Top Social

Sunset by the Palace of Arts / Naplemente a Művészetek Palotájánál

Tuesday, March 1, 2011
I already have a post that featured this place, the only difference was that then we were shooting inside (and by daylight) and this time we took the pictures outside in the sunset. Oh and not with my phone anymore - this is the second post made by my new photographer and professional camera.

Már volt egy bejegyzésem ezen a helyszínen, az egyetlen különbség az volt, hogy akkor belül (és fényes nappal), most pedig kívül fotóztunk a csodás naplementében. Oh és ezúttal már nem a telefonommal - ez a második bejegyzésem amit az új fotósom készített profi géppel. 
This time I would like to tell more about the place hoping you will take a fancy and visit it too!
The Palace of Arts is a monumental building in Budapest, officially opened in 2005 with a location in the 9th district, near the Lágymányosi Bridge. It fulfills 21st century needs, because whether you are a musical, connoisseur or fond of drama, you are at the right place. The Palace of Arts gives home to a concert hall, the Ludwig Museum and the festival theatre. If you are feeling hungry, just drop it the snack bar or the restaurant, and for bookworms, there is a library and a book shop. The atmosphere is quite peaceful, and the panorama is breath-taking from the terrace. For tourists, the gift-shop is a must. The building received the Prix d'Excellence of FIABCI (International Real Estate Federation) in 2006 that is the most prestigious prize that can be given for a realty. You can also find the National Theatre in it's neighbourhood and they are both part of the new Millenium City Center. I recommend visiting it to all of you :)
Funny coincidence that I wore the same pants in the other "Palace of Arts" post too, but this is a different style I think, and the beige-brown neutral colours really go well with the place and the walls of the building. I'm very curious about your opinion what you think about my choice of the place, the clothes and of course the work of my new photographer :) Write me in comments! Thank you for reading!
XOXO,
Lidia.

PS: In order not to share misinformation with you, I looked up more facts about the Palace of Arts other than those I already knew, so my good friend, Wikipedia helped me, as so many times so far :)


Ezúttal szeretnék többet is elmondani a helyről, remélve hogy Ti is kedvet kaptok és ellátogattok ide :)
A Művészetek Palotája egy monumentális épület Budapesten, amit hivatalosan 2005-ben nyitottak meg a 9. kerületben, közel a Lágymányosi hídhoz. Tökéletesen kielégíti a 21. századi igényeket, mert akár zenekedvelő, műértő vagy színházrajongó vagy, itt jó helyen jársz. A Művészetek Palotája otthont ad egy koncertteremnek, a Ludwig Múzeumnak és a Fesztivál Színháznak. Ha megéheznél, csak ugorj be a büfébe vagy az étterembe, sőt még a könyvmolyoknak is kedveztek: olvasgathatsz a könyvtárban vagy a könyvesboltban. A légkör nagyon nyugodt és a teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik. A turistáknak kötelező az ajándékbolt. Az épület 2006-ban elnyerte az építészet legrangosabb kitüntetését, a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség) Prix d'Excellence díját a nagyközönséget kiszolgáló épületek különleges kategóriájában. A Nemzeti Színház közvetlen szomszédságában található, mindkettő a Milleniumi Kulturális Központ része. Csak javasolni tudom nektek is, hogy feltétlenül látogassatok el, ha még nem voltatok itt :)
Vicces egybeesés, hogy a másik Művészetek Palotája posztban is ezt a nadrágot viseltem, de ez szerintem egészen más stílus, és a bézs-barna semleges színek nagyon jól illenek a helyhez és az épület falaihoz. Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre a helyválasztással, az általam viselt ruhával és természetesen az új fotósom munkájával kapcsolatban :) Írjátok meg kommentben! Köszönöm hogy elolvastátok!
XOXO,
Lídia.

UI: Hogy biztosan ne téves információkat adjak nektek közre, kicsit jobban utánanéztem a helynek és bővítettem meglévő ismereteimet a Művészetek Palotájáról. Ebben régi jó barátom a Wikipédia segített, mint már annyiszor eddig :)Braided headband / Fonott hajpánt : H&M
Shirt: from my Mum / Ing: Anyukámtól
Trousers: from my Grandma, my Boyfriend's Mum customized it to my size / Nadrág: Nagymamámtól, Párom Anyukája a méretemre alakította
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
Coat / Kabát: Topshop
10 comments on "Sunset by the Palace of Arts / Naplemente a Művészetek Palotájánál"
  1. ez lett az eddigi legszebb postod;)
    ha megengedsz egy megjegyzést, én (mint fotós) kicsit merevnek és erőltetettnek érzem a pózokat, sokkal szebben mutatna az egész összkép, ha kicsit lazábbra vennéd;)
    Egyébként grat a bloghoz;)

    ReplyDelete
  2. Nice Blog !!!

    http://fullofdistantdreams.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Miután nem feded fel a fotósod kilétét, így itt üzenném neki, hogy habár eddig összvissz két fotósorozatát láttam, rajongok érte. <3
    Az előző posztodból már fb-n dicsértem a rácsos képet, az újak közül pedig a 7., a múzeum előtti lépcsőn készült kép tetszik a legjobban. :)

    ReplyDelete
  4. nagyon jó képek ismét, a multkor már ömlengtem egy sort, most újra nem fogok, szép szett, gyönyörű képek. a naplemente színei észbontóak:) amúgy ez a hajpánt nagyon jol néz ki, én is akartam, de eléggé ódzkodtam az ilyen műanyag haj témától. neked is hosszú a hajad, úgyhogy a saját hajadból is nagyon egyszerű megcsinálni, szerintem sokkal szebb, és tényleg kb 5perc. habár kinek mi, de engem a saját hajamban nagyon megijesztett és rossz érzéssel töltött el egy ilyesmi hajpánt, ki tudja miért:D najo hagyjuk, a lényeg h továbbra is remek:) puszii

    ReplyDelete
  5. Ditu: Köszönöm :)

    feketében a fehér: tudom, pózokban nem vagyok valami kreatív és ezért eléggé "túlaggódom" a dolgokat, nagyon szeretném jól és profin csinálni, de sajnos végül olyan merev lesz :( Megpróbálok lazább lenni, de sajnos ez belülről jön, a kényszer hogy szeretnék megfelelni.

    iwiiiii: a holnapi lesz a csúcs, azt hagytam a "végére", habár már fotóztunk azóta, de most csak ezek vannak nálam, és tudatosan a legjobbat a végére hagyom :) A 7. képen pedig olyan furán áll a hajam, mint valami aliennek :D De a kompozíciói meg kell hagyni tökéletesek! Nagyon ért hozzá hogy előnyösen mutassak a képeken.

    sophie: Köszönöm! Nekem nem nagyon van türelmem fodrászkodni, meg ha van egy ilyen hajpánt amivel lehet variálni (homlokba húzni meg frizurát csinálni vele) akkor miért ne? :) Én nagyon szeretem, és sokan hitték már rá azt hogy az az én hajam :D Szóval eddig csak dícsérték :) Nagyon örülök hogy tetszenek a képek! A fotósom is örülni fog hogy ilyen sikere van :) Puszi!

    ReplyDelete
  6. Már a virágboltos post óta akarok írni, de sosincs időm, csak végig görgetem és elkönyvelem hogy egyre jobb amit csinálsz. Nem tudom mi indította el ezt a változást, de örülök neki nagyon mert jól esik egy végigstrapált nap után ilyen jó képeket nézegetni:)

    ReplyDelete
  7. WOW! You look so amazing; and this photo shoot is sweet.

    ReplyDelete
  8. Sokkal jobb fotók, még a ruhák és Te is sokkal szebb vagy rajtuk. A naplementés képtől egyszerűen elájultam!=)
    Én még mindig telefonnal fotózok lookbook-ra, de szerintem a maga 3,2 pixeléhez képest jók a képeim, mivel mindig kint fotózunk, az udvaron, egy üres falfelületnél.

    ReplyDelete
  9. segítséget szeretnék kérni!én is elkezdtem egy blogot, és nem értem, hogy ha feltöltök egy képet, akkor arra a már kész bejegyzésben, ha rákattintok, miért nem jelenik meg rendes méretben? tud ebben segíteni valaki? köszönöm:)

    ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post  Signature