Top Social

Náncsi néni vendéglőjében jártunk + mai napi örömhír :) / In the restaurant + good news for today :)

Wednesday, May 25, 2011
It was Restaurants' week in Hungary, and those who follow me on twitter may have seen that we went to Aunt Náncsi's restaurant with my Boyfriend. The place is one of my favourites for eating out, and when I was little, we came here a lot with my parents, but when they divorced we didn't come here for ages, and I completely forgot about it. Then about 1 or 2 years ago, I found an article mentioning the restaurant and I thought we should visit it, of course with my Love. When I entered the tea-garden, I had a bit of a déja vu, the sight of the garden brought back long lost memories. Though I didn't remember the name of the restaurant, I never forgot the typical open-air part of the place with shady trees and the little wooden playground where I used to play so many times. I was so happy I can be here again, so since then we visited Aunt Náncsi multiple times, and there was no argument on what to choose from the list of the Restaurants' week.

Éttermek hete volt egész múlt héten, aki pedig követ twitteren, értesülhetett róla hogy ez alkalomból elmentünk a Párommal Náncsi néni vendéglőjébe. Nagy kedvencem a hely, mikor kicsi voltam, rengeteget jártunk itt a szüleimmel, aztán miután ők elváltak, évekig nem jártam itt, el is felejtettem. Aztán 1-2 éve találtam egy cikket róla a neten és gondoltam jó lenne ellátogatni ide. Mikor beléptem a kerthelyiségbe, azonnal rám tört az ismerős érzés, megrohantak az emlékek. Bár az étterem nevére nem emlékeztem, a jellegzetes szabadtéri rész az árnyas fákkal és a kis fajátszótérrel ahol anno annyit játszottam szinte beleégett a retinámba. Annyira boldog voltam hogy ismét itt lehetek, szóval azóta jártunk itt többször is és nem volt kérdés hogy az Étterem héten részt vevő éttermek közül melyikbe látogatunk el.


My boyfriend ordered meat soup, veal stew, and an enormous cottagecheese-ball with sour cream and powder sugar as dessert, while I opted for my favourite starter: pancakes á la „hortobágyi” style, the main course was fried goose liver, braised grapes & milk-loaf in pastry-coat, and as a dessert I chose „floating island”. There was also free champagne for lovebirds, so we clinked glasses for this festive moment, because recently we celebrated our 5 year and 10 months anniversary together. I know it may sound funny, but I count each and every month and I'm so grateful for every single day I can spend with my Love.
I don't wear this dress too often, it is kinda fancy with the asymmetric black&white angular pattern, but I thought it will be perfect for this occasion, moreover I got it from my Boyfriend for Christmas in 2009 :) Black&white is stylish with bold colours, I mixed them with my recent favourite: blue and hot pink. It's flashy still you won't look like a parrot :D I almost feel it's unfair against my favourite bag how rarely I show her in my posts, though I wouldn't wear anything else for work, doesn't matter if it's not in synch with the colours of my other pieces, I wouldn't leave her at home for noone's sake. I bought it to have a "working-bag", it's huge, bold, it has everything a good bag features, and as you see it's even perfect as the accessory of an elegant dinner-outfit
Have you ever tried hungarian dishes? What was your favourite? :)
XOXO,
Lidia.

Párom húslevest, marhapörköltöt, desszertnek pedig hatalmas megagigabrutál túrógombócot választott, én előételnek legnagyobb kedvencemet a hortobágyi palacsintát, főételnek sült libamájat párolt szőlővel és bundázott kaláccsal, desszertnek pedig madártejet kértem. Szerelmeseknek pezsgő is járt ajándékba, szóval koccintottunk egyet az ünnepi alkalomra, mert hogy nem rég lettünk 5 évesek és 10 hónaposak. Tudom viccesnek tűnik, de én számon tartok minden egyes hónapot és mindig úgy örülök neki, hálás vagyok minden új napért amit a Drágámmal tölthetek el.
A ruha amit viselek nem sokszor volt még rajtam, elég extra az aszimmetrikus fekete-fehér szögletes mintákkal, de gondoltam erre az alkalomra tökéletes választás lesz, pláne mivel 2009 Karácsonyán a Páromtól kaptam :) A fekete-fehér színkombináció nagyon jól néz ki élénk színekkel, én ezúttal a már jól bevált kedvenc kék-hot pink párossal vegyítettem, figyelemfelkeltő, de mégsem kelt papagájhatást. Már-már méltatlannak érzem hogy a kedvenc táskám ilyen ritkán szerepel a posztokban, pedig munkába szinte csak ezzel járok, teljesen mindegy hogy milyen színű cucc van rajtam, semmi pénzért nem hagynám otthon. Munkába járós táskának is vettem, pakolós, feltűnő, minden megvan benne ami egy táskában szép, jó és hasznos, és amint láthatjátok egy elegáns vacsora-outfit kiegészítőjeként is megállja a helyét.
Ti voltatok valahol az Étterem héten? Melyik a kedvenc éttermetek?
XOXO,
Lídia.
Flower: from my Mum / Virág: Anyukámtól
Dress: from my Boyfriend for Christmas (Promod) / Ruha: Páromtól Karácsonyra (Promod)
Satin bolero-blazer: Chinese shop / Szatén boleró-blézer: Kínai üzlet
Tights / Harisnya: Calzedonia
Shoes / Cipő: Mango
Bag / Táska: Zara

And finally the good news for today: my Boyfriend went to the market and on his way back home, he brought me the new Glamour magazine too :) It's always such a pleasure when I open the new edition of my favourite magazine, but it was an even bigger joy seeing myself in it and the blog's name is mentioned on the side too, so if you click on the picture you will see it too, I underlined it with red :) Thank you for Kriszta Maróy editor-in chief that I could have this lovely breakfast in the editorial room, meet all the other bloggers and see where the amazing articles are made!

Végezetül itt a mai nap örömhíre, a Párom kint volt ma reggel a piacon és hozott hazafelé nekem egy Glamourt :) Alapból nagy öröm amikor végre a kedvenc magazinomat olvashatom, de még nagyobb boldogság volt viszontlátni magam benne és oldalt fel is van tüntetve a blog neve, ha nagyban megnyitjátok, látszik is, de aláhúztam pirossal :) Köszönöm Maróy Kriszta főszerkesztőnek, hatalmas élmény volt a szerkesztőségben reggelizni, találkozni a többi bloggerrel és látni hol készülnek a jobbnál jobb cikkek!

11 comments on "Náncsi néni vendéglőjében jártunk + mai napi örömhír :) / In the restaurant + good news for today :)"
 1. The food looks delicious and I'm absolutely loving your shoes :)

  ReplyDelete
 2. Huh, megéheztem. Nagyon klassz helynek tűnik, köszi, hogy bemutattad, rá is keresek a neten. Ha legközelebb otthon járok, jó lenne eljutni ide :)

  Nagyon csinos vagy, a 23-as kép pedig priceless :DDD Azzal a táblával én is pózolnék :DDD

  ReplyDelete
 3. Annyira tetszenek ezek a kis apró részletek, kék harisnya, kék fülbevaló, pink cipő (ami gyönyörű) és pink rúzs. :) Ja és természetesen gratulálok, ennyi idő már lassan egy házassággal egyenlő. ;)

  ReplyDelete
 4. az a túrógombóc*.* imádom a túrógombócot!!! =D a ruha nagyon tetszik, különleges, és feldobja a kék-pink páros. a cipőd még mindig kell!=D
  a Glamourban láttalak én is, mondom, jéé, itt a Lídia!=)

  ReplyDelete
 5. Azt hiszem beleszerettem a ruhádba! Imádom a harisnyát! Kölcsönadhatnád a párodat, nekem is kell egy ilyen ruha!

  ReplyDelete
 6. Mi voltunk az Étteremhéten, és sajnos nem volt ilyen jó élményünk, mint nektek. :/ Írtam róla, így most egy kis önreklám, aki kíváncsi, az kattogjon a blogomra. :D Amúgy én semmi extrát nem vettem fel az éttermezéshez, kivéve a csini oxford cipőmet, aminek a beszerzésére a sugar shopos bejegyzésed inspirált. :)) (asszem abban szerepelt először, bocsi, ha tévedek)

  A szetted érdekes számomra, nekem a harisnyáról a hupikék törpikék jutnak az eszembe. ^^" Igazi Törpilla vagy. :DD

  ReplyDelete
 7. Nagyon jó a kék harisnya a pink cipővel, gondolom, este már hűvös volt, amúgy én nem vennék ehhez a ruhához harisnyát.
  De fura, sose értettem, miért kell a túrógombócra tejföl, a mi családunk anélkül eszi. Ez kb. olyan nekem, mint amikor a barátom kakaós csigát eszik a bableveshez :D

  ReplyDelete
 8. Dora: You can be sure, it was yummy indeed! :P Thank you for the compliment, I'm glad you like it!

  Kata: Szívesen, megérdemlik hogy írjak róluk, és feltétlenül látogass el ha imádsz jókat enni :)
  Alap, pózolj táblával, ki nem hagytam volna :D

  citromhab: Örülök hogy tetszik! És köszönöm, de házasság nem valószínű hogy lesz, annyira nem támogatom az ötletet :D Annyi rossz házasságot látok, még többet tönkremenni, megfogadtam hogy mi nem fogjuk így végezni :$

  Antibaby: Köszönöm! Extrém, de jól variálható darab, imádom én is :)

  Apolka: Hát én is nagyon, amúgy azt nem írtam le de a Párom a végére annyira megtelt hogy az én kajáimon felül a marhapörköltje felét meg a túrógombóc 3/4-ét is végül én ettem meg, igaz utóbbit csak másnap, elvittem munkába ebédre! :D Örülök hogy tetszik, a cipőre meg már lassan várólista van, harcoljatok meg érte :D

  Sári: Köszönöm, mondtam neki, el is pirult :D Örülök hogy tetszik a ruci! :)

  Iwiiiii: Sajnálom, amúgy ezt nem fogod elhinni, de tőled értesültem az étterem hétről facebookon! :D Szóval itt köszönném meg hogy kiírtad! :D Hát igen, ez volt a cél, hogy ne legyen szokványos a dolog, ismét volt nagy csodálkozás az emberek között, a fotózásról már nem is beszélve, nem értették hogy ez most mi :D

  Bog-Bog: Köszönöm! Valóban, kicsit már hűvösebb lett este felé, ráadásul a teraszon ettünk, szóval így pont jól éreztem magam és nem volt melegem. De itt amúgy sem a praktikusság volt a szempont hanem a feltűnő színek! :)
  A Barátod tényleg kakaóscsigát eszik a bableveshez? Ugye nem? :O :D Számomra amúgy alap a tejföl és porcukor a túrógombóchoz :$ Úgy a jó, halmozni az élvezeteket! :))

  ReplyDelete
 9. De igen, tényleg! De gulyásleveshez is, a lényeg, hogy valami kakaós péksüti legyen hozzá. Nekem ez már fújj-fújj :D

  ReplyDelete
 10. Én észre sem vettelek a Glamourban, de most lecsekkoltam, és jéé, tényleg :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature