Top Social

At the Budapest Eastern Railway Station (outfit for traveling by train) / A budapesti Keleti Pályaudvaron (szett utazáshoz, vonattal)

Wednesday, February 23, 2011
Another post (after the flying outfit from last week) dedicated to one of my lovely readers: Kitty Kye who requested an outfit for warmer days, for a train-trip. She told me that when the weather is getting warm enough and she has to travel by train, it is a problem that she doesn't want to take shorts or skirts because the train is dirty, the environment is not hygenical, but in long trousers she might be sizzling. Read more to see why I advise this outfit for traveling.

Még egy bejegyzés (a legutóbbi, repülős után,) amit egyik kedves olvasómnak, Kitty Kye-nak dedikálok, aki egy olyan szettet szeretett volna látni, ami melegebb napokra, vonaton utazáshoz megfelelő. Amikor már melegebb az idő és vonattal kell utaznia valahová, nem szeretne rövid shortot vagy szoknyát felvenni, mert a vonat piszkos, a környezet nem éppen higiénikus, de hosszú nadrágban viszont melege lenne. Olvassatok tovább, hogy megtudjátok, miért ezt a szettet javaslom egy vonantútra.First of all, the place is the Budapest Eastern Railway Station. I thought if I am writing about dressing up for traveling, I should choose a matching place to the outfit. At last this is what makes the blog more interesting :)
I know the task was not to choose something that's short, because the environment is not hygenic. But this is where the jacket becomes very important. On the train it can be very hot, if there isn't any air conditioning. Then you have to take off your jacket. It is very useful now that you are in shorts and you don't want to sit on the train seats directly. What to do if there is air condition on the train and you need the jacket? You still have the scarf :) You can leave the jacket on, and put the scarf under yourself. I chose this hat because a couple of years ago, someone told me that this hat looks like a locomotive engineers hat :) The huge bag is essential, so that you can pack enough food, water and your girly stuff that you can't live without. And even a travel cushion too, in case you feel sleepy.
Hope this post was helpful :) Do you like traveling by train?
XOXO,
Lidia.


Először is el kell mondanom hogy a képek a budapesti Keleti Pályaudvaron készültek. Arra gondoltam, ha már utazó szettről csinálok bejegyzést, ehhez passzoló helyszínt kell választanom. Végül is ettől sokkal izgalmasabb lesz a blog :)
Tudom hogy a feladat úgy szólt, ne legyen rövid a nadrág, mert nem valami higiénikus a környezet. De itt kap fontos szerepet a dzseki. A vonaton ha nincs légkondi, nagyon meleg tud lenni. Így le kell venni a dzsekit. De nem válik feleslegessé, hiszen ráülhetünk, ha nem akarjuk, hogy a bőrünk az üléssel érintkezzen. Na és mi van akkor, ha a légkondi miatt mégis hűvös van? Akkor még mindig ott van a sál :) Magadon hagyhatod a dzsekit és ráülhetsz a sálra. A sapit azért választottam mert pár éve valaki azt mondta nekem hogy ez a sapka pont olyan mint valami vasutas sapka :) A hatalmas, pakolós táska pedig elengedhetetlen, így belefér az elemózsia, víz, és a csajos cuccok ami nélkül nem tudnál élni :) Még egy utazó párna is, ha elálmosodnál.
Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést :) Ti szerettek vonaton utazni?
XOXO,
Lídia.


Hat: an old piece / Sapi: egy régi darab
Scarf: chinese shop / Sál: kínai üzlet
Denim jacket / Farmer dzseki: Mango
Shorts / Short: Tally Weijl
Sneakers / Tornacipő: Levi's
Bag / Táska: Converse
Watch / Óra: Juicy Couture
16 comments on "At the Budapest Eastern Railway Station (outfit for traveling by train) / A budapesti Keleti Pályaudvaron (szett utazáshoz, vonattal)"
 1. Great outfit -- very stylish. The sneakers are super.

  ReplyDelete
 2. Great article, with really useful tips and advise on traveling outfits! :) And your outfit is so nice, and really appropriate for a train trip. It's comfortable yet chic. Good job! I love your paper top the most, it reminds me of the Dior paper dress Carrie Bradshaw was wearing in the third season of Sex and the City show, and also in Sex and the City-2, remember? By the way, is the top from Dior? It wouldn't surprise me. :)))

  Hugs and kisses!

  Xoxo,
  Victoria
  http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Húh, hát hol is kezdjem, volt egy kérdés a
  Gyakorin ami a te öltözködésedet hasonlított össze Plastic Tinkerbell stílusával, és gondoltam úgy nem alkotok véleményt, míg a te bogodat el nem olvasom.
  Lenne pár észrevételem: a színekről írsz, és hogy mennyire feltűnő vagy, de igazi élénk, vagy tiszta színeket nem igazán használsz,(talán a piros kivételével) csak a föld színeit, és a pasztelleket, ez nekem furcsa, hiszen, pont így lehet kitűnni. Egyébként nem rosszak a ruháid, csak a színeik öregítenek. Tudom mi a divat, és úgy látszik alig fog változni tavasszal is, de nem muszáj csak a divat miatt viselni. Ami nagyon tetszik azok a virágos felsőid, és táskád.
  Ruházati eladó voltam jó pár évig, és azért van egy pár aki ért a divathoz, és jól is öltözködöm, illetve olyan ruhát soha nem beszéltünk rá a vásárlóra (csak ha beleszeretett, és tudjuk, hogy a szerelem vak) ami nem áll jól neki.
  Használj színeket, mert nekem meg az a mottóm, hogy legyél inkább színes papagáj, mint szürke kis egér.
  (ezt általános s ágban írtam, a blogod elolvasása után)

  Ami a mai öltözékedet illeti, esetleg egy térd alá érő halásznadrággal ki lehet váltani a shortot.

  Ja és még egy észrevétel, ne használj pasztell színeket írásnál, ugyanis a magyar szöveget csak kijelölés után lehet olvasni rendesen.

  ReplyDelete
 4. Beautiful bag and I love your style!

  Anna
  http://theyellowball.blogspot.com/

  ReplyDelete
 5. Tereza, Shybiker, Anna: Thank you so much! Kisses!
  Victoria: I love carries newspaper dress! But this one is not dior, it's amnesia, it is much much cheaper than dior :D

  ReplyDelete
 6. Lilla: nem szeretem túlzottan a halásznadrágot, nincs is sok, talán 1-2 de azt ide nem tenném fel :) Azért lehet kitalálok vele valamit de inkább short :)
  Szeretem a színeket, használom is, de ilyen színek vannak a szekrényemben, szóval én ebből gazdálkodom :) Amúgy nem zárkózom el semmitől, lehet később meglátok valami nagyon neonsárga vagy neonzöld rucit és megveszem. Soha ne mondd h soha :)
  Amúgy Plastic Tinkerbell (Nóci) a barátnőm, együtt jártunk általánosba és legjobb barátnők voltunk :) Mást csinálunk igazából de nagyon tetszik amit csinál, szerintem szuper ízlése van és minden videóját láttam, van amit többször is :D Kérlek küldd már el a linket ami a gyakorin van, néztem de nem találtam, ha elküldöd megmutatom neki is :)
  Köszönöm hogy írtál és remélem lesznek számodra hasznos infok a blogon!
  Légy jó! Pussz!

  ReplyDelete
 7. Ez a poszt most így miért?? Annyira távol van még a jó idő, és főleg az olyan idő, ahol már csak a rövidnadrágban lehet elviselni az életet. Úgy érzem, ennek a posztnak nem most jött el az ideje, nincs aktualitása az egésznek. Ráadásul rossz rád nézni a képeken, annyira alulöltözött vagy, főleg, hogy valamelyik képen a mögötted álló emberek nagykabátban és csizmában vacognak...

  Viszont ha már valaki ilyen kéréssel fordult hozzád, szívesebben láttam volna egy olyan szettet, ami kicsit extrább, nem ilyen túl egyértelmű, átlagos, tucat szerelést, mert ahhoz nem kell túl nagy divatérzék, hogy egy nyári vonatútra magára kapjon valaki egy rövidnadrágot és egy pólót...szerintem. Én is színeket, formákat vártam. Például valami hosszú ruhát ( arra is rá lehet ülni, ha valaki érzékeny a vonatülések higiéniájára), vagy ahogy előttem már ellőtték, caprinadrág, halásznadrág is jobban passzolt volna.

  Hát ennyi az én kritikámból :)

  ReplyDelete
 8. Hát.... bocsi sajnálom ha ez nem jött be :D Nekem ez az ötletem támadt de persze nem ez az egyetlen megoldás létezik. Melegebb időre kérte a vonatos szerkót, ezért vacogok shortban :D
  De köszönöm a kommented, mert van benne jó ötlet, pl. hosszú ruhát felvenni :) A capri nadrág nem igazán kedvencem.

  ReplyDelete
 9. Az első gondolatom,amint megláttam ezt a szettet, az volt, hogy jujj de fiatal vagy!=D Most komolyan, legalább 6-7 évvel fiatalabbnak néztelek, bár lehet, hogy a tornacipő szokatlan, nem tudom. Mindenesetre aranyos, tetszik.
  Komolyan ismeritek egymást PlasticTinkerbellel? Kicsi a világ, én a minap fedeztem fel, hogy két ismerősöm évekig együtt táncolt. Meg Facebookon is szoktam nagyokat nézni a közös ismerősöknél, hogy jééé ő is ismeri XY-t!=) Egyébként én is szeretem a videóit, jó tippjei vannak, és a stílusa is tetszik.

  ReplyDelete
 10. http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__oltozkodes__1551440-melyik-lany-stilusa-tettszik-neked-jobban-melyikojuk-a-szebb-es-csinosabb
  Tessék itt a link.
  Én is szoktam nézegetni Tinkerbell honlapját de a két utolsó szerelése, (egyszer a rózsaszín sál volt nem odaillő, a napi outfitjét pedig olyan lehangolónak találtam), vannak jó cuccai és ötletei is.

  ReplyDelete
 11. Fail...
  tényleg baj, hogy a nadrág nagyon nyári (nem hiába forró shortnak becézik) ellenben kord sapka és átmeneti sál. Ha nem is veszem figyelembe a háttérben állókat, meg hogy fagyos február van még (sajnos)akkor is együtt nem klappol. Britt csajok hajlamosak télen alulöltözni, de ilyen rövid nacihoz még ott is befigyel egy harisnya. Vannak télen hordható rövid nadrágok, (amiknek a fazonja nem ennyire combra cuppanós)ezeket vastag harisnyával, netán lovagló csizmával is szokták ötvözni.
  A póló sajna taszít nem tudom szebben szavakba önteni.
  Kérdés: Ilyenkor pokróccal valaki beterítget amikor fotóztok, két kattintás között mondjuk.
  Ha nem akkor javasolnám, hogy erre figyelj, nem mókás vese és egyéb bajok érhetnek hosszútávon. Tudom ez nem cool, de akkor is.

  ReplyDelete
 12. Hello! I give you an award! You can check it here : http://pinkieanggia.tumblr.com/post/3456562238/special-from-dewi-at-netherlands

  *hugs*


  ♥ sugarpuff ♥
  Pinkie Anggia ☺
  http://pinkieanggia.tumblr.com

  ReplyDelete
 13. Apolka: tudom, rendszeresen néznek az emberek 16-18 évesnek :) Ez majd 40 évesen fog tök jól jönni :D Amúgy jaja, ismerjük egymást PT-lel, tervezünk egy közös fotózást, remélem hamarosan hazajön Magyarországra :)
  Lilla: köszönöm, elküldtem neki is a linket, tetszett neki :D Én személy szerint nagyon örülök az outfit vidijének, mert én inkább ruha mint sminkmániás vagyok, de ettől függetlenül minden vidijét megnézem, és sminkelésben is kaptam már hasznos ötleteket tőle.
  MILANfashionlover: ha bkv-val megyek egy helyszínre, jól fel vagyok öltözve, ha kocsival megyünk, akkor ez annyira nem számít :) Egyébként is nyári szettet kért tőlem Kitty, és annyira nem tart sokáig egy ilyen fotózás. Ezen a napon amúgy szépen sütött a nap és viszonylag jó idő is volt :)

  ReplyDelete
 14. Már jó ideje írnom kellett volna ide, mondjuk, mióta felkerült a post, de remekül kivártam a megfelelő pillanatot. o.O
  Nem szeretem én ezeket a kommenteket, meg a gyakoris cikket sem. Tetszik, amit Plastic Tinkerbell csinál, de nekem meg éppen hogy a te stílusod tetszik jobban. Nem öltözködésre gondolok itt, mert mindketten mutattatok már be olyan darabokat, amiket nem tudnék felvenni, és olyanokat is, amibe beleszerettem, inkább, ahogy átadjátok, az a különböző. De most nem ezért vagyok itt. (Most.)
  Hanem köszönöm! Nagyon, nagyon tetszik a szett, amit összedobtál és nagyon hálás vagyok, hogy ilyen hamar el is készítetted, pedig tényleg biztos fáztál - ami a furcsálló embereket illeti, valószínűleg még élvezted is, ez nem áldozat volt a részedről, ugye? :) Zseniális, hogy te shortban virulsz, mögötted pedig kifáradva, nagykabátban. Reméljük, azért jön már a jobb idő és hamarosan tényleg előre kerülhetnek a tavaszi darabok! Én már nagyon várom. :) Te tervezel valamilyen tavaszi nagybevásárlást, van olyan darab, amit kinéztél már és mindenképpen be szeretnél szerezni az első jó idők örömére? :)
  A felsőd, a fehér, az tényleg nagyon "pláne". :) Nekem valószínűleg esélyem sem lenne jól mutatni egy ilyenben, de rajtad imádom! Kényelmesnek tűnik és nem "belesülős", imádom. :)
  És tényleg, mennyire nem is bonyolult átvészelni a forró vonatutat! :) Dzseki, sál, ráülni, hogy ez nekem nem jutott eszembe! :D
  Nagyon jól áll a piros, és még a sportosabb vonalat is vonzóbbá tetted ezzel a cipővel, nagyon jól néz ki.
  Befejeztem. :D Továbbra is imádom, amit csinálsz és még egyszer, köszönöm, hogy nekem dedikáltad, hogy elkészítetted az egyéni "rendeléseim"! ^.^
  Kellemes télvégét kívánok és még kellemesebb öltözködést a továbbiakban is! Ha eszembe jut valami, divatproblémába ütközöm, remélem, zargathatlak továbbra is. :)
  Légy jó! :3

  ReplyDelete
 15. Kitty: Nagyon szívesen, már kész volt egy ideje, de nem akartam egymás után kitenni, mert mindkettő sportosabb. Annyira nem fáztam amúgy :) Mondom, jó idő volt, szép napsütés, úgyhogy nem értem a beöltözött emberkéket :D Én minden egyes fotózást élvezek, ha nem így lenne, nem blogolnék :P
  Én is alig várom a jó időt! Főleg a zokni-szandál miatt, amit nagy kihívásnak érzek, hogy megmutassam, hogyan lehet ízlésesen viselni. Szóval szeretnék venni szép, mintás és csajos zoknikat a tavaszra. Meg nyári ruhákat, minden évben beújítok párat. De nem nagybevásárlás keretében... szeretném megvárni míg kedvezményes napok lesznek hogy akkor vásároljak, illetve biztosan fogok kapni cuccokat Nagymamámtól, Anyukámtól és Nagynénémtől is, szóval nem lesz itt nagy pénzköltés :)
  És én köszönöm hogy adtál jó ötleteket, mert bár nem nagyon hangoztatom, néha eléggé alkotói válság van és ötlethiányban szenvedek. A Te ötleteid pedig mindig nagyon inspirálóak!
  Szóval nyugodtan zargass, bármilyen divatproblémád van, alig várom :D Az ilyen kommentekért érdemes blogolni :)
  Puszi!

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature