Top Social

Valentine's Day at the Budapest Zoo / Valentin nap az Állatkertben

Saturday, February 19, 2011
On monday, it was Valentine's day. Thanks to the internet, we were informed that there was a little discount for the Lovers in the Budapest Zoo: for a kiss to your boyfriend/girlfriend, you could enter with only one ticket. The weather was a bit grey, but for us, everything was pink :) Sorry that I haven't posted anything for days, but to compensate you, here is a mega-long post with more than 60 pictures, hope you like it :)

Hétfőn Valentin nap volt. Hála az internetnek, arról értesültünk, hogy egy kis akció keretében a Szerelmesek bemehetnek az Állatkertbe egy jegy áráért, ha belépéskor adnak egy csókot párjuknak. Az idő szürke volt, de nekünk minden rózsaszín volt :) Ne haragudjatok hogy nem posztoltam semmit már napok óta, de kárpótlásképpen most itt egy mega-hosszú poszt, több mint 60 képpel, remélem tetszeni fog :)

I collected some useful facts for you to get you interested in visiting this beautiful place (I translated it from the article in Wikipedia).
The Budapest Zoo is Hungary's oldest Zoo with the biggest collection. It was opened on 9 August, 1866. There are only 24 Zoo's in the world that were founded before this one and still exist. Other zoo's in the world (there are more than 1000) are founded later. The idea to found a Zoo in Hungary was János Xantus' (zoologist, ethnographist), József Szabó's (geology professor), Ágoston Kubinyi's (the head then of the Hungarian National Museum) and József Gerenday's (the head then of the Botanical Garden). At the beginning, the bear named Christopher was the most beloved animal, but the monkeys and colourful parrots were quite popular too. It was rebuilt for the 2nd time in 1912 and that time they called it the most modern Zoo of Europe because it even had a cinema. The Zoo had a library too, and people could borrow books from the mobile library which was a little cart pulled by mini donkeys. During the 2 wars, lots of animals died and the buildings were ruined too. In the 50s and 60s it was reconstructed and developed so it became the most modern zoo of Europe again. Since 2007 Miklós Persányi is the director of the Budapest Zoo.
It is one of the most popular cultural establishments in the country: 1-1,1 million people visit it a year. It's neighbours include the Fun Park, the Budapest Circus, the Gundel Restaurant, the Owlcastle (Bagolyvár) Restaurant, the Robinson Restaurant and the Museum of Fine Arts. The buildings in it have the feeling of the beginning of the 20th century, most of them are national monuments. You can find 5000 animals of 733 species. There are not just animals, but this place is also a botanical garden: it has about 3500 species. The trees are very important part of this, they give a specific feeling to the Zoo. The oldest tree is near the big lake that is planted before the foundation of the Zoo.

Gyűjtöttem nektek pár érdekességet a helyről, hátha ti is kedvet kaptok ellátogatni ide (a Wikipedia cikkét használtam fel ehhez).
A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi  állatkertje a legnagyobb gyűjteménnyel. 1866. augusztus 9-én nyitották meg. A világon csak 24 ennél régebbi állatkert van ami még működik. A többi állatkertet (több mint 1000 van szerte a világon) mind később nyitották meg. Az alapítók közül Xantus János (zoológus, etnográfus), Szabó József (geológus professzor), Kubinyi Ágoston (a Nemzeti Múzeum akkori igazgatója) és Gerenday József (a Füvészkert igazgatója) voltak a legtevékenyebbek.
Kezdetben a Kristóf nevű medve volt a legkedveltebb állat, de a majmok és a színes papagájok is népszerűek voltak. 1912-ben újjáépítették és ekkoriban Európa legmodernebb állatkertjének számított mert még saját mozija is volt. Az állatkertnek volt könyvtára is, és az emberek kölcsönözhettek könyveket is a mozgókönyvtárból, ami egy kis szekér volt, melyet ceyloni törpeszamarak húztak. A 2 háború alatt sok állat pusztult el és az épületek is megrongálódtak. 1950 és 60 között újjáépítették és korszerűsítették így akkoriban szintén Európa legmodernebb állatkertje lett. 2007 óta dr. Persányi Miklós a Fővárosi Állat-és Növénykert igazgatója.
Egyike az ország legnépszerűbb kulturális intézményeinek: 1-1,1 millió ember látogatja évente. A szomszédai között van a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz, a Gundel Étterem, a Bagolyvár Étterem, a Robinson Étterem és a Szépművészeti Múzeum. Az épületeknek 20. század eleji hangulata van és nagyrészük műemlékvédelem alatt áll. 733 faj 5000 állata található itt. Nem csak állatok vannak itt, az Állatkert egyszersmind botanikus kertként is funkcionál: körülbelül 3500 féle növény számlálható össze.  A fák nagyon fontos részét képezik ennek a gyűjteménynek, ezek adják az Állatkert különleges hangulatát. A legidősebb fa a Nagy-tó partján álló platán, amit valószínűleg az Állatkert alapítása előtt ültettek.

I thought Valentine's Day will be the perfect occasion for trying out my new red lipstick. Because the colour of my lips is bold, I chose to not accentuate my eyes. What do you think? I have to get used to this kind of make up on my face, but I like it and it goes perfectly to the red pieces of my outfit :)

Arra gondoltam, a Valentin nap lesz a tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljam az új vörös rúzsomat. Mivel a számon feltűnő szín van, úgy döntöttem, ezúttal nem hangsúlyozom a szemem. Ti mit gondoltok róla? Nekem még kicsit szoknom kell magamon ezt a fajta sminket, de igazából tetszik és szerintem tökéletesen kiegészíti a piros részleteket a szettemben :)


The hungarian twister - I love it! / Kürtőskalács - Imádom!

Here you can see the map of the Zoo / Itt láthatjátok az Állatkert térképét

Hat, gloves, floral shirt / Sapka, kesztyű, virágos ing: F&F
Flower / Virág: H&M
Coat / Kabát: Promod
Scarf / Sál: Burberry
Headband / Hajpánt: Bershka
Cardigan: an old piece / Kardigán: régi darab
Trousers: from Mum / Nadrág: Anyukámtól
Bag / Táska: Zara

As an extra, here is a video that's hilarious and this post reminded me to show it to you!

Ráadásképp íme egy kis videó ami szerintem hatalmas és a poszt eszembe juttatta, hogy megmutassam nektek!Have a nice day! XOXO, Lidia.

Legyen szép napotok! XOXO, Lídia.
14 comments on "Valentine's Day at the Budapest Zoo / Valentin nap az Állatkertben"
 1. hűű nagyon jó képek, a táskád és a kabid imádom, és ez a videó...zabálnivaló :)

  ReplyDelete
 2. Kimondottan jobb ez a sminked, mint az előzőek,külön köszi, hogy elhagytad azt a szörnyen kihúzott tusvonalat, gy sokkal kellemesebb. Megfigyeltem már korábban is hogy foszlik a masni/szalag, égesd el a végét, persze ha hernyóselyem ez nem segít, ellenben, ha műszál nem foszlik tovább. Amennyiben tiszta selyem, átlátszó körömlakkal tudsz segíteni rajta, ecseteld be és meg van oldva. Ez nem szőrszálhasogatás, de elveszi a klasszikus elegancia varázsát az a feslés.
  A szett teljesen jó, bár én a helyedben a barnákat elhagytam volna, tudom Burberry, meg a táska is cuki, de máshoz. A fazonok jók együtt csak a parna bezavar. Pl ha egy ilyen táska de mondjuk fekete színben jobb lett volna,vagy egy kis lakk toktáska. A cipő hello kitty-je totál stíluszavarban van a rusztikus kárpitanyag táskával (én is majdnem megvettem, tetszik ez a táska, csak nem ehhez a szetthez).
  Sálnál egy franciás kendő vagy könnyed sál, a már felhasznált színtónusoknak, vagy patterneknek alárendelve, ehhez a kabáthoz mindenképp jobban passzolna, főleg ha ilyen sapival veszed fel. Akkor klasszik franciás hatást keltene, most meg burberry ide vagy oda az a sál csak melegít, de nem tesz esztétikailag a szetthez.
  Végezetül nagyon nagyon nem tetszik az a virág, tudom olyan mint a kabát, az inged is virágos, de nekem van valami abszurd ebben egy aloa hawai virág vs téli kötött sapka komboban. Más az ha egy tavaszi szetthez teszed fel horgolt átmeneti sapkához (nekem azon se), de akkor legalább nem fest ilyen szélsőségesen.
  De minden esetre, ez már nem napiszar gyanús poszt, gratula..

  ReplyDelete
 3. beautiful photos!amazing place.and you are so sweet ,so fashiony!love Budapest!xoxo

  ReplyDelete
 4. jól áll ez a vörös rúzs, valóban kicsit szokatlan, de jó!=) az inged nagyon tetszik, és a táskád is.

  ReplyDelete
 5. Streisy: köszönöm! Édes vagy! Puszi!
  MILANfashionlover: örülök hogy tetszik a smink :) Kicsit féltem a vörös rúzstól, de nem bántam meg hogy kipróbáltam :) Sajnos a foszlás engem is idegesít, de nagyon jó ötletet adtál, köszönöm, ki fogom próbálni. Szerintem ez nem hernyóselyem, de nem merem leégetni, inkább leecsetelem körömlakkal.
  Én nagyon kedvelem a barnát, szeretem ha minél több szín van rajtam, és úgy éreztem hogy ez még belefér :) Annyira nem üt el a szettől mert semleges. A hello kitty mániám meg hozzám tartozik, ezt el kell fogadnotok :D Sok kritika ér miatta, de nem zavar :)
  Amúgy igazad van, nem lenne rossz ide egy kis selyemkendő, bár az akkor lenne jó ha nem felgombolható a felsőm, hanem inkább V nyakú és akkor kiemeli a dekoltást, de ezt inkább meghagyom tavaszra és nyárra.
  Szerintem azért nagyszerű egy ilyen virág mert nem csak ruhán hordható, de sapkán is és hajban is, annyira változatos! És én még senkit nem láttam aki így hordja :) Egyedi, ez a lényeg.
  Apolka: Köszönöm! Még nekem is szoknom kell, de egyre jobban megkedvelem :) A lookbookon sok lányon van vörös rúzs, pedig elég fiatalok, én egészen eddig úgy gondoltam, ez olyan öreges szín, ráérek 40 évesen hordani. De mostmár itt volt az ideje kipróbálni :)

  ReplyDelete
 6. Modniza: Thank you so much! Lots of love from Budapest, the Paris of east :) XOXO

  ReplyDelete
 7. Ducks, I like ducks :)
  Pretty photos.

  ReplyDelete
 8. A szájhangsúlyos smink tényleg sokkal jobban áll neked, ha idegenkedsz a vöröstől, mert más szettek mellett tényleg öregíthet, akkor válassz korall vagy bézs színűt, szerintem mind a kettő nagyon jól állna neked, a barna ruháidhoz meg aztán kifejezetten.
  Egyre jobbak a posztjaid, és becsüllek, amiatt, hogy a rengeteg kritika és lehúzás ellenére is ilyen lelkes vagy és kiállsz az mellett ami neked fontos. Csak így tovább!

  Puszi: T
  http://to-be-glamorous.blogspot.com/

  U.i.: a virágboltos bejegyzésed tényleg nagyon inspiráló volt, szerintem az eddigi legjobbak közé tartozik.

  ReplyDelete
 9. Köszönöm, örülök hogy sikere van a vörös rúzsnak, kicsit tartottam azért tőle hogy nem fog tetszeni az olvasóknak, mondjuk nekem továbbra is a szemhangsúlyos smink a kedvencem, de ezentúl bátrabb leszek a rúzzsal is! A lelkesedésem pedig töretlen, ha nem egyre erősebb, mert mindennap kapok valami kedves visszajelzést és ez hihetetlenül inspiráló :)
  A virágbolt adta az ötletet a szetthez, úgy voltam vele hogy nem érdekel ha még benne vagyunk a télben, én majd ezzel egy kis tavaszi hangulatot teremtek :)

  ReplyDelete
 10. Látom alakul a férfi divat rész, mikor indul? :)

  ReplyDelete
 11. Ja, neeem :) Eddig is fotóztam néha a Párom, hiszen ő a blog lelke, én a szíve :) de nem lesz férfi divat rész :) Az ami manapság divatos a fiúknál, és külföldi viszonylatban is figyelemfelkeltő, az neki nem állna jól, meg neki inkább kényelmes, praktikus a stílusa, nem akarom ráerőltetni a skinny farmert meg a geek szemüveget meg az extrém színeket :)

  ReplyDelete
 12. Nemrég kezdtem olvasni a blogodat, és nagyon tetszik!
  Ez a szett nagyon elegáns, Valentin naphoz illő :) Csak a cipő nem jön be... De tudom, hogy egy állatkerti séta nem lett volna kényelmes magassarkúban :)

  ReplyDelete
 13. Szia Eszter! Köszönöm a bíztatást! Örülök hogy tetszik.
  Igen, a cipőnél a kényelmesség volt a fő szempont, de azért annyira nem üt el stílusban a ruhától. Amúgy én mindig olyan jót nevetek magamban azokon akik sétálós helyyekre (pl. Vidámpark, fesztiválok, Állatkert) magassarkúban mennek :) Mindennek megvan a helye, szerintem :)

  ReplyDelete
 14. A magassarkú cipő és a lapos cipő nekem is örök probléma. Egyszerűen nem érzem magam csinosnak laposban. És laposból kizárólag sportos cipőt vagyok hajlandó felvenni, mert ha már lapos, akkor legyen az egész szett sportos. Emiatt persze sokszor kényelmetlenkednem kell magassarkúban, hiszen sok helyre nem lehet sportosban menni :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature