Top Social

Liberty Bridge / Szabadság híd

Tuesday, April 19, 2011
Today we were at one of the most remarkable bridges of Budapest: the Liberty Bridge. It is also my favourite one because it is such a typical feature of the landscape of the capital.

Ma Budapest egyik legfigyelemreméltóbb hídjánál voltunk: a Szabadság hídnál. Nekem egyébként ez a kedvencem az összes közül, a főváros igazi jellegzetességei közé tartozik.Today I wanted to wear an outfit that includes colourful tights, so I opted for one of my recent purchases: my red tights. I already tried to capture this dress a few weeks ago, but I wasn't really satisfied with the result. Now I styled it in a different way and I had to learn that bright red and navy blue is a perfect match, even if at first they may sound weird and I hesitated a bit if it's a good idea.
Be careful with colourful tights because it catches everyones eye, I haven't experienced such a huge attention for a while now, well, since the ripped tights. So by chosing the right tights, you can be noticed in an instant. The rule is the same as last time: try not to wear this when going alone somewhere especially if you are living in a country like I do, where people are negative and philistine (respect for all hungarian exceptions)
Except for the shoes and tights, the other parts of the outfit are modest. It's important to find the balance if you wear a really bold piece. I got the dress from my Mum by the way, she got from someone as a present who bought it for herself, but then she didn't like it that much, so she never wore it and gave it to Mum. It was a size L, so it was big for my Mum, she gave it to me and I asked my Boyfriends Mum to customize it to my size. Now it is a perfect size S :) I really love that it's navy blue and white, it reminds me to the uniform of the sailors :)
Where to wear an outfit like this? I don't know, but I can tell you where I was: we were eating out with my Boyfriend, we tried chili cheese nuggets. By the way it's delicious, I recommend it to you too ;)
XOXO,
Lidia.

Ma mindenképpen valami színesharisnyás szettet szerettem volna viselni, így egy mostanában zsákmányolt darabra esett a választásom: a piros harisnyámra. Pár hete megpróbáltam már lefotóztatni magam ebben a ruhámban de nem voltam túl elégedett az eredménnyel. Most máshogy kombináltam hozzá a kiegészítőket és rá kellett jönnöm hogy az élénkpiros és a sötétkék tökéletes kombinációt alkot, még ha elsőre furcsán is hangzik és kicsit vaciláltam is hogy jó ötlet-e.
Annyit azért elmondanék még hogy legyetek óvatosak a színes harisnyával mert azonnal magatokra vonzzátok a tekinteteket vele, én már jó ideje nem tapasztaltam ekkora figyelmet ami felém irányult, nos szerintem már a szakadt harisnya óta. Ha tehát jól választjátok meg a harisnyátokat, azonnal felkeltitek a járókelők érdeklődését. A szabály ugyanaz mint legutóbb: próbáljátok meg nem akkor hordani amikor egyedül mentek valahová, különösen ha egy olyan országban éltek mint én, ahol az emberek negatívok és szűklátókörűek (tisztelet minden kivételnek).
A cipő és harisnya kivételével a szett többi része visszafogott. Fontos hogy megtaláljuk az egyensúlyt, ha már valami igazán feltűnő darabot viselünk. A ruha egyébként Anyukámtól van, Ő is kapta valakitől, aki igazából saját magának vette, de aztán végül mégsem tetszett neki annyira, így nem hordta soha és így adta oda Anyukámnak. L-es méret volt, így Anyukámra is nagy volt, ő nekem adta én pedig megkértem a Párom anyukáját hogy alakítsa a méretemre. Most már S-es és pont jó rám :) Imádom hogy sötétkék és fehér, egy kicsit a matrózruhára emlékeztet.
Milyen alkalomra javaslok egy ilyen merész szettet? Nem tudom, azt el tudom mondani én merre jártam: elmentünk enni a Párommal, kipróbáltuk a chili cheese nuggets-et. Egyébként nagyon finom, szóval csak javasolni tudom nektek is ;)
XOXO,
Lídia.
Hat / Sapka: Takko
Earrings / Fülbevaló: Tally Weijl
Dress: from my Mum / Ruha: Anyukámtól
Bag / Táska: Zara
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
Watch / Óra: Juicy Couture
17 comments on "Liberty Bridge / Szabadság híd"
 1. Great outfit. Yes, the red tights are bold but in a good way. They draw attention to a beautiful ensemble. Nice work!

  ReplyDelete
 2. Szia!
  Honnan rendelted ezt a cipőt? Melyik oldalról, cégtől?
  Köszi: Nona

  ReplyDelete
 3. Nekem olyan kis "tengerészlányos" vagy így, az óráád meg nagyon szép.

  ReplyDelete
 4. Shybiker: thank you! Yes I'm recently obsessed with colorful tights :)

  Nona: Igazából nem én rendeltem, van egy ismerősöm aki kint lakik és volt egy elképzelésem hogy milyen cipőt szeretnék, ő pedig megszerezte nekem.

  Biu: köszönöm :) Szeretem az ilyen matróz-inspirálta dolgokat, olyan tengerparti feelingem lesz tőlük. Arról nem is beszélve hogy a tengerészcuccok sosem mennek ki a divatból.

  ReplyDelete
 5. Nagyon jó a cipő+harisnya, és a ruha is, csak én nem egymással párosítottam volna őket, de ez az én véleményem. Én a cipő-harisnya kombóhoz valami dögösebbett vettem volna felülre, ez a ruha meg olyan szolid Audrey Hepburnös nekem. :) Bár a sapka meg nagyon jól illik a ruhához. :)
  Szívesen megnéznék még más összeállításokat a harisnyával és a cipővel!

  ReplyDelete
 6. Csini a ruha a harisnyával, de szerintem nem is olyan merész, én rendszeresen hordom a piros harisnyámat (+lilát, türkizkéket) és még sosem néztek rám ferde szemmel, vagy csak én vagyok vak? Visszafogott ruhákkal, szoknyákkal hordom, mint ahogy te is. Nem tudom, mi a helyzet Pesten, de Sopronban azért viszonylag merészebbek az emberek, legalábbis az általam ismert más kisvárosokhoz képest.

  ReplyDelete
 7. Ez sz eddigi legeslegjobb szetted! A képek is nagyon jól sikerültek. :)
  Nagyon jól mutat ez a ruha, az élénk piros harisnyáddal. Kicsit olyan matróz mintás..., és a híd meg a folyó is ezt az érzést erősíti.

  ReplyDelete
 8. Imádom ezt a cipődet*__*olyan dögös:$ az órád is nagyon szép:)Szerintem az egész szett egyben van:)

  ReplyDelete
 9. Vééégre!!!! Kapsz tőlem egy hatalmas piros pontot a harisnya miatt! Én annyira élvezem, hogy végre itt a jó idő és hordhatom a sajátjaimat. Szerencsére én nem abban az országban élek, ahol te, de azért itt is felfigyelnek pl legutóbb mikor az élénk lilát felvettem. De az egész megjelenés kérdése. Mikor színes harisnya van rajtam megfigyeltem, hogy sokkal többet mosolygok, és az embereket is jókedvre deríti. (Nem rajtam, hanem velem nevetnek) :D A legjobb depresszió ellen. Milyen színű harisnyád van még?

  ReplyDelete
 10. tényleg tengerészes hatása van a szettnek, nagyon tetszik! a cipő talán lehetne sötétebb barna, de még belefér. egyébként szerintem nem olyan durva, a suliban nem néznének rád ferde szemmel, mondjuk nálunk elég sok egyedi stílusú ember van, a többség szerintem megszokta.=)
  nekem nincsenek színes harisnyáim, csak mintásak, mondjuk kárókockás, virágos, azokat nagyon szeretem!

  ReplyDelete
 11. Jaj, nagyon tetszik ez a ruhád! Nagyon csini vagy benne. :)

  ReplyDelete
 12. Elég sok lány hord élénkpiros harisnyát, és nem szokták őket megbámulni az emberek... (Pesten?! Ugyan már.) Én inkább a kurva/takarítónő crossover-t megvalósító cipőben keresném a megoldást. Tetszik a szett többi része, de ettől a cipőtől egyszerűen kiráz a hideg, nagyon nem ide való.

  ReplyDelete
 13. From Broadway: thank you! :)

  lidercke: köszönöm, hát ez most ilyen, mostanában a szokatlan színkombinációk híve vagyok, adta magát a dolog, hogy együtt viseljem az új harisnyát, a ruhán meg már régóta gondolkoztam hogy hogyan nézne ki igazán egyedien. Szerintem pont jó hogy ilyen szolid, a cipő így is elég extrém, nem akarok kurvásan kinézni :S

  Bog-Bog: Sopron azért közel van Bécshez, nem csodálkozom hogy ott bátrabban öltöznek az emberek :) Mondjuk nem voltam még, de szívesen elnéznék oda. Jó kis helyszín lenne egy következő poszthoz :) Kár hogy messze van :/ Lehet hogy a cipő is rásegített meg hogy elég magas vagyok benne, és nem feltétlenül a harisnya miatt néztek, nem tudom, csak leírtam a tapasztalatokat :)

  Eszti: Ugye? Szerintem is, de véletlenszerűen jött a helyszín ötlete, úgyhogy annál poénosabb :)

  HoneyBee: Köszönöm! Örülök hogy jól sikerült :)

  Sári: köszönöm! Piros pont a piros hari miatt :D Nekem is sokkal jobb kedvem van amikor színes cuccokat veszek fel, erre mostanában jöttem rá és tudatosan próbálok így öltözni.
  Szerintem is fel lehet úgy öltözni hogy színes harisnya van rajtad és senki nem vesz észre, meg úgy is hogy magadra vonzz minden tekintetet, ez a szett pl. épp úgy sikerült hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Egy pár el is ment mellettem és még utána is visszatekintgettek meg nevetgéltek :D Szóval nem légből kaptam hogy felfigyeltek a cuccra. Van még egy sötétkék meg egy padlizsánlila harisnyám, de tervezem hogy beszerzek még más színeket is.
  Hol laksz amúgy?

  Apolka: Lehet jobb lenne most tinédzsernek lenni, talán ma már elfogadóbbak a fiatalok, annyi inger éri őket a médián keresztül. Szerencsés vagy hogy olyan környezetben tanulhatsz ahol elfogadnak :) Én sosem a társaság miatt jártam iskolába, tudom nem is az a fontos, de pont az lenne a lényeg hogy amellett hogy tágítod a tudatod, kapcsolatokat építesz. Nálam ez eleve ki volt lőve :))

  Zsófia: Köszönöm! :-*

  Sophie: Lehet hogy nem volt helytálló akkor hogy azt mondtam a harisnya miatt volt, őszintén szólva nem tudom megmagyarázni, de a lényeg hogy nagyon néztek, meg nevetgéltek, nem tudták mire vélni a látványt :D Lehet igazad van és a cipő miatt, nem hétköznapi viselet, de én imádom :D Sajnálom hogy nem tetszik, én nagyon úgy érzem hogy jó párost alkotnak a ruhával és a harisnyával :)

  ReplyDelete
 14. Hihetlen jó ez a szett és a piros harisnya még inkább dob rajta. Azt hiszem, beszerzek pár élénkszínű harisnyát, nagyon megtetszett :)

  ReplyDelete
 15. nekem ez a táskád még mindig nagyon tetszik (L)

  ReplyDelete
 16. Kata: Köszönöm, olyan jó ezt látni hogy adtam egy jó ötletet :)

  clementinekruczynski: Köszönöm :)) Én is imádom, mert bár nem rég vettem, mégis olyan vintage feelingje van :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature