Top Social

Bottomless lake / Feneketlen tó

Friday, February 25, 2011
We took the photos in the 11th district of Budapest, at the Bottomless lake. It has a depth of about 4-5 metres. It exists since 1877, before that time there was a brick-field, but the groundwater broke in it's territory and since then it has been developed to a lake. In my opinion it is an ideal place for a romantic first date or to come here alone to find your peace of mind, just sitting on a bench by the lake and thinking about the big things of life :)

A képek Budapest 11. kerületében, a Feneketlen tónál készültek. A tó egyébként nem feneketlen, kb. 4-5 méter mély lehet. 1877 óta létezik, előtte egy téglagyár volt itt, de ennek területére betört a talajvíz, és azóta kialakították tónak. Szerintem ideális helyszín egy romantikus első randira vagy akár egyedül is, ha szeretnéd megtalálni a lelki békéd, csak leülsz a tó mellett egy padra és az élet nagy dolgairól elmélkedsz :)At first I wanted to sell this shearling coat, you may remember that. But recently I even got a hat matching to it, and now we are inseparable: the coat, the hat and Lidia :) I'm glad it came out like this.
This outfit is very close to my heart, elegant, sophisticated and simple: and I say this to the colours. If you use bold colours, it's wiser to choose a simple shape, and vice versa: use neutral colours if you wear an extreme shaped dress. I think this outfit may seem a bit weird and extreme because of the hat, but I'm in love with it :) The furry accessories are hot this season, and I couldn't welcome this with greater joy :)
Let me know what you think!
XOXO,
Lidia.

Először el akartam adni ezt az irhakabátot, biztos emlékeztek rá. De az utóbbi időben kaptam egy kalapot hozzá, és most elválaszthatatlanok vagyunk: a kabát, a kalap és Lídia :) Örülök hogy végül így alakult.
A szett nagyon közel áll a szívemhez, elegáns, kifinomult, egyszerű: és ezt a színek miatt mondom. Ha feltűnő színeket viselsz, válassz egyszerű formát, és ez fordítva is igaz: használj semleges színeket ha extrém formájú ruha mellett döntesz. Gondolom, pár embernek furcsa és extrém ez a szett is, a kalap miatt, de én beleszerettem azonnal :) A szőrös kiegészítők amúgy is nagyon trendik ebben a szezonban, és ez igazán nagy örömhír számomra :)
Ti mit gondoltok?
XOXO,
Lídia.
Coat, hat, bag: from my Grandma / Kabát, kalap, táska: Nagymamámtól
Top / Felső: Guess
Bolero-blazer: chinese shop / Boleró-blézer: kínai üzlet
High-waist satin skirt / Magasderekú szatén szoknya: Mango
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
Watch / Óra: Juicy Couture
12 comments on "Bottomless lake / Feneketlen tó"
 1. Lovely hat and coat. And the belted skirt is really cute. And your shoes are adorable! You have such great clothes -- I envy your wardrobe.

  ReplyDelete
 2. This is so beautiful. And your city, Budapest, is so beautiful. I visited once and I have to say, at night, on the Danube, the Parliament look incredible.

  ReplyDelete
 3. Kedves Lídia!

  Gratulálok a blogodhoz.
  Nagyon színvonalas, Te pedig rendkívül stílusos vagy!
  Követni fogom a blogod.

  Üdv: VV

  ReplyDelete
 4. Ne haragudj, de ez a szetted, most nem sikerült valami jól.
  A cipő színe semmihez se megy, ha össze van húzva a kabátod. (Egyébként, tudom sokan szeretik a feketét összetenni a világos pasztell árnyalatokkal, vagy a világos farmerrel, de ez csak az esetek 2%-ban nem kelt olcsó, kissé, gagyi hatást)
  A szoknya szép, de masnit addig húzd míg szép formája nem lesz, ne baj ha kisebb, mert így nagyon lóg, és elveszik a formája is. Mivel a szoknya fekete és ráadásul szatén is, nagyon nehéz hozzá egy újabb feketét tenni, hogy a színek ne üssenek el. (ezért szoktak vastag övet rakni a két anyag találkozásakor). a magas derekú szoknyákhoz érdemes mellrésznél díszített, vagy fodros blúzt felvenni, esetleg sok nyakláncot, mert úgy érvényesül igazán. A felső díszített ugyan, de mivel a nagy flitteres feliratos mintát ezrével gyártják a kínaiak, és elég sok ember hordja, sajnos olcsó hatást kelt (elhiszem, hogy igazi, de sajnos ez van). A boleró szép nagyon, de egy más élénkebb színen jobban mutatott volna (ibolya, vagy királykék, piros, zöld stb). A kabát rendben van, még a táska is , de nekem olyan nyárias hatása van, és ha a kabátot leveszed már semmihez nem illik. A kalap meg valószínű ezüstróka (vagy nyúl) szőrből van, és már (szerencsére) nem divat az igazi bunda, pláne ha vadállatokból van, egyébként hord nyugodtan, de ehhez a szereléshez egyáltalán nem illik.
  Ezt nem rosszindulatból írtam, csak te szeretnéd, hogy írjuk meg amit gondolunk, úgy gondolom ez most nem jött össze, de majd legközelebb.

  ReplyDelete
 5. Shybiker and Tereza: thank you so much for the compliments :)

  ReplyDelete
 6. Anja: köszönöm, és örülök hogy tetszik! Minden egyes követőmnek nagyon hálás vagyok, hogy értékelik amit csinálok :)

  ReplyDelete
 7. Lilla: persze, tudom hogy nem rosszindulatból írtad, teljesen korrekt a komment, remélem mások is elolvassák hogy tanuljanak belőle, így is lehet negatív kritikát megfogalmazni, és akkor közzé is teszem :D
  Sajnálom hogy neked nem tetszik a szett, nekem most ez az egyik kedvencem, de azért reagálok rá hogy lásd, volt abban logika, ahogy kigondoltam :)
  Mivel garbónyakú a guess felső, ezért kilátszik a kabát alól, így látszik hogy passzol a szetthez (a 3. képen ez jól látszik). A masniban igazad van, feszesebbre kellett volna húzni! Máskor megpróbálok rá jobban figyelni.
  Szerintem azért ha valaki ránéz erre a szettre, nem egyből a gagyi kínai cuccok jutnak eszébe :) A Guess az ízlésesebb márkák közé tartozik, ha Mayo chix lenne rám írva, akkor én is azt mondanám h gáz :D Mivel visszafogottak a darabok külön külön, kellett egy kis csillogás, és sztem ez belefér, hiszen amúgy nincsenek rajtam ékszerek, nem vittem túlzásba direkt.
  Klasszikusabb ez az összeállítás, csak két színt választottam, azok is semlegesek.
  Nem értem a sztereotípiát hogy ha homokszínt keversz feketével, az olcsó hatást kelt. Vegyük példának a Burberryt, ők szinte mindig beleépítik a kollekcióba ezt a színösszeállítást. Küldök példának 3 linket is, nézd meg alaposan:
  http://uk.ykone.com/designers/bio/thomas-burberry/ (itt a modell a kabátban és a fekete bokacsizmában)
  http://www.theswellelife.com/swelle_life/2008/12/christopher-baileys-motto-if-it-aint-broke-dont-fix-it.html (itt a legelső kép, sztem nagyon ott van)
  http://i42.tinypic.com/sdfndd.jpg itt alexa chung hordja ezt a színkombinációt aki a divatvilág top stílusikonjának számít.
  És volna még sok sok ilyen kép :)
  A kalap nagymamámtól van, elég régi már, én sem szeretem az állatokból készült cuccokat, nem is veszek, nem támogatom a pénzemmel az ilyen fokú gyilkosságot, de ha valamit kap az ember, az szerintem nem segíti elő több állat szenvedését, tehát a vintage darabok szerintem elfogadhatóak. Elvégre akkor égessük el ezeket a dolgokat? Így legalább tovább megmarad.
  Ennyit tudtam írni, remélem így érthetőbb a választásom :)

  ReplyDelete
 8. Megnézegettem a linkeket nem rosszak, de ha megfigyeled a kabát gombjai feketét, a táska, a hajpánt, és talán a középsőnek pedig a haja és a harisnyája is az, ezzel visszaköszön a fekete a bézsen. Oké ezek benne vannak a 2%-ban. (de tőlem még mindig távol áll ez a szín). Igazából amit az utcákon látni az a kifejezetten világos nyári farmer, fekete cipővel, csizmával, (biztos itt is vannak kivételek), de számomra ez nem szép. De ugye ez csak az én véleményem, tehát másnak tetszhet. (csak én vagyok olyan hülye hogy a világos nyári farmeromat csak nyáron és csak világosabb színekkel veszem fel, főleg, ha már lebarnultam)

  ReplyDelete
 9. Igazából volt még a szetthez egy fekete kesztyű is, de az a kocsiban maradt. Pedig akkor már tuti hibátlan volna a szett :D Nem baj, tévedni emberi dolog :)
  Amúgy sejtem mire gondolsz, bár én nem látok kivetnivalót a 2 színben így együtt, szerintem mindent lehet hordani ízlésesen is, és úgy is hogy olcsó hatást keltsen.
  Ne csak nyáron hordj világos farmert, legyél bátor :) Számomra nincs tabu hogy valamit csak egy évszakban hordhatok... meg kell találni a hozzá illő darabokat :) A titok abban rejlik hogy amikor elmész shoppingolni, alapdarabokat válassz és ezek télen-nyáron párosíthatók valamihez.

  ReplyDelete
 10. szerintem a pasztell és feket egyutt nagyon szep is lehet, ez itt is megvalosult szerintem. a guess-es felsod nekem egyaltalan nem tetszik, de a tobbi tokeletes. well done:):)

  ReplyDelete
 11. Ezt a Guess felsőt a helyedben nagyon messzire elkerülném... rontja a szett összhatását. Azokon a képeken, amiken rajtad van a kabát (ami szerintem egy irtó szép darab, nem is értem miért akartad eladni), rendkívül nagyvárosi asszonynak, dívásnak nézel ki, jól áll, de amin már kilátszik ez a csiricsáré felső, egyszerűen tényleg olcsó hatást kelt. Attól, hogy valamire egy általad márkásnak és menőnek számító címke kerül még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ízléses. Ez a felső akkor is átlagon aluli lenne,ha tegyük azt Burberry lenne ráírva, és sajnos a legtöbb képednél ezt a felsőt veszed fel, ami lerontja az összerakott ruhák színvonalát. Szívesebben láttam volna egy fodros blúzt, vagy egy egyszerű fehér garbót valami kitűzővel díszítve, mint ezt a förmedvényt ( már bocsánat a kifejezésért). Sokszor a kevesebb néha több és pld egy fülbevalóval, brossal vagy nyaklánccal a csillogás faktor is pont annyi, amennyinek kell lennie, se több, se kevesebb. :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature