Top Social

Outfit for a summer job interview / Szett nyári állásinterjúra

Thursday, June 30, 2011
Finally an outfit post! Did you miss it? :) My Boyfriend took the pictures of me near the MOM Cultural Center. I'm wearing the little black dress I got from Zita, you could see it in my irregular haul-post. I think it's really elegant, but not too flashy, so I can wear it on average days too. The reason why I'm wearing it with a shirt because I'm really thin and I look a bit bony in dresses that have such a low cut. Mostly I prefer clothes with sleeves, even if they have just a short one. Plus I rarely buy low-cut stuff, I prefer to show legs :) This dress is perfect for a job interview because it's not too short and with a shirt it is modest enough to show up in front of my future employers :) If the weather is cold, you can complete the look with tights and a blazer. This time I didn't need it. For strict workplaces, I adivise more formal-looking shirts, floral pattern can be a bit casual, so if you have to stick to business attire, choose a simple one with no pattern, or maybe with pinstripes.

Végre ismét egy outfit poszt. Hiányoltátok? :) A Párom készítette a képeket a MOM Kulturális Központnál. Az a kis fekete ruha van rajtam, amit Zitától kaptam, már találkozhattatok vele a rendhagyó zsákmányos posztban. Annyira elegáns, de mégsem kihívó, szóval hétköznapokon is hordható. Azért vettem fel hozzá inget, mert nagyon vékony vagyok és kicsit csontosnak mutatna ez a mélyen kivágott fazon. Egyébként is az olyan ruhadarabokat kedvelem amiknek van ujja, még ha csak egy kicsi is. Ritkán veszek kivágott ruhákat, inkább a lábvillantás híve vagyok :) Ez a ruha tökéletes állásinterjúra mert nem túl rövid és inggel hordva elég visszafogott ahhoz hogy megjelenjek benne jövendőbeli munkáltatóim előtt :) Ha az idő hűvösebb lenne, ki lehet egészíteni a szettet harisnyával és blézerrel. Nekem ezúttal nem volt rá szükségem. A szigorúbb munkahelyekre egyébként formálisabb viseletet ajánlok, a virágminta nem mindenhová jó választás, úgyhogy ha ragaszkodnak a hivatali öltözékhez, akkor minta nélküli inget válasszatok, esetleg hajszálcsíkosat.I matched the shoes and bag to the base of the shirt. I'm not fond of matchy-matchy, you know me, I hate conventions, but when it comes to business, I transform into a professional. I'm a different person in the office than in my personal life. At all workplaces, you have to comply with rules, and some of them have ones for dressing-up. The outfit I'm wearing is more a classic one then something fashionable, but the office is no runway, so that's okay I guess :)
I think this is the first time you can see these shoes on me, though I have to tell I have them for at least 7 years, these were one of my first pair of heels. I couldn't walk in them so they rested for ages in their box. I bought lots of pairs during the ages and slowly learned how to walk properly in heels. For this outfit I thought these shoes would look good, and I was surprised how comfortable they are, because when I bought them I felt terrible. You know why: the first pairs are never comfy. You have to get accustomed to wearing heels. If you are just discovering high-heels, start with wedges, then platforms and the regular heels. Always buy shorter heels at first and leave yourself time to learn walking in them. It's really embarassing when you buy beautiful, sky-high shoes, go somewhere for the first time in them, and you have to take them off and continue your trip bare-foot or worse - hobbling (been there, done that...). It's not stylish. It can be a good option to wear them at home with socks, so the shoes orientate to the shape of your feet. It's the best to buy leather shoes because these are healthier to wear. I know a lot of you can walk in heels, but I got a couple of emails from girls asking how to choose the perfect heels or how to learn walking in them. Hope this article could help these girls :) Noone told these to me when I was younger, so I thought I'd share my experiences with you.
XOXO,
Lidia.

A cipőt és táskát az ing alapszínéhez választottam. Nem vagyok oda a matchy-matchy-ért, ismertek, én nem bírom a konvenciókat, de amikor üzletről van szó, előveszem a professzionális énem. Más ember vagyok az irodában és magánéletben. Minden munkahelyen vannak szabályok, ezekhez alkalmazkodni kell, bizonyos helyeken szabályozzák az öltözéket is. A szett amit itt láttok rajtam inkább klasszikus mint divatos, de az iroda nem kifutó, szóval ez rendben is van :)
Szerintem ez az első alkalom hogy ezt a cipőt látjátok rajtam, habár el kell hogy mondjam hogy már legalább 7 éve megvan, ez egyik első pár magassarkúm. Nem tudtam benne járni úgyhogy évekig a dobozában pihent. Sok cipőt vettem az évek során, és lassan megtanultam hogyan járjak helyesen magassarkúban. Ehhez a szetthez úgy éreztem jól fog mutatni ez a cipő és meglepődtem milyen kényelmes, mert amikor megvettem nagyon rossz volt. Tudjátok miért: az első néhány pár soha sem kényelmes. Hozzá kell szokni. Ha még csak most ismerkedtek a magassarkúkkal, kezdjétek telitalpúval, aztán platformmal és csak ezután a klasszikus magassarkúval. Először kis sarkú cipőt vegyetek és hagyjatok magatoknak időt hogy megtanuljatok benne járni. Elég ciki amikor veszel egy gyönyörű, 15 centis tűsarkút, és egyből elmész benne valahová, de aztán le kell venned és mezítláb folytatni benne az utat, vagy rosszabb - bicegni és botladozni benne (igen, átéltem...). Nem stílusos. Jó ötlet lehet ha otthon járkáltok benne, zokniban, így "kijárjátok", a cipő igazodik a lábformátokhoz. A legjobb bőrcipőt venni mert egészségesebb viselet. Tudom hogy sokan tudtok már magassarkúban járni, de kaptam pár emailt amiben lányok arról kérdeztek hogyan válasszák ki a tökéletes magassarkút vagy hogyan járjanak benne szépen. Remélem ez a cikk hasznos lesz nekik :) Nekem senki nem mondta el ezeket amikor fiatalabb voltam, úgyhogy gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
XOXO,
Lídia.
 
Floral shirt / Virágmintás ing: F&F
Little black dress: Zara (from Zita) / Kis fekete ruha: Zara (Zitától)
Shoes / Cipő: Humanic
Bag: From Grandma / Táska: Nagymamámtól
8 comments on "Outfit for a summer job interview / Szett nyári állásinterjúra"
 1. nagyon csinos szett, örülök, hogy megint van outfit poszt:)

  ReplyDelete
 2. I love the way you combined the black dress and the shirt :)So cute

  ReplyDelete
 3. a virágos ing nagyon jól áll..kicsit kislányosan elegáns feelinget ad az egésznek :))))

  ReplyDelete
 4. You look lovely. The outfit is very professional. I like the shoes and bag.

  ReplyDelete
 5. Csinos, bizniszes... Bárcsak minden irodai lányka ennyire tudna öltözködni - biztos nyugodtabb lenne a sok manager :)
  A rúzs bennem kettős érzéseket kelt. Valahogy szeretem is meg nem is. Nélküle túl hétköznapi lenne, vele viszont túl "elüt a többitől"...

  ReplyDelete
 6. Nagyon tetszik ez az összeállítás!

  Amúgy írod (meg látom is) hogy nagyon vékony vagy. Én most leszek 24 éves,régen nagyon vékony voltam én is. Eszel rendesen amúgy? Én csak az utóbbi években szedtem fel pár kilót, de most már nem is szeretnék többet, mert most már "beálltam" így, ahogy vagyok.

  ReplyDelete
 7. Nagyon csinos szett! Annyira jó ez a ruha! Főleg az tetszik benne, hogy hátul megkötős. Személy szerint odavagyok az ilyen kicsit hivatalosabb öltözködésért, a kosztümömet imádom, de suliba azért mégsem lehet ilyet olyan nagyon hordani. Hiányoltalak már!=) Remélem, nem tűnsz el megint hosszabb időre. ;)

  ReplyDelete
 8. Rami: köszönöm! hát ez a blog elsősorban az outfitekről szól, most csak volt egy kis átmeneti szünet, de jelentem vége! ;)

  Dora: Thank you! I'm too thin, so it's the only way I can wear it: with shirts. But I don't mind, plus it's more interesting this way :)

  apachederzs: igen, szerettem volna elkerülni hogy túl szigorú legyen az összhatás. Így látszik hogy képzelek el egy tipikus állásinterjús/munkába járós szettet, ami mégsem üt el annyira a blog stílusától :)

  Shybiker: Thank you! So you are fond of retro stuff like me :P

  JAGMAN: Örülök hogy így látod :D A rúzs tény hogy elég erős a fehér bőrömhöz, de az ingen lévő pici piros virágok miatt gondoltam hogy jó ötlet, szerintem jól kiegészítik egymást.

  Zsófi: Köszönöm! Mostanában sokat idegeskedtem szóval nem, nem mondanám hogy rendszeresen és sokat ennék, van hogy alig pár falatot és naponta egyszer... de régen mikor sokat ettem akkor sem voltam egy homokóra alkatú bombanő. Ez van, ezt örököltem... próbálok változtatni, mindig megfogadom hogy most hízni fogok, de nem megy :( Szerintem egyes embereknek sokszor van olyan nehéz ha nem nehezebb hízni, mint a túlsúlyos embereknek fogyni :( Irigyellek hogy beálltál egészséges alakra. Remélem 1-2 év múlva én is elmondhatom ugyanezt :)

  Apolka: Jaj hát a ruhát imádom :) Örülök hogy neked is tetszik! Amúgy elöl is meg lehet kötni, de így szerintem aranyosabb. Mikor suliba jártam én sem öltözködtem így, sőt most sem, csak ha munkáról van szó. Rengeteg féle stílusban fel tudok öltözni ha a szükség úgy kívánja :) Aranyos vagy, igyekszem mostmár többet posztolni. Puszi! :-*

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature