Top Social

National Museum / Nemzeti Múzeum

Friday, June 17, 2011
We were at the Hungarian National Museum with Imi. We took the pictures in this beautiful park-milieu, and looking at the pictures I think I chose the outfit well, the skirt looks nice in the garden of the museum :)

A Nemzeti Múzeumnál jártunk Imivel. Gyönyörű parkos környezetben fotóztunk, így elnézve a képeket jó választás volt ez a szett, illik a szoknya a múzeumkerthez :)


The dress you can see me wearing here was actually a really huge, old-fashioned shaped dress. I got it from my Grandma (no, it wasn't hers, she doesn't wear anything like this :) ), though she found it a bit awkward that I take on the XL dressat it's neckline. You know, it was so huge that I could pull it to my waist from below. It was sleeveless, so I held back the 2 holes by my hip so in the mirror it seemed like I was wearing a fabulous ground-sweeping skirt. I took it to my Boyfriend's Mum, who made my dream a reality, and she created a flare maxi skirt from the straight fit dress. It was my exact wish not to make any vent on it. This kind of skirt is quite popular abroad, unfortunately in Hungary there aren't too much of them (well I mean I saw hardly any stylish ones :/). You should purchase one in a light material too, but the ones made from a thick material can be worn in autumn (I risk it that even during the winter with boots - I always wore my denim skirt to school with very thick, knitted tights and paired it with boots). Maxi dresses are so current, almost every second girl is wearing one, and though I'm absolutely in love with them, I needed something less mainstream. Plus this one is really original, let's consider the fact that I won't face it on the streets. If you buy a long skirt instead of a maxi dress, then your choice also has the advantage that it can be worn in a diversified way then long dresses: by pairing it with a different top and accessories, you can make a whole new outfit every day. My skirt is not really practical because of the pattern: I can't wear it with anything because there are brown flowers on a green base. Therefore I can only match it with neutral colours. I would happy for your styling advice how you would wear it (from colours to styles I'm curious about your outfit-ideas) :)
Anyways, I'd love to have a black, white maybe a striped ground-sweeping skirt, or something in a bold, neon colour, because patterned skirts are hard to match with my existing pieces.
XOXO,
Lidia.

A szoknya amit láttok rajtam valójában egy nagyméretű ruha volt meglehetősen ódivatú fazonnal. A Nagymamámtól kaptam (nem az övé volt, ő nem hord ilyesmiket :) ), bár szerinte mint ruha sem volt rossz, és kicsit furán nézett hogy az XL-es ruhába a nyakánál bújok bele. Akkora volt ugyanis, hogy alulról fel tudtam húzni a derekamra. Ujjatlan volt a felső része, így a karnak való két lyukat hátraszorítottam a csípőmnél és a tükörben így úgy tűnt mintha egy mesés, testre simuló földig érő szoknya lenne rajtam. Elvittem tehát a Párom Anyukájához, aki formába öntötte az ötletemet, direkt ilyen trapézfazonja lett az amúgy egyenes ruhának, pont ahogy megálmodtam. Külön kérésem volt ugyanis, hogy ne legyen rajta slicc. Külföldön elég népszerűek most ezek a földig érő szoknyák, Magyarországon én mondjuk nem láttam még túl sokat (legalábbis ízléseseket nagyon ritkán :/). Nektek is érdemes beszerezni egy lengébb darabot, a vastag anyagúak pedig még ősszel is hordhatóak (sőt megkockáztatom hogy csizmával télen is - én a farmerszoknyám alá mindig nagyon vastag kötött harisnyát vettem és télen csizmával simán eljártam benne suliba.) A maxiruhák már annyira elterjedtek, lassan minden 2. lány ilyenben mászkál, és habár imádom őket, ideje volt valami kevésbé mainstream darab után nézni. Ez pedig tényleg egyedi, valljuk be, tuti nem jön szembe velem az utcán. Ha hosszú szoknyát vesztek maxiruha helyett, akkor ennek megvan az az előnye is hogy sokkal változatosabban hordhatjátok mint a hosszú ruhákat: mindig más felsővel és kiegészítőkkel újabb és újabb outfitet kreálhattok. Az én szoknyám annyiból nem praktikus hogy kicsit meg van kötve a kezem hogy mikkel hordhatom: zöld alapon barnás virágok díszítik, emiatt csak semleges színekkel hordható. Szívesen fogadok tőletek ötletet hogy ti mivel vennétek még fel (mind színeket, mind fazonokat illetően) :) 
Én most a fehér póló+fekete kiegészítők mellett tettem le a voksomat, ezzel sosem lehet mellélőni. Mindenesetre nagyon szeretnék egy fekete vagy fehér, esetleg csíkos hosszú szoknyát, vagy valami harsány neon színűt, mert a mintásakat nehezebb passzintani a már meglévő cuccokhoz.
XOXO,
Lídia.

Hat / Kalap: Orsay
T-shirt / Póló: F&F
Floral skirt: from my Grandma / Virágos szoknya: Nagymamámtól
Wedges / Telitalpú: Playboy
Fringe bag / Rojtos táska: Sebastiano
10 comments on "National Museum / Nemzeti Múzeum"
 1. nagyon klassz:) és milyen más a hajad színe ilyen fényben:)

  ReplyDelete
 2. nagyon szeretem az outfit-jeidet és a fotók is mindig nagyon szépek, de ezek különösen jól sikerültek. :)

  ReplyDelete
 3. habár a maxiszoknya (sem) állna jól nekem, rajtad csodásan mutat!=)
  lenne egy kicsit nevetséges kérdésem: hogyan kell rendesen járni olyan telitalpú cipőben, aminek nincs pántja, simán belebújós? nemrég vettem egyet, és kész kínszenvedés, pedig a boltban kényelmes volt, és a lábamra is passzol...=/ tudsz segíteni esetleg egy kicsit?

  ReplyDelete
 4. Vávává rojtos táska helyett rajos táskát olvasatm. :D

  ReplyDelete
 5. Én a Tescoban láttam földig érő szoknyát, aminek gumis volt a deraka... először szoknyára gondoltam, csak elbizonytalanított az a gumis rész, hogy mi van, ha mégis valami pánt nélküli ruha... de aztán kiderült, hogy mégiscsak szoknya. :) Sajnos az én méretemben nem volt, így kimaradt, pedig egész hétvégén 30%-os akció volt... volt fekete, khaki és pink is. :D Miután te elég kis méretű cuccokat hordasz, van esélye, hogy még van valamelyik üzletben a méretedben. (Én a Market Centralban voltam.)

  A maxiruháról írtad, hogy már minden 2. lány azt hordja... de ha egyszer az a divat? :) (én alacsony vagyok, így nem tudok maxit hordani :/) Kicsit úgy tűnik, hogy puffogsz emiatt, hogy már nem számít egyedinek... tőled meg elég fura ezt olvasni, akitől megtanultuk, hogy minden kommersz darabot egyedivé tehetünk pár jól megválasztott kiegészítővel. ;)

  Ez a szett nekem annyira nem tetszik, vagyis a fehér póló helyett én inkább feketét vettem volna fel (akár trikót is), és a kalapot is kihagytam volna. Így olyan, mintha elkezdtél volna felöltözni, csak valaki megzavart, és a nagy rohanásban az első kezedbe akadó ruhát felkaptad volna... ami a fehér póló/szoknya volt. De most nézem, hogy a szoknyán bordó színű virág is van, így akár egy bordó felső is jó lett volna.

  ReplyDelete
 6. Rami: nekem fel sem tűnt :) Mindenesetre örülnék már ha eltűnne a vörös belőle :D

  hollywood-dreams: ezt jó látni, köszönöm! Örülök hogy tetszik!

  Apolka: Hát ezzel most jól megfogtál, örültem vna mondjuk egy képnek ezzel kapcsolatban :) De lássuk csak... nekem sajnos nincs ilyen cipőm, így nincs vele tapasztalatom, de megpróbálhatnál tenni bele valamilyen talpbetétet, vannak előre és hátulra valók is, vagy teljes talpbetét... lehet ezzel kicsit szűkebb lenne a cipő és kényelmesebb is. Gondolom az a baj vele hogy kijár belőle a lábad nem? Ha a talpbetétek nem működnek, akkor nem nagyon tudom, nekem is van ilyen cipőm amit folyton elhagyok mint Hamupipőke, sokat kell benne járni, idővel jobb leszel benne, megtanulod hogyan kapaszkodj a lábujjaiddal ügyesen a cipőbe. Az már más kérdés h ez nem valami egészséges dolog :(

  Strawberry: Hahaha :D Pedig tényleg nagyon rajos ez a táska :DDD

  iwiiiii: azért az sem mindegy hogy a szoknyának milyen a fazonja. Én szép, alakot követő, testresimuló fazont, nem A-vonalút keresek. A tescoban én csak olyanokat láttam :(
  Amúgy sajnálom ha az jött le hogy a divat mindenekfelett, én inkább stílusosságra törekszem és egyediségre. Fontos a divat, persze, ne múltszázadi cuccokat hordjunk, de sokkal fontosabb hogy egyedi, ránk jellemző, nem tucat stílusunk legyen. Már akinek fontos az öltözködés persze :) Amúgy igen, puffogok, mert imádom a maxiruhát, de akkor imádtam igazán mikor még alig hordtak ilyet a csajok :) Én már csak ilyen vagyok, szeretek kitűnni :D Meg ez se jó hogy bármilyen kommersz darab... az alapdarabokon túl én nem szeretem a kommersz cuccokat. Nyilván egy egyszerű fehér póló, egy fekete blézer, egy sötétkék farmer tucat, és azt fel lehet jól dobni kiegészítőkkel. De maxiruhából inkább egyedit kell vadászni.
  A fehér póló mindenhez megy, azért választottam, direkt ez volt a koncepció, valami egyszerűt kitalálni, amiben a szoknya a hangsúlyos. Sajnos se bordó, se barna felsőim nincsenek... :( De ez talán nem is baj, nem az én színeim.

  ReplyDelete
 7. Nyugi, nem az jött le, hogy a divat mindenek felett, főleg, hogy egyre elegánsabban/stílusosabban válogatod össze a szettjeidet. Ezt mondjuk nem is értem, hogy melyik mondatomból szűrted le... Mert én semmi ilyenre még célozni sem akartam. Bár az az érzésem, hogy vannak dolgok, amiket másképp értelmezünk. :)
  A "de ha egyszer ez a divat" mondatommal csak annyit akartam kifejezni, hogy azért ilyen felkapott a maxi ruha, mert most a csapból is az folyik, és nem kell meglepődni/puffogni :D, hogy nagyon sokan hordják. :)

  ReplyDelete
 8. awww, ismét ez a cipő!*.*
  hát nem tudom.. nekem a hosszú szoknyákkal az a bajom, hogy olyan 90-es évek hangulata van. Ráadásul nem is valami kombinálható darab, elég nehéz hozzá megfelelő darabokat találni. persze ízlések és pofonok :)

  ReplyDelete
 9. Annyira gyönyörű a Juicy Couture órád! (L) :-)

  ReplyDelete
 10. Iwiiii: Az nem baj ha másképp értelmezzük a dolgokat, ettől szép a világ :) Örülök hogy fejlődést tapasztalsz a blogban! Viszont azért reagáltam ilyen részletesen, mert úgy éreztem meg kell védenem az álláspontom és a szettet is, hátha valaki elolvassa a kommented és neki esetleg úgy jön le hogy én a divatról prédikálok miközben valamilyen szinten mégis a trendek ellen beszélek. Pedig nem. Ez a poszt arról szól hogy ha valaki ódzkodik a maxiruháktól, praktikus ha beszerez egy hosszú szoknyát, ami többféle variációban is hordható mint egy ruha és nem is látni jelenleg olyan sok lányon. Lehet hogy még olcsóbban is jön ki vele az illető. Ez meg már az én rigolyám hogy nem szeretem ha valami már agyon van hordva, túl mainstream, szeretem elsőként kipróbálni az olyan dolgokat, amik amúgy megosztóak és az emberek ódzkodnak attól hogy kipróbálják. Lehet hogy puffogásnak tűnt, ahogy írtam, nem titok hogy van 15 maxiruhám, és imádom őket és mindet be is mutatom még idén a blogon, de tipikus vízöntőként vonz az újdonság és ha már mindenki felfedezte az adott dolgot és minden második lány abban mászkál, számomra elveszti a varázsát. Ciki, nem ciki, ez van :D
  A szett egészen egyszerűen, szinte egy pillanat alatt született meg a fejemben. Ritka az ilyen, legtöbbször 3-4 variációt is kitalálok míg azt érzem hogy működik az összhatás. Ez a szoknya is már kb 3 hete kész van, de eddig a szekrényben gubbasztott, mert nem tudtam úgy kitalálni hozzá semmit hogy ne lett volna erőltetett és próbálkozós. Aztán egyszer csak beugrott hogy hoppá, van nekem egy jolly joker fehér pólóm, ami mindenhez megy, a gyékénytalpú cipő igazán nyárias viselet, ehhez pedig harmonizáló kiegészítőket akartam. A kitűző a pólón összeköti a pólót a kiegészítőkkel.
  A kommentjeidet köszönöm, mindig nagyon konstruktívak, az ilyen "vitaindító" topicokat szeretem, mert elgondolkodtat, bármi ilyen észrevételed van ne tartsd magadban, tuti reagálok rá :D

  Angol Csipke: Imádom a cipőt én is, csak sajnos mostanában hajlamos vagyok a többit elhanyagolni, ez annyira szép és szuper kényelmes! A többi cipőm meg a dobozában szomorkodik :(
  90es évek bizony, de ez a divat természete: mindig vissza-visszatér. Yves Saint Laurent mondta: A divatok változnak, a stílus örök. Szóval inkább stílusa legyen az embernek mint hogy a divatot majmolja ész nélkül :) Az pedig hogy nehezen kombinálható, nekem csak jó: igazi kihívás és agyalhatok rajta, hogyan mutat jól. Ettől szép a blogolás :)

  Anikó: Köszönöm szépen :) Sajnos csak ez az egy órám van, de ehhez a szetthez kellett róla egy közeli is, elvégre fehér. Imi mindig mondja hogy már annyi kép van erről az óráról, biztos unják már :DDD

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature