Top Social

Strawberry picking / Eperszedés

Sunday, June 19, 2011
Finally it's strawberry season! I know it's been here for a while now, but it happened just recently that I managed to go to a real strawberry field to pick strawberries. I could inaugurate my brand new dungarees too that I bought recently with 25 % off on the shopping event organized by the hungarian Glamour magazine with the collaboration of Mango. I'm pretty sure you had dungarees too as a kid. I had, and I swear that was my favourite piece of clothing that time, I was so sad when I outgrew it and I had to give it up. You know, I was actually fond of it, I loved the special buttoning that connected the straps to the pants. I know this may sound funny, but a kid can like the strangest things that you would talk about... I thought I'd share this with you as todays random strange fact :D I'm sure you that by now you already figured it out how much I love to recall old stories from my childhood, thanks to my Mum even at a young age I could experience so many exciting things. But anyways I'm kinda off from the point, that was about dungarees and straberries :)

Végre itt az eperszezon! Tudom, már egy ideje itt van, de csak most sikerült eljutnom epret szedni egy igazi eperföldre. Felavattam a vadiúj Mango kertésznacimat amit még a Glamour-Mango shoppingparty keretében vettem 25 % kedvezménnyel. Bizonyára gyerekként nektek is volt kertésznadrágotok. Nekem volt és az volt a kedvenc ruhadarabom akkoriban, nagyon szomorú voltam mikor kinőttem és ki kellett selejtezni. Valósággal odáig voltam érte ugyanis, imádtam a különleges gombmegoldást amivel le és fel lehetett gombolni a kantárt. Ez most így biztos viccesen hangzik, de egy gyereknek a legkülönösebb dolgok tetszhetnek... gondoltam megosztom veletek mint napi fura random tényt. :D Már biztosan rájöttetek amúgy is hogy imádok nosztalgiázni, jó visszagondolni a gyerekkoromra, hála Anyukámnak, már egész fiatalon is rengeteg izgalmas dolgot élhettem át. Na de nagyon elkalandoztam az eperszedéstől és a kertésznadrágoktól :)

I have been craving for dungarees since I had to say goodbye to my old one in my childhood, though this is the kind of stuff you can find in the shops every year. Why I didn't buy one then? Because I thought none of them is my style. You can't buy about 10 of them, all in different styles because fashions change so frquently! I wanted one that's really comfortable, has a leisure feeling, that I can wear in both a masculine and a feminine way. This one is perfect, I just love it: the lower part of it is just simple, straight fit jeans, not too tight, loose enough but not baggy, not flare. It will be a timeless piece throughout the years till I wear it till it's torn :D Always choose your clothes according to your style and try to buy less stuff that won't go out of fashion. You can judge them easily buy looking at old runway and fashion pictures. There are stuff that stayed the same.
With my Boyfriend, we love strawberries in every form, whether it's in a milkshake, fruitsalad, cake, or jam, but on the markets, prices are a bit overrated. Basically picking strawberries together is a huge fun, and this way you can pick out the best pieces and you won't spend too much on it. It's true you have to go far to find a strawberry-field, but on the way there we are together, listen to music in the car, it's just pure joy! :D
The outfit I'm wearing here is not overcomplicated. You may find it strange I'm wearing wedges for this occasion, that I'm too dressed up for strawberry-picking. I can't stop telling how comfortable these shoes are, I don't even notice I'm wearing them. Plus we didn't collect that much strawberries, we just filled 1 bucket, just as much as we can consume and that won't go off, therefore we didn't stay that much. During the day I had to go to other places too, and as you can see the dungarees (especially this style) is a bit of a masculine wear, so I thought I'd make it girlier with feminine wedges. The scarf is a light piece, I found the outfit empty without it. There wasn't 40 celsius degrees, so I think I found suitable clothes :)
XOXO,
Lidia.

Mindig is vágytam egy kertésznadrágra, már azóta hogy meg kellett válnom a kis kedvencemtől még gyerekkoromban, habár ez az a darab, amit mindig megtalálunk a boltokban minden évben. Miért nem vettem akkor? Mert úgy éreztem egyik sem a stílusom. Nem vehetsz 10 félét belőle, mindet más stílusban, hiszen a divat olyan gyakran változik! Egy olyat akartam ami elég kényelmes, lezser, amit hordhatok fiús és nőiesebb változatban is. Ez szerintem tökéletes, imádom benne hogy az alsó része sima egyszerű egyenesszárú farmer, nem túl szűk, elég laza mégsem buggyos és nem is trapéz. Emiatt örök darab, szerintem addig fogom hordani míg el nem szakad  :D Jó ha ti is eszerint választotok ruhát, próbáljatok kevesebb olyan dolgot venni ami hamar kimegy a divatból. Ezt könnyű eldönteni abból, ha sok régi kifutós és divatfotót nézegettek. Mindig lesznek dolgok amik nem változnak.
Tehát a Párommal imádjuk az epret, minden formában, legyen az turmix, gyümölcssaláta, sütemény, befőtt, de néha a piacokon kicsit el vannak szállva az árak. Amúgy is nagy élmény az eperszedés, és így a legszebb szemeket Te válogathatod ki és még olcsóbban is jössz ki. Igaz, messzire kell menni az eperföldért, de addig is együtt vagyunk, kocsikázunk, zenét hallgatunk, csupa móka-kacagás :D
A szett amit láttok rajtam, nincs túlgondolva. Annyi lehet maximum fura, hogy telitalpú van rajtam, és így már túl vagyok öltözve eperszedéshez. Már sokszor hangoztattam, hogy ez a szandálom annyira kényelmes hogy észre sem veszem hogy rajtam van. Ráadásul nem szedtünk egyszerre sok epret, csak egy vödörnyit, amennyi még nem romlik meg nálunk, így értelemszerűen nem is maradtunk sokat. A nap folyamán még sokfelé mentem és a kertésznadrág (főleg ez a fazon) kicsit férfias viselet, így jónak láttam feldobni egy csajos lábbelivel. A sál is könnyű, tavaszi anyag, plusz nélküle annyira üres lenne az egész! Nem is volt amúgy 40 fok, tehát pont megfelelő ruhát választottam úgy érzem :)
XOXO,
Lídia.This was my breakfast for today: ricemilk, oatflakes, cornflakes and fresh strawberries picked by us :)

Ez volt ma a reggelim: rizstej, zabpehely, kukoricapehely és friss eper amit mi szedtünk :)


Hat / Kalap: F&F
T-shirt / Póló: H&M
Striped scarf: borrowed from my Boyfriend / Csíkos sál: Kölcsönvettem a Páromtól
Dungarees, bag / Kertésznadrág, táska: Mango
Wedges / Telitalpú: Playboy
Watch / Óra: Juicy Couture
8 comments on "Strawberry picking / Eperszedés"
 1. anniyra jó, hogy a rúzsod is piros, és a pólód is, és így "megy az eperhez":) imádom az ilyen kis részleteket.
  nem szeretem a kertésznadrágot, de komolyan mondom, neked még ez is jóláll:)

  ReplyDelete
 2. Nagyon jó ez a kertésznadrág, majd csinálj olyan szettet is, amikor a teteje le van húzva, úgy annyira tetszik másokon *-*

  ReplyDelete
 3. nyáámi eper :D szupi az öltözék, alkalomhoz illő :D

  ReplyDelete
 4. nagyon csini ruha:):):)
  te vagy a példaképem:):):)
  !♥

  ReplyDelete
 5. nagyon aranyos az első képsorozat:) tudtad amúgy h benne vagy a cosmoban? vagyis szerintem te vagy:)

  ReplyDelete
 6. Rami: Barátnőm mondta pont h a fehér bőrömön hogy rikít a vörös rúzs és nem áll jól... köszönöm hogy ezt írtad, meg is mutattam neki :D Örülök hogy tetszik a kertésznaci is :) A Mangoban szerintem minden ruha imádnivaló <3

  Biu: Köszönöm! Kicsit utánaolvastam hogyan jó hordani a kertésznacit manapság de a styling tippekben mind közös volt hogy óva intettek attól hogy leengedve hordjuk a szárát... régen én is szerettem úgy hordani, de most lehet hogy már divatbűnnek számítana :)

  Anikó: bizony, ez volt a koncepció, outfit eper-színű részletekkel :)

  Pinkbells: Köszönöm! Aranyos vagy, ez nagyon jól esik :$ ♥

  Fannalin: Köszi :) Amúgy tudom, már páran említették, nemsokára (remélem már ma) meg tudom venni és akkor posztolom róla a képet is a blogra ;)

  ReplyDelete
 7. csak nem lett uj munkahelyed?

  ReplyDelete
 8. Na szerintem ide kellett volna valami gumicsizma inkább, mint hozzánemértő, nekem egyedül a szandál lóg kicsit ki a sorból :) Amúgy megint klassz fotók ;)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature