Top Social

Hősök tere / Heroes' Square

Thursday, May 26, 2011
Finally, we managed to do the photoshoot on Heroes' Square, I have been here once, but I almost died from the wind blowing so hard. You can check it out in the April fools! Post how I am shouting like „Come on and shoot that picture, I'm so cooooold!” :D I wanted the pictures to be perfect, so I asked Imi to capture me and my outfit on this special location, and the result is quite satisfying, he made such a good job! Just like the „Hole” this is another typical part of Budapest, tourists are crazy about it! Some of you may know that I'm a qualified tourguide, I took my exams here a few years ago, so I have personal memories about this place too.

Végre összejött a fotózás a Hősök terén, már egyszer voltam itt de majd' meghaltam úgy fújt a szél. Az Április 1. posztban láthattátok is hogy épp kiabálok hogy "Fotózz már mert fázoooom!" :D Nem bíztam a véletlenre a különleges helyszín megörökítését, Imit kértem meg hogy ő fotózzon le itt, az eredmény pedig magáért beszél, szerintem nagyon profi munkát végzett :) A Gödörhöz hasonlóan ez is egy nagyon jellegzetes része Budapestnek és imádják a turisták. Páran talán tudjátok hogy a szakmám idegenvezető, itt vizsgáztam anno idegenvezetésből, szóval személyes emlékeim is köthetőek ide.


This time the outfit is not color blocking, though nowadays I'm crazy about this trend, colours fit my style perfectly, because I'm a happy, daring and experimenting person too. But there are days like this, I love pastel and earth colours too, beige, the different shades of brown and pastel pink really go well together. The basic white oversize t-shirt matches everything, I accessorized it with the flower. It's not a negligible fact that I managed to create an outfit without using black. I already mentioned that 90% of my outfits contain the classic black.
If colour-on-colour fashion already has a name, then this one has it too, to be exact it's called tone-in-tone, it means combining similar shades together. The coat is really light-beige, the shorts are really just a tiny-bit darker, the shoes&bag are honey brown, and the belt is dark brown. Before you think about critisizing the lace scarf and the flower, let me tell you that this outfit needed a little spring feeling, they make the whole combination complete. By the way I didn't overcomplicated the things, I just threw together a couple of stuff from my warderobe and there you go. And when do I recommend this style? Good weather is here, people start to go on their summer holidays, so this is a sightseeing outfit, if you travel somewhere, just opt for something comfortable like this, and whether the climate in the chosen country is hot or cold, you can even leave the coat out.
Do you know where you will go on your summer holiday?
XOXO,
Lidia.

A szett ezúttal nem color blocking, pedig mostanában szinte mindennap ennek az őrületnek hódolok, annyira passzol a stílusomhoz a sok szín, hiszen én is vidám, merész és kísérletező vagyok. De néha kell ilyen is, szeretem a pasztell és földszíneket, annyira jól kiegészítik egymást a bézs, a barna különféle árnyalatai és a púderrózsaszín. A fehér basic oversize póló pedig mindenhez megy, ehhez választottam a virágot is. Nem elhanyagolható tényező az sem hogy sikerült úgy összedobnom egy outfitet hogy ne legyen rajtam fekete. Már említettem hogy szinte 90%-ban ha csak egy picit is de része az összeállításoknak a klasszikus fekete.
Ha a színre-szín divatnak nevet adtak a tervezők, akkor ennek is van, egészen pontosan tone-in-tone, azaz hasonló árnyalatok kombinálása. A kabát egészen világos bézses, ennél leheletnyivel sötétebb a short, a cipő és táska még sötétebb, az öv pedig egészen sötétbarna. Még mielőtt valaki belekötne a kendőbe meg a virágba, úgy éreztem kell a szettbe egy kis tavaszias hangulat, szerintem kifejezetten feldobják az összeállítást. Annyira amúgy nincs túlbonyolítva az öltözék, csak kikaptam pár dolgot a szekrényből és már indultam is. És hogy mihez ajánlok egy ilyen szettet? Itt a jó idő, lassan elkezdik az emberek kivenni a szabadságukat, szóval abszolút városnéző szerelés van rajtam, ha ti is elutaztok, bátran vegyetek fel valami ilyesmit, és attól függetlenül hogy hűvösebb vagy melegebb klímájú országba mentek, a kabátot aszerint el is hagyhatjátok.
Ti tudjátok már hová mentek nyaralni?
XOXO,
Lídia.


Flower, lace scarf / Virág, csipkekendő: H&M
Sunglasses / Napszemüveg: Mango
White oversize t-shirt: I exchanged it on the bloggers' clothes bazaar / Fehér oversize póló: Blogger ruhacsereberén kaptam Dórától
Belt: from my Mum / Öv: Anyukámtól
Shorts / Short: Cherokee
Shoes / Cipő: Ebay
Bag / Táska: Zara
Trenchcoat / Ballonkabát: F&F
10 comments on "Hősök tere / Heroes' Square"
 1. The pictures are so beautiful.I love the trench you are wearing and the little puppy is a sweetie:)

  ReplyDelete
 2. Szia, Lídia!
  Nagyon régen kommenteltem már neked, pedig már hónapok óta szeretnék, azt hiszem egy kék miniszoknya volt rajtad, amikor megfogadtam, hogy "na, most". Vagy valami kék, meg valami mini. :) Látom, élvezed a jó időt, virulsz, a postjaid is szaporodtak - persze, levegőt venni nincs időm, de a postjaid lesem :) -, színek, virágok, madarak. Meleg! Te hogy nem sülsz meg azokon a képeken? :)
  Először is, nagyon köszönöm, hogy megemlítettél a minap a bloggeres postodban! Feldobtad a napom, hihetetlen jól esett. :) Tényleg szívesen meghallgatnálak, ha esetleg tudnék segíteni. Bár kívánom, hogy ne szakadjon minden kötél, hogy hozzám kelljen fordulnod, rengeteg csodás ember vesz téged körül, ahogy írni szoktad. De azért mégis. :)
  Na és akkor most egy kis kritika, hogy most bepótoljam, amik elmaradtak. :)
  A vörös rúzs nagyon jól áll, az Imikedvenc hajviselet is nagyon jó választás volt! Tetszett a ruhád az előző postodból, igazán csinos darab! És volt az a csipkecipős post is nem olyan régen, azt is megcsodáltam. :) Ezekre emlékszem most hirtelen. :) Ez az összeállítás nagyon ötletes, a nagy póló a shorttal, de nekem túl barna, vagy túl bézs, túl világos, nem tudom. Más cipővel nem is próbáltad fel, direkt ennyire tone-in-tone szeretted volna? Egy rózsaszínes vagy egy fehér szandált én jobban el tudnék képzelni, de lehet, hogy csak a fazonja nem tetszik a cipődnek. Persze, kell ilyen is, ez az én személyes kis benyomásom. Úgyis azt veszed fel, ami neked tetszik, csak tudod, a folyamat érdekel, hogy is álmodod meg a szettjeid. :) És az a kendő még mindig nagyon bájos, imádom! ^^
  Mesélnék egy kicsit, ha nem baj. Arról, hogy te tényleg inspirálsz. :)
  Lehet, hogy a tavasz meg a napsütés van ilyen ijesztő hatással a pici, sötét lelkemre, de biztos a te kezed is benne van, hogy rákaptam a színekre. Még nem is estem annyira gondolkodóba, mikor a fekete szemceruzát volt merszem elhagyni, de amikor megjelentem fehér-kékben iskolában, minden fekete és szürke nélkül, az másoknak is feltűnt. Rendszert nem tervezek csinálni ebből, de neked nagyon jól áll a color blocking, remélem, még postod is lesz ilyen élénk színekkel! Azok közül a bevásárlós színkombináció tetszett nagyon. :)
  Másrészt az "Ismerd meg szép hazád!" mozgalmam is tőled indult. Még nem merem kiáltani, csak suttogva hirdetem, hogy megszerettem Budapestet. A barátom pesti és most, hogy itt a nyár, gyakrabban fogok tudni hozzá menni, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a múltkor is olyan jóóó városnézésre vettem rá, kértem, mutassa meg a cipőket a Duna-parton, amit szintén nálad láttam, meg a villamoson is felkaptam a fejem, mikor a Boráros teret mondták be, csak mert ott is fotóztál már. Néha olyan megnyerőek a helyek, amiket bemutatsz, amiket sikerül megjegyeznem, oda el is vitetem magam, ez a terv. :) Margit-szigetes fotózást nem tervezel? Beleszerettem abba a helybe! És ezt most nem azért mondom el, mert annyira nagyon beszélhetnékem van (dehogynem ^^), meg nem azért, hogy áradozzam a fantasztikus hétvégéimről, hanem, mert tényleg vicces, hogy blogon keresztül idegenvezetsz engem. :)
  Na jó, befejeztem. :) Szóval remélem, ki tudod élvezni a tavaszt, a nyarat, lesz sok színes összeállításod, mutatsz még szép helyeket, lelkesítő mosolyokat... :) Legyél jó! ^.^
  Óóó, és most végre a vonatos postod tanácsait is hasznosíthatom, nagy meleg, sihu, short, nem hagyom itthon a kendőmet. :D
  Sok puszi! ^.^

  ReplyDelete
 3. Ezt a szettet nagyon eltaláltad!:)

  ReplyDelete
 4. Nagyon kellemesre sikerült az összeállítás. Gondoltál arra, hogy esetleg egy inget vegyél fel? Én azt is úgy eltudtam volna képzelni. De tényleg tetszik. Nyugis séta hangulata van.

  ReplyDelete
 5. Az első dolog, ami eszembe jutott, nekem is a kellemes összeállítás volt. Imádom ezeket a színeket, tetszik, hogy mutogatod a lábad, és valahogy jól esik a szettedre nézni. Nálam csillagos ötös.

  ReplyDelete
 6. Megmondom őszintén amióta olvasom a blogod (vmelyik napisz*r post után tévedtem ide) egyre jobb és csinosabb összeállításokat hozol össze, ráadásul a fotók is egyre jobbak! Ja és még egy pont, megint a saját bundájában van a kutty :D

  ReplyDelete
 7. BlueVanilla: thank you sweetie! xx

  Dora: thank you for the compliment, I gave your message to Roxy, her reply was a tail wag! :D

  Sue: köszi *.*

  Kitty Kye: én is jó sokára válaszolok, pedig nagyon örültem ám a kommentednek, mindig olyan aranyosakat írsz!
  Itt még enyhébb volt az idő, nem volt 40 fok, meg kigombolva pont jó volt rajtam a kabát.
  Szívesen a megemlítést, de azért annyira nem vesz körül sok ember, a legtöbbel főleg a neten tartom a kapcsolatot mivel annyira sűrűek a napjaim mostanában, pedig jó lenne többet találkozni azokkal akiket szeretek.
  Mikor azt írtad hogy túl bézs, eszembe jutott egy szám, előtte sosem hallottam ezt a szókapcsolatot, de azóta ismerem, hallgasd meg! Te úgyis szereted a rockosabb számokat :) Én mondjuk inkább lightosabb zenéket kedvelek, de ezért odavagyok!
  http://www.youtube.com/watch?v=jM72877FfXw
  Amúgy igazad van, egy nude magassarkú tökéletes kiegészítője lett volna a szettnek! De most nem matchy matchyt akartam, hanem direkt hasonló árnyalatokat.
  Én ha smink akkor sosem hagyom el a fekete szemceruzát :) colorblocking, púderszínek ide vagy oda, anélkül meztelennek érzem magam :D Természetesen lesznek még color blocking szettek, és annyira jól esik hogy azt mondod én is inspirállak h színesebben öltözz, emiatt kezdtem el a blogot. Ezek szerint megérte! :) Már megérte minden negatív kritika, ha egy ilyen jön, az annyira booldoggá tesz!
  Nemsokára lesz neked Margitszigetes poszt :) Szerintem imádnivaló, 1, max. 2 héten belül kint lesz, már lefotóztuk csak meg kell szerkeszteni. Én is imádom a Margitszigetet, alig vártam hogy kimenjünk és jó idő legyen, szerettem volna ha már minden zöld mikor odamegyünk.
  Örültem ennek a kis személyes kommentnek, klassz hogy egy kicsit a mindennapjaid rész lehetek a blogom által! Hihetetlenül lelkesítő volt olvasni! Látod már csak ezért is megérdemelted hogy beleírjalak a tag-es posztba :D
  Szóval köszönöm hogy írtál és jó vonatozást, csinálhatnál majd képeket milyen lett az utazós szetted!
  Légy jó, pusziii! :-*

  Viruu: pedig nagyon nem gondolkoztam rajta, de köszönöm :$

  Sári: Köszönöm. Nem, direkt ezzel az oversize pólóval akartam valamit kezdeni, mert mostanában szereztem, és égtem a vágytól hogy egy posztban kreatívan mutassam be :)

  Angol Csipke: Köszi, nekem pedig jól esik látni hogy tetszik :)

  Miklós: már megérte hogy kiraktak napiszarra&subbára, ha szereztem vele egy lelkes új olvasót :) Remélem a legújabb poszt is tetszik azért, mert ott már adtam a kutyára ruhát :$ :DD

  ReplyDelete
 8. Ez a favoritom a tavaszi szettek közül. Olyan sikkes, laza, de mégis nőies...

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature