Top Social

Bókay kert / Bókay Garden

Thursday, August 11, 2011
It's time to face it: summer is over (at least in Hungary :( )... But I'm not yearning for a single minute: I continue to wear my favourite summer pieces. The wind was blowing at this photoshoot but with thick tights and a trenchcoat I felt protected from the chilly weather. This time we took the pictures near Bókay graden (it's in Budapest in the 18th district), a lot of events took place here, for example the SzeptemberFeszt (festival with music and gastro-programmes organized every year, always in September) - though this time it will be somewhere else (Népliget I guess). Will you visit it? :)

Ideje beletörődni hogy vége a nyárnak...(Magyarországon legalábbis.) Én azonban nem szomorkodom, a hűvös napokon is bátran hordom kedvenc nyári darabjaimat. Ennél a fotózásnál is fújt a szél, de egy vastagabb harisnyával és ballonkabáttal abszolút védve éreztem magam a hidegtől. Ezúttal a Bókay kertnél fotóztunk, ez sok rendezvénynek adott már otthont, többek között a Szeptember feszt is itt volt egy ideig. Nemsokára újra itt van, bár idén nem itt rendezik meg (hanem a Népligetben)... ti mentek? :)If I must name one occasion where to wear this outfit, then I'd say I'd wear something like this if my Love introduced me to his relatives :) And on occasions like this, first impression is always very important. We all know the phrase: "The cowl does not make the monk", but believe me that the clothes we wear have a huge impact on others opinion. If you are invited to the relatives and you want to look pretty, make sure not to choose too bold (too short, too low-cut, or both...) pieces, be elegant but don't be overdressed (you don't need a cocktail dress or a glittery top, simplicity is the key :) ).
Choose your make-up and hair to the outfit, they should be in synch - a natural look is a must with these too. If you are quite nervous in situations like these too - like me - then my advice is to be always smiling and nice to the people you are introduced to, everything will turn out to be good. If you behave in a positive way you will get the same back.
Hope you'll have a pleasant day :)
XOXO,
Lidia.

Ha mindenképpen meg kéne neveznem egy alkalmat amire ezt a szettet ajánlom, akkor azt mondanám, én valami ilyesmit vennék fel ha a Szerelmem bemutatna a rokonainak :) Egy ilyen alkalomnál márpedig nagyon fontos az első benyomás. Ismerjük a mondást hogy nem a ruha teszi az embert, de higgyétek el nagyban befolyásolja a rólunk kialakított képet az általunk viselt öltözék. Ha rokonlátogatásra vagy hivatalos és szeretnél csinos lenni, ne válassz túl kihívó (pl. túl rövid vagy mélyen dekoltált, esetleg mindkettő...) ruhát, légy kellően elegáns, ügyelve rá hogy ne is öltözz túl (nem kell koktélruha vagy csupa flitter-felső, a kulcs az egyszerűség :) ).
A sminked, hajad legyen összhangban a szettel, itt is fő a természetesség. Ha hozzám hasonlóan Te is izgulsz az ilyen szituációkban, akkor csak azt tudom javasolni hogy légy mosolygós, kedves és minden jól fog sikerülni. Ha pozitívan közelítesz az emberekhez, tőlük is ezt kapod vissza.
Legyen kellemes napotok :)
XOXO,
Lídia.

Shirt: Cosmopolitan clothes exchange / Ing: Cosmo ruhacserebere
Cardigan: an old piece / Kardigán: egy régi darab
Skirt (from Zita) / Szoknya: (Zitától): Zara
Bag / Táska: Orsay
Shoes / Cipő: Buffalo
Coat / Kabát: F&F
8 comments on "Bókay kert / Bókay Garden"
 1. Yes, this outfit has the perfect decorum for a meeting with new relatives. Plus, it's very cute!

  Over here in New York, it's still hot and summery. I look forward to the cooling temperature of Fall so we can break out more fashionable clothes.

  ReplyDelete
 2. Nagyon tetszik az egész szett, de a kabátka mindent visz, annyira jól mutat rajtad.

  ReplyDelete
 3. Fantasztikus. Kicsit Rory Gilmore, de még annál is fantasztikusabb. :)

  ReplyDelete
 4. Ritkán szoktam kommentárt írni, de ide muszáj, mert ezt az outfit-et nagyon eltaláltad :) Csak így tovább! :)

  ReplyDelete
 5. Jól jött ez a poszt, mert ha minden igaz, hamarosan bemutatásra kerülök én is, legalább már tudom mit veszek fel! :))) Szuper lett ez is! :)

  ReplyDelete
 6. Aaaaa de csini ez a kabát! Úgy tetszik :)

  ReplyDelete
 7. nagyon klassz ez a szett, imúdom:)

  ReplyDelete
 8. Shybiker: I'm so jealous that you are living in New York :P I'm glad you like the outfit, thank you :-*

  Köszönöm lányok :))

  Csilla: ennek külön örülök hogy akutális a poszt! :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature