Top Social

I love your blog award / Imádom a blogodat díj

Monday, January 24, 2011
I will be so selfish that I will use this award for my own purposes. Thank you so much Eszti and Apolka, I needed this award so that I can clear everything in front of my new readers. The rule of this award is to share 5 things about yourself and name 5 bloggers you give this to.

Most leszek annyira önző hogy a saját céljaimra fogom felhasználni ezt a díjat. Nagyon nagyon köszönöm Esztinek és Apolkának is, szükségem is volt most erre a díjra így letisztázhatok mindent minden új olvasó előtt is. A díj feltétele hogy megossz magadról 5 dolgot és megnevezz 5 bloggert akinek adni szeretnéd.
I know this may sound a bit snobish and big headed but I tell you something. This is not part of the award-process, this is just an intro. Whenever a big scandal comes up about a star (yeah I know I'm not one this is just an example) they usually write a book to clear things. Now that they posted my blog to this garbage-site, the award is very useful so I can share 5 things in connection with everything they have written about me in comments. I won't write a comment there. It's their natural environment, I won't start a pointless fight. Never argue with idiots: you go down to their level and they'll beat you with their routine. So this is my answer to them.

Tudom ez most sznobnak vagy beképzeltnek tűnhetek, de akkor is elmondok valamit. Ez még nem a díj része, ez csak egy intro. Amikor egy nagy botrány pattan ki egy sztárról (igen tudom, én nem vagyok az, ez most csak egy példa) akkor általában könyvet ír az illető hogy tisztázza a dolgokat. Most hogy a blogomat kitették egy ilyen szennyoldalra, a díj nagyon jól jön, így megoszthatok magamról 5 dolgot azzal kapcsolatban amiket írtak rólam kommentben. Nem fogok nekik odaírni. Az az ő természetes környezetük, én pedig nem kezdek értelmetlen vitába. Soha ne vitatkozz idiótákkal: lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. Úgyhogy ez az én válaszom nekik.

So here are the facts: / Tehát íme a tények:

1. You think my hair is awful, the colour is horrible and it's lusterless and I've never seen a hairdresser? There is a good reason for that. I wanted to try every hair colour. I was blonde, brown, black, red. My natural hair colour is blondish brown. I started to die it in 2005. For 2009 I got my natural hair colour back by growing it down. That was when I decided that I'll be black. I succeeded. Then for some reason I wanted blondish-red hair. That was a catastrophe. So first I went dark red, then middle-red and this is where I am now because now I'm fed up with hair-dying, I just want my natural colour. I use good hair products, but I refuse to go to a hairdresser, because they just can't reach the result I need. This is why the best for my hair's health and my wallet is to grow it. So I grow it till I get my natural hair colour back. And I won't go to a hairdresser just because someone thinks it looks ugly. I couldn't care less. Don't look at it, that's all I can say.

1. Azt gondoljátok hogy a hajam szörnyű, a színe borzalom és fénytelen hogy soha nem láttam fodrászt? Erre van egy jó ok. Minden színt ki akartam próbálni. Voltam már szőke, barna, fekete, vörös. A természetes hajszínem szőkésbarna. 2005-ben kezdtem el festetni. 2008-ra aztán ismét visszanyertem természetes hajszínem - LENÖVESZTÉSSEL. Ekkor eldöntöttem hogy fekete hajam lesz. Sikerült. Ekkor valamilyen oknál fogva vörösesszőke hajat akartam. Na az katasztrófa lett. Úgyhogy először sötétvörös, majd középvörös aztán meg olyan lettem mint most mert mostanra elegem lett a hajfestésből, már csak a saját hajszínemet szeretném. Jó hajápolóim vannak, de többet nem megyek fodrászhoz, mert nem tudják elérni azt az eredményt, amit én szeretnék. Ezért a hajam egészségének és a pénztárcámnak is az lesz a legjobb, ha lenövesztem. Úgyhogy addig fogom növeszteni, míg vissza nem nyerem a természetes hajszínem. És nem megyek azért fodrászhoz mert valaki azt mondja rá hogy csúnya. Nem is tudna kevésbé érdekelni. Ne nézz rá, ennyit tudok mondani.

2. My skin is pale and white. Yeah. I'd love to have chocolate brown skin too. BUT. My skin type is very very sensitive, it doesn't go brown for the sun rays. It goes red. Solarium is good, it makes it brown. I used it from the age 16 till the age of 20. My moles started to grow, and last september I had to go to a surgery to get it off. Then I made a vow: never again solarium plus I only go to the beach with a 50 SPF sunlotion. I don't go to solarium for noones sake, again. You find my skin ugly? Don't look at it. Btw it's clear and smooth so that's enough for me. The models on the runway are pale as Snowwhite, just look at them. Clear, white skin is so in right now.

2. A bőröm sápadt és fehér. Így van. Én is imádnám ha csokibarna bőröm lenne. DE. Az én bőröm nagyon nagyon érzékeny, nem barnul a napsugaraktól. Piros lesz egyből. A szoli jó, attól jól barnulok. Jártam is, 16 éves koromtól 21 éves koromig. Az anyajegyeim elkezdtek növekedni és múlt szeptemberben műtétre kellett mennem hogy leszedessem. Akkor megfogadtam: soha többet szolárium, ráadásul strandra is csak 50 faktoros naptejjel megyek. Senki kedvéért nem fogok újra szolizni. Szerinted csúnya a bőröm? Ne nézz rá. Amúgy meg tiszta és puha a bőröm és nekem ez elég. A modellek a kifutón is fehérek mint Hófehérke, csak nézz rájuk. A tiszta fehér bőr most az igazán menő.

3. My taste for clothes. As the motto of the blog says: there is no arguing about taste. When I take something on then I like it and I feel myself good in it. I'm totally myself and I don't want to be someone else to be liked. If 10 people like me and 10 000 don't? What if? Then I'm living for that 10 people. Fashion is not a Bible or an unbreakable rule. Just wear the pieces you feel yourself good in. Don't try to be someone who is liked by everyone. Do you like every people in the world? No. And that's right, that's normal we are humans. And because I'm human, I'm not always right, I make mistakes. No human is perfect. With all the little mistakes the blog becomes human and close to all average girl. This is what I tried to create, something that average girls can relate to.

3. Az ízlésem ruhák terén. Ahogy a blog mottója is mondja: "Ízlésekről nem érdemes vitatkozni." Amikor felveszek valamit, abban jól érzem magam. Teljesen önmagamat adom és nem akarok más lenni hogy kedveljenek. Ha 10 ember kedvel és 10000 nem? Na és? Akkor azért a 10 emberért élek. A divat nem egy Biblia vagy egy megszeghetetlen szabály. Olyan cuccokat viselj, amiben jól érzed magad. Ne akarj más lenni akit mindenki szeret. Te mindenkit szeretsz a világon? Nem. És ez így is van rendjén, emberek vagyunk. És mivel én is ember vagyok, nem teszek mindent helyesen, néha hibázom. Az emberek nem tökéletesek. A blog ezekkel az apró hibákkal lesz emberi és közeli egy átlagos lányhoz. Valami ilyet akartam létrehozni, olyat amihez egy átlagos lány, amilyen én is vagyok közel érezheti magát.

4. Burberry. Yeah I love the brand. And for the first time of my life I wasn't just browsing the website and dreaming about the stuff but I decided to touch all these fantastic pieces and try them on. You think I'm crazy to feel happy about this? What makes YOU happy? Everyone has secret passions and dreams and things that if it turned out, people may laugh at them. You could say: then why are you such an idiot to post it if it's ridiculous? Because I don't want to seem not a bit more perfect than I am. I'm a blogger. This is my journal detailed with pictures. If you want to laugh at it, do it. My imperfect things make you laugh, and posting is what makes ME laugh. Live and let live: that's what I think.

4. Burberry. Igen, imádom a márkát. És életemben először nem csak nézegettem a honlapot és álmodoztam a cuccokról hanem eldöntöttem azt is hogy meg is fogom ezeket a fantasztikus ruhákat és fel is próbálom. Szerintetek őrült vagyok hogy ez tesz boldoggá? Titeket mi tesz boldoggá? Mindenkinek vannak titkos szenvedélyei és álmai és olyan dolgai amik ha kiderülnének, az emberek nevetnének rajtuk. Mondhatnátok erre: akkor miért vagy olyan hülye hogy ki is posztold ezeket ha nevetségesek? A válasz: Mert nem akarok egy kicsit sem tökéletesebbnek látszani mint ami vagyok. Blogger vagyok. Ez a naplóm képekkel dokumentálva. Ha nevetni akartok rajta, tegyétek. A tökéletlenségeim megnevettetnek titeket, engem meg a posztolás tesz boldoggá. Élni és élni hagyni: én ezt gondolom.

5. Posing on a bus. I'm fond of the outfit that I'm wearing there. It's my favourite. I really loved shooting the pictures, I guess it came through how much fun I had. Yes I had a public transport ticket. People were watching and thought I'm crazy. Not a novelty, people need something to make fun of, I don't blame them. Panem et circenses. You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you look all the same. And all these rude people on the garbage site can take this as my message, because it's totally true for them. My boots are not whore-ish at all. If you were into fashion, you knew: it's totally in right now. And I wear (and do) everything for a reason, you can be sure.

5. Buszon pózolás. Imádom a szettet amit ott viselek. Az a kedvencem. Imádtam azt a fotósorozatot csinálni, biztos átjött, mennyire jól éreztem magam közben. Igen, volt jegyem (bérletem) a buszra. Az emberek néztek és azt hitték megőrültem. Nem újdonság, az embereknek mindig kell valami amiből viccet csinálhatnak, nem hibáztatom őket. Panem et circenses. Ti nevettek rajtam, mert én más vagyok, én nevetek rajtatok, mert mind egyformák vagytok. Ezek a bunkó emberek a szennyoldalon vehetik ezt az üzenetemnek, mert teljesen igaz rájuk. A csizmám pedig egyáltalán nem kurvás. Ha értenétek egy kicsit is a divathoz, tudnátok hogy most divatos. Én pedig mindent okkal hordok (és teszek), ebben biztosak lehettek.

And the 5 bloggers are (hungarians, so sorry :) ) / És az 5 blogger pedig (ezúttal magyarok lesznek :) )

1. Jesuisunprince
2. Maggie The Beauty Junkie
3. Make you up!
4. Babus Beauty
5. Gyöngyfűzés

És ez nem sorrend ám! Mindenkinek gratulálok, mindenki ugyanazt a díjat kapta. Ti inspiráltok minden nap a kitartásotokkal és optimizmusotokkal és remélem hogy még nagyon-nagyon sokáig olvashatlak Titeket! Sok puszi!
XOXO,
Lidia

Update: Az egyik barátnőm nemrég kezdett blogolni, nézzétek meg a blogját, szerintem ígéretes!
http://krazydzy.wordpress.com/
7 comments on "I love your blog award / Imádom a blogodat díj"
 1. Aww love don't worry about the haters!! They are just jealous that you choose to be the person you want.. and they don't! x

  Bows and Pearls

  ReplyDelete
 2. Szívesen, én szeretem a blogodat, sokan vannak még így vele!=) És főleg azt szeretem a blogodban (tudom, nyálasan fog hangzani=D), hogy kitartó vagy, nem törsz le a negatív kritikáktól, és csinálod tovább!=)

  ReplyDelete
 3. Congratulations on your award! Enjoy! xx

  ReplyDelete
 4. I don't know where the criticisms of you were posted, but they sound so cruel and unfair. Your responses are calm and appropriate. I applaud your maturity and am sorry you had to face such childish behavior.

  ReplyDelete
 5. Kár volt magyarázkodni - főleg így, ahogy tetted. Az első 4 pontban leírtakra semmi szükség nem volt; külsőről, adottságokról és ízlésről ugyanis - ez utóbbit te is kiemelted - nincs értelme vitázni, sem magyarázkodni. Az 5. pontban leírt buszos pózolással pedig az volt az alapvető probléma, ahogyan (!) megcsináltad. Szolidabb, visszafogottabb pózolással kevesebb indulatot váltottál volna ki - ebben az esetben is lett volna fikázás, mert a subba erről szól. Természetesen a hozzászólások egy (jelentős) része nyers, esetenként túlzó, de itt nem az volt a gond, hogy van egy ilyen blog - hiszen van száz más hasonló és gondolom sokakat érdekel az öltözködés -, hanem a tartalmának egyes elemei találtattak 'subbára valónak'. A magam részéről azt gondolom - a posztjaid alapján -, hogy értelmes, intelligens ember lévén legközelebb talán jobban meggondolod, milyen környezetben fotózol és milyen fotókkal illusztrálod a blogod. Egyébként pedig minden csoda 3 napig tart, hamarosan ez is lecseng és más kerül majd 'célkeresztbe'. Az élet pedig megy tovább. Bár egyáltalán nem értek hozzá, az itteni reakciókat olvasva (sokan szeretik és értékelik) úgy tűnik, hogy alapvetően jó az, amit csinálsz.

  ReplyDelete
 6. én a subbának köszönhetően találtam rád, és tecciiiik! :) nem értek a divathoz, nekem egész más a szakterületem, de a cuccok jól néznek ki, a fotók igényesek, és az ötlet mindképpen eredeti. külön respect az angol fordításért. :)

  summing it up, you are not just beautiful, but also clever. We want more, never give up! :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature