Top Social

The Maxidress

Wednesday, May 18, 2011
I couldn't wait for this occasion to come finally! Now the weather is good enough so I can wear my biggest obsession, my favourite piece of all: the maxidress. I have a lot of them, I started to collect them 3 years ago when they became fashionable, and still I can't get enough of them. The dress in this post is very close to my heart, it's special because it's my first maxidress ever. That time it was not easy to find a nice one easily, but nowadays the selection is so wide and luckily there anyone can find the suitable one for them from all the different styles.

Már annyira vártam hogy eljöjjön ez az alkalom! Most hogy jó az idő, végre hordhatom a legnagyobb mániámat, az abszolút, megunhatatlan kedvencemet: a maxiruhát. Elég sok van belőle a szekrényemben, 3 éve kezdtem el gyűjteni őket amikor divatba jöttek hosszú idő után újra, és egyszerűen sosem elég belőlük. Az ebben a bejegyzésben szereplő ruha azért különleges, mert életem első maxiruhája. Akkor ugyan még nem lehetett könnyen szépeket találni, de mostanra már hatalmas belőlük a választék és szerencsére minden boltban kapható többféle is, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.
I don't love this dress just because it's my first extra-long one. I have really good experiences with it, everyone told it so far how pretty it is, and the strangest thing is that more people looks at me when I'm wearing this one, when I'm wearing a sexy mini skirt, it often happens that guys press the horn of the car too :D Now I'm not conceited, I just want to tell that sometimes it's sexier what you have to imagine then something that's directly shown and put in your face. If I remember well, Jennifer Lopez was the one who told: If a woman completely strips down she won't be sexy anymore: just naked :) Well said! So if you wear it well, you can be prettier in a long dress, all covered up than in a super-mini dress showing boobs and thighs. I'm not against that kind of dressing-up, but it's good to think about this ;)

Celebrities love the maxi-trend too, just look at their glamorous dresses, they are all so inspiring! Not to mention that a maxi dress hides away all the things you are not proud of. This kind of fashion really suits anyone. If you are tall, wear it with ballerinas or flat gladiator sandals, if you are short, pair it with wedges, you can't make a mistake with this combination. A huge hat, sunglasses, and the beach look is ready. Pair it with anything fringe plus a headband on your forehead: this style is cool if you go out and opt for comfort.

Nem csak azért szeretem ezt a ruhát mert ez volt az első extra-hosszú darabom. Nagyon jó tapasztalataim vannak vele, már rengetegen megdicsérték hogy milyen csinos, de a legfurcsább dolog hogy többen néznek meg akkor ha ez van rajtam mint ha egy szexi miniszoknyát viselek, sőt elég gyakran megesett hogy 1-2 pasi dudált is :D Most nem beképzeltnek akarok tűnni, hanem azt szeretném hangsúlyozni hogy néha szexibb az ha valamit el kell képzelned, mint egy olyan valami amit direkt megmutatnak és a képedbe tolnak. Ha jól emlékszem Jennifer Lopez mondta régebben: ha egy nő teljesen levetkőzik, már nem szexi lesz, csupán meztelen :) És milyen jól mondja! Szóval ha jól viseled, csinosabb lehetsz hosszú ruhában, rejtőzködve mint egy szupermini ruhában amiből kint van cici&comb egyaránt. Nem vagyok az ilyesmi öltözködés ellen, de azért jó ezen elgondolkozni ;)

A celebek is imádják a maxi-divatot, csak nézzétek meg a glamúros szettjeiket, annyira inspirálóak! Arról nem is beszélve hogy a maxiruha eltakar mindent amire nem vagy büszke. Ez a fajta trend tehát tényleg mindenkinek jól áll. Ha magas vagy, vegyél fel hozzá balerinacipőt vagy lapostalpú gladiátorszandált, ha alacsony vagy, gyékény- vagy parafa telitalpúval hordhatod és nem vétesz hibát. Egy hatalmas kalap, napszemüveg és kész is a strand-szerelés. Egészítsd ki valami rojtossal és húzz egy fejpántot a homlokodba: ez a stílus akkor menő ha a kényelemre szavazol amikor kimozdulsz.
And a real fresh picture of one of my biggest idols, Sarah Jessica Parker, wearing a masterpiece from my favourite designer, Elie Saab (picture taken on the Cannes Film Festival). I'm so in love with this one, you may remember that I posted it to my twitter too a few days ago.

És egy igazán friss kép az egyik legnagyobb példaképemről, Sarah Jessica Parkertől, aki egy remekművet viselt kedvenc tervezőmtől, Elie Saabtól a cannes-i filmfesztiválon. Annyira imádom, talán láttátok is már mert pár napja már kiposztoltam ezt a twitteremre is.


As for me, I love experimenting with my maxi dresses, I always get a good idea how to wear them in a new way. Hope you like this version ;)
XOXO,
Lidia.
PS: The place is in the 2nd district of Budapest, it is called Szemlőhegy and there is an fantastic view to the capital. My Boyfriend took me here (he took the amazing pictures too ) because he is familiar around here. It was so romantic, so all of you who are searching for perfect date-places should come and visit it!


Ami engem illet, én imádok a maxiruháimmal kísérletezni, mindig eszembe jut valami jó ötlet, hogyan viselhetem őket másképpen. Remélem nektek is tetszeni fog ez a változat ;)
XOXO,
Lídia.
UI: A helyszín nem más, mint a Szemlőhegy, Budapest 2. kerületében található. Fantasztikus kilátás nyílik innen a Fővárosra. A Párom hozott el ide (és ő készítette ezeket a gyönyörű képeket is) mert ismerős errefelé. Annyira romantikus volt, úgyhogy akik keresik a tökéletes randi-helyszínt, bátran látogassanak el ide!Hat / Kalap: F&F
Cardigan / Kardigán: H&M
Bag / Táska: Sebastiano
Cipő / Shoes: Deichmann


6 comments on "The Maxidress"
 1. jajj, hát ezek gyönyörűek:)

  ReplyDelete
 2. annyira, annyira, annyira jól áll neked ez az összeállítás! nekem egy nyaralás jutott eszembe valami mediterrán, tengerparti városban. amit én most szeretnék, az az overall, méghozzá egy rövidnadrágos aljú darab.=) tényleg, azokkal Te hogy állsz?=)
  jó szórakozást estére!;)

  ReplyDelete
 3. Your maxi dress is beautiful and gorgeous too.. <3
  Similar to some celebrities, it's awesome :)


  ♥ sugarpuff ♥
  Pinkie Anggia ☺
  http://pinkieanggia.tumblr.com

  ReplyDelete
 4. Rami: köszönöm szépen, örülök hogy tetszenek!

  Apolka: Köszönöm! Igen, tényleg, ha nyaralni mész, akkor is nagyon jól jön a maxiruha, kimenni a strandra, vagy várost nézni.
  Hát jó kérdés, az overall-lal úgy vagyok hogy nagyon tetszik, tudom hogy már egy jó ideje divatba jött, és mindig felpróbálok párat a boltokban de eddig akárhánnyal találkoztam, mind olyan bénán áll! Szóval keresem a tökéleteset, mert maga a trend tetszik. De lehet hogy nem nekem találták ki. Az is nagy baj, hogy túl finnyás vagyok :P

  Sugarpuff: Thank you dear! Yes, I'm especially in love with Nicole Richie's, Paris Hilton's and Carrie Underwood's look!

  ReplyDelete
 5. ez az összeállítás tényleg mesés. :)

  ReplyDelete
 6. Bari: Köszönöm szépen! :)) Pusz! :-*

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature