Top Social

Orczy kert / "Orczy" garden

Tuesday, April 5, 2011
We were at the Orczy garden which is another place where we used to go a lot with my parents when I was little. It changed a lot since I've been here, and while shooting the pictures, we noticed that even an adventure park had been built here too...

Az Orczy kertben jártunk ami szintén egy olyan hely, ahová sokat jártunk a szüleimmel mikor kicsi voltam. Rengeteget változott mióta itt jártam és míg fotóztunk, észrevettük hogy épült egy kalandpark is ide...It wouldn't be me if I didn't want to try the stuff there even if I wore 6 inch heels. Actually we took a couple of pictures in front of the entrance of the adventure park and talked about it that we should come back here for another shoot where I'm wearing appropriate clothes, but one of the employees there invited us in for a couple of pictures, so we thought: why not? The result is a few fun pictures and I really recommend visiting the adventure park to you too. The weather is perfect for a little climbing, not too hot, not cold either, don't you think? Let's go out in the nature and play! I'm sure I'll go back again in flat shoes and then there will be no limits for me at all :P
I have to tell a few words about the outfit too because this is a fashion blog at least :) So you may be surprised at the combination if your eyes are not used to street style pages or fashion event-pictures. Normally I don't recommend jogging clothes to wear on the street, but in 2010 a strange piece became popular among fashionistas: the sweatpants. You can wear it with a blazer or a leather jacket that follows your figure, but try to choose neutral colours like black, brown, white, grey, nude or beige. The classic phrase is true this time again: "Less is more". Don't accessorize your outfit too much, one statement jewellery is enough: a huge necklace or a bracelet. You can leave it out too, like I did. The shoes are very important: trackpants are not really feminine, so to make the look girly, choose a pair of killer heels. Hope I could inspire you a bit and this is really an affordable trend: everyone has a pair of trousers like these.
Have a nice day!
XOXO,
Lidia.

Nem is én lettem volna ha nem akarom kipróbálni a dolgokat itt, még úgy is, hogy 15 centis magassarkú volt rajtam. Igazából csináltunk pár képet a kalandpark bejárata előtt és arról beszélgettünk hogy vissza kéne ide jönni még egyszer fotózni amikor alkalomhoz illő ruha van rajtam, de az egyik ott dolgozó beinvitált minket hogy nyugodtan fotózzunk bent is, mi pedig úgy voltunk vele: miért ne? Az eredmény pár igazán vicces kép lett és nektek is javaslom hogy látogassatok el ide. Az idő tökéletes egy kis mászáshoz, nincs még túl meleg de már hideg sem, nem gondoljátok? Irány a természetbe játszani! Biztos vagyok benne hogy még én is visszamegyek lapos cipőben és akkor már nem lesznek számomra korlátok :P
Hadd mondjak néhány szót a szettről is, elvégre ez egy divatblog :) Tehát lehet néhányan meglepődtök a ruhaválasztásomon ha a szemetek nincs hozzászokva az utcai divatoldalak képeihez és a divatesemények képes beszámolóihoz. Alapból nem javasolnám a melegítőt utcára, de 2010 óta egy igazán különös darab vált a fashionisták kedvencévé: a tréningnadrág. Viselhetitek egy blézerrel vagy alakot követő bőrdzsekivel, de mindenképp semleges színeket tegyetek össze mint a fekete, barna, fehér, szürke, nude vagy bézs. A klasszikus mondás ezúttal is igaz: "A kevesebb több". Ne aggassátok magatokat tele kiegészítőkkel, egy feltűnő darab bőven elég: egy hatalmas nyaklánc vagy karkötő. Ki is hagyhatjátok, mint én is. A cipő nagyon fontos: a melegítő nem kimondottan nőies viselet, úgyhogy ahhoz hogy kicsit csajosabb legyen az összhatás, válasszatok valami igazán ütős magassarkút. Remélem tudtalak titeket egy kicsit inspirálni, ez egy igazán elérhető trend: biztosan mindenkinek van a szekrényében egy ilyen nadrág.
Legyen szép napotok!
XOXO,
Lídia.


T-shirt, blazer / Póló, blézer: F&F
Jogging pants / Melegítőnadrág: Nike
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
Bag / Táska: Zara
17 comments on "Orczy kert / "Orczy" garden"
 1. Nem vagyok benne biztos, hogy feltűnt volna, hogy tréning nadrág, ha nem írod. A cipődért teljesen odáig vagyok, nagyon tetszik. Klassz összeállítás!:)

  ReplyDelete
 2. Bocsi, de ez nem tetszik. Én is követem a divatot, de a melegítő az a darab, amit soha nem vennék fel utcára, pláne nem blézerrel meg magassarkúval. Az nekem otthoni viselet. Igazából a szett minden egyéb része tetszik, egyedül a melegítővel nem vagyok kibékülve.

  ReplyDelete
 3. Apolkával egyetértek, én sem vennék fel melegítőt utcára soha, ugyanakkor Neked jól áll. Igazán jó, hogy semleges színeket viselsz, ill. nincs rajtad kiegészítő. Kimondottan tetszik, hogy a táska és cipő színe egyezik. Ha mondjuk sötétebb barna lenne az egyik vagy fekete, az már felborítaná az egyensúlyt.

  ReplyDelete
 4. Ha nem mondod, lehet nem is veszem észre h az egy melegítő. Nagyon csinos, nem gondoltam volna h egy ilyen egyszerű darabot így is fel lehet venni. :)
  Nyilván nem alkalmas erre mindenféle, a szekrény alján porosodó melegítő, azért van egy határ... ;)

  ReplyDelete
 5. Érdekes. Alapból én sem vennék fel melegítőt, de ez a darab valahogy tetszik. Amivel nem vagyok kibékülve az inkább az, hogy fekete blézerrel párosítottad. Valami extravagánsabb darabot tudnék elképzelni hozzá... talán egy barna bőrdzski jobb megoldás lett volna. A fekete blézer igaz, hogy sok mindenhez megy, de pont emiatt olyan "snassz", ha érted, mire gondolok. Bár tény, hogy az összhatás így is kellemes.

  ReplyDelete
 6. Télen próbáltam melegítő jellegű nadrágokat, kicsit másokat, mint a tiéd, de sajnos nem álltak jól. Neked nagyon jól áll és tényleg jól néz ki magassarkúval, meg blézerrel, nagyon bevállalós!
  Nekem csak annyi a bajom, hogy sose párosítok feketét barnával, de ez csak az én egyéni "heppem", konzervatív vagyok :-)

  ReplyDelete
 7. A nadrág nagyon nem kéne szerintem.

  ReplyDelete
 8. A táskádba beleszerettem *-*. Amúgy nekem sem tűnt volna fel, hogy az melegítőnadrág :D

  ReplyDelete
 9. Vera: Köszönöm :) Hát pedig ez egy klasszikus értelemben vett melegítő, mind színében, mind formájában, még a márkája is Nike, néhány fotón látszik rajta a jel. De az idei divat a legjobb példája hogy ezt sem csak egy stílusban lehet hordani, és örülök ha a fotókon én meg tudtam mutatni ezt a másik stílust :) Még én is elég kezdő vagyok a melegítő-divatban, de igyekszem még kísérletezni vele.

  Apolka: Tény hogy egy megosztó ruhadarab, olyan mint a szakadt harisnya, az sem a szíve csücske mindenkinek, függetlenül attól hogy követi-e a divatot vagy sem. Én nem mondom hogy mindent aggassunk magunkra ami divatos, de mivel nekem van ez a blogom, sokkal fogékonyabb vagyok az újdonságokra, mindent ki akarok próbálni, gondoltam bemutatom ezt is, hátha valakinek adok vele egy jó ötletet :)

  Cicalány: ennek örülök, arra törekedtem hogy harmonikus legyen az összhatás :) Szerintem elbírt volna kiegészítőt, de nekem nincsenek nagyon ékszereim, vagy legalábbis ezúttal egyiket sem éreztem stílusban ideillőnek.

  SophieEl: ez így igaz, azt elfelejtettem írni hogy nem mindegy azért a fazon, szín és anyag... nekem van sok melegítőm, régen mikor hip-hop-ra jártam, oda az a stílus passzolt és beszereztem sokat. Viszont ez az egy olyanom van, amit így is tudok hordani és nem csak sportolásra. Lehet beszerzek majd még, mert nagyon közel áll a szívemhez ez a szett is.

  lidercke: Húúú hát mit nem adnék egy barna bőrdzsekiért :) Jó lenne ha lenne, mondjuk van az aviátor dzsekim, de nem tudom az menne-e hozzá... ezen gondolkodni fogok. Szerintem ehhez a szetthez telitalálat a blézer, de nem zárkózom el attól hogy mással is passzintsam, de még nekem is új ez a stílus és a fekete blézerrel köztudottan nem lehet hibázni :)

  Bog-Bog: Ha tetszik ez a trend, szerintem nyugodtan legyél merészebb, próbálgasd a tükör előtt hogy mikkel áll jól a tréningnaci, egyszer csak sikerülni fog a ruhakombinálás. Én is van hogy felveszek 2 szettet, mind béna és nem állok meg, kipróbálom a 3.-at is és az lesz a tuti :)

  Zsófi: A nadrág a lényeg!

  Biu: Igen, hát a táska... legszívesebben állandóan azt hordanám, imádom, ezért is szerepel annyi posztban.
  Vicces hogy ez egy klasszikus tréningnaci és írjátok hogy nem is olyan :) Akkor ezek szerint mégis csak jól válogattam össze a cuccokat :)

  ReplyDelete
 10. Ez a legjobb szetted szinte az összes eddigi közül ( nekem még egy elég régi, mikiegeres pólós játszóteres a kedvencem.) Ebben a cuccban tökéletesen kijön a szép alakod, divatos vagy, de nincs az az érzésem, mint sok más képednél, hogy túl- stylongoltad. Szuper hogy nincs rajtad semmi bizsu, semmi olyan ami picit "bóvli hatású" és elrontaná a szettet. Még még ilyeneket. És hordd többet ezt a cipőt :) azt még megkérdezhetem, hogy Te mi alapján vásárolsz / szerzel be ruhákat? Nekem nagyon tetszik Plastic tinkerbell ötlete , hogy lista alapján vásárol...

  ReplyDelete
 11. jaja, ezt
  "a melegítőnadrágot elegánsabb darabokkal párosítom" stílót lehetett látni alexander wang-nél meg még pár tervezőnél 2-3 évvel ezelőtt, elég rég lefutott.

  ReplyDelete
 12. Köszi a választ, amúgy nem a stylingolással volt bajom, hanem azok a "sweatpants"-ek, amiket próbáltam, nagyon nem álltak jól, mert nagyon széles a csípőm hozzájuk. Azóta meg még nem láttam más fazont, meg annyira nem is álltam rá a témára, mert nem igazán telik rá...

  ReplyDelete
 13. cherrydarling: köszönöm! Amúgy ez a kedvenc cipőm, szeretem mert nagyon kényelmes és sok mindenhez illik, de szeretnék változatos stílusokat megmutatni és minél több ruhámat, cipőmet, hogy annak is adjak ötletet akinek mondjuk ez a cipő pont nem tetszik :) Leértékelésen vásárolok, nincs igazából listám, de ha meg is látok valamit ami tetszik, alaposan átgondolom hogy sok cuccomhoz illik-e vagy inkább csak azért venném meg mert jól néz ki. Ha utóbbi, akkor sanszos hogy soha többet nem fogom hordani... ésszel kell vásárolni, nincsenek százezreim ruhákra, úgyhogy próbálok alapdarabokat venni. Már egyre több van amúgy, így egyre kevésbé érzem azt hogy nincs egy göncöm se amit felvegyek. Minden szezonban vannak kötelező darabok, ezeket én is beszerzem, de próbálok kreatívan hozzájutni ezekhez, pl. úgy hogy valamit kapok és azt átalakíttatom olyanra.

  2moss: Ami a kifutókon látható, az mindig kicsit később vándorol át az utcai divatba, tehát kár lenne azt mondani hogy már lefutott, szerintem most éli csak igazán reneszánszát.

  Bog-Bog: Találni olyat is ami nem csípőfazon, a csípőnacik optikailag szélesítenek, próbáltál már magasabb derekú változatot? Az szerintem előnyös lehetne. Holnap Glamour napok, szóval akkor be tudsz szerezni egyet kedvezménnyel ;)

  ReplyDelete
 14. amit mondasz, valóban igaz...magyarországra és kelet-európára.

  ReplyDelete
 15. Hát bocsánat, hogy ezt mondom, de ez az összeállítás teljesen vállalhatatlan. Tréninggatya fekete blézerrel, és egy ahhoz egyáltalán nem illő (de egyébként nagyon vagány) platformmal? HOGYAN? M I É R T ???

  ReplyDelete
 16. "Aztán: melegítő utcára. Hacsak nem futni mész, hanyagold." ez egy részlet a Velveten megjelent cikkből, méghozzá te mondtad. na akkor most mi van?:)

  ReplyDelete
 17. Zsófia: ez az interjú nem csak rólam szólt, így nem akartam regényt írni. Már amikor válaszoltam a kérdésre, tudtam hogy ebbe a válaszba bele lesz kötve. Van különbség melegítő és melegítő között is, de akkor íme egy példa a NE TEDD-re:

  http://www.thefashionablehousewife.com/wp-content/uploads/2008/04/pamela_anderson.jpg

  Rengetegen hordanak melegítőt utcára, biztos Te is tudod mire gondolok amikor azt írom, hanyagolják.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature