Top Social

Ripped stockings / Szakadt harisnya

Thursday, March 24, 2011
I got a coment that nowadays I don't post any daring outfits. Here is something so extreme that I, personally have never ever seen on the streets but it is a huge trend among the fashionistas all over the world. You just need to wear it with taste. This is really one of my favourite posts though when I started to think about how to style ripped stockings I was kind of in a little trouble. But I solved it, and I promise that this wasn't the last occasion when I wore it.

Kaptam egy kommentet hogy mostanában nem hordok merész szetteket. Íme valami igazán extrém amit én személy szerint még sosem láttam senkin az utcán, pedig a fashionisták körében nagy divat szerte a világon. Csupán ízléssel kell viselni. Ez egyike lesz a kedvenc bejegyzéseimnek, bár amikor elkezdtem azon gondolkozni hogyan stylingoljam (erre nincs jobb magyar szó? :D) a szakadt harisnyát, egy kicsit bajban voltam. De jelentem, megoldottam, és megígérhetem hogy ez nem az utolsó alkalom volt hogy hordtam.


This time the place is not important, I wanted the outfit to have the main role in this post. The red details perfectly accessorize the denim shirt and the faux-leather pieces. You may think you have seen this hat already, but this is a different one: I got it recently from my Mum and I like it so much better than the F&F hat. That one sticks on my head because it's from a light, knitted material, while this one is kinda well-poised and keeps its nice, round shape when being worn. It's so hard to find nice, "shape-keeping" berets like this. Let me know if you know what I'm talking about and please tell me where can I find them in other colours.
I used my red lipstick again, it matches the outfit so well. I don't use it as often as I planned to, but this time I couldn't leave it out.
If you plan to wear ripped stockings, let me give you one suggestion: never wear it when you go alone somewhere. Well maybe if you live in the USA, Sweden, United Kingdom, Germany, Netherlands or other open-minded country you can. But in Hungary people are not prepared for a view like this, and it's possible that you will get raised eyebrows, grins and/or mean comments. Even if you are with someone, just like I was, you may experience it, but you won't end beaten up by narrow-minded retards because they only have big mouth when they think you can't fight back. This may sound funny, but you better be careful and once again: wear ripped stockings for your own risk.
Let me know what you think!
XOXO,
Lidia.

Ezúttal a helyszín nem fontos, azt szerettem volna ha a ruha kapja a főszerepet a bejegyzésben. A piros részletek tökéletesen kiegészítik a farmeringet és a műbőr cuccokat. Talán úgy tűnik majd hogy már láttátok ezt a sapit rajtam, de ez most egy másik: Anyukámtól kaptam és sokkal jobban szeretem mint az F&F-est. Az ugyanis rásimul a fejemre mert az egy könnyebb, kötött anyagból van, míg ennek van tartása és megtartja a formáját viselés közben. Nem könnyű ilyen "forma-tartó" fejfedőt találni mint ez. Írjátok meg, ha ti is tudjátok, miről beszélek és ha tudjátok hol lehet ilyen jellegűt kapni más színben.
Ismét a vörös rúzsom van rajtam, olyan jól passzol az egészhez. Nem használom olyan gyakran, mint terveztem, de ezúttal nem hagyhattam ki.
Ha ti is azt fontolgatjátok hogy szakadt harisnyát vesztek fel, fogadjatok el egy jó tanácsot: soha ne viseljétek úgy, hogy valahová egyedül mentek. Nos, talán ha az Egyesült Államokban, Svédországban, Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában vagy más, nyitott gondolkodású országban éltek, akkor igen. De Magyarországon az emberek nincsenek felkészülve egy ilyen látványra és lehetséges hogy lenéző tekinteteket és/vagy rosszindulatú megjegyzéseket kaptok. Még ha van veletek valaki, akkor is tapasztalhattok ilyet, de legalább nem kerültök nagy bajba, mert ezeknek a szűklátókörű retardáltaknak csak akkor van nagy szájuk, ha azt hiszik, nem bánthatod őket. Ez most biztosan viccesen hangzik, de jobb az elővigyázatosság, és még egyszer: szakadt harisnyát csak saját felelősségetekre hordjatok.
Írjátok meg mit gondoltok!
XOXO,
Lídia.

Hat: from my Mum / Sapi: Anyukámtól
Denim shirt: it was an XXL piece I bought in a Second hand shop but my Boyfriends Mum customized it to my size :) / Farmer ing: XXL méretű volt, turkálóban vettem, Párom Anyukája a méretemre alakította
Jacket / Dzseki: Orsay
Shorts: from my Aunt / Short: Nagynénémtől
Stockings: DIY / Harisnya: Saját készítés
Shoes / Cipő: Deichmann
Bag / Táska: Guess
12 comments on "Ripped stockings / Szakadt harisnya"
 1. szépek a fogaid, nevess többet! :)

  ReplyDelete
 2. Hihi :) Köszönöm, rendben, úgy lesz! Puszi! :-*

  ReplyDelete
 3. I like them! While they usually have a punk association, the way you wear them is overtly stylish. Nice job.

  ReplyDelete
 4. Szia,

  szerintem túl- stylingoltad és nem lett jó az összhatás. A cipő, a harisnya és a short rendben van, de a táska, a dzseki és a sapka + a blúz mégis útszélivé teszi a külföldön valóban nagyon menő, "hispteres" szettet. Olyan túlpolírozott,és trying too hard lett ez a szetted is, mint szerintem sok másik. Ha felülre csak egy tök sima fehér atlétát, vagy oversized pólót vettél volna fel, sokkal jobb lett volna! Ehhez a magassarkú+ short+ szakadt- harisnya kombóhoz kell valami, ami ellensúlyozza a " kurvás hatást."
  Az alakod jó, néhány alapdarabod jó, az ötleteid jók, de szerintem a kiegészítőid, pl táskák ( guess ide vagy oda...) gagyik, közönségesek, nem működnek. Ne értsd félre, szeretem a blogod, nagyon jó az egész kezdeményezés, de szinte minden szettben van 1-2 kis dolog, ami elrontja és lehúzza az outfiteket...

  ReplyDelete
 5. A szakadt harisnya, nekem mindig a következő jelenetben látható harisnyát juttatja eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=PdaKRwe_scE#t=4m40s :)

  ReplyDelete
 6. Ez a szett viszont nem tetszik, ugyanazzal tudnám indokolni, mint cherrydarling. Plusz a 3. és 14. képen nagyon feltűnő, meddig van alapozózva a nyakad. Nem szép, hogy látszik ez a vonal. Valódi szőr ecsettel tudod "elsatírozni".

  ReplyDelete
 7. Régóta követem a blogot, de ez most egy olyan darab amit muszáj kommentálnom!

  Az alapötlet szuper - a trendi, igényes, "jókislány" imidzs mellett már kellett egy ilyen sorozat is! Ez is volt ami motivált, hogy erre mindenképp reagáljak...
  Az igényesség, a stílus és a trash vegyítése egy elég kihívó feladat, de nem lehetetlen és a feltűnés tuti garantált vele.
  Kábé olyan ez mint utcai tuning versenyre vinni egy Rolls-Royce-t...

  A fentiek kapcsán: nálam is a cipő/táska/sapi hármasban nem stimmel valami - a vörös kiegészítők kicsit túl igényesen hatnak ... de ahhoz hogy érvényesüljenek túl kevés van belőlük ... talán egy vadabb piros cipellő vagy bokacsimmi szerencsésebb lett volna.
  Vagy ha már a cipő marad (ami egyébként önmagában telitalálat a szetthez), akkor valamilyen szintén trash hangulatú kiegészítő lett volna ildomos hozzá (mondjuk valami bőrsapi, meg a cipő stílusában egy táska) - bár ez utóbbi kicsit szürkített volna rajta, de legalább az összhang megvan...

  Egyébként nagyon jó a blog - mi sem jellemzi jobban, minthogy férfi létemre is rendszeresen látogatom... Ritka a mai világban aki ennyire kifinomult ízlésvilággal rendelkezik és ilyen lelkesedéssel van a stílus, a divat iránt! Gratula az eddigiekhez - csak így tovább!

  ReplyDelete
 8. Shybiker and Anna: thank you so much for the compliment :)

  ReplyDelete
 9. cherrydarling: az ellensúlyozás éppen a farmering. Ez egy nagyon is visszafogott darab, annyira mint egy fehér póló, csak színesebb lesz tőle a szett, de mégsem annyira hogy csiricsáré legyen. A műbőr nagyon jól passzol a farmerhez szerintem. A tükörben felmérve viszont a farmer+fekete unalmasnak tűnt, ezért tettem bele apró piros részleteket.
  Hogy a Guess táska közönséges... hát nem tudom, ezt még sosem mondták rá :) Szerintem egy nagyon csajos kiegészítő, feltűnő ugyan, na de hogy közönséges... na de nem baj hogy ezt megírtad, te így látod és én ezt elfogadom. Ilyen építő kritikát a jövőben is szívesen fogadok.

  Laci: Ááááá köszönöm a videót! Egyik kedvenc filmem! Imádom! :D

  Cicalány: van szőrecsetem, ki fogom próbálni, sminkelésben van mit tanulnom, ez tény :)

  JAGMAN: ez a komment, hát alaposan megleptél, ilyen szép kerek vélemény és akkor esett le az állam mikor elolvastam hogy férfi írta :D Akkor reagálnék is rá és hadd mondjam el, nagyon örülök hogy az ellenkező nemből is érdeklődnek a blogom íránt és fogékonyak a divatra!
  Sajnos nincs piros cipőcském, bár nagyon szeretnék, de csak 1 tornacipőm van. Azt meg nem akartam :D A többi javaslat is meggondolandó, de már nem tudjuk meg mi lett volna ha, igyekszem mindig megújulni, új stílusokat kipróbálni és a magam ízlésére formálni.
  Köszönöm hogy olvasol és azt méginkább hogy írtál, igyekszem nem csalódást okozni!

  ReplyDelete
 10. magát a harisnyát hol vetted? és mivel szaggattad ki?:)

  ReplyDelete
 11. Anonymous: Hú a harisnya már nem is tudom honnan van, de igazából sima feketét bárhol kapsz. Calzedonia, Tesco, most hirtelen ez a 2 jut eszembe. Biztos ismersz sima harisnya/fehérnemű boltokat is :)
  Kiszaggatni legjobban kézzel lehet, de azért volt nálam egy rajzszög is (sima tű vagy kisolló is megfelel a célnak). Aztán csak óvatosan, az elején kísérletezd ki hogyan tudod a kiszakított pöttyöt felfuttatni, nem jó ha túl sok nagy lyuk van rajta. Szerintem úgy a jó ha vannak kisebb nagyobb lyukak és sok ilyen kisebb nagyobb felfutás rajta :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature