Top Social

At the National Theatre / A Nemzeti Színháznál

Wednesday, March 2, 2011
If you ask Hungarian people what is their favourite building in Hungary or in Budapest, a huge percent out of them will say it's the National Theatre. It's quite popular among citizens and tourists with the modern style of the building and the peaceful leafy environment. The theatre has a very unique structure, because if you watch it carefully, you will have the impression that you are watching a huge ship floating on the Danube.

Ha megkérdezel magyarokat mi a kedvenc épületük Magyarországon vagy Budapesten, nagy százalékuk meg fogja említeni a Nemzeti Színházat. Említett nevezetesség ugyanis nagyon népszerű mind a polgárok, mind a turisták körében modern stílusával és nyugalmat árasztó zöld, parkos környezetével. A színháznak nagyon különleges a kialakítása, mert ha jól megnézed, egy Dunán ringatózó hatalmas hajó benyomását kelti.
The building has been built in an extremely short period of time: 15 months. Personally, it is one of my favourite buildings in Hungary so I thought it'll be the perfect place to shoot pictures for my next post. It's a little interesting fact that the National Theatre had previous locations since 1835 and hopefully this will be the last one :) It has been opened here in December, 2001. I saw only one play here with a friend of mine, you can see the post about that day and the outfit I wore HERE :) There you can see some pictures of the theatre from the inside too.
The pictures are made by my new photographer too, I hope you like them as much as I do, because this is my favourite out of the ones we have made so far.
Please let me know what you think! Thank you for reading!
XOXO,
Lídia.

Az épület rekordidő alatt készült el: 15 hónap alatt. Személy szerint nekem ez az egyik kedvenc épületem Magyarországon, úgyhogy úgy éreztem ez lesz a tökéletes helyszíne a következő bejegyzésemnek. Kis érdekesség, hogy a Nemzeti Színháznak 1835-ös alapítása óta számos helye volt, de remélhetőleg ez már az utolsó :) Jelenlegi helyén 2001 óta áll. Én még csak egy színdarabot láttam itt egyik barátnőmmel, arról a napról ITT olvashatjátok a bejegyzést és láthatjátok a szettet is amit akkor viseltem. Így láthattok pár képet arról is, hogy milyen belülről a színház.
A képeket szintén az új fotósom készítette, remélem nektek is annyira fog tetszeni mint nekem, mert nekem eddig ez a kedvencem azok közül amiket eddig fotóztunk.
Írjátok meg mit gondoltok! Köszönöm hogy elolvastátok!
XOXO,
Lídia.Hat / Kalap: Orsay
Blazer / Blézer: F&F
Top: from my Grandma / Felső: Nagymamámtól
Trousers / Nadrág: Zara
Shoes / Cipő: Fifth Avenue
8 comments on "At the National Theatre / A Nemzeti Színháznál"
 1. abszolút kedvenc nekem is, nagyon nagyon jók ezek a képek! *.*

  ReplyDelete
 2. a szakma az építészet megcsúfolásának tartja ezt az épületet, de jó látni, hogy van akinek legalább tetszik:D én nap mint nap azt hallgatom az egyetemen, hogy bármire negatív példát kell hozni akkor az tutira a nemzeti lesz:DD

  ReplyDelete
 3. Streisy: köszönöm :)
  Maggie: Építésznek tanulsz? Húúú grat, elég nehéz szakma! Nem tudtam h az építészek nem büszkék erre az épületre, nekem nagyon tetszik! Szerintem fantáziadús hogy ilyen hajószerű :) Mondjuk nem értek hozzá, csak jó ránézni. De nem értem hogy miért nem szeretik, mire negatív példa?

  ReplyDelete
 4. I love bright colors so these pants are right down my alley. Terrific! And their length is just right for those heels. Nice top, too.

  ReplyDelete
 5. Gratula az új képeidhez, még egyet dobtak a blogod színvonalán :) Tényleg sokkal előnyösebbek ezek a fényképek rólad is, megérte a sok negatív kritika tényleg, ha így találtak meg! Csak így tovább! :)

  Puszi: T

  ReplyDelete
 6. aha igen:)
  egy kis olvasnivaló akkor, ha tényleg érdekel a téma itt választ találsz a kérdéseidre sztem: http://epiteszforum.hu/node/9457 ez még csak a koncepciótervről szól, de elég érdekes, hogy ehhezképest ígymaradt:/

  nem akartam nagyon belemenni itt a dolgokba, mégiscsak a ruháidról legyen már szó inkább a kommentek között:D

  ReplyDelete
 7. Na ez a szett már csaknem tökéletes, csak az a felső, ami nem rossz amúgy, de a derekad olyan szinten kivan, hogy már én fázok, ha ránézek, illetve lehet, hogy majd nyáron visszajönnek a hasvillantós pólók (amikor divat volt akkor nekem is voltak, de egy életre elegem lett belőlük), de még csak március van és max 5fok.

  ReplyDelete
 8. The red pants are really hot! :)

  Xoxo,
  Victoria
  http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.com/

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature