem pocsék ajándékozó vagyok. ^^' Szerinted mi lehet joker ajándék, olyan, amivel nem tudok mellényúlni? ^^'
  Nem tudom, milyen hosszúságú komment nem minősül még arcátlannak? =) Tényleg érdekelne, ti mit tudtok ajándékozni, mert én tényleg mindig nagyon pánikolok, és most hálát adok az égnek, hogy gyorsan, egyszerre lezavarhattam majdnem mindenkit, aki számít. ^^

  ReplyDelete
 10. Szia! Nálunk is megy a névhúzásos dolog, de én szeretem!=)Tavaly kezdtem a gimit (6 osztályos), akkor egy igen aranyos lányt húztam, sikerült is vennem neki egy személyes dolgot.=) Engem az akkori padtársam húzott, aki igazán kitett magáért! Imádom a teákat, ezért kókuszos fekete teát, csokit, és képkeret-hógömböt kaptam, nagyon örültem neki.=) Amúgy szerintem ez egész jó dolog, mondjuk osztályfüggő, mennyire ismeritek egymást, stb. Mi elég összetartó osztály vagyunk, és összességében mindenki meg volt elégedve az ajándékával!=)
  Amúgy nagyon szeretem a karácsonyt, az ajándékvásárlás külön program, az ünnepi szettemet is meg szoktam tervezni.=) Idén még nem tudom, mit veszek fel.
  Én is gondoltam már egy karácsonyi post-ra, de egyszerűen nincs időm írni, tézé tézé hátán...=/

  ReplyDelete
 11. hi, lidia! thanks for following my blog too and leaving a comment on the sparkly flats and lace-up boots. i was very excited to receive those in the mail. :D love your outfit. all the pieces compliment each other. my favorite is the animal-print coat and the boots. :)

  about the holidays, just like you, i'd rather spend time with friends and loved ones. just chatting, eating, and simply having a good time. presents are fun, but celebrating the holidays with all your favorite people means a lot more. shopping for presents can be quite difficult. especially shopping for a classmate whom you hardly know for those gift-exchange things. i'm so glad i don't have to do that anymore. it drove me crazy to look for stuff. haha... now, it just goes down to immediate family and the boyfriend. makes it easier.

  take care and i'm looking forward to more visits to your blog. :D

  ReplyDelete
 12. Kitty olyan nincs hogy túl hosszú komment :D Imádom olvasgatni a reakciókat, szóval emiatt ne aggódj. Pláne ha magyar szót olvashatok itt, mert inkább külföldön elterjedt az ilyen jellegű blogolás és ezért nehéz itthon megtalálni az érdeklődőket :) Vagy csak én nem jöttem rá még a legjobb reklámra.
  Örülök hogy tetszik a szett :) Igen, valóban a kabát alatti rész a lényeg mert ez a kabát már sok bejegyzésben szerepelt, csak felvettem hogy ne fagyjak meg, mert ez az egyik legmelegebb kabátom, a mínuszokban is melegen tart.
  Ötletes a helyi specialitás ajándéknak, én a páromnak is azt vinnék, New Yorkból megkapta mindennek a miniatűrét ahol jártam, Svájcból gyönyörű svájci bicskát kapott Zürich dombormű-másával. Mauritiusról különleges kagylót kapott, a többi helyen meg együtt voltunk. Most aviátor dzsekit szeretne, szóval lehetne azt, vagy valami különleges parfüm (nem gagyi playboyos :D) ha szeret olvasni akkor vmi ízléséhez passzoló könyvet (ha szeret focizni vagy forma1et nézni akkor ilyen jellegűt, ha inkább regényes akkor vmi férfias regényt) én ruhát imádok neki venni vagy kiegészítőt mert az nincs méretezve pl. kalap, sapi, ha jól el vagy eresztve anyagilag akkor óra, én azt már régóta tervezem :D Mozijegy, focilabda, wellness hétvége, Lush massage-bar és egy kézi készítésű kupon hogy megmasszírozod... nah hogy belejöttem az ajándékötletekbe :P Hú és egyszer vettem a kocsijába nagyon vagány nonfiguratív sárkányos üléshuzatot. Remélem segítettem :) 5 év alatt már annyi mindent kipróbáltam és általában mindnek örült :) De lehet hogy csinálok 1-2 nap múlva egy ajándékos bejegyzést és abba írok még mert most tök jók jutottak eszembe.

  ReplyDelete
 13. Apolka örömmel hallom hogy szerencsével jártál az ajándékozás terén és jó dolgokat is kaptál viszont! :) Úgy látszik akkor csak én szívtam meg :S
  Az ünnepi szettem én is megtervezem mindig :) Mivel a Karácsony a legkülönlegesebb ünnep, ezért arra szeretnék ebben az évben a legkülönlegesebben felöltözni. Remélem sikerül, most ki is találtam valami nagyon jót amiből majd bejegyzés lesz :D
  Ez meg még csak egy elő-karácsonyi post, szeretnék ennek a gyönyörű ünnepnek valami nagyszabásút :) Sőt 2őt is: egy ajándékötleteset és egy olyat amin az ünnepi ruhám van :)

  ReplyDelete
 14. gorgeous outfit!! Love the boots! I totally agree with you that the spirit of Christmas is about just spending quality time iwth loved ones, rather than presents.

  ReplyDelete
 15. Hi Jannie! Thanks for the comment, I understand your excitement because I love getting comments too, each of them make my day :)
  Oh the boots, I tell you a secret when I bought them they were a bit small but they are leather so wearing them for a whole winter (last year) made them bigger, and now they fit me perfectly :)
  I love shopping too, when its not an obligation. When I see something and take it home as a surprise. But not with the feeling: "OMG I only have 2 days and I still have no idea what to give to twenty-something people :D" Thats horror :D
  Its nice that its not only me who felt weird about the shopping for classmates :) Started to feel I was the only one, the outsider :)
  Thank you for visiting, have a nice day :)
  XOXO
  Lidia

  ReplyDelete
 16. Thank you Penelope :)
  And a big kiss for everyone for reading my post :) Kiss!

  ReplyDelete
 17. Never to early to kickstart the christmas cheer. Love the coat!

  ReplyDelete
 18. This year will be my first year when I get to attend Christmas market! YEAH!!! so excited! I love your outfit!

  ReplyDelete
 19. Your boots are amazing!

  xx

  www.afashionhouseofcards.blogspot.com

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature