Top Social

Eating pizza by the lake / Pizzáztunk a tóparton

Friday, August 12, 2011
I don't like conventional spare-time activities, for me even eating pizza is a whole ritual :) So instead of ordering it in my home and eating it in front of the tv (well, I don't have a TV so we can skip this either ways... :P) I order it with someone close to my heart, we go for it and take it to some intimate, pleasant place, for example a lakeside. This time we chose the mine-lake in the 21st district, Budapest. It's kinda chilly in the evening so there are hardly any people there on weekdays, it was the perfect choice. It's much more exciting to watch the sunset here than eating pizza while watching a movie. Plus I think that's a bit boring.
While long ago I was all about trying more and more types, now I'm set with Margherita, but I only have it at one certain restaurant, not just because they know how to make it good but tomato circles are also included (they don't make it that way at most places, though in Italy they never miss it out :) ). I became such an addict, I can't survive a week without having a whole one. Those who don't know me would never tell that I can make it disappear in 10 minutes :)) What's your favourite pizza? :P

Nem szeretem a szokványos szabadidős programokat, nálam a pizzaevésnek is meg kell adni a módját :) Ezért ahelyett hogy megrendelném otthonra és kényelmesen a tv előtt ülve elmajszolnám (mondjuk tv-m nincs így ez eleve kilőve... :P), inkább egy számomra kedves személlyel megrendeljük a pizzát, elmegyünk érte és kivisszük valami szép, hangulatos helyre. Pl. vízpart. Ezúttal a csepeli bányatavat választottuk, elég hűvös van már estefelé így alig vannak itt hétköznap, szerintem tökéletes választás volt. Sokkal izgalmasabb itt nézni a naplementét mint filmnézés közben pizzázni :)) Meg az szerintem annyira sablonos.
Míg régen annak a híve voltam hogy minél többfélét kipróbáljak, mostanra megállapodtam a Margaritánál, de ezt is csak egy helyen szeretem, mert itt nem csak jól készítik, de alapból jár a paradicsomkarika is a pizza tetejére. Teljesen függő vagyok, nem bírok ki egy hetet sem anélkül hogy ne ennék meg egy egészet. Aki nem ismer csak rám néz meg sem mondaná hogy 10 perc alatt eltüntetem :)) Nektek melyik a kedvenc pizzátok? :PThe outfit is not complicated at all, nowadays I'm more into simple combinations (maybe I'm growing up? :) ). A lot of people told me how much my style has changed in the past half years. We talked about this with Imi and he told me that now he isn't taken aback anymore of my outfits, moreover he finds them quite good. I remember how many fights we had about this, he just declared he is not willing to show up in public with me. Long ago I wouldn't have changed my style for anyone's sake but he is just as obstinate as I am so someone had to come round... and because I didn't want to lose him I had to compromise. He does a lot of things for me too. Tootling along the town and capturing so many outfits take a lot of sacrifice. For a short period of time I just paid attention to what I wore when I met him, but now I catch myself choosing modest outfits no matter where I go. So while I know that the blog improved a lot by taking the pictures with a real camera, I think my posts now are different because I'm much more careful and I don't throw anything on indiscriminately.
This outfit is so comfortable, and it's okay if I pour tomato sauce on it by accident or it gets dirty while sitting by the coast. I'm just wearing 2 colours and the accessories are minimal: just a pair of earrings are completely enough, but they are bold ones because this combination is quite leisure so it needs a little feminine detail.
Today I'm finally having a day off so I think I go and watch the shooting stars. What's your perfect place to watch them? Do you have any ideas where it looks the most beautiful?
XOXO,
Lidia.


A szett egyáltalán nincs túlbonyolítva, mostanában az egyszerűbb kombinációk híve vagyok (lehet hogy felnőttem? :) ). Sokan mondták hogy eléggé megváltozott a stílusom az elmúlt fél évben. Beszélgettünk erről Imivel és mondta hogy már ő sem rökönyödik meg a szettjeimen, sőt kifejezetten jónak tartja őket. Emlékszem régen mennyi vitánk volt ezen hogy kijelentette ő így nem hajlandó velem emberek közé menni. Régebben nem változtattam volna a stílusomon senki kedvéért, de mivel ő is pont olyan makacs mint én, valakinek engednie kellett... én pedig ha nem akarom őt elveszíteni kénytelen vagyok pár kompromisszumra. Ha már ő is bevállal értem dolgokat. Azért a városban furikázni és ennyi szettet lefotózni nem kevés áldozattal jár :) Egy ideig csak akkor viseltem konszolidáltabb ruhákat ha vele találkoztam, de már azon kapom magam hogy bárhová megyek, egyszerűbb összeállításokat választok. Szóval bár lehet hogy sokat dobott a blogon hogy igazi fényképezővel készülnek a képek, de szerintem mégis azért másabbak a mostani posztok mert már óvatosabb vagyok és nem aggatok magamra mindent válogatás nélkül.
Ez a szett nagyon kényelmes, és nem sajnálom ha mondjuk rámegy a pizzaszósz vagy koszos lesz a parton ülve. Mindössze 2 szín van rajtam, és minimális a kiegészítők száma: egy pár fülbevaló ehhez bőven elég, de az feltűnő darab mert azért kell valami nőies részlet is ebbe a kicsit lezserebb összeállításba.
Ma végre szabadnapos vagyok, elmegyek nézni a csillaghullást, ti honnan figyelitek a meteorrajt? Van valami tuti tippetek hol a legszebb?
XOXO,
Lídia.Earrings / Fülbevaló: H&M
Turtleneck body: from the bloggers' clothes exchange / Garbós nyakú body: bloggeres ruhacsere
Trousers / Nadrág: F&F
Fringe boots: from the USA / Rojtos csizma: Amerikából
Jacket / Dzseki: Orsay
4 comments on "Eating pizza by the lake / Pizzáztunk a tóparton"
 1. Fúú..én szinte minden pizzát szeretek :P :D
  Szuper kis hangulatos képek ;)

  ReplyDelete
 2. Ezt én is észrevettem, letisztultabb, elegánsabb lett a stílusod, ami nekem nagyon tetszik.=) Az előző posztodat imádom, és ez is nagyon szuper, mert kényelmes, mégis nőies.
  Az utóbbi fél évben én is elkezdtem "felnőttesebben", egyszerűbben öltözni. Nem tudom, mi tette ezt velem, talán mert a suliban sok lány öltözik elegánsan, vagy nem tudom.=) Mostani tervem, hogy a sportos cipőket megpróbálom csak nagyon alkalomszerűen viselni, pl. kirándulásra, és többször hordani szoknyát, mert nyáron megszerettem a ruhákat.
  Egyébként én Nápolyban ettem isteni Margarita pizzát, de ennek ellenére menthetetlen Hawaii-pizza rajongó vagyok!=)

  ReplyDelete
 3. Nem is gondoltam, hogy Roxy ennyire bátor és bemegy a vízbe. Az én Boriszkámat sosem tudnám rávenni.

  ReplyDelete
 4. Marcsi: Köszönöm :)

  Apolka: Én Milánóban ettem a legjobb pizzát eddig, a dóm közelében egy pizzázóban :) Felejthetetlen az a város. Remélem visszatérek még oda.
  Engem a környezetem nem nagyon inspirál öltözködés terén, az ismerőseimnek, munkatársaimnak nem túlzottan jelent semmit a divat, így marad az internet. Kifogyhatatlan ötletek tárháza :)

  Babaszem: Roxynál ez most kivételes alkalom volt, Imi vette rá, én eddig sosem tudtam. De a labdát viszont soha nem érte el... oda ahová bedobtuk neki ugyanis már nem ért le Roxy lába, ettől megijedt és inkább visszasomfordált. De már ez is haladás hogy addig elment magától :) Mikor fürdeni megyünk bármilyen vízhez, mindig a parton nyüszít utánunk :DDD Úgy látszik ilyenek ezek a kicsi kutyák, nem úszásra tervezték őket.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature