Top Social

Film noir

Friday, January 28, 2011
An all black outfit, that's not sad or gloomy at all: on the contrary: it is cool, edgy and eye-catching. I thought this will be the perfect occasion to wear my Audrey Hepburn T-shirt that I hunted in a second hand shop (like all my favourite pieces in my warderobe: I confess, the most original ones were used when I bought them :) ) So the place is a cinema, we went to see the Green Hornet, a new film with Cameron Diaz, Jay Chou and Seth Rogen.

Egy tiszta fekete szett, ami egyáltalán nem szomorú vagy búskomor: ellenkezőleg, vagány, rockos és figyelemfelkeltő. Arra gondoltam ez lesz a tökéletes alkalom arra hogy felvegyem az Audrey Hepburn pólómat amit egy turkálóban lőttem (mint a legtöbb kedvenc ruhadarabomat: be kell hogy valljam, a legeredetibbeket használtan vettem :) ) Tehát a hely nem más mint egy mozi, elmentünk megnézni a Zöld Darázs c. filmet Cameron Diaz, Jay Chou és Seth Rogen főszereplésével.I loved the film so much, there was action and lots of humour in it, I found the camera angles and the directing very interesting, not to mention how funny the actors were. I like good films, and I can't watch anything. I hate horror and sci-fi's but I'm keen on thrillers, action movies, comedys and romantic films. But I always ask everyone and read the reviews on the internet before I watch it. A couple of years ago I wasn't this choosy, I could watch anything without feeling bored. Nowadays I find my time more precious and only watch good films. This was one when I didn't take the time to read the reviews, but it was such a good experience! It has became one of my favourite movies :) We didn't watch it in 3D because I get a headache and aching eyes after that but that wasn't a problem, it was totally exciting and caught my attention for the whole time.
I have all-time favourite films that I would recommend any time for anyone: Shawshank Redemption, Spaceballs (I know this one by heart :P), Shutter Island, Catch me if you can, Revolutionary Road, PS. I Love you, The Notebook, Donnie Darko, Requiem for a dream, Scary Movie, Sex and the City, He's just not that into you, Love Actually, Don Juan de Marco, Bride Wars, Sherlock Holmes, Public Enemies, Inception, Malena, Casablanca, One flew Over the Cuckoo's Nest, Tarantino movies (Kill Bill, Pulp Fiction), Meet Joe Black...
What are your favourite films and what are those that you would recommend for me that aren't listed here but you think they are classic? Let me know in comments ;)
XOXO,
Lidia

Annyira tetszett a film, volt benne akció és humor is, nagyon érdekesnek találtam a rendezést és a kameraszögeket is, arról nem is beszélve milyen viccesek voltak a színészek. Szeretem a jó filmeket és nem is nézek meg akármit. A horrort és a sci-fit például utálom, de imádom a thrillereket, akciófilmeket, vígjátékokat és a romantikus filmeket. De mindig megkérdezek mindenkit és elolvasom az interneten az ajánlókat a filmről mielőtt megnézem. Pár éve még nem voltam ilyen válogatós, bármit megnéztem válogatás nélkül és anélkül hogy untam volna magát a filmet. Mostanában többre értékelem ennél az időmet és csak a jobbakat nézem meg. Ez kivételesen egy olyan volt most amiről semmit nem tudtam, nem szántam rá időt hogy utánanézzek, de nagyon jó élmény volt! Az egyik kedvenc filmemmé vált. Nem 3D-ben néztük mert attól megfájdul a fejem és a szemem, de nem volt baj, így is nagyon izgalmas volt és végig lekötött.
A mindenkori kedvenceimet szívesen ajánlom nektek is:
Kéjjel-nappal, Elfújta a szél, Ének az esőben, Száll a kakukk fészkére, Szex és halál kezdőknek, Született Gyilkosok, Igazából szerelem, Don Juan de Marco, Csajok Háborúja, Sherlock Holmes, Közellenségek, Eredet, Malena, Casablanca, Tarantino filmjei (többek között a Kill Bill és a Ponyvaregény), A remény rabjai, Űrgolyhók (ezt kívülről fújom :D), Viharsziget, Kapj el ha tudsz, A Szabadság útjai, PS. I love you, Szerelmünk lapjai, Donnie Darko, Requiem egy álomért, Horrorra akadva, Szex és New York, Nem kellesz eléggé, Ha eljön Joe Black...
Nektek mik a kedvenceitek és miket ajánlanátok nekem, amik itt nincsenek felsorolva de szerintetek alap? Írjátok meg kommentben ;)
XOXO,
Lídia.


Headband / Hajpánt: Bijou Brigitte
Tshirt: Second Hand / Póló: Turkáló
Jacket / Dzseki: Orsay
Black jeans / Fekete farmer: Retro
Shoes / Cipő: Zara
Bracelet / Karkötő: Stradivarius
18 comments on "Film noir"
 1. ihih...nice post and I really like this outfit! xoxo LiDì

  http://fashiondeliz.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. A felsőd nagyon tetszik!=)
  Az Igazából szerelmet, az Eredetet, a Sherlock Homlest és a Szex és New Yorkot én is nagyon szeretem. Imádom a krimiket, a romantikus filmeket, a horrort: gyakorlatilag mindent. Ha kedvelek egy színészt, általában megnézem az új filmjeit, mondván, az csak jó lehet!=) Az előzőeken kívül kedvenc filmem: Trója, Gyűrűk Ura-trilógia, A Karib-tenger kalózai, Mennyei királyság, Büszkeség és balítélet, A kör... Az első négyben van a közös nevezős színész!=P A Mennyei királyságot most nagyon szeretem, bár egy kicsit régi film. Akció, romantika, egy kicsit durva is (középkor, mit várunk=D), de én szeretem, ezt nagyon ajánlom.
  Pusz, A.

  ReplyDelete
 3. LOVE the headband and the tshirt!

  xxx
  Vikki

  http://stylometre.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Nice outfit with very cute shoes.

  ReplyDelete
 5. Hello

  Mit keresek én itt? Jogos.
  A múltkor bekerültél a könyvjelzők közé, hogy ha reagálnál valamit, gyorsan megtaláljalak.
  A blogod témája nem tartozik az érdeklődési körömbe, nem is fogom követni, de ha már benéztem ily' hajnali órán, hozzászólok filmes témához.

  A film olyan, mint a zene, vagy mondjuk a könyvek. Elvileg vannak ún. 'alapfilmek' - ahogy alapzenék, alapkönyvek -, de ha az ember nem nyitott, vagy csak nem érdeklődik egy téma/műfaj/stílusirányzat/író-rendező iránt, akkor számára nem lesz érdekes az adott produktum. Éppen ezért szerintem ajánlani akkor van csak értelme, ha hasonló érdeklődésű emberek teszik, vagy pedig film őrült az illető, mer' akkor kis túlzással mindegy :) Filmes oldalakon, vagy blogokon egyébként rengeteg listát, értékelést, kritikát, ajánlót, kommentet találni, akár műfajra lebontva. Az általad felsorolt filmek nagy részét láttam, én ezek közül a Száll a kakukk fészkét emelném ki, hozzátéve, hogy a könyv is nagyszerű, sőt.
  A Született gyilkosok is jó - nem gondoltam volna, hogy bírod. Tarantino filmjei közül a koraikat szeretem ( Kutyaszorítóban, Négy szoba, Jackie Brown ) A Requiem se rossz, szerintem hatásvadász lett.
  Ahogy mondtam, ajánlani nem szerencsés, de legyen mondjuk 3 film:

  1. Stanley Kubrick - The Shining ( Ragyogás) 1980

  Stephen King feldolgozás ( Még, ha neki nem is tetszett...) Ezt pl. nagyon sokan alapfilmnek tartják. Ne tévesszen meg a 'horror' besorolás, ez inkább thriller. Kubrick egy zseni és ez ebben a filmjében is megmutatkozik.
  A hosszú snittekkel, a környezettel és a zenével tökéletes hangulatot képes teremteni különösebb trükkök nélkül.
  Egy rövid elemzés a filmről:
  http://hookum.blogspot.com/2010/10/shining-ragyogas-1980.html

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Stanley_Kubrick

  Részlet: http://www.youtube.com/watch?v=jFVyAjj3Bs0

  Adok egy letöltési linket, ha érdekel:


  http://download.hellshare.hu/ragyogas.rar/1420528

  ( a letöltésnél a jobboldali opció a nyerő )

  jelszó a kicsomagoláskor:levardine


  2. Michael Radford - Nineteen Eighty-Four (1984)

  George Orwell 1984 c. regénye alapmű, a könyv verhetetlen, de készült egy egész jó filmadaptáció Richard Burton főszereplésével.

  Online : http://video.google.com/videoplay?docid=-5464625623984168940#

  ( angol nyelvű, de torrenten megtalálod felirattal, ha érdekel)

  3. Mike Figgis - Las Vegas, végállomás 1995

  Ez egy érdekes film, vagy lebilincsel, vagy azt kérdezed: " ez meg mi volt?" :)
  A magam részéről Nicholas Cage egyik legjobb alakításának tartom. Oscart is kapott érte. A hangulata pedig annyira egyedi, hogy ilyen filmet azóta se sokat láttam.

  Infó:

  http://asistvanbordfilm.blogter.hu/171481/las_vegas_vegallomas_

  Ez megvan szinkronnal: http://www.multiupload.com/7814ANGKV8

  ( a direct download a nyerő)

  Ezek nem a legjobb minőségűek, amik elérhetőek, de ha érdekel, keress rá a megfelelő helyeken.

  Apropó, az utóbbi 2 posztod szerintem egész jó lett. Ha ez a vonal marad, akkor nem fog senki belekötni.

  ReplyDelete
 6. the cinema is cool! better that what we have here in y hometown.. btw i love your shoes..
  Closet Test Tube

  ReplyDelete
 7. csakegyuser: hűha ez kimerítő válasz lett, és nagyon örülök neki mert olyan filmeket ajánlottál amiket még nem láttam és nem is nagyon hallottam róluk, de a jövőben feltétlenül megnézem és köszönöm hogy linket is tettél hozzá!
  Igyekszem akkor ezen a vonalon maradni és ilyen stílusú dolgokat posztolni, de akkor is sok olyan ember marad aki szerint megőrültem hogy ilyen blogot csinálok.
  A múltkori kommented teljesen korrekt volt, az ilyeneket közzé szoktam tenni, mert emberi hangnemben fogalmazták és nem a sértegetés a céljuk. De be kellett vezetnem a moderálást mert nem hagyom hogy elárasszák a blogot mindenféle gonosz rosszindulatú kommenttel. Azóta már kevés ilyet is kapok, tényleg minden csoda 3 napig tart, a rend helyreállt a blogon :) Tudom hogy vannak azért őrült helyszínek meg fura témájú posztok, de ezek célja az adott témára való figyelemfelhívás a buszosnál meg szimpla polgárpukkasztás. Nagyon sok ilyen jellegű divatblog van szerte a világon, Magyarországon még nem, de ahogy elkezdtem, sorra látom hogy mások is bátrak és ők is belefognak. Tehát én szeretnék egy kicsit egyéni színfolt lenni a blogok között, lehet néha melléfogok, de ez van, majd a holnapi még jobban sikerül. Legalábbis nekem ez a mottóm! Jó hogy vannak visszajelzések, ha megírják hogy na ez jó még ilyet vagy hú ez nem tetszett, akkor tudom hogy legközelebb hogy érdemes csinálnom.
  Még egyszer köszönöm hogy benéztél és örülök a filmjavaslatoknak! Szoktam nézegetni én is a fórumokon hogy miket ajánlanak, de lassan már kezdtem kifogyni belőlük :)

  ReplyDelete
 8. És megint a cipők...
  Meghalok a cipőidért!:D:D(L)

  ReplyDelete
 9. Nincs mit. Ezek egyébként nem épp 'könnyű' filmek, ajánlhattam volna mást is, de ezek ugrottak be abban a pillanatban. Ha ma írnám a hozzászólást, valószínű már nem pont ezt a hármat említeném meg.

  A blogolással kapcsolatban: Ez a te blogod és úgy vezeted, ahogy jónak látod. Az indíttatás és a cél is a blogoló dolga. Ha nem árt senkinek és nem törvénysértő a tartalma, akkor csupán ízlés-érdeklődés dolga, hogy kinek fog tetszeni és kinek nem. Akinek nem tetszik, írhat kritikát, vagy véleményt, egyébként pedig természetesen nem kötelező senkinek olvasni.
  Van egy olyan 'magamutogató' tendencia-jelenség a neten az utóbbi x évben a fiatal, kb. 13-20 éves lányok körében ( főleg a közösségi portálokon), ami nagyon nem jó. Azon kívül, hogy visszaélhetnek a képekkel, nagy bajba sodorhatja az alanyt. Több oldal is ezzel foglalkozott, közszemlére téve a képeket. Eredetileg a figyelemfelhívás lett volna a cél, bár a lejárató jelleg volt inkább jellemző. Volt is erről szó 1-2 hónapja, pár ilyen oldalt azt hiszem meg is szüntettek, bár a szerverek ha jól tudom külföldiek.
  A lényeg, hogy az a néhány problémás kép azért keltette fel - szerintem - a subbáék figyelmét, mert analógiát vontak a két dolog között. Felületesen nézve egyébként könnyen össze lehet mosni a kettőt. Én sem vesződtem volna itt a kommenteléssel, ha nem olvasok bele néhány posztodba, amiből kiderül, hogy itt azért nem erről van szó és a blogoló sem biztos, hogy megérdemli ezt a hangnemet. Bocs a hosszú kifejtésemért, csak megpróbáltam rávilágítani, hogy mire kell odafigyelni a jövőben.

  A helyszíneket szerintem úgy érdemes megválasztani, hogy amennyiben olyan helyen vagy, ami jelképes ( emlékmű, temető stb.), akkor a beállítások ne legyenek, ne lehessenek sértőek senki számára. Ahogy írtam, én ebben a témában nem vagyok otthon, de azt gondolom, hogy szinte bármilyen helyszínen lehet jókat fotózni, ahol van elegendő fény, hogy a ruha jól látsszon, legyen az egy raktárépület, vagy egy mező, romos épület, híd, bármi...

  Ennyit tudtam hozzátenni a témá(k)hoz. Vajon mennyit írnék, ha még érdekelne is, mi? :)
  További jó blogolást kívánok!

  ReplyDelete
 10. az azert eleg kemeny hogy meg nem hallottad a shiningrol...:O
  ja es mitol figyelemkelto a szetted?

  ReplyDelete
 11. Köszönöm :) Már meg is ünnepeltük a szülinapom, nagyon jó volt, 2 idevágó poszt is lesz.
  Megpróbálok figyelni rá hogy ne legyen senki számára sértő egy poszt és a ruhához passzoljon a helyszín meg az időjárás is (vagyis a ruha az időjáráshoz :) ) nem is olyan egyszerű ám ez a dolog... mindennap felöltözik az ember, de ha már többen figyelemmel kísérik az interneten akkor már nem teheti meg hogy 2x vesz fel ugyanazt hiszen az már unalmas lenne. Nem vagyok vásárlásmániás, nem is tehetném meg hogy állandóan új ruhákat veszek, a régiekből kell kreatívnak lennem és ezt a pár szempontot figyelembe venni.
  Amúgy fiú vagy vagy lány? Hány éves vagy? Csak mert nem derült ki az írásaidból, olyan általánosan fogalmaztál mindig. Ha nem akarod nem kell elárulni csak kíváncsi vagyok.
  Tudod a subbás kommentek még nem is voltak durvák. Sokkal rosszabbul esik az embernek ha egy ismerőséről derül ki hogy a háta mögött röhög rajta személyesen meg amúgy kedves. Mostanában volt pár ilyen élményem, hogy itt-ott üzenőfalon felfedeztem hány régi ismerős röhög rajtam meg azon hogy feltettek Subbára. Nem értem mitől lennék én szánalomra méltó, nem pornózom, nem drogozom, nem járok bulizni és nem iszom magam részegre minden hétvégén (nem is cigizem). Teljesen józan életet élek, felfedeztem magamnak ezt a blogolást ahol hasonló érdeklődésű emberekkel léphetek kapcsolatba erre a hátam mögött mindennek elmondanak. Ezt igazán nehéz feldolgozni és nem azt hogy felraknak ahol vadidegen emberek akik nem is ismernek lefikáznak.
  Még ha 100 kedves bátorító szót kapok de jön egy ami bántó, akkor is hetekig fogok szomorkodni miatta, én ilyen vagyok. Nincs egy harsány, elviselhetetlen természetem, mégis az iskolában sok bántó megjegyzés ért már régen is, pedig csak szerettem egyedien kinézni. A toleranciával van a baj itt ebben az országban.
  Nem gondoltam én magamról hogy szép vagyok, szeretem a ruhákat, cipőket, táskákat, és szeretem ezeket jópofa kombinációba összerakni ami másoknak nem jut eszébe. Ha ez másoknak még tetszik is, az a hab a tortán. Igyekszem kizárni a tudatomból hogy hányan néznek emiatt hülyánek több-kevesebb sikerrel.
  Köszönöm a mostani kommented is, jó téged olvasni! :) Neked nincs blogod véletlenül? :D

  ReplyDelete
 12. bubba: nem hallottam még róla sajnos :( Ezek szerint alapmű, ígérem pótolni fogom :)
  Hát lehet hogy a figyelemfelkeltő nem épp a legjobb szó a szettre, de a cipő azért elég feltűnő... amúgy ha azt vesszük tényleg nem figyelemfelkeltő, mégis sokan megbámultak, úgyhogy talán a bámuló embereket kellett volna megkérdezni. És ne írd hogy azért mert fotóztunk, mert akkor még nem csináltunk egy képet sem. Szóval én az emberek reakciójából szűrtem le hogy az :)

  ReplyDelete
 13. Viruu: örülök hogy tetszik :) Még a 19. szülinapomra kaptam a Páromtól :) szóval épp 3 éves.

  ReplyDelete
 14. Nem terveztem már további hozzászólást, elvégre tényleg nem én vagyok ennek a blognak a 'célcsoportja', de ha már konkrét kérdést kaptam, hát válaszolok.

  Minden jel arra utal, hogy fiú vagyok, bár ennyi idősen - és ennyire szőrösen :) - inkább a férfi szót használom. Sokéves vagyok kérem szépen. Nyolc év múlva te is ennyire sokéves leszel :P

  Az emberek reakciói eltérőek, mindig lesznek negatív visszajelzések. Az egyenesebbje fész tu fész mondja, a többiek pedig a hátad mögött. Mondanám, hogy nem érdemes foglalkozni velük, de ha te érzékenyebb alkat vagy, akkor az a legegyszerűbb, ha nem olvasol olyan hozzászólásokat ( és nem nézel olyan oldalakat), amik kapcsán számítani lehet ilyenre. Persze ott a kíváncsiság. Mérlegeld, megéri-e a negatív élmény okozta érzés, ha kiderülnek az ilyenek. De ez csak az én véleményem.

  "Nem értem mitől lennék én szánalomra méltó, nem pornózom, nem drogozom, nem járok bulizni és nem iszom magam részegre minden hétvégén (nem is cigizem). Teljesen józan életet élek, felfedeztem magamnak ezt a blogolást ahol hasonló érdeklődésű emberekkel léphetek kapcsolatba(...)"

  Ez a lényeg, nem? Ha tudatosítod magadban a fenti idézetet, akkor bárki bármit írhat, nem számít. Csak arra figyelj, hogy ne vágj vissza ezen érvek mentén, elvégre mindenki olyan életet él, amilyet akar. Az egy dolog, hogy te nem csinálnál egyes dolgokat sőt, talán kifejezetten ellenedre is vannak, elhatárolódsz tőlük ( itt olyanokra gondolok mint a drog, bulizás, pia stb.), de ez ne legyen érv, mert szerintem csak további negatív reakciókat szülhet. Valami ilyesmi... Írhatnék még néhány 'bölcsességet' és közhelyet, de szerintem ezeket te is pontosan tudod és látod, nekem legalábbis egy ilyen ember képe rajzolódik ki az írásokból. Aki egy kicsit talán túl érzékeny, vagy csak szeretné, ha mindenki szeretné. ( Aztán lehet, hogy tévedek)


  Többszörösen is túlteljesítettem ezekkel a hosszú válaszokkal az eredeti tervet, amikor először ide írtam. :)

  Minden jót!

  ReplyDelete
 15. en csak azt nem ertem hogyha ennyire a divat erdekel akkor miert nem futja egy normalis kamerara amivel eles szemcsementes kepeket lehetne kesziteni. ez igy olyan mintha szokol radion tolnad a zenet. sztem ko igenytelen az osszes foto.

  ReplyDelete
 16. l1x: vége a kamerám kritizálásának :D Ma megvettem életem első komolyabb fényképezőjét, és nemsokára már fotózni is fogok vele, úgyhogy remélem, ezentúl majd jobban tetszik a blog :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature