Top Social

Dromosz - Puskás Ferenc Stadion

Sunday, March 20, 2011
Contemplating these creations, we can live through the heady pleasures of motion. Just by looking at these artistic pieces we take a fancy to play football on a shady glade or to go for a little running while breathing fresh air. Though we already broke away from nature long ago, we still miss it and long for it somehow. The sculptor recorded people's fondness of the exercises in nature.
It's true that the statues recall the social-realism and the communism, but I really like how the energy is radiating from them and let's also consider the fact that anything retro is a hit for the youth nowadays. If you want to visit the place, search for the „Népstadion”, the statues stand by the running track where the sports persons are training. There are 16 group of statues, they are around 3 metres tall and they show the everyday life and sport life of the stalinist-communist era. The last statue has been installed in 1958.

E köztéri alkotásokat szemlélve mi is átélhetjük a mozgás mámorító örömét, hiszen elnézve a szobrokat, egyből kedvet kapunk focizni egy árnyas erdei tisztáson vagy egy kis futáshoz a friss levegőn. Bár a természettől már rég elszakadtunk, mégis vágyunk közelségére. A szobrász is ezt öntötte formába: az ember szeretetét a mozgás és a sportok iránt a szabadban.
Igaz ugyan, hogy a képen látható szobrok a szocreál korszakot idézik, de azért tetszettek meg, mert lendületesség, ritmus sugárzik belőlük és manapság úgyis a retro renszánszát éljük. Ha szeretnétek meglátogatni a helyet, keressétek a Népstadiont, a szobrok a futópálya mellett állnak ahol a sportolók szoktak edzeni. 16 szoborcsoport található itt, kb. 3 méter magasak és a sztálinista-kommunista korszak mindennapjait és sportéletét mutatják be. Az utolsó szobrot 1958-ban állították fel itt.What kind of person is the sculptor? Maniac of the objects' shapes. If we look around, everything around us is a shape. Even the tiniest details of nature: a little bee, a tree, the silhouette of a mountain. Henry Moore said that sculpture is the art that's the most difficult to approach. Why do you think this world-famous scluptor said this? Write your opinions in comments ;)
I hope that with my contribution, I could boost the dynamism of the group of statues and with my figure you will see the sculptors intention to make the artistic composition come alive.
What do you think about today's post?
XOXO,
Lidia.

Milyen ember is a szobrász? A dolgok alakjának megszállottja. Ha körülnézünk, a világban minden forma. A természet legapróbb részletei: egy méhecske, egy fa, egy hegy sziluettje. Henry Moore szerint a szobrászat a legnehezebben megközelíthető művészet. Vajon miért látja így a világhírű szobrász? Írjátok le véleményeteket ;)
Remélem hogy közreműködésemmel sikerült a szoborcsoportok dinamikáját erősítenem, és velem együtt még inkább tükrözik a művész abbéli szándékát hogy a művészi kompozícó valósággal megelevenedjen.
Ha megihletett titeket a bejegyzés, ne habozzatok megírni :)
XOXO,
Lídia.


Pullover: from Grandma, my Boyfriend's Mum customized it to my size / Pulcsi: Nagymamámtól, Párom Anyukája a méretemre szabta
Scarf / Sál: Deichmann
Jeans / Farmer: Bershka
Boots / Csizma: Humanic
Bag / Táska: Sebastiano
Headband / Hajpánt: H&M
Gloves / Kesztyű: F&F
5 comments on "Dromosz - Puskás Ferenc Stadion"
 1. Ismét újabb kedvencem lett...ezek a képek nem csak jók, de mosolyt is csalnak az ember arcára:) Imádom a kabátod, és a csizmád is! Jó bejegyzés lett nagyon!;)

  ReplyDelete
 2. Szerintem ezek az eddigi legjobb képek.
  Nagyon tetszik mindegyik.:))

  ReplyDelete
 3. Aranyos képek, vidám a hangulatuk, nagyon tetszenek!=)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature