Top Social

Dobogókő

Friday, July 22, 2011
Recently we were hiking in the mountains (Dobogókő) with my photographer, Imi. Now that the weather is rainy & windy, I took a fancy to move out, finally it's not 40 celsius degrees, the temperature is just fine and it's easier to dress to it too. I know that oxfords are not hiking shoes, sorry, but this is what I felt like in the morning, that's how I felt the outfit would look perfect. To compensate the grey weather I chose 2 really bold coloured piece, so this will be another tribute to this seasons favourite trend: color blocking. One of my readers and a fellow blogger Apolka wrote to me that she bought a new fedora hat, it is a black one too and she asked me how I would wear it. I hope you will find this post useful :)

Nemrég Dobogókőn kirándultunk Imivel. Most hogy ilyen szeles és esős az idő, nagyobb kedvem van kimozdulni, végre nincs 40 fok, pont kellemes a hőmérséklet és ehhez könnyebb felöltözni is. Tudom, az oxford cipő nem éppen túracipő, de ez van, úgy éreztem így tökéletes az összhatás. A szürke időt ellensúlyozandó vettem fel két igazán feltűnő színű darabot, így ezzel az outfittel ismét a szezon kedvenc trendjének: a color blockingnak hódolhatok. Nemrég írt nekem Apolka hogy zsákmányolt egy fedora kalapot, ráadásul az övé is fekete, és kérdezte hogy én mivel hordanám. Remélem ezt a posztot hasznosnak fogod találni :)The fedora is a typical basic piece, that's a must-have for anyones warderobe, no matter if you are a guy or a gal. Black goes well with anything, but as for me I really love this style and I have it in white too, but I'd love to have it in more colours. The hat is quite practical for lazies like me, who don't want to waste their time with creating new hairstyles and dreaming new hair-do's for their heads. If you have a bad-hair day, you can still look awesome with this.
Now let's see some style tips. Because it's summer we often go to the beach. Those who are lucky to have a straw fedora hat, can wear it to their swimsuit or a maxidress + wedges made from the same material as the hat (straw wedges? you know what I'm talking about. Or at least I hope so :D) . It's the perfect accessorie to a floral minidress & flat sandals, and if you have a straw bag, don't leave that at home ;)
If the weather turns rainy or chilly, choose a hat from a light material for example canvas, like me here. A simple jeans + basic t-shirt combo can be accessorized with a fedora, and if you have the perfect trench coat you can't fail with that. Just be careful with the harmony of the colours. The brave ones can sport it as a part of a color blocking look, the shy ones can do the matchy-matchy: choose your bag & shoes from the same colour as your hat. The options are endless... it's up to your creativity, because a fedora hat in a neutral colour (grey, nude, white, black, straw) goes well with anything. With a shirt and classic dark blue jeans you will look smart, but with a hippie chic wide-sleeved top and leggings you will look kinda boho.
How do you wear your fedora hat? Apolka I'm really looking forward to your outfit post ;) Be good!
XOXO,
Lídia.

A fedora kalap egy tipikus alapdarab, mindenkinek jó ha van belőle legalább egy szekrényében, legyen az illető férfi vagy nő. A fekete ugye mindenhez megy, de én személy szerint nagyon kedvelem ezt a fazont és van egy fehér is, de szeretnék még sok színben. A kalap praktikus viselet az olyan magamfajta lustáknak is, akiknek semmi kedvük fodrászkodni és új frizurákat a fejükre álmodni. Ha nem épp a legtökéletesebb a frizurád, ezzel akkor is feldobhatod.
Most pedig térjünk rá a tippekre. Nyár lévén sokszor járunk strandra. Akinek van szalmából készült fedorája, nyugodtan felveheti fürdőruhához, illetve egy maxiruhához és pl egy olyan telitalpú szandálhoz aminek szintén szalmából (vagy gyékény? nem tudom pontosan, de vannak ilyesmi anyagból készült szandálok, biztos tudjátok miről beszélek :D) van a talpa, nagyon jól mutat. Egy virágos miniruhához & saruhoz is jó kiegészítő lehet, és ha van gyékényből/szalmából készült táskád, ennél a szettnél ne hagyd otthon.
Ha esősre vagy hűvösrebbre fordul az idő, akkor egy könnyű anyagból, pl. vászonból készült fedorát vegyetek fel, ahogy én is ennél az outfitnél. Egy egyszerű farmer + basic felsőt kiválóan fel tud dobni egy fejfedő, ha pedig még egy ballonkabátot is felkapsz, biztos nem nyúlhatsz mellé. Csak figyelj a színek közötti összhangra. Bátrabbak bevállalhatják egy color blocking összeállítás részeként, aki nem olyan merész az passzinthatja a kalapot a cipővel és a táskával. A lehetőségek korlátlanok... csak a kreativitásodon múlik minden, mert egy semleges színű (szürke, nude, fehér, fekete, szalma) fedora kalap tényleg mindenhez megy. Inggel és klasszikus sötétkék farmerral elegánsabb lesz az összhatás, hippis bőujjú, hosszított felsővel és leggingsel bohém külsőt kölcsönöz nekünk.
Ti hogyan viselitek a fedora kalapot? Apolka tőled pedig nagyon várok egy outfites posztot ;) Legyetek jók!
XOXO,
Lídia.
Hat / Kalap: Orsay
Turquoise tank top / Türkiz ujjatlan felső: C&A
Yellow jeans / Sárga farmer: H&M
Oxford shoes / Oxford cipő: Ebay
Bag / Táska: Sebastiano
5 comments on "Dobogókő"
 1. Jaj köszönöm szépen!=) Nagyon hasznosak a tippjeid! Igazad van, ha nagyon nincs kedve macerázni az embernek a hajával, csak feldob egy kalapot, és probléma megoldva, tapasztalat!=D
  Már volt is rajtam ballonkabáttal tegnap, le is szerettem volna fotózni, de zuhogott az eső egész nap, örültem, hogy szétázás nélkül hazaértem.=( Mindenképp lesz majd vele outfit poszt, már próbálgattam a tükör előtt, mi mindennel tudnám hordani. Jó sok mindennel!=)
  És ha hiszed, ha nem, a következő darab a kívánságlistámon az oxford cipő, hogy legyen valami lapos, mégis nőies cipőm őszre.=)

  ReplyDelete
 2. Szia!
  Küldtem neked egy díjat!


  http://poppy-vintage.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Nagyon jó kis outfit, tetszik, nagyon csinos vagy... nekem is van egy fekete kalapom, valószínűleg a szetted alapötletét copyzni fogom, ha megengeded :) és a cipőd is szuper!
  puszi
  Zs.

  ReplyDelete
 4. Nice, így belegondolva marha régen voltam Dobogókőn, lehet el kéne kirándulni oda, ha vége lesz a mini-ősznek és visszatér a jó idő... Egyébként csinos voltál, mint mostanában mindig, bár ezzel a cipőddel még mindig nem tudlak összeegyeztetni, nekem ez nagyon fiús valahogy... ha már egyébként öltözködési ötletet nem tudok nyerni innen, maradok egy gasztró kérdésnél, milyen volt azaz étterem?

  ReplyDelete
 5. Apolka: de jó, örülök hogy hasznosnak találtad :) Láttam egyébként az outfit posztod a kalappal, szuperül sikerült! Meg a kívánságlistás posztod is jó volt, látom, bővíted az alapruhatárad :)

  Poppy: Szia! Köszönöm szépen! <3

  Zs: Köszönöm! Alap hogy megengedem! Mi több, nagyon jól esik hogy tetszett az ötlet :)

  Miklós: Szerintem jobb kirándulni ilyen időben, nem tikkadsz ki teljesen a melegtől. A cipő valóban fiús, már megkaptam mindenkitől h ez nem is női hanem férficipő, de én akkor is imádom :D
  Az étterem elfogadható, csak gulyáslevest ettünk, ami tele volt hússal, de azt meghagytam és csak a zöldséget meg tésztát ettem ki (ami eléggé elhanyagolható volt :( ) Éhesek voltunk, itt jóllaktunk, de nem mondanám h a legjobb kajálda volt ahol életemben ettem.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature