Top Social

5 and half anniversary celebration in the elegant outfit I promised / 5 és feledik évfordulós ünneplés az elegáns szettben amit ígértem

Thursday, January 20, 2011
I got a request in a comment about a week ago to make an elegant outfit that can be worn for an exam or a job interview or any official meeting. Here is my solution. The pictures were made in the most famous hungarian confectionary that's a must for every tourist coming to Hungary: Gerbeaud. What was the special occasion that we chose this place? Not less than our 5 and half anniversary celebration :P


Kaptam egy kérést kommentben körülbelül egy hete hogy mutassak be egy olyan szettet, amit lehet vizsgára, állásinterjúra vagy bármilyen hivatalos találkozóra viselni. Íme a megoldás. A képek a leghíresebb magyar cukrászdában készültek, ami kötelező minden turistának aki Magyarországra jön: a Gerbeaud-ban. Mi volt a jeles alkalom amiért ezt a helyet választottuk? Nem kevesebb mint az 5 és feledik évfordulónk ünneplése :P

About the outfit: carrot trousers are a hit this year, I have a couple too in my warderobe, but these are my favourites: I love that it is black and white, therefore elegant but not in a dull way: the plaid pattern makes it so interesting. The shape of it is just perfect, makes a good hour-glass shape for any woman with a thin figure like me. The shirt is so fun with the black line at the front that goes into a little bow tie, I love it, I wore it to almost all of my job interviews. Except the last one, that I accepted: I have an orange elegant shirt, and before the interview, I checked out the website of the company and it was orange. I thought: why not wear an orange shirt? And voilá, I was accepted :P But later I learned that it wasn't because of the clothes because my colleagues laughed so hard when I told this little story. They told me they wore casual and colourful almost boho outfits to the interview (both of them who I told this :D), yet they succeeded. So this doesn't count.
Believe me a shirt like this or any nice white or black & white shirt is a must in any warderobe. Especially when you are seeking for a new job. Now I tell you how hard is it to find a good one! I started seaching in september for a short sleeved shirt. I went to all shops: popular brands like H&M, Mango, Marks&Spencer, New Yorker, Stradivarius, Bershka, etc. Then I tried elegant shops for women. Nothing in cotton material and in size S and in white with no embellishment. Oh and I was searching for something that can be buttoned up or down. Then I went to the chinese market and chinese shops. Nothing. Finally I went to Zara and bought this one because this was the most simple one that was near what I visualized. Now I like it so much that I don't just wear it to official meetings but to a normal weekday too with casual trousers or a skirt. The blazer is not a novelty, I like to wear it with everything, you already know it from several posts. A must-have also.
If you are going to a job interview, you should tie your hair back and comb it neatly, it's something that is noticed. Not like I wear it now, but hey I was celebrating so it is acceptable I think ;) Wear decent jewellery that goes with the outfit. If you don't have something simple, you can leave it out. Don't wear childish stuff, for example Hello Kitty. I love it too, but here you have to show your grown-up side. If you are lucky you can wear it later at work. I do that too :)
There are little tricks that give you good points: if you arrive in time for the meeting, if you are confident, in a good mood and look organized. Speak up and clearly, sleep enough before the big day to look fresh. Eat something before, then wash your teeth because it's not a good idea to chew a gum there. Be prepared with information about the company. Do have your own opinion and never say "I don't know".
I hope this post was helpful for you :) What do you think about the outfit? What would you wear to a job interview? What would you advise for those who are preparing for one?
XOXO,
Lidia


A szettről: a répanadrág nagy sláger idén, nekem is van pár a szekrényembem, de ez a kedvencem mind közül: imádom hogy fekete-fehér, elegáns de mégsem unalmas: a kockás mintázat érdekessé teszi. A fazonja egyszerűen tökéletes, homokóra alakot csinál a vékony nőknek, ahogy nekem is. Az ing annyira tetszetős a fekete vonallal az elején ami egy kis csokornyakkendő-félében végződik, nagyon szeretem, majdnem az összes állásinterjúmra ezt vettem fel. Kivéve az utolsóra, amit végül elfogadtam: van egy narancssárga elegáns ingem, és az interjú előtt lecsekkoltam a cég honlapját ami narancssárga volt. Arra gondoltam jó ötlet lesz felvenni ide a narancs inget. És tessék, felvettek :P De később megtudtam hogy nem a ruha miatt (elsősorban) mert a kollégáim nagyon jót nevettek ezen a kis történeten. Elmondták, hogy ők utcai, színes és bohókás ruhát vettek fel az interjúra (mindketten, akiknek meséltem az én élményemet :D), és mégis felvették őket. Úgyhogy ez nem számít.
Higyjétek el, egy ilyesmi ing vagy bármilyen szép fekete-fehér ing kötelező alapdarab bármelyik gardróbban. Főleg ha éppen munkát keresel. Most pedig elmondom mennyire nehéz jót találni! Én még szeptemberben kezdtem el rövidujjú inget keresni. Minden boltba bementem: a népszerű márkákhoz mint H&M, Mango, Marks&Spencer, New Yorker, Stradivarius, Bershka, stb. Aztán az elegáns nőiruha boltokat céloztam meg. Semmit nem találtam pamut anyagból, S-es méretben és fehér színben díszítés nélkül. Oh és az alapszempont volt hogy fel lehessen gombolni vagy kigombolva is lehessen hordani. Ezután a kínai piacra és kínai boltokba mentem be. Itt sem jártam sikerrel. Végül visszamentem a Zarába és megvettem ezt mert ez volt a legegyszerűbb és a legközelebb ahhoz amit eleve elképzeltem. Most már annyira szeretem hogy nem csak hivatalos alkalmakra veszem fel hanem hétköznapokra is egyszerűbb nadrággal vagy szoknyával. A blézer nem újdonság, mindenhez szoktam hordani, már ismerhetitek több posztból is. Alapdarab.
Ha állásinterjúra mész, fogd össze a hajad rendezett copfba, ez olyan, ami szembetűnik. Ne úgy ahogy én hordom most, de mivel én itt épp ünnepelek, ez elfogadható ;) Viselj visszafogott ékszert ami illik az öltözékhez. Ha nincs semmi egyszerű (előfordul) akkor akár ki is hagyhatod. Ne viselj semmi gyerekeset, pl. Hello Kitty-t. Én pl. imádom de itt a felnőtt oldaladatkell hangsúlyozni. Ha szerencséd van, később munka közben hordhatod. Mint ahogy én is :)
Vannak kis trükkök amikkel szerezhetsz pár jó pontot: ha időben érkezel a megbeszélésre, ha magabiztos vagy, jókedvű és rendezett. Beszélj érthetően, aludj eleget a nagy nap előtt hogy kipihent legyél. Egyél előtte valamit, aztán mosd meg a fogad mert ott nem jó ötlet rágózni. Legyél felkészült a céggel kapcsolatban. Legyen saját véleményed és soha ne monddazt hogy"Nem tudom".
Remélem hasznos volt számotokra ez a bejegyzés :) Mit gondoltok a szettről? Ti mit viselnétek egy állásinterjúra? Mit javasolnátok annak aki épp készül egyre?
XOXO,
Lídia.


Bag / Táska: Mango
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
Blazer / Blézer: F&F
Shirt / Ing: Zara
Trousers: from my Mum / Nadrág: Anyukámtól
14 comments on "5 and half anniversary celebration in the elegant outfit I promised / 5 és feledik évfordulós ünneplés az elegáns szettben amit ígértem"
 1. Egyik nyáron voltam Könyvhéten még régebben, akkor voltam a Gerbeaut-ban, fagyit ettem, és arra emlékszem, hogy hatalmas gombóc volt!=D De a prímet akkor is a szegedi Palánk fagyizó rizsfagyija viszi. *nyamm*
  Most én is fehér blúz-vadászatban vagyok, lehet, hogy benézek majd a Zarába ez ügyben.

  ReplyDelete
 2. hey,Lidia!thank you for comment!i follow you.about this outfit-gorgeous fashion girl!kisses

  ReplyDelete
 3. Fehér blúzt venni tényleg nem olyan egyszerű. Nekem az Orsayból vannak "elmegy" kategóriások, azokat általában csak kardigán alá veszem fel. Amik tényleg szuperjók és imádom őket, azok meg turiból:)

  ReplyDelete
 4. Nekem H&M-ből vannak nagyon jó fehér blúzaim... A kategóriások! Én imádom őket. De tényleg nehéz jó fehér blúzt találni! A cipőd nagyon jó! <3
  Neked minden cipőd Amerikából van??
  Pusz
  (Jó sok zagyvaságot leírtam itt neked.)

  ReplyDelete
 5. In love with the whole outfit!

  ReplyDelete
 6. fantastic outfit!! love your blazer!! :) im a new follower!!

  Look my blog and if you like it, follow me!!!

  www.sickbytrend.com

  xx :)

  sBt

  ReplyDelete
 7. I love this outfit!

  The shirt is so beautiful!

  xxx
  Vikki

  http://stylometre.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. oh my gosh, i'm absolutely in love with your outfit! it is just fabulous. and you are so pretty! maybe we can follow each other?

  xx elle
  prep-a-holic.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. Love this look!!! I am also loving your blog you have such great style! Of course I am going to follow you. :)

  http://fashioninthefog.blogspot.com/

  ReplyDelete
 10. Terrific outfit for business: stylish and professional. I don't know if people tell you this enough, but you have really good taste.

  ReplyDelete
 11. Very nice outfit. I love it! Your hair is super nice too!

  Hugs,
  http://achameleonscloset.blogspot.com/

  ReplyDelete
 12. na kérlek szépen,
  az elegánsba abszolút nem tartozik bele a hajgumi drága.
  kettő, a 80-as évek vége 90-es évek elejéről rádszakadt Anyukád ruhatára nem segít a helyzeten.
  Őszintén, a legrosszabb mondjuk a kutyás outfit volt, de ez se semmi kedveském.
  ps.:stylist bnom, kuldte el nekem a linkedet,az absolutely NO címmel, mindenki nevet rajtad(vagy sajnálnak).
  Ami azért jó, mert szereztél nekem egy szép napot, és sok más embernek több ezret is :)
  TOTALLY HOPELESS VAGY

  ReplyDelete
 13. Te meg priceless vagy anyukám meg a "stylist" barátnőd is, gyanítom ti is a mayo chix rajongók táborát gyarapítjátok :))
  Ha szerinted mindenki nevet rajtam akkor ajánlom figyelmedbe a kommenteket amiket kapok, mert nagyon sokan elismerik amit csinálok. Tehát ezt a mindenkit légy szíves gondold át még egyszer. Azért köszönöm hogy benéztél, bár nem tudom minek, ha úgysem tetszik amit csinálok, miért pazarlod rám az idődet?
  A hajguminak pedig nem ez a formája az ami ciki, szerintem erre gondoltál:
  http://www.addel.hu/store/termekfotok/1004/kisarufotok/101131_arufoto.jpg
  Ilyet nem is hordok.
  Kiváncsi vagyok a te egyedi stílusodra, bár mivel itt is arctalan a profilod, gondolom a való életben is elmennék melletted mert az egyediségről nem sok fogalmad lehet :) Lenne még mit tanulnod tolerancia terén.
  És engem nem kell sajnálni, mert köszönöm szépen, nagyon boldog vagyok, azt csinálom amit szeretek és ezt el is ismerik :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature