Top Social

Do the color-blocking

Monday, May 16, 2011
I guess I can't break away from color-blocking, I'm hopelessly fell in love with this trend. Spring is here with a perfect sunny weather, bringing a mixed scent of different flowers in the air, I'm flying above the clouds from happiness, so why should I wear boring blacks and greys? This time I opted for blue&yellow, that's surprisingly matches so well to honeybrown, I didn't want to wear black at all because in my previous color-blocking outfits I always chose black as the neutral colour, it was time for a change :)

Azt hiszem nem tudok elszakadni a color-blockingtól, reménytelenül beleszerettem ebbe az új trendbe. Végre itt a tavasz, a jó idő, különböző virágok illata keveredik a levegőben, és én is boldogságfelhőn úszom, szóval miért is hordanék unalmas feketéket és szürkéket? Ezúttal a kék-sárga párosításra szavaztam, ami meglepően jól illik a mézbarnához, feketét semmiképpen nem akartam, mert az eddigi color-blocking szettjeimben mindig fekete volt, ideje volt már másra váltani :)The place is the Hungarian Natural History Museum, as a child we used to come here so many times, because I begged my Mum to bring me here on every weekend. I think it's such a cool amusement, if you haven't been here, then I highly recommend you to do so. Being a collector of semi-precious stones, it was an extra pleasure that after we saw the excursion, my Mum bought a new gem for my collection :)
Speaking of gems and stones, it may seem funny that rocks are the accessories of this photoshoot, but you can't take pictures in the museum (well you can, just you can't publish them) so it was obvious to shoot outside. Anyone who's interested will go and see the excurion I'm sure :) I have been here so many times and still haven't got bored with it.
One more thing about the outfit, I think it looks great apart from the necklace because I should have left it out. But it doesn't matter because a smart person learns from their mistakes, so next time I'll pay attention more that the accessories match the details of the shoes too (gold&silver don't go too well together).
XOXO,
Lidia.

A helyszín a Természettudományi Múzeum, gyerekkoromban rengetegszer jöttünk ide, mert könyörögtem Anyukámnak minden hétvégén hogy hozzon el. Szerintem szuper program, ha nem voltatok még, akkor feltétlenül látogassatok el. Mivel nagy ásvány-gyűjtő voltam régen, nekem még külön öröm volt az is, hogy a kiállítás után a múzeum boltjában mindig vett nekem Anyukám egy új követ a gyűjteményembe :)
Ha már kövek és ásványok, kissé mókás lehet hogy kőzetek szolgálnak kellékül ehhez a fotósorozathoz, de a múzeumban nem nagyon lehet fotózni (vagy lehet, de azt nem teheted közzé...) tehát egyértelmű volt hogy kívül csinálunk képeket. Akit érdekel, úgyis elmegy és megnézi a kiállítást :) Én már annyiszor jártam itt, de sosem untam meg.
Még egy dolgot szeretnék leírni a szettről, szerintem szuperül sikerült, a nyakláncot kivéve, mert azt jobb lett volna ha kihagyom. De nem baj, a hibáiból tanul az ember, legközelebb jobban odafigyelek arra hogy az esetleges kiegészítők ne üssenek el a cipőn található arany részletektől.
XOXO,
Lídia.

 Headband: Hairdresser's accessories shop / Hajpánt: Fodrászkellékes bolt
Turtleneck top / Garbónyakú felső: Jeans Club
Necklace / Nyaklánc: Pimkie
Jacket / Dzseki: Zara
Yellow jeans / Sárga farmer: H&M
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
15 comments on "Do the color-blocking"
 1. Szerintem nem rossz a nyaklánccal, lehet ha nem veszed fel, üres lett volna az a rész, mert a póló is egy színű, nem mintás, ha esetleg egy mintás pólóra vetted volna, akkor lehet tényleg sok, szerintem nagyon csinos kis összeállítás :)

  ReplyDelete
 2. Nagyon tettszik ez az összeállítás!
  Lehet, hogy hülyeség, de amikor néztem a képeket az jött le rögtön, hogy fogytál... :)

  ReplyDelete
 3. Tényleg jók ezek a színek együtt. Ilyen hideg volt ott, hogy dzseki kellett? Én már néhány napja topban, szoknyában vagyok.

  ReplyDelete
 4. a felső színe nagyon tetszik! egyetértek Biuval, szerintem egy egyszínű garbós felsőre kell nyaklánc, különben üres az egész. a color blocking nekem is nagyon bejön!=)

  ReplyDelete
 5. Nem rossz az összeállítás. A felső nagyon bejön. Nekem az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha ezt a kék felsőt felvennéd a kék harisnyáddal egy fekete szoknyával és a sárga kardigánoddal. Szívesen megnézném.

  ReplyDelete
 6. Nekem ez most nem tetszik, megint nagyon mesterkéltek a beállások. Érdekes, mert tudom, hogy tudsz természetes is lenni (a fotósoddal készült képeken pl, bár nyilván ő instruál is téged) de ez a direktbe pózolós, kamerába nézős dolog megöli a szettet is.
  Egyébként ettől eltekintve, mi történt veled? Ruhától függetlenül, teljesen megszépültél, sugárzik rólad az öntudatosság :) Keep up with that! :)

  ReplyDelete
 7. Biu: Én is úgy éreztem kell hozzá valami nyaklánc, de egy aranyszínű jobb lenne. Viszont inkább ezüst(-színű) nyakláncaim vannak, arany annyira nincs, és amikor felpróbáltam a szettet, annyira nem is tudatosult hogy a cipőn meg arany részletek vannak, csak utólag, ahogy már a képeket nézegettem... ha ezüst részletei lennének, akkor lenne tökéletes, már más kérdés hogy akkor nem nézne ki ilyen jól maga a cipő :D Tehát vmi szolid aranyláncot kellett volna választanom, és akkor aztán már tényleg nem lehetne belekötni :D

  Eszti: Sajnos igazad van, pedig nem titkolt célom hogy szeretnék hízni, de most ez nem nagyon jön össze, kicsit stresszes az életem, emiatt nem eszem valami sokat... Viszont annak nagyon örülök hogy tetszik a szett :)

  Bog-Bog: Elkélt egy dzseki, mert habár szépen sütött a nap, a szél azért erősen fújt :) De ez csak egy dzseki, alatta ujjatlan a felső. Majdnem olyan mintha egy laza pulcsit kaptam volna magamra :)

  Apolka: Örülök hogy tetszik! :D A felső is glamour napos szerzemény, akkor sok ilyen egyszínű színes felsőt vettem, mert alapdarabokból volt hiányom. A jeans clubban vettem, ahol megszenvedtem érte, mert hatalmas kupacokba voltak hányva a felsők és míg találtam ilyen színt és jó méretet, hát... az eltartott egy darabig :D

  Sári: Ez nagyon jó ötlet! Mondjuk most úgy próbálok kísérletezni a color-blockinggal hogy egyáltalán nem rakok a szettbe feketét, ezt tűztem ki új kihívásnak, feketével annyira egyszerűen passzintható minden, így új színkombinációkon töröm a fejem. De lehet hogy az általad megálmodott szettet ma elviszem fotózni, úgyis szombat van és találkozom a fotósommal :)

  Pumpernickel bárónő: Igen, a fotósom is megnézte a képeket és pont ezt mondta! Szóval teljesen igazad van, de mint ismeretes, a pózolás nem az erősségem :(
  Mi történt? Hát... nagyon aranyos vagy hogy ezt írod és így látod, próbálom kiélvezni az élet szépségeit és soha nem hátra nézni, mindig csak előre. Mindenkinek vannak gondjai, de felfogás kérdése hogy ezeket hogy oldjuk meg, és szerintem pozitív életszemlélettel minden átvészelhető :) Sokat segített hogy van már fotósom akitől új dolgokat tanultam és úgy érzem sokkal jobban belejöttem a blogolásba mióta ismerem.
  Thank you, I'll try my best ;) XOXO :-*

  ReplyDelete
 8. Ha nem szeretnél feketét sztem fehérrel is jó lesz.

  ReplyDelete
 9. I love the bold blue with the yellow and your boots are amazing. I like the necklace too. I think it adds the perfect touch.

  ReplyDelete
 10. A cipő és a pilótadzseki párosítás még mindig nyerő ... a kék pedig nagyon szépen a tavaszra hangolja a szettet, csak gratulálni tudok hozzá.

  ReplyDelete
 11. Sári: Rendben, megnézem, mit tehetek ;)

  Emma: Thank you so much! Glad you like the necklace, though I'm not sure if it was a good idea :)

  JAGMAN: Hát igen de sajnos nemsokára itt a nyár, akkor már nem hordhatom, ami nagy szívfájdalmam, mert imádom ezt a dzsekit :) Köszönöm, és örülök hogy tetszik!

  ReplyDelete
 12. Nagyon csinos vagy ezeken a képeken!

  Puszi, egy eddigi "zugolvasód":

  Ina

  :)

  ReplyDelete
 13. Ina: Szia! Köszönöm, aranyos vagy :) Írj máskor is, bármi javaslatod van, szívesen fogadom! Puszi! :-*

  ReplyDelete
 14. Szia, Lídia! (Vagy jobban szereted a Lidi megszólítást?:) )

  Nagyon köszönöm a kedves választ, igazán nem számítottam erre, arra pláne nem, hogy érdekel az esetleges véleményem, igazán megtisztelő!

  Nagyon tetszik maga az egész blogod, a fotósod ámulatba ejtő képeket készít, s a párodéi is nagyon elnyerték tetszésemet. Természetesen ez a modellnek, vagyis Neked és a szettjeidnek is köszönhető, ezek összessége adja ezt az igazán profi blogot, amit mindig örömmel látogatok. (Igaz, csak azóta ismerem a blogod, amióta a Glamournál olvastam róla(d). )

  Felvettelek kedvenc blogjaim közé, az is nagyon tetszik egyebek mellett, hogy Te is két nyelven viszed az oldalad, hozzám hasonlóan, bár én ritkán használok egy bejegyzésben két nyelvet, inkább hol csak magyarul, hol csak angolul írok egy posztban. Nyelvgyakorlásnak sem utolsó az általad kínált lehetőség, úgyhogy ennek külön örülök.
  Csak így tovább!

  Sok puszi:
  :*

  Ina

  ReplyDelete
 15. Szia Ina! Régen nagyon utáltam ha Lídiának hívnak, volt egy becenevem, amit a szüleim adtak amikor kicsi voltam, sokat vitatkoztak is rajta hogy melyikük találta ki :D Azt szerettem, de aztán elkezdtek cikizni vele a suliban, mert nem egy szokványos becenév volt, kitaláltak rá különféle obszcén variációt. Szóval mikor idősebb lettem, már egyáltalán nem hagytam hogy becézzenek, maradt a Lídia, erre nem lehet kitalálni semmi szemét dolgot. Mára egészen megszerettem. Így is hív mindenki, kivéve a Párom, ő becézhet :))
  Örülök hogy tetszenek a képek, én nagyon igyekszem hogy színvonalas posztok szülessenek, de jó fényképező és a tehetséges fotósaim szuper beállításai nélkül biztosan nem lenne ennyire olvasott. Régen csak telefonnal, amatőr módon fényképeztünk, ha gondolod nézd vissza, lehet rajtuk jókat mosolyogni :) Mára azért sokat fejlődött a blog, és bevallom ez a sok negatív kritikának is köszönhető, ami sosem keserített el egy percre sem, hanem mindig tudtam belőle tanulni. Érdekel a véleményed természetesen, annyira örülök minden egyes új olvasónak, új szemléletnek, kritikának, nagyon jó ötleteket kapok a kommentelőktől. Amikor végig gondolom hogy milyen új szettben lehetne fotózni, akkor mindig felidézem a legutóbbi kommenteket, hátha ott mondtak 1-1 hasznos tanácsot.
  A Tiéd az első olyan komment ami a Glamourra hivatkozik, ezúton is nagyon hálás vagyok nekik hogy ott lehettem a bloggerreggelin és hogy be is kerültem a mostani számba, mindig is nagy álmom volt, hiszen indulása óta az összes Glamourt megvettem!
  A magyar olvasóknak örülök a legjobban, mert Magyarországon nehezebb befutni mint külföldön, ez a Glamourban is benne volt hogy valakit előbb ismernek el kint, mint itthon. Kicsit fura a magyar mentalitás ilyen téren, de sebaj, én azért szeretek itt élni. Azért írok angolul is, egyrészt jó nyelvgyakorlás, másrészt a legnagyobb bloggerek is mind angolul írnak, ha szeretnéd a külföldieket is megcélozni, fontos hogy világnyelven blogolj és a saját műfajodban egyedi legyél. Fontosnak tartom a nyelvhelyességet, mindig többször átolvasom, de azért így is lehetnek hibák, de nem haragszom meg ha valaki kijavít, olyankor azonnal javítom a hibát. De tévedni emberi dolog :) Örülök hogy magyarok is olvassák az angol részt, nem is gondoltam volna :))
  Köszönöm a bíztatást és hogy írtál, írj máskor is, mindenképpen válaszolok!
  Puszi,
  Lídia :-*

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature