Top Social

A short walk at Buda Castle / Egy rövidke séta a Várban

Wednesday, July 6, 2011
It has been a while since I posted color-blocking outfit pictures here, but I made a resolution not to make a new one until I get at least 1 orange piece. This is the colour that's completely absent in my warderobe. Until now. As you may remember we were on a shopping spree with my friend, Nóci, and she found this basic orange top that fits me perfectly for pennies (really, it was less than 2 dollars :DD). I wore it a couple of times since, but this outfit is the best of all I made up with it, especially because I'm wearing my new blue blazer I got from Zita. This is also the first time you can see these shoes on me, I bought them recently. In 2004-05 mocassins were hot and really on trend, in Hungary everyone wore them in white and baby pink. I used 2 pair of white ones, it didn't matter whether it was raining or the sun was shining, I wore them constantly, I just loved them and still adore this style.  Mocassins are starting to getting popular again abroad, so I'm not surprised at all that in Hungary everyone keeps dissing at them. Well I think I would wear them no matter what, I just waited for the moment when it will become fashionable again and it will be available in stores. This time I didn't choose a white pair, but this beautiful dark brown pair fits perfectly in my style, plus it matches my old fashioned satchel too :D Since I'm having these shoes, everyone keeps telling me how awfully ugly they are (just like the bag, here we go...), but I can't help it, I'm in love with them.

Hosszú idő után megint színes outfit van rajtam, mostanában azért nem erőltettem a color-blockingot mert megfogadtam hogy csak akkor csinálok újat, amikor végre beszerzek legalább egy narancssárga darabot. Ez a szín ugyanis teljesen hiányzott a ruhatáramból. Eddig. Nócival még a múltkor bejártuk a várost és Ő találta nekem fillérekért (tényleg! 385 forint volt :DD) ezt a tökéletesen passzoló basic narancssárga felsőt. Azóta is rengetegszer volt rajtam, de ez a szett eddig a kedvencem vele, pláne mert az új kék blézeremet viselem, amit Zitától kaptam. A cipőt is most láthatjátok először rajtam, nemrég vettem. 2004-05-ben voltak nagyon menők a mokaszinek, akkor mindenki fehéret és babarózsaszínt hordott. Én két fehéret is rongyosra hordtam akkor, nem számított hogy eső vagy napsütés, az volt rajtam, imádtam és imádom azóta is ezt a fazont. Külföldön megint nagy népszerűségnek örvend, meg sem lepődöm hogy itt lehurrogják. Mondjuk én ígyis-úgyis hordanám, csak erre a percre vártam hogy visszatérjen a divatba és újra lehessen kapni. A mostani stílusomhoz viszont már nem a fehér illik, egy gyönyörű sötétbarna mellett tettem le a voksom, ez megy az ódivatú postástáskámhoz is :D Mióta megvan ez a cipő, mindenki csak szidja hogy milyen borzalmasan csúnya (ahogy a táskát is, ez van...), de nem tudok mit tenni, én beleszerettem.I already have a post with this location, but the castle district is pretty huge, so if I decided to take all my pictures hereduring the summer there'd still be enough backgrounds for each new outfit. Speaking of that old post, I was looking at those pictures, and the present-day and the old Lidia are poles apart... how much I've changed... and I'm not just speaking about pictures. You know, then we took the photos with a phone, I didn't edit them at all, it was winter, the lights were poor... but this is not what counts. You can see a different girl posing on those pics. All the things that happened to me during these few months is unspeakable. They've put me on garbage sites (3 times since... :D), I met Imi so I had a photographer,  I bought a camera, they fired me from my workplace, I was searching for a new one for months, I met other bloggers and a lot of my social relations changed ever since.
But now I open a new chapter in the book of my life, I finally got a job, so I'm so happy, I thought I'd share the good news with you. I had an awesome day yesterday, it was tiring, eventful, yet unforgettable. I will remember this for a very long time I know. Though the pictures you will see in today's post were made when my life wasn't this stable, but now everything is firm as a rock and I feel I could manage anything I wanted to. I'm sure you have experienced something like this too :) My future is outlining in front of me and it's clearer than ever. So I'm happy. Thanks to all of you who are with me in good times and bad times, I'm so grateful for all your kind words you send me in email, formspring, twitter or facebook. You give me strength each and every day!
I wish you a wonderful day, just like my 5th of July. Did you know that this was the Million-multiplying day? Hope I translated it correctly, but the point is that whatever you think about on that day, you attract it into your life with a million-multiplying power than on average days. Honestly I didn't believe it at first. They say there are 4 days like this every year and I just couldn't imagine that such a huge event can happen so often plus I even doubted it's existence. I thought it's another annoying spam on facebook. But yesterday I experienced stuff I still don't even believe :P Have you experienced anything weird or amazing yesterday?
As for today, now I have to go to sleep because I have slept a total amount of 4 hours in the last 2 days :DDD Good night!
XOXO,
Lidia.

Volt már posztom ezen a helyszínen, de elég hatalmas a várnegyed, szóval ha egész nyáron csak itt fotózkodnék, akkor is maradna változatos háttér minden új szettnek. Egyébként ennek kapcsán visszanéztem azt a bejegyzést és ég és föld az akkori és a mostani Lídia... mennyit változtam... és most nem csak a képekre gondolok. Tudjátok, akkor még telefonnal készültek a képek, semmit nem szerkesztettem rajtuk, tél volt, rosszak voltak a fények... de nem is ez a lényeg. Egy másik lány szerepel azokon a képeken. Ami ezalatt a pár hónap alatt történt, elmondhatatlan. Sok rosszindulatú ember kipécézett magának, szennyoldalakra raktak fel és ott támadtak, ennek köszönhetően még többen ismertek meg, aztán lett fotósom, vettem egy fényképezőt, kirúgtak a munkahelyemről, hónapokig kerestem új állást, találkoztam más bloggerekkel és sok emberi kapcsolatom változott meg azóta. 
Most viszont új fejezet kezdődik az életemben, végre lett állásom, úgyhogy nagyon boldog vagyok, gondoltam megosztom veletek az örömhírt. Szuper napom volt tegnap, fárasztó, eseménydús, de felejthetetlen. Sokáig fogok még erre emlékezni, azt hiszem. Ezek a képek ugyan még akkor készültek amikor nem volt ennyire stabil minden az életemben, de most sziklaszilárd alattam a talaj és úgy érzem bármire képes lennék. Ti is biztosan éreztetek már hasonlót :) Tisztábban körvonalazódik előttem a jövőm mint valaha. Szóval boldog vagyok. Köszönöm hogy velem vagytok és olvastok jóban-rosszban, nagyon jól esik a sok kedves szó amit e-mailben, formspringen, twitteren vagy facebookon kapok tőletek. Ti adtok erőt nekem minden egyes nap!
Kívánok nektek egy csodás napot, olyat mint nekem július 5. volt. Tudtátok egyébként hogy ez volt a milliószoros nap? Tehát bármire gondoltok, milliószorosan vonzzátok az életetekbe. Én bevallom őszintén nem hittem eddig benne, hiszen állítólag egy évben 4x van és nem gondoltam hogy ilyen horderejű dolog ilyen gyakran megeshet és pláne hogy ilyen egyáltalán létezik... egy újabb spamnek gondoltam ami facebook üzenőfalon terjedt. De a tegnapi napomon olyan dolgok estek meg velem hogy hmm... szinte el sem hiszem :P Veletek történt tegnap valami különleges?
Ami a mai napomat illeti én most megyek aludni mert az elmúlt 2 napban aludtam összesen 4 órát :DDD Jó éjt!
XOXO,
Lídia


Hat / Kalap: H&M
Orange top / Narancssárga felső: Cherokee
Blazer (from Zita) / Blézer (Zitától): Zara
White jeans / Fehér farmer: Tally Weijl
Leather mocassins / Bőr mokaszin: Janet D (Deichmann)
Leather bag: from my Grandma / Bőrtáska: Nagymamámtól
10 comments on "A short walk at Buda Castle / Egy rövidke séta a Várban"
 1. Úgy örülök, hogy sikerült munkát találnod! :) Az outfit pedig szuper, a kék és narancssárga nagyon jól néz ki együtt! :)

  ReplyDelete
 2. Nekem tetszik a cipőd, én abszolút lapos cipő-párti vagyok. A Deichmannban egyébként egyre jobb cipőket lehet kapni, vicces de én pl. a gyerekosztályon leltem rá az álom-szandálra. :)Nagyon jól állnak ezek az élénk színek, lehet, nekem is bátrabbnak kellene lennem. Mindenesetre inspiráló az outfited.

  ReplyDelete
 3. Jaj, még valami. Abszolút egyet értek Veled. Zongorázni lehet a különbséget a két Lídia között. Az új valahogy sokkal letisztultabb, kifinomultabb számomra. Nem a darabok külön-külön, hanem az összkép. Szóval sokkal jobban tetszik, és gratulálok a fejlődéshez. :)

  ReplyDelete
 4. Szeretném azzal kezdeni hogy előre bocsánat, de nekem nem igen jönnek be a képek minőségileg, retusálás pedig jóformán nincs is rajtuk.

  Nem gondoltál rá hogy néha adsz esélyt más fotósnak is hogy csináljon rólad képeket azért cserében hoyg a végén ott lehessen a neve hogy ő csinálta a képeket, hiszen ennél a látogatottságnál szerintem már jó pár fotósnak tanuló diák azt mondaná hogy hát naná, benne lenne.

  És így adnál lehetőséget a divatszakma egy másik ágának hogy megvillogtassa tudását és a bejegyzések stílusa még változatosabb lenne hiszen amennyi művész annyi szokás, stílus.

  Én például kiugranák a bőrömből ha kapnák egy ilyen lehetőséget és ez mind a két fél számára előnyös : )

  De ezt persze nem csak a fotóssal lehetne "eljátszani" hanem akár a textiltervezőnek , fémművesnek tanuló fiatalokat is bele lehet vonni ebbe.

  Nem tudom hogy ilyesmin gondolkodtál-e......

  ReplyDelete
 5. Gratulálok az új munkához!
  Köszi az új outfit posztot, nagyon jó lett, imádom a blézered :)
  szép vagy, csak így tovább :)

  ReplyDelete
 6. Zsófi: Juj hát még én! Majd kiugrottam a bőrömből :D Imádom ezt a színkombinációt, a kifutókon is sokszor láttam, ez inspirált :)

  Catwalk_bitch: hát csináltunk vagy 10-et mire egy jó lett, Roxy a látszat ellenére elég nyugtalan volt, alig bírtuk rávenni a pózolásra :P

  Cicalány: Na hát Te vagy az első akkor aki azt mondja rá hogy jó :D Én is bírom a Deichmannt. Egy ideje már próbálok figyelni arra hogy ha új cipőt veszek akkor az bőr legyen, és nagyon fontos a kényelem és a tartósság is. Fejlődik a kínálat, míg régen nem nagyon láttam bőr cipőket ott, most majdnem a fele a cipőknek bőr :)
  Örülök hogy inspirált a szett, köszönöm! :)
  És jó hogy más is látja a változást, pirulva bár de bevallom vannak napok hogy megnézem a régi posztjaimat és elgondolkodom: Úristen, mit képzeltem... és ilyenkor legszívesebben letörölném a régieket, de aztán végül mégsem teszem, hiszen ez is én vagyok és mostanra látszik a javuló tendencia :P

  iddiko: Ezek nem modellképek, nem tudom szoktál-e más outfit blogokat nézegetni, nem igazán az a lényeg ennél a műfajnál hogy művészi, agyonretusált képeket mutogassak, ezek pillanatképek, a ruha jól látszik rajtuk, ez a fontos. De nem sértődöm meg, teljesen korrekt a véleményed, igazad is van. Ez nem egy többszáz ezer forintos fényképező, a fotós a Párom volt, nagyon erős volt a napsütés... ez van, így sikerült :)
  Én ne gondoltam volna rá? Amikor megkeresett egy fotós, mindig nyitott voltam rá és örültem ha le akar fotózni :) Oldalt van az e-mail címem, aki ír annak válaszolok és ott meg lehet beszélni a részleteket. Te is fotós vagy akkor? Ha gondolod, találkozhatunk, én nagyon boldog lennék ha lefotóznál, ki is tenném a neved, weboldalad, amit szeretnél. De most hogy van egy fotósom + Párom is fotóz, nem éreztem szükségét. Ettől még nyitott vagyok, én nem zárkózom el semmitől.
  Aki szeretne velem bármiben kollaborálni, írhat, én nem gondolom hogy akkora nevem lenne hogy ilyet hirdessek meg, de bárki megkeres én örülök neki. Akár divattervező, akár fotós.
  Szóval ha gondolod, összefuthatunk fotózni, írj egy e-mailt a lidiasfashionmask@gmail.com -ra ;)

  felderengőelmerengő: Köszönöm a kedves szavakat, aranyos vagy! Igyekszem :)

  ReplyDelete
 7. Color blocking megint! JEEE! A különbség a két poszt között ég és föld, természetesen ennek a javára. Cipőügyben én is csak bőrt veszek, a Deichmannban a Janet D. nagyon jó! Van egy pár műbőr cipőm, nem is szeretem annyira, nem a legjobb választás volt.
  Visszanéztem a Ustream-et egyébként, a múltkorit, tökéletesen ilyennek képzeltem a hangodat, olyan kis kedves!=)

  ReplyDelete
 8. Apolka: Képzeld valamelyik nap veled álmodtam :D Ne kérdezd mit, nem tudom de most ugrott be hogy olvastam ezt a kommented :D
  Én azért szeretem a műbőr cipőket is, de csak akkor veszem meg ha tényleg annyira filléres dolog.
  Én nem szeretem túlzottan a hangom visszahallgatni, olyan mint egy 5 évesnek :DD De köszönöm, aranyos vagy :-*

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature