Top Social

"Szimpla" / "Simple"

Wednesday, March 23, 2011
I can't tell how much I waited to post these pictures on the blog. They are my all-time favourite photos of myself, my heart is full of pride when I browse among them. Okay, too much word about it, never mind. But now I'm super-curious what you think about it. For the previous works of my new photographer who made these, click on the numbers: 1, 2.. The place is the pub called "Szimpla" (=Simple), it was my photographers idea, and I must tell that she is amazingly talented. It was a dream to work with, thank you!!!

El nem tudom mondani mennyire vártam már hogy kirakjam ezeket a képeket a blogra. Ezek a valaha készült  legjobb képek rólam, a szívem is megtelik büszkeséggel ha rájuk tekintek. Na jó, nem szaporítom fölöslegesen a szót, ne is törődjetek velem :) De ezúttal a szokásosnál is kíváncsibb vagyok mit gondoltok. Ha megnéznétek az új fotósom előző munkáit, katt a számokra: 1, 2. A helyszín a Szimpla nevű romkocsma, a fotósom ötlete volt hogy itt fotózzunk. Hadd mondjam el róla, mennyire tehetséges és álom volt vele együtt dolgozni, még egyszer hálás köszönetem!!!


The outfit: you can never go wrong with a jeans+basic white tshirt+heels combination. I always tell that black goes well with everything. So with this outfit, I opted for something safe: black jeans, black blazer and white t-shirt. I accessorzied it with a black hat and a "scarf" matching to the heels. Why did I write quotation marks? Because this was not originally a scarf. I was at my Grandmother, and she showed me a skirt from this beautiful material. I adore the material, but as a skirt it looked so tacky, so I told her: "This is such a beautiful piece of cloth but as a skirt, I could never pull this off". Grandma asked: "How would you pull it off?" My answer: "As a scarf or a snood!". It was not more than 5 minutes, and my Grandma customized the skirt for me, so now I can wear it as a real snood. The material is a bit glittery with the silver strands and it has 2 different shades, this way it adds a little extra colour to your outfit. I would advise this look to those who like to go out for a drink with friends and would like to look smart, feminine, but effortless also.

Let me know what you think!
XOXO,
Lidia.

A szettről: a farmer+egyszerű fehér póló/atléta+magassarkú kombinációval nem hibázhatsz. Azt is mindig mondom, hogy a fekete mindenhez illik. Ezzel az összeállítással nem kockáztattam: fekete farmer, fekete blézer és fehér póló volt rajtam. Egy szép fekete szövetkalappal egészítettem ki és egy "sállal", ami a magassarkú színéhez passzol. Miért írtam idézőjelet? Mert ez eredetileg nem sál volt. A Nagymamámnál voltam, aki megmutatott egy szoknyát ebből a mesés anyagból. Imádtam az anyagot, de a szoknya annyira ízléstelen volt, mondtam is neki: "Ez egy olyan jó kis anyag, csak kár hogy szoknyaként képtelen lennék viselni." Nagymamám megkérdezte: "Hogyan viselnéd akkor?" A válaszom: "Szerintem sálként vagy kámzsaként." 5 perc sem telt el, Nagymamám már át is alakította nekem a szoknyát, így végre kámzsaként viselhetem. Csillogó anyaga van a beleszőtt ezüstszálak miatt és mivel divatos pasztellrózsaszínben pompázik, egy kis pluszt visz bármilyen egyhangú szettbe. Ezt a ruha-összeállítást egy barátokkal közös iszogatásra javaslom, ha különösebb erőlködés nélkül szeretnétek elegánsak és nőiesek lenni.
Írjátok meg mit gondoltok!
XOXO,
Lídia.Blazer, tank top / Blézer, atléta trikó: F&F
Snood: from Grandma / Kámzsa: Nagymamámtól
Jeans / Farmer: Retro
Shoes / Cipő: Buffalo
Hat / Kalap: Bershka
17 comments on ""Szimpla" / "Simple""
 1. Szia!

  Szerintem a pogácsás lett a legjobb kép!

  És az arcodon túl sok a retus, természetellenes!

  szép estét!

  ReplyDelete
 2. wáááá nagyon jók, imádom!!! A kedvencem, amikor kitérdelsz,és kukkantasz az ablakon! :)

  ReplyDelete
 3. húúú, nekem nagyon tetszenek ezek a képek :O
  megnéztem az elvarázsolt kastélyos bejegyzést is, ott is vannak elég jó képek, bár ez a fav.
  Imádom a Szimplát (bár eddig még csak a Szimpla Kávézóban voltam, itt még nem!) de nagyon alkalmas hely egy ilyen fotózásra.
  És a cuccok is jók, tetszenek!
  Az a kép a legjobb rólad, amin egy falhoz dőlsz, és nevetsz :)

  ReplyDelete
 4. These are magazine-quality photographs. The lighting, your makeup, the clothes -- amazing. These look as professional as anything I've seen.

  ReplyDelete
 5. theboyinthegreenscarf: Te meg a pikírt kommentjeid... látom a lényeg az átjött. Szép estét neked is.

  Streisy: Nekem a 7. kép a kedvencem, amin csak az arcom van, oldalra nézek és vigyori fejet vágok :D Örülök hogy tetszenek! Pusza!

  Tekla: Írtam neked twitteren privátüzit, nem hagyhattam ki :D Köszönöm és örülök hogy tetszenek! Én ezelőtt még sosem jártam a Szimplában, elég hideg volt, de abszolút egy élmény volt, "pózolj trabanttal" :D

  ReplyDelete
 6. Bocsi, emellett nem tudtam szó nélkül elmenni:
  Lehet, hogy eddig is retusált volt az arcod a képeken, de ennél a sorozatnál a közeliekről ordít a PS. Nekem annyira mű hatást keltenek. :/ Én jobban szeretem, amikor nem nyúlsz/nyúltok (a fotósoddal) bele a képekbe ennyire. De ha rosszul vettem észre, és a fényhatások miatt tűnik olyan porcelánszerűnek a bőröd, akkor elnézést. :)

  De a pozitívakra is koncentrálva: tetszik a helyválasztás, és a szett is, a képek közül pedig a graffitis falas a kedvencem. :) Az olyan vidám, élettel teli, látszik rajta, hogy élvezed, amit csinálsz.

  ReplyDelete
 7. Shybiker: I'm so happy you like it! And yes, right - now I can feel like a real covergirl :P

  ReplyDelete
 8. iwiiiii: Ez most másik fotós, mint a rácsos, ő így szerkeszti a képeket :) Jól látod amúgy, tényleg retusálva vannak. Egyébként teljesen profi, neki ez a szakmája, szóval ért hozzá nagyon, ezért is bíztam rá, és nem csalódtam. Annyira nem, hogy szerintem ezek lettek a legjobb képek azok közül amiket Vele csináltam. Meg úgy általában is: az egész blogon ez a legkedvesebb fotósorozatom :)
  Én örülök ha van ilyen retusált kép is a blogon, úgy sem ezek lesznek többségben. Továbbra is maradok egy átlagos lány aki imád kísérletezni és új dolgokat kipróbálni - ez is egy ilyen dolog volt most :)
  A graffitis meg tényleg az egyik legjobb :)

  ReplyDelete
 9. Idáig a legjobb képek, kreatív beállások, profi utómunka

  ReplyDelete
 10. Leszámítva a végtelenül erőltetett beállításokat (nem is értem egyébként, hogy miért kell ennyire maníros pózokat felvenned mindig, sokkal természetesebben lehetne), ezek tényleg SZUPER képek Rólad! Most még a ruháid is tetszenek, a cipőd a legjobban. Mindig ez van rajtad, ha tetszik a ruhád :) (pl ooh-lalala szett)

  ReplyDelete
 11. Nagyon csinos vagy, nekem eddig ez a tökéletes szett. A helyszín ötletes, nagyon szépek a képek is. Gratulálok. (Lehet, hogy ma kedvem támad felvenni a fekete blézerem? :))

  ReplyDelete
 12. Mice007: Köszönöm! Örülök hogy tetszenek :)

  Pumpernickel bárónő: Milyen jópofa neved van :D A pózokról: jó kérdés, de valahogy a pózolásban nem vagyok túl jó, de szerintem ezen a blogon az annyira nem számít, itt a ruhák a fontosak. De látom a szettet eltaláltam és örülök hogy tetszik :) Bizony, a cipő igazi jolly joker, szinte mindenhez hordható :)

  Cicalány: De jó, úgy örülök! Köszönöm hogy írtál! :)

  ReplyDelete
 13. Szia! na ez a post most telibe talált. a szett fantasztikus, bármikor felveném pont így, a kámzsa valami gyönyörű. ez és az oh la la-s poszt volt az, amivel teljesen egyetértek és egy darabját sem változtatnám meg. Gyönyörű szép vagy, jók a képek, édesek vagytok a barátoddal együtt, szóval mindenhez nagy taps. Vicces, de annyira jó kedvem lett ettől a postodtól:) puszii

  ReplyDelete
 14. A ruháról csak annyit mondanék, hogy egyszerűen nagyszerű! :) A kalap a kedvenc ruhadarabom. Őszintén visszasírom a századfordulót, ahol a nők kalap nélkül ki sem mehettek az utcára. Valahogy kiment a köztudatból, és inkább furán néznek rád manapság, ha felveszed. De nekem akkor is tetszenek.
  Szeretném javasolni, hogy a képeken többet mosolyogj úgy, hogy a fogaid is látszódjanak, szerintem úgy sokkal szebb vagy és természetesebb.

  ReplyDelete
 15. Sophie: köszönöm, nekem is jó kedvem lett olvasva a kommented :) Sok puszi!

  Sára Dalma: Igyekszem megfogadni a tanácsod, és köszönöm hogy írtál, örülök hogy tetszik! És ne is törődj a furcsán néző emberkékkel. A fő hogy jól érezd magad az adott ruhában. Éljenek a szép kalapok <3

  ReplyDelete
 16. Klasszikus, de mindig tökéletes összeállítás. :)

  A fotók is jó, viszont azt én is megjegyezném, hogy durván sok a retus az arcodon némelyik képen.
  Biztosan nem kell neked mondanom, de a inkább a minél természetesebb hatás a trend, lásd Monica Belucci, Sophie Marceau és még mások smink és retus nélküli magazinfotóit. :) (Na persze azokon is van ám utómunka, csak szinte észrevehetetlen.)
  Remélem, nem sértődsz meg, tudom, hogy ez nem a te hibád.

  ReplyDelete
 17. lidercke: nem sértődöm meg, bár nem én retusáltam és nekem tetszik a végeredmény, de elfogadom hogy sokatoknak nem jött be.
  Annak viszont nagyon örülök hogy tetszik a szett :) Köszönöm hogy írtál!
  Puszi!

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature