Top Social

Tamariska domb

Wednesday, March 9, 2011
Another blog post featuring the pictures of my new photographer (click on the numbers to see our previous collaborations: 1, 2, 3). The pictures were made in the 21st district in Budapest, it is called  "Tamariska" hill and it is a conservation area. It is very peaceful and quiet here, the air is clean and you can find a couple of protected plants and animals too.

Íme egy újabb bejegyzés az új fotósom képeivel (katt a számokra hogy lásd az előző közös sorozatainkat: 1, 2, 3). A képek ismét Csepelen készültek, a hely neve egész pontosan Tamariska domb és természetvédelmi terület. Nagyon békés és csendes hely, tiszta a levegő és lehet találni néhány védett növényt és állatfajt is.I got a question today if I'm following trends or just wear what I like. Well, you can be chic in 2 ways: by wearing timeless, classic pieces like a wool coat, a warm knitted turtleneck pullover, wide-leg trousers and heels like I do it here. Or you can follow fashion, but this is a more expensive way to look good. You always have to browse the shops for new pieces because fashion is changing from season to season. You can adopt some pieces that you like, but don't follow fashion too much. Just always keep you own unique style and you can refresh it with 1-2 pieces each season.
I'm keen on fashion, but even I don't buy everything I like. I got most of my clothes as a present from my Mum, my Grandma, my Aunt, friends, and I mix these with second hand clothes and new ones from different shops. This way the whole result will be something that won't come in front of me on the street. You can borrow your parents' stuff if you live with them, or you can ask them for old pieces that they don't use anymore. Everyone has stuff they don't use anymore. Make them search for these and give it to you. Believe me, it's fun! :)
If you decide to shop new things, try to search for basic ones: dark blue jeans, black blazer, white t-shirt, classic trench, heels. If you have these, you can wear them with anything until you grow out of them or till they secede :D
How much do you follow fashion? How many stuff do you buy in a month? Do you like second hand shops? Write me what you think ;)
XOXO,
Lidia.

Ma kaptam egy kérdést hogy követem-e a trendeket vagy inkább a saját fejem után megyek ami az öltözködést illeti. Nos, kétféleképpen lehetsz sikkes: ha klasszikus, örök darabokat viselsz, pl. gyapjú kabát, meleg kötött garbó pulóver, elegáns szélesszárú nadrág és magassarkú, ahogy én is a képeken. Vagy követheted a divatot, bár ez kicsit költségesebb megoldás arra, hogy jól nézzünk ki. Ilyenkor folyton járni kell a boltokat új darabokért, mert a divat folyton változik szezonról szezonra. Persze beépíthetsz pár darabot ami tetszik, de soha ne kövesd ész nélkül a divatot. Tartsd meg a saját, egyedi stílusod és ezt mindig felfrissítheted 1-2 új cuccal egy évszakban.
Én is odavagyok a divatért, de nem veszek meg mindent ami tetszik. A legtöbb cuccom ajándék volt Anyukámtól, Nagymamámtól, Nagynénémtől, barátoktól és ezeket vegyítem turkálós cuccokkal vagy újakkal amit különböző boltokban vettem. Így az egész eredmény teljesen egyedi lesz és nem jön szembe az utcán. Ti is kérjetek kölcsön szülőktől, ha velük éltek, de ha nem, csak szóljatok nekik hogy ha van olyan ruhájuk amit nem hordanak, azt adják oda nektek. Mindenkinek van olyan darabja amit nem hord. Vegyétek rá őket hogy keressenek párat nektek. Higgyétek el, jó móka! :)
Ha úgy döntötök hogy új ruhát vesztek, keressetek alapdarabokat: sötétkék farmer, fekete blézer, fehér póló, klasszikus ballonkabát, magassarkú. Ha ezek megvannak, már bármivel hordhatóak, amíg ki nem növitek vagy el nem nyűvitek :D
Ti mennyire követitek a divatot? Hány cuccot vesztek egy hónapban? Szerettek turkálóba járni? Írjátok meg mit gondoltok ;)
XOXO,
Lídia.

Hat / Sapka: Esprit
Flower / Virág: H&M
Pullover: It was my Boyfriend's Mum's / Pulóver: Párom Anyukájáé volt
Trousers: from Grandma / Nadrág: Nagymamámtól
Shoes / Cipő: Zara
Coat / Kabát: Promod
6 comments on "Tamariska domb"
 1. The jacket has a beautiful shape to it: I love how it curves in at the waist and flares out down below.

  Also, your shoes look fabulous with those pants.

  My clothes tend to be classics, occasionally accented by trendy pieces. Classic styles last longer and are easier to use; current fashions can be fun to play with but don't last long.

  ReplyDelete
 2. A kabát és a cipő nagyon tetszik, a nadrág jól áll, garbó nekem viszont elrontja az összképet, túl bő. Nem bántásból, de valahogy öregít ez téged. Jobban el tudnám képzelni egy negyvenes nőn. Ha a garbó szűkebb, tapadósabb lenne, sokkal jobban tetszene!=)

  ReplyDelete
 3. Szép a pulóvered! Gondolom meleg is :)

  ReplyDelete
 4. Csak egy megjegyzés: nem "higyjétek", hanem higgyétek helyesen :)
  Puszi!

  ReplyDelete
 5. Shybiker: thank you :) I love these shoes, too bad they are so uncomfortable. The big problem of Zara heels: such a pleasure to look at them but a torture to wear them :D

  ReplyDelete
 6. Apolka: Én azonnal beleszerettem, pedig amúgy nem nagyon kedvelem a zöld cuccokat, de ez annyira szép és finom puha, meleg, szerintem egy klasszikusan elegáns, örök darab. És ajándék is volt, úgyhogy hiba lett volna visszautasítani :) És ráébresztett hogy ezentúl több zöld cuccot kéne hordanom, mert kiemeli a szemem. Amúgy én nem érzem bőnek, sztem ha szűkebb lenne, már nem érezném benne kényelmesen magam. Amúgy nem baj, hogy ezt megírtad, mindig bátorítok mindenkit, hogy érdekel a szubjektív véleménye, fontos tudnom hogy a különböző olvasóim hogyan ítélnek meg egy-egy szettet :) Puszi!
  Sára Dalma: így igaz :) ebben végre nem fáztam :D örülök hogy tetszik :)
  Babaszem: Javítottam, köszönöm! Emlékszel még a jó kis Scrabble-özésekre? :D

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature