Top Social

15th March at the Naplás lake / Március 15. a Naplás-tónál

Wednesday, March 16, 2011
Yesterday, it was 15 March, which is a national holiday in Hungary. We are remembering the 1848-49 war of independence that the youth of Hungary have unleashed against the Habsburgs. The revolution was so effective, that the Habsburgs needed the help of Russia, that has never sent such a huge army abroad before. Though the hungarian army was beaten, it still was somehow successful, because the Habsburg rulers had to accept the conditions of the reform party for the big pressure.

Tegnap Március 15-e volt, ami Magyarországon nemzeti ünnep. Az 1848-49-es szabadságharcra emlékezünk, amit a magyar ifjúság robbantott ki a Habsburgok ellen. A forradalom olyan hatékony volt, hogy a Habsburgoknak Oroszország segítségére volt szüksége, ami soha azelőtt nem küldött még külföldre akkora sereget. Bár a magyar sereget leverték, mégis sikerrel járt a küzdelem, mert a Habsburg vezetők a nyomás hatására elfogadták a magyarok által kidolgozott reformokat.How do you like today's pictures? We were at "Naplás" lake with my new photographer. It is in the XVI. district in Budapest, and it is the biggest lake of the capital. This is a conservation area, so the air is clean and with a couple minutes of driving, you can enjoy the pleasures of nature. There were lots of ceremonys in Budapest today, but I wanted to avoid the crowd, because usually multiple thousands of people visit these everytime. The choice was good, it was quite peaceful around the lake.
I didn't forget to wear my cockade which has the colours of the hungarian flag (red-white-green). Hungarian people wear it on 15th of March to salute the memory of the Revolution. Cockades come from France, but the French wear it on their hat, while we wear it on our turn-ups on the left side (where our heart is).
Let me know what you think in comments! Hope you had a nice 15th of March :)
XOXO,
Lidia.

Hogy tetszenek a képek? A Naplás-tónál jártunk az új fotósommal. A tó a XVI. kerületben van Budapesten, és a főváros legnagyobb állóvize. Ez természetvédelmi terület, úgyhogy jó tiszta a levegő és Budapestről viszonylag rövid ideig tartó autózással megközelíthető és már élvezhető is a természet közelsége. Sokfelé volt ma ünnepség Budapesten, de én szerettem volna elkerülni a tömeget, mert ezeket mindig több tízezren látogatják. A választás jónak bizonyult, nagyon békés volt a tónál.
Természetesen nem felejtettem el a kokárdámat viselni, ami a magyar zászló színeiben pompázik. A magyarok 
ezt viselik mindig Március 15-én hogy a Forradalom emlékének tisztelegjenek. Kokárdát eredetileg a franciák kezdtek el hordani, bár ők a kalapjukon hordják, míg mi a bal oldali hajtókánkon (ahol a szívünk is van).
Remélem nem untattam a magyar olvasókat, de ez külföldieknek mindenképpen érdekes lehet, és akkor már lefordítottam magyarra is :)
Írjátok meg mit gondoltok! Remélem szép március 15-étek volt :)
XOXO,
Lídia.


Hat / Sapka: Takko
Shirt / Ing: C&A
Cardigan / Kardigán: H&M
Jeans, ballerinas / Farmer, balerinacipő: F&F
Belt: From Mum / Öv: Anyukámtól
Bag: from Grandma / Táska: Nagyimtól
8 comments on "15th March at the Naplás lake / Március 15. a Naplás-tónál"
 1. áááá ezek a képek...legeslegeslegjobbak!!! ;)

  ReplyDelete
 2. Happy holiday. Love the pictures. Your sunglasses and flats are adorable. The first picture is so dramatic, I'm guessing you altered the clouds in some way by a filter or editing. The effect is very beautiful.

  ReplyDelete
 3. Jajj nagyon jó képek :) és olyan gyönyörű a természet is:) Az első kép a kedvencem :$

  ReplyDelete
 4. szépek nagyon, te is az vagy, de nekem az első kép furcsa. nem szaladt kicsit meg a kezed a fotoshoppal?:)

  ReplyDelete
 5. Elképesztő az a felhős kép! 0.0 Megengeded, hogy megosszam néhány helyen? Blogon, első sorban a Tumblr-re gondoltam, de Bloggeren is eljöhet az ideje. Linket megjelenítenék hozzá, természetesen. :)
  Ez a szetted nekem most annyira nem tetszik, talán túl vidám, túl világos nekem, de volt korábban pár sorozat, amire azonnal Love-ot nyomtam. Egy hosszabb komment is érik már néhány újabb kérdéssel, de most sajnos csak ennyire futja az energiámból, fogalmazni nem tudok. (Minő újdonság! :))
  A képedet egyelőre csak a gépemre mentem, majd a beleegyezésedtől függően nézegetem csak magam, vagy mutogatlak, mint kedvencemet, művészképpel. :)
  Puszi! ^.^

  ReplyDelete
 6. Streisy: köszönöm, szerintem is az egyik legjobb fotósorozat eddig a blogon :)
  Tündérke: nekem is! Azért az az első kép a bejegyzésben és a facebookon is a blog profilképe :)
  Sophie: Aranyos vagy, köszönöm! De nem szaladt meg, mert a képeket nem én, hanem a fotósom szerkesztette. Amúgy szerintem direkt jó, olyan drámai hatást kelt.
  Kitty Kye: óóó már hiányoltam a kommentjeid, mert mindig úgy örülök ha írsz :) Nyugodtan tedd ki, majd írd meg kommentben a linket ha kint van. Amúgy sem újdonság, az emberkék előszeretettel posztolgatják a blogom linkjét különböző ironikus, bunkó megjegyzésekkel, így legalább lenne rólam végre egy pozitív tumblr bejegyzés is :D Már legalább 5 különböző tumblr-es posztot fedeztem fel magamról, de gyanítom h nem csak annyi van :S

  ReplyDelete
 7. Shybiker: thank you so much! My new photographer did the editing for the pictures, he is skilled for sure :)

  ReplyDelete
 8. Szuper képek, különösen a 19-es! :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature