Top Social

The girl behind the.... make up :P / A lány a .... smink mögött :P

Saturday, February 12, 2011
I promised this post a couple of days ago, after my birthday. I thought you should see my face in 4 ways: naturally, just with foundation, with my regular make-up and with a very strong, smokey-eyes make-up. The make-up is made by me, because as I said I'm not a make-up artist, but I know quite a lot of tricks how to do a make-up that suits me for any occasion: whether I go to work or go out with friends or go to party (though I'm not a party animal as I think about it :D)

Már ígértem nektek pár napja ezt a bejegyzést, a szülinapom után. Arra gondoltam látnotok kell az arcomat 4-féleképpen: smink nélkül, csak alapozóval, a szokásos sminkemmel, és egy erős, füstös szem sminkkel. A sminket én csináltam, mert mint már említettem nem vagyok sminkes de tudok elég trükköt ahhoz hogy hozzám illő sminket csináljak bármilyen alkalomra: akár munkába megyek, akár barátokkal valahová vagy éppen partyzni (habár nem szoktam bulizni most így belegondolva :D)




Okay let's see a picture about me with no make-up at all:

Rendben tehát lássunk egy képet rólam smink nélkül:

A few pictures after foundation / Pár kép alapozás után:



The make up that you always see on the pictures, just with foundation: / A smink amit mindig láthattok a bejegyzéseimben, csak alapozóval:





And the smokey eyes make-up / És a füstös szem smink:









And now here is a little secret that you may have noticed by now just didn't now the reason: I don't like when the right side of my face is photographed. Those pictures just don't look good. I don't know why. They say that when someone is a little baby, their head is still soft and whether they sleep on the left or right side, their head won't look simmetrycal. Everyone's face is assimetric, but I noticed that I don't like those pictures that were taken from my right side. Now in this post you will see that I don't have any scars or bruises on my right side or anything weird (someone wrote that in comment that I may be hiding that side because of that :D)  but you will see that my left side is better :P

És most leírok egy kis titkot amit már lehet hogy észrevettetek csak nem értettétek az okát: nem szeretem ha az arcom jobb oldalát fotózzák. Azok a képek egyszerűen nem néznek ki jól. Nem tudom miért. Azt mondják, amikor még kicsi babák vagyunk, a fejünk még képlékeny, és attól függően hogy a jobb vagy a bal oldalunkon alszunk, a fejünk nem lesz szimmetrikus. Mindenkinek asszimterikus egy kicsit az arca, de én már észrevettem hogy nem tetszenek magamról azok a képek amik a jobb oldalamról készültek. Most ebben a posztban látni fogjátok hogy nincsenek se zúzódások se hegek se semmi furcsa a jobb oldalamon (valaki ezt írta kommentben hogy biztos valami ilyesmi miatt rejtegetem a jobb oldalam :D) de meg fogjátok látni hogy a bal oldalam a szebb :P

From the front / Szemből:


My right side / A jobb oldalam:


And my left side: / És a bal oldalam:

The pictures were taken with the camera of my friend, Ildi, thank you Sweetie ;) Stay tuned for tomorrow's post for the outfit I wore when I made my make-up! ;)
XOXO,
Lidia.

A képek a barátnőm, Ildi fényképezőjével készültek, köszönöm Drágám ;) Csekkoljátok a blogot holnap amiben megmutatom a szettet amit itt viseltem amikor készült a smink ;)
XOXO,
Lídia.
31 comments on "The girl behind the.... make up :P / A lány a .... smink mögött :P"
 1. Szerintem semmi baj az arcod jobb oldalaval, es oszinten szolva nekem jobban is tetszik a jobb oldalas kep, mint a bal oldalas!

  ReplyDelete
 2. Nagyon tetszik ez a füstös szem, ügyes vagy!=) Ha megengedsz egy tanácsot: szerintem hétköznapokon is használj színeket! Pl. a ruhádhoz illővel fesd ki a szemed, vagy egyszerűen csak olyan színnel, ami kiemeli a színét, de nem feltétlenül illik hozzá. Egyszerűbb, egyszínű szetteket nagyon jól fel lehet dobni színes sminkkel. De ahogy gondolod, lehet, hogy csak én vagyok színőrült!=)

  ReplyDelete
 3. Aranyos vagy! :-* Ez jól esett :$ Hát... megpróbálok majd akkor a ruhás képeken is több jobb oldalas képet felrakni, mert tényleg mindig balról fotózom magam.

  ReplyDelete
 4. Szerintem akkor vagy a legszebb, amikor csak alapozó van rajtad.. illik neked a természetesség:)

  ReplyDelete
 5. Imádlak titeket :D Köszönöm :) Apolka megpróbálok majd kisérletezni a színekkel, csak mivel nekem nem sminkes blogom van, meg nem is vagyok akkora profi, én a kreativitást nem a sminkelésbe teszem bele hanem a ruhákba :D A legnagyobb bloggereknek amúgy semmi extra a sminkjük, és ezt a tendenciát próbálom követni én is :) Azért majd néha lesz olyan is, ígérem :)
  HoneyBee: örülök hogy tetszik :D Azt szeretném ha mindenki ismerné ezeket az arcaimat, mert ez is én vagyok :)

  ReplyDelete
 6. Hmm... very interesting!

  First off, you are naturally beautiful so, even without makeup, you're starting off with a pretty palate.

  Second, you really do have talent! Your application of makeup is very skilled. Both the normal and dramatic looks are attractive. Your normal look is wonderful because the makeup is subtle and doesn't call attention to itself, while enhancing your natural features.

  Last, I do see any difference between the sides of your face. I stared and stared and they both look fine to me. But I accept you see a difference: we're all our worst critics. I know that I smile crooked and it bothers me when I look at pictures of myself, but nobody else seems to mind.

  This was a teriffic post. Very instructive.

  ReplyDelete
 7. furcsa, nekem is sokkal jobban tetszik a jobb oldalad:D

  ReplyDelete
 8. Boldog névnapot egyébként! :)

  ReplyDelete
 9. Shybiker: thank you so much I'm happy you liked the post! I know how to make different make-ups, but my favourite is the one that includes only eyeliner, lipgloss and mascara and no colours. I will make posts later with colourful make-ups, but just rarely because my main passion is fashion not make-up :D But it makes me more than delighted that people like it :)
  Thank you for your comment, everytime I read your opinion, it makes me think the post was worth it :D XOXO

  ReplyDelete
 10. Lora: holnap lesz róla közelebbi fotó :) Meg a ruháról is ;)
  Maggie örülök hogy tetszik :D Bár én akkor is tudom h az a rosszabb :/
  Bogca: köszönöm hogy gondoltál rám :) Puszi!

  ReplyDelete
 11. Szerintem kifejezetten szép az arcod jobb oldala, kár lenne rejtegetni!

  ReplyDelete
 12. Csatlakozom azokhoz, akik szerint a jobb oldalad a tuti;-) Persze a bal is csak egy hajszálnyival marad le mögötte:)

  ReplyDelete
 13. Jólvan, győztetek :D Ezentúl több jobboldalas kép lesz :D Amúgy sminkes poszt update: ma vettem vörös rúzst és hozzávaló szájkontúrt illetve vörös szájfényt, még soha életemben nem volt, mert mindig a pinket használtam :D Feltétlenül be fogom nektek mutatni a különbséget hogy milyen vagyok vörös és pink rúzzsal :) Meg amilyen szájfényeim vannak, megmutatom majd őket és eldönthetitek melyik a jobb :D

  ReplyDelete
 14. A sminked nagyon jó, ha hétköznapokra nem is használsz erősebbet, engem mindenképp érdekel mit alkotsz vörössel és mit veszel fel hozzá! :)

  ReplyDelete
 15. Wow, your smokey eyes look awesome! You are very good at applying make up, I'm just hopeless at it! :D

  Anyway, you look really cute even without the makeup!

  xxx
  Vikki

  http://stylometre.blogspot.com

  ReplyDelete
 16. Ügyes, fotózáshoz amúgy érdemes picit erősebben sminkelni mint egyébként, a fényképes ábrázolás miatt általában világosabbak a fotók mint a valóságban ahogy látjuk egymást, nem beszélve a kimerevített pillanatról, ahol sokkal jobban látható és megfigyelhető az arc... a mindennapokban ritkán bámuljuk meg egymást úgy, mintha egy fotót néznénk a másikról. (fotós vagyok, igaz modell fotózásban kevésbé jártas, de mint téma foglalkoztat) A füstös smink amúgy tökéletes fotó-smink, pl ruhák bemutatásához is előnyös, persze látni rajta, hogy nem mindennapos dolog, de érdemes néha játszani ilyet is egy-egy fotó kedvéért.

  ReplyDelete
 17. Lehet tudni egyébként általában ki készíti Rólad a divatfotókat?

  Ja és amit még meg akartam kérdezni: van barátod ?
  :D

  Boldog Valentin Napot!

  ReplyDelete
 18. Szia!

  Nagyon tetszik a blogod, nagyon jók a rucik is:) Csak így tovább.
  Végre egy olyan blog, ahonnan jó ötleteket meríthetünk.

  ReplyDelete
 19. Üdv újra!
  Híres lettél. :P
  Meglepődve vettem észre az előbb a velvetes posztot. Gondoltam, akkor már benézek ide is. Látom, továbbra is rendíthetetlenül gyártod a bejegyzéseket :) A kritikákhoz való hozzáállásod korrekt, ezentúl is így csináld majd, mert most aztán lesz bőven pozitív és negatív is. A Duna-parti fotósorozattal kapcsolatban jól tetted, hogy levetted az ominózus képet; tényleg nagyon nem volt szerencsés, még ha nem is szándékosan készült.
  Megfizetted a 'tanulópénzt', ezután aztán tényleg kétszer gondold meg mielőtt publikálsz egy-egy posztot. Nem a helyesírási, vagy egyéb tárgyi tévedések miatt, azokra úgyis felhívják majd a figyelmed, vagy te magad veszed észre őket, hanem a helyszínek és pózok esetleges hatása/jelképe/másodlagos jelentése miatt.
  Sok sikert!

  Ha már ehhez a poszthoz írok, akkor:

  Laikusként az a véleményem, hogy egy ember kisugárzásához (vagy ennek észrevételéhez) nincs szükség semmilyen sminkre. Illetve semmilyen smink nem adja meg, ha nincs az illetőnek. (Önnek van.)
  Ez persze szubjektív, attól függ, ki mond véleményt. Mivel ez egy ilyen divatblog
  (vagy mi:)), amihez egyébként teljesen hülye vagyok, gondolom a smink adott esetben kiegészíti a ruhát (vagy mi:)), tehát a blogodban nyilván helye van.

  Az arcod nekem szimmetrikusnak tűnik, mindkét oldala szép.

  ReplyDelete
 20. Wow és TÉNYLEG szebb a bal oldalad, vagy hogy is mondjam, nem csúnya a jobb sem, de más. Lehet, csak bebeszélem magamnak (vagyis te beszélted be nekem :D), de látok különbséget.

  ReplyDelete
 21. Szia,

  ügyes vagy, tetszik a blogod! Szerintem is sminkelhetnél erősebben, kicsit befejezetlennek tűnnek nélkülük a szettek. Van hozzá érzéked és plusz ötleteket lehetne meríteni! Most találtam csak Rád a Velvet által, de nyomon foglak követni!

  További sok sikert!

  ReplyDelete
 22. Szia Lídia!
  Én azok közé tartozom, akik szerint a jobb oldalad szebb. Meg is indoklom: a frizurád a baloldali választék miatt a jobboldalon adja ki magát jobban. És a szemöldököd miatt is, mert a jobboldalinak szebb az íve. Ha nem bánod, hogy belebeszélek, akkor a sminkelésben javaslom, hogy a szemöldöködet is sminkeld, úgy ki tudod javítani a két szemöldök aszimmetriáját, és még jobban kiemeli a szemeidet. Nagyon klassz a blogod egyébként, és a sminked is nagyon tuti. Gratula!

  ReplyDelete
 23. Hú hát rengeteg komment jött, akkor most itt az ideje hogy válaszoljak :) Aztán megírom az új posztot :)
  L: megvannak a fotók amiken letesztelem az új vörös rúzsomat :) Először lesz egy ruhás poszt arról, mit csináltam Valentin napon, ott természetesen stílusosan vörös rúsz van rajtam, aztán hétvégén kirakom azokat amiken csak a sminket fotóztam.
  Mice: nem akarok minden szettemhez ilyen erős sminket csinálni, de mivel sokan mondták hogy mennyire jó, mostantól a fotózásokhoz le fogom alapozni a bőröm, mert tényleg egyenletesebb így a bőröm színe. Ennyi engedményt teszek, és nagy ritkán azért megmutatom magam más sminkekben is :)
  Pascal: Köszönöm, Neked is boldog Valentin napot így utólag is :) Lehet tudni hogy ki készíti a fotókat, néhány posztban Ő maga is látszik! Ő a Párom és nélküle nem létezne ez a blog, úgyhogy nagyon nagyon hálás vagyok neki érte! :)
  Erika: köszönöm, örülök hogy tetszik! Remélem találsz majd itt hasznos ötleteket!
  csakegyuser: örülök hogy megint írtál :) Mindig nagyon jó dolgokat írsz, abszolút igazad van. A smink szerintem sem annyira fontos, de látom hogy sok ember szeretné ha megmutatnám más arcom is, így én kipróbálok mindent és dokumentálom is fotókkal, hogy lássák az olvasók, nekem mindenki véleménye fontos. Aranyos vagy hogy szerinted van kisugárzásom :) Valaki írta hogy egyáltalán nincs és h üres a tekintetem a képeken, ami rosszul esik mert egyébként nekem a mindenem ez a blog szóval azt reméltem átjön a képeken is mennyire szeretem csinálni és hogy azokból amiket írok, nem gondolják hogy én egy unalmas valaki vagyok, semmi kisugárzással.
  A helyesírásomat nagyon tudják kritizálni, bezzeg azt nem látják mennyi poszt van és ehhez képest milyen kevés a helyesírási hiba, ugyanis mindig 3x is átolvasom az angol és magyar szöveget is hogy ki tudjam szűrni a hibákat. Ha felhívják a figyelmem rá mégis hogy van, azonnal kijavítom.
  Köszönöm hogy írtál és azért bár tudom Te nem vagy divatrajongó, remélem majd benézel még párszor :)
  Tetra: végre valaki hisz nekem és látja amit én is :D Már már arra gondoltam hogy összekeverték a két képet és igazából a többieknek is a bal oldalam tetszik :D De azért jó hogy a szerintem csúnya felem van aki szerint jobb mint a bal, mert a ballal teljesen elégedett vagyok :)
  Regina: lesznek majd erősebb sminkben is posztok, de úgy érzem az nem teljesen én vagyok, szóval csak a Ti kedvetekért lesz 1-1 ritkán :) Örülök hogy tetszik amit csinálok, ezért érdemes csinálni :)
  Gabi: Nekem mindenem jobban tetszik a bal oldalamon, a szemöldököm is :D Amúgy ki van az is húzva szemöldökceruzával, mert különben elég világos lenne. Köszönöm az elismerést és hogy olvasol!

  ReplyDelete
 24. You use BLACK mascara and liquid liner with your skin tone, hair/eyebrow/eye colour?! For real?
  Really bad idea, doesn't suit you at all.

  ReplyDelete
 25. sophie please please tell me if you hate me so much why on earth do you pay attention to what I do? Go and read professional make-up blogs if this isn't for your taste, because here everyone else says this make up suits me and looks good. So tell me what suits me instead of this or don't waste your time writing comments critisizing everything (like the last time when you said I'm an amateur). This is the last time I accepted a comment like this.

  ReplyDelete
 26. Bocsanat, hogy ismeretlenul kritizallak, de szerintem is jobban illenek hozzad a melegebb szinek. Legalabbis a smink tekinteteben. En sem sminkelek sokat, te sem vagy profi, ahogy irod... Talan a fenyek miatt latom olyan hidegnek.

  Ha gondolod, nyugodtan torold a hozzaszolasom :)

  ReplyDelete
 27. Topánka: amúgy nem lenne gond ha azt írná nem illik hozzám a sminkem, de már nem ez az első olyan kommentje, amiben nyilvánvalóan a kákán is csomót keres. Legutóbb azt mondta hogy amatőr vagyok, a képek gagyik és hogy nekem semmi sem szent... ja és hogy jó volt amikor napszemüvegben voltam mert amikor az arcomra kerül sor, a kevesebb egyértelműen több. Na pont az ilyen jellegű kritikákat nem szeretem, mert meg lehet fogalmazni egy kommentet normálisan is, nem kell úgy hogy ledegradáljuk a másikat. Megjelentettem a Tiédet mert semmi baj vele, legalább a többiek látják hogy lehet így is, úgy is :)
  Nyugodtan írd meg ha bármi észrevételed van, közzé szoktam tenni, és még reagálok is rá :)

  ReplyDelete
 28. Kedves blogger,

  már korábban is írtam, abból az esetből tanulva most sem számítok rá, hogy a kommentem megjelenjen. Az üzenet tehát így csak neked szól:

  A képen látható sminknek semmi köze a füstös szemekhez. Emellett javasolom neked, hogy ne húzz ekkora rettenetes hosszú farkat a sminknek, mert - mivel nem vagy profi, amivel nincs is baj - nem lesznek egyformák. Az önmagában elég látványos "look" így kicsit ügyetlennek és házilagosnak tűnik.
  Az igazi füstös szem amúgy tényleg a talán legjobb, de mindenképp legnépszerűbb választás fotózáshoz. Plusz én tisztességesen megcsinálnám a szemöldököm is a helyedben, mert az is "eltűnik" a képeken.

  ReplyDelete
 29. Hát ne csodálkozz hogy nem jelentetem meg a kommented ha nyilvánvalóan sértegetsz... ezt megjelentetem mert ezúttal sikerült építő kritikát megfogalmaznod. Taps.
  Legközelebb lehagyom a farkat, de szerintem így sem rossz.
  A szemöldökömmel pedig nincsen semmi baj, épp annyira van kihúzva, hogy ne keltsen Kiszel Tünde hatást. Mert ha kihúznám még jobban, azért is megkapnám a magamét. Elég elenyésző a szemöldökömet kritizálók száma, így inkább a többségnek hiszek, ha nem baj. És a saját szememnek. Nem veszek készpénznek minden kommentet, tudod sok rosszindulatú ember van.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature