Top Social

Childhood memories / Gyerekkori emlékek

Monday, April 4, 2011
One of my readers suggested that I should pose at places that actually mean something to me, what I can relate to. This is one of those places, we lived near this park before my 4th birthday. We came here almost every day with my parents. There was a playground in the sandbox with 2 stone slides (yes, they were made of stone and not modern plastic ones, they were barely slippery, but I loved playing on them :) ). There were lots of trees too, which I loved even more because as a child, I wanted to explore everything and to climb on anything high and play all day and never have a rest...

Az egyik olvasóm javasolta hogy olyan helyeken kéne pózolnom, amik jelentenek is nekem valamit, amikhez kötődöm. Nos ez egyike azon helyeknek, emellett a park mellett laktunk 3 éves koromig. Majdnem minden nap ide jártunk a szüleimmel. Volt egy játszótér a homokozóban két kőcsúszdával (igen, kőből voltak és nem műanyagból mint a mostani modern játszóterek, habár alig csúsztak de én imádtam játszani rajtuk :) ). Sok fa is volt itt a parkban, amit talán még jobban imádtam mert gyerekként mindent fel akartam fedezni és bármi magasra felmásztam, egész nap csak játszottam volna és sosem akartam megpihenni...I didn't come here since then, and I was amazed how much the little park changed. The playground is totally different, now it surrounded with wooden pieces and not stones and instead of the 2 stone slides, you can find a plastic&metal slide. You will see it on a picture how I stand in front of it and try to bring back memories how much I played here. Yes I do remember it, even if I was very little. The trees didn't change though: I can remember some of them too, that were my favourites, I climbed in them just for the feeling :)
The outfit's base is classic balck&white with some purple, denim & dark brown details that make it a bit more interesting. I recommend this look to school or to hang out with friends in the city because it's quite fun with the bow headband and the casual denim shorts, but it isn't a play-outfit either, because the shoes and the satin coat make it an urban look and add a little elegance to it. If you like to mix styles, this look is for you.
Have a nice day!
XOXO,
Lidia.

Azóta nem is jártam itt és nagyon meglepődtem, milyen sokat változott azóta a park. A játszótér teljesen más lett, most fa elemekkel van körberakva, nem kővel, a 2 kőcsúszda helyett pedig egy műanyag&fém csúszda található. Látni fogjátok az egyik képen hogy állok előtte és próbálom felidézni milyen sokat játszottam itt. Mert bizony, emlékszem rá, még ha nagyon kicsi is voltam. A fák viszont nem változtak: még mindig emlékszem rájuk, különösen a kedvenceimre, ezekre fel is másztam csak az érzés kedvéért. :)
A szett alapja a klasszikus fekete-fehér, de beletettem padlizsánlila, farmer & sötétbarna részleteket is, ettől kicsit izgalmasabb lesz. Ezt a kombinációt iskolába vagy városba, barátokkal való kiruccanásra javaslom, mert a hajpánt és a casual farmer short játékosságot sugall, de ez mégsem egy játszóruha: a cipőtől és a szatén kabáttól elegáns lesz az összhatás. Ha ti is szerettek stílusokat vegyíteni, ez egy nektek való bejegyzés lesz.
Legyen szép napotok!
XOXO,
Lídia.
Headband / Hajpánt: H&M
Necklace: for Christmas from my Sister / Nyaklánc: Nővéremtől Karácsonyra
Striped top / Csíkos felső: F&F
Belt: from Mum / Öv: Anyukámtól
Shorts / Short: Tally Weijl
Shoes / Cipő: Ebay
Coat, sunglasses / Kabát, napszemüveg: Mango
9 comments on "Childhood memories / Gyerekkori emlékek"
 1. Jól állnak neked az oxford cipők, ilyen stílusút még nem próbáltam, de szerintem fogok, habár kételkedem benne, vajon jól áll-e.
  Máskor is fotózzatok olyan helyeken, amik kötődnek hozzád, így személyesebb lesz a blog! Ha esetleg nincs ötleted, elmehettek mondjuk életed első randijának színterére, vagy ahol régen mindig összefutottál az ismerősökkel, és ha van hozzá valami érdekes történeted, azt is oszd meg velünk!=)

  ReplyDelete
 2. Ez nem egyedi és különleges, hanem igénytelen. Nem bántásból, de ehhez a cipőhöz egyáltalán nem illik a nyári farmer short, egy fekete bársony, vagy egy egyszerű fekete szövet rövidnadrággal szépen mutat, és összhangban van, esetleg szoknyával. Nekem is vannak ilyen cipőim de alapból nem venném fel világos koptatott farmerrel mert ócska hatást kelt. Nézegess régi divatlapokat korabeli fotókat miket vettek fel hozzá, onnan meríts ötletet. A többi része oké, bár nem tettem volna a barna dolgokat hozzá, és nagyanyám táskáját is hanyagolnám.
  Jó cuccaid vannak, csak valahogy mindig kilóg a képből valami, és nem lesz meg az összhatás.

  ReplyDelete
 3. jaj a 4. kép de szép és aranyos. nagyon csini szett, végre valami személyes kötődés is van:) nagyon tetsziiiiik<3 puszi

  ReplyDelete
 4. Nekem is bejön a cipőd és el is gondolkoztam rajta, hogy eszek egyet magamnak csak fehérben.
  Az összeállítás tetszik, egy hatalmas piros pontot megérdemelsz a színes harisnya miatt! Csak így tovább! Itt nem lehet megállni!!! Ahogy elnéztem a divatmagazinokat, ez a harisnya már őszies! Úgyhogy hajrá hajrá! Le ne lépj a sárga ösvényről!
  A világos farmernadrág nem tetszik. De csakis azért, mert nem szeretem a világos farmernadrágokat. :S
  Az öv is kifejezetten jó! Nem túl hangsúlyos de nélküle az összkép nem lenne olyan jó.

  ReplyDelete
 5. Apolka: nem nagyon voltam randizgatós soha... nem sok kapcsolatom volt, és inkább ismerősök útján ismerkedtem, és nem az a hagyományos "randizunk párszor egy kávézóban és aztán elcsattan az első csók" típusú lány vagyok, mindig "unalmas helyszínek" voltak ahol összejöttem az illetővel :) Mondjuk életem első csókja a Duna parton volt, de arról a helyről már van poszt, azt hiszem az a címe hogy Piroska csodaországban, ha gondolod nézd meg :) Azért még igyekszem felidézni ilyen régi emlékeket és ha eszembe jut, feltétlen írok róla.

  Lilla: hát azért az hogy igénytelen elég erős szó, pláne hogy a farmer short ilyen jellegű kombinálását nem én találtam fel, ha szoktad nézni a lookbook.nu-t, ott is sok farmershortos szerelést látni, szerintem csak nem láttál még ilyet sűrűn, ezért kritizálod ennyire élesen. A postástáska pedig nagy divat idén, és ne haragudj de még sokat fogod látni a posztjaimban, mert imádom! :)

  Sophie: Köszönöm, örülök hogy tetszik :) Puszi!

  Sári: Ezek a cipők nagyon divatosak, feltétlenül szerezz be egyet :) Örülök hogy tetszik a szett :) Szeretnék még én is színes harisnyákat. Majd a glamour napokon :) Puszi!

  ReplyDelete
 6. Szia.
  Ez a napszemüveg igen jól áll neked. :)
  Én is indítottam egy blogot, tettem fel képeket a hajpántjaimról, szintén masnisak mint a tiédek.: http://dorkaandthefashion.blogspot.com/

  ReplyDelete
 7. Dorka: Szia! Juj én is imádom ezt a napszemcsit, már kb 2 és fél éve megvan! Megnéztem a blogodat és csak így tovább! Nagyon színvonalas és szuperek a hajpántjaid! Nekem is van sok, mivel nem vagyok egy kimondott hajszobrász, de ezzel szerencsére fel lehet dobni egy egyszerű frizurát is, szóval nekem találták ki őket :)

  ReplyDelete
 8. Más meg leül a padra… Gratulálok!
  Nem mondták még, hogy ne tedd fel a lábadat oda, ahova más esetleg fehér ruhában leülne?

  ReplyDelete
 9. Nem mondták még neked hogy olyan ruhában amit féltesz és nem akarod összekoszolni ne ülj le sehová? :D

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature