Top Social

Park of independence / Függetlenségi park

Thursday, August 25, 2011
The park and the monument is in the 11th district of Budapest, it really caught my attention when I passed by it recently and I felt that I just had to have a closer look on it. It wasn't completely clear what it was and who made it, so I made a little research. Sandor Kiss and Gyorgy Vadasz created the sculpture that is already a bit  battered. It's not that old, it has been set in 1994, but because it's made of glass, it looks more worn-out. The golden wings symbolize Nike the goddess of victory in greek mythology. The monument is also a fountain but we didn't have the chance to see it operating, as far as I know the servicing of it is a bit complicated. Unfortunately we couldn't take a picture of me with the monument in the background, the sun was shining so bright that we just couldn't set it. Anyways I thought I'd share where we took the pictures and if you have business to do somewhere nearby, check it out, maybe you will be more lucky and can see the foundtain working :)

Ez a park és emlékmű a 11. kerületben található, nagyon megragadta a figyelmem mikor elmentem mellette valamelyik nap, úgy éreztem közelebbről is meg kell csodálnom. Nem teljesen egyértelmű hogy mi is ez és ki csinálta, így utánanéztem. Kiss Sándor és Vadász György készítette a szobrot, ami kissé már megkopott. Nem olyan régi emlékmű, 1994-es, de sajnos mivel üvegből van, jobban kopik. Az arany szárnyak Nikét, a türkiz üvegoszlop pedig a vizet szimbolizálja, így egyben alkotják a Magyar függetlenség emlékművét. Niké a győzelem istennője a görög mitológiában. Elvileg szökőkútként is funkcionál a műalkotás, de ezt sajnos nem volt szerencsénk megnézni, úgy tudom nehézkes a karbantartása, emiatt nem üzemel. Sajnos bárhogy szerettem volna egy képet vele a háttérben, pont úgy sütött a nap hogy sehogy sem sikerült megörökíteni ahogy terveztem. Mindenesetre jó ha tudjátok hogy itt készültek a képek és ha arra jártok, nézzétek meg, hátha szerencsétek van és működik a szökőkút is :)
The dress is the boho maxidress that Gisele Bündchen was wearing in the spring/summer campaign of H&M. I instantly fell in love with it and ever since I saw it in the ads, I went to H&M every week. I was nearly jumping from joy when I found it on the hanger, I tried it on and it looked awesome so I just couldn't leave it at the store. Isn't the layered skirt and the ruffled upper part so lovely? It has light pastel colours, normally I wouldn't pair these together, but this material is just perfect. I was looking forward showing it to you, and now that it's 40 celsius degrees, it's the ideal wear for the summer heat. I paired it with nude heels and a pink flower headband. Quite simple, I know, but this dress is so eye-catching that it doesn't really need bold accessories.
A styling question for you: The problem with dresses like this is that they are not really variable because they are not basic pieces. I always demonstate how important it is not to spend hundreds of dollars on shopping new clothes but to pair your existing pieces in an original way. I never wear an outfit twice (not a piece of clothing, an outfit - there is difference :) ). So if I ask you to invent a whole new outfit with this dress in a totally different style, how would you do that?
XOXO,
Lidia.

Azt a ruhát viselem amiben Gisele Bündchen pózol a H&M tavaszi kampányában. Amikor megláttam a hirdetést, azonnal beleszerettem, minden héten elmentem az üzletbe hogy lecsekkoljam kapható-e már. Szinte ugráltam örömömben mikor végre megláttam a vállfán, felpróbáltam és szuperül állt. Nem tudtam otthagyni. Nem édes a réteges szoknyarész és a fodros mellrész? A színeit is imádom, jók ezek a pasztellek, ugyan eszembe nem jutott volna előtte ilyen színeket együtt felvenni, de tényleg jól mutatnak. Már nagyon vártam hogy megmutathassam nektek és most hogy 40 fok van, ez az ideális viselet kánikulában. Nude magassarkúval és rózsaszín hajpánttal passzintottam. Egyszerű, tudom, de olyan feltűnő maga a ruha hogy nem igényel harsány kiegészítőket.
Styling kérdés nektek mára: az ilyen ruhákkal az a baj hogy nem lehet olyan gyakran hordani őket, nem kimondottan alapdarabok. Mindig azt hirdetem hogy nem sokat kell vásárolni hanem a meglévő darabokat egyedien variálni. Én nem szoktam egy szettet kétszer felvenni (nem egy ruhát, egy szettet, nagy különbség :) ). Ha tehát most azt mondanám találjatok ki egy merőben más outfitt ezzel a ruhával hogy teljesen más stílusa legyen, hogy csinálnátok?
XOXO,
Lidia


Headband, dress / Hajpánt, ruha: H&M
Nude pumps / Nude magassarkú: Buffalo
15 comments on "Park of independence / Függetlenségi park"
 1. Nagyon csinos vagy ebben a ruhában!

  ReplyDelete
 2. Saru, sok karkoto, a hajad pedig magasan feltekerve kontyba? Mintha tengerparti setara indulnal.

  ReplyDelete
 3. Nagyon szép ez a ruha és rajtad gyönyörűen áll. Kár, hogy a közelünkben nincs H&M és ritkán járok Pestre, mondjuk nekem nem állnak jól ezek a ruhák, de rajtad nagyon szép!
  http://tinisminktippek.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. gyönyörű vagy ebben a ruhában! én is felfigyeltem a hirdetésre, de tudod, milyen a viszonyom a maxiruhákkal...
  hm...bőrdzsekivel, fekete platformcipővel és ezekhez passzoló vadabb kiegészítőkkel való viselés jutott először eszembe, ha teljesen más stílusban akarod viselni ezt a ruhát. mostanában úgyis trendi az elegáns ruhákat bőrdzsekivel hordani. próbáld ki, ha bevált, posztolj róla!=)

  ReplyDelete
 5. Ezt hívják Függetlenségi Parknak?? :O Nem is tudtam.
  8 évig laktam az egyik szemben lévő házban, mindíg itt néztük a tűzijátékot a szüleimmel és a tesómmal. :)

  Nagyon tetszett nekem is ez a ruha, felpróbáltam, de nem illik hozzám, ezért otthagytam. :)

  ReplyDelete
 6. szia, két aprósággal szerintem még sokkal jobbak lehetnének a képeid illetve színvonalasabb a blogod: ha megtanulnál pózolni és elmennél fodrászhoz.
  egy modelltanfolyamon sokat tanulhatnál a sminkelésről is, de néhány előnyösebb és korszerűbb beállítás dobna igazán nagyot a szettjeiden. a hajad pedig hiába ilyen hosszú, sajnos nagyon el van vékonyodva és semmi formája nincs már. tudom hogy növeszteni kínszenvedés és mire végre eljutsz valameddig, már nem érdekel milyen a vége de hidd el hogy sokat ront az összképen.
  üdv
  olvasó gézáné

  ReplyDelete
 7. jajj imádom ezeket a képeket,annyira hangulatosak:) nagyon csinos vagy, és nagyon szép ez a ruha, és a hajpánt is szuper:)

  ReplyDelete
 8. A hajpánt elrontja az egészet :( Nem az az árnyalat, ami a ruhán van, és így olcsó hatást kelt. Stílusilag sem illik a szetthez, teljesen felesleges volt feltenni. Szerintem inkább egy szép hullámos/loknis frizurát kellett volna alkotnod hozzá, hajpánt nélkül!
  A cipő és ruha együtt amúgy nagyon szép!

  ReplyDelete
 9. Eszméletlen szép ez a ruha és neked is nagyon jól áll! Tündérnek látszol benne. :) A helyszín is fantasztikus, ha legközelebb Pesten járok, feltétlenül elmegyek oda. Remélem, még lesz alkalmam jó időben megtekinteni. :)
  Nagyon régen írtam már neked, jó pár bejegyzéseddel el is vagyok maradva, ezt máris pótlom. :)
  Hirtelen kitalálni ehhez valamit nagyon nehéz, főleg, hogy nincs még hasonló darabom sem. Ez nagyon nyári, de szerintem annyira szép, hogy ezt a szettet felveheted bátran máskor is. Hehe, ebben sincs semmi fekete - vagy ez már egy ideje nem lep meg, már nem is tűnik fel, ha elhagyod? :)
  Eljátszottam a gondolattal azért, hogy mivel lehetne még passzintani, de az én filmszerű fantáziám csak elrontaná ezt a gyönyörű darabot. *-* Esetleg valami világos színű selyemstólával valami alkalomra lehetne viselni. Nem lenne merőben más, de érdemes lenne még kihasználni, hogy nem nyakba akasztós darabról van szó, valamilyen kendő is férhet oda, ha ügyes vagy, márpedig miért ne lennél. Azért ugye, ha eszedbe jut még valami, feltétlenül megmutatod? ^.^
  Megkérdezhetem esetleg, milyen árban mozgott ez a darab? Abszolút nem támadás céljából, csak érdekelne, egy ilyesmihez mennyiért lehet hozzájutni. Mondom, sosem volt még ilyenem. :)
  Olvastam, hogy megint és még mindig helyszín ötletek után nézel. A Kilátó-kőnél fotóztál már például? Vagy az Eiffel téren? Sajnos ennél fantáziadúsabb ötleteim nincsenek, csak olyat tudok, ahol már jártam, de mindkettő nagyon megfogott, az utóbbi szerintem nagyon hangulatos, mindig megiszom ott egy jó kávét. :)
  Még így a post végén szeretnék engedélyt kérni egy további kép kölcsön vételére és publikálására. Eddig ez lenne a harmadik, ami téged ábrázol, csak gyűjtögetem őket, várom az ihletet, amikor majd jól megjelentethetnélek. :) De lenyűgöző volt ez a bejegyzés is, na! ^^
  Jó legyél, sikeres tanévet kívánok, elviselhető hőmérsékletű nyárvégét, sok ásványvizet, meg sok szép szettet, illetve ötletet hozzájuk. ^^

  ReplyDelete
 10. Ó, erről a parkról nem is tudtam. :) Csodaszép a ruhád! :)

  ReplyDelete
 11. Szia!
  Először írok neked, de már nem először vagyok itt :) említetted az alapdarabokat, csak azt szeretném megkérdezni, hogy milyen alapdarabokat ajánlasz őszre/télre, amiket jól lehet kombinálni? csinálhatnál róla egy külön posztot is, szerintem nemcsak rajtam segítenél ezzel :)

  ReplyDelete
 12. Szia! Gyönyörű ez a ruha, és nagyon jól áll Rajtad:) Apolka írta ezt a vadócos stílust, nekem is ez jutott eszembe, illetve egy feltűrt ujjú, kigombolt farmerblúzzal, vagy mellénnyel, hozzá valami natúr színű saru, hozzá passzoló öv a mell alatti részen egy kicsit country-sabb összeállítást eredményezne. puszi:)

  ReplyDelete
 13. Annyira szép vagy ezeken a képeken! :)

  ReplyDelete
 14. makeupcakes: köszönöm :) Vicces de amikor kiraktam a posztot, rá egy nappal sétáltam a városban és egy lányon ugyanilyet láttam :D Előtte nem láttam még utcán senkin, ki tudja lehet adtam egy ötletet neki hogy mit viseljen másnap :DD

  Anonymous: Saru jó ötlet, mondjuk karkötőm annyira nincs sok, de tényleg lehetne egy lapostalpúval hordott outfit is.

  Bogi: köszönöm szépen :) Jajj én nem tudom mi lenne velem ha messze lenne innen a H&M imádok odajárni :)

  Apolka: tudom, persze. De magassarkúval szerintem jól állna neked is :) Nem ártana már nekem egy motorosdzseki, az az asszimetrikus változat. Ahhoz én is el tudnám képzelni.

  SophieEl: Úgy hívják, oda ugyan nincs kiírva, nekem is a neten kellett megnézni :D

  Anonymous: hát a modeltanfolyam kilőve, illetve már elvégeztem egyet, 17 évesen, és semmit nem ér, pénzkidobás. Modellnek születni kell, vagy belejössz ha modellként dolgozol, nekem sajnos nincs lehetőségem rá hogy profik között gyakoroljam a pózolást. Marad a blog, ahol írhattok építő kritikát, ez segíthet hogy jobb lehessek :) A hajam végéből pedig szoktam mindig vágatni, igazad van már elég rég volt, kéne megint... Sminkről pedig annyit hogy én úgy érzem ez előnyös hozzám, már megszokták az emberek hogy mindig ilyen a sminkem, ez bevált, gyorsan kész van, nem akarok durvább sminket, ha láttál más outfit blogokat, ott sem a smink a lényeg, van hogy nem is visel a blogger, de legalábbis ennél durvábbat nem szokott egyikük sem. Kivéve ha alkalomra mennek, de nagyobb bloggereket erre már kisminkelik a profik. Én, mint mezei halandó nem tartok igényt komolyabb sminkre :)

  Rami: köszönöm, örülök hogy tetszik, puszi! :)

  Kitty Kye: igen, tudom, már kezdtelek hiányolni :D Lehet a nyár van rám ilyen hatással, de tényleg néha sikerül elhagynom teljesen a feketét :) Fejlődöm :P
  Egy szép, könnyű kendő tényleg tökéletes kiegészítője lehet az outfitnek, töröm még rajta a fejem h melyiket paszinthatnám hozzá.
  Ha jól emlékszem 6000 ft volt, nem akciósan, szerintem nem volt drága, máshol 12 és 25 ezer között mozognak a maxiruhák. A helyszín ötleteket köszönöm szépen :) Most egész sok gyűlt össze, valaki írt emailt is, úgyhogy már csak a szetteket kell kitalálni hozzájuk :)
  Nyugodtan, posztold a képet, twitteren vagy mailben vagy kommentben meg írd meg ha kint van, megnézném szívesen :)
  Köszönöm és légy jó, vigyázz magadra! Pussz!

  Kriszti: Köszönöm :)

  Mary: Jó ötlet ez az alapdarabos bejegyzés, bár nem vagyok stylist de gondolkozom rajta, ígérem.

  Sophie: farmering, hm... valami rövidet tudnék elképzelni, amit direkt úgy lehet venni hogy van ilyen elöl megkötője. Nekem sajnos fenék alá érő farmeringjeim vannak csak, úgy kicsit slamposnak tűnne. Vagy apró farmermellény... de olyanom sincs sajnos :( Farmerdzseki! Na olyanom van, és sztem nem is lenen vele rossz :P Köszönöm az ötletet, puszi :)

  Zsófi: Köszönöm szépen, aranyos vagy :-*

  ReplyDelete
 15. Anonymous (August 25, 2011 10:20 PM): juj ezt a kommentet véletlenül elnéztem, szóval: igen, valóban nem passzolnak árnyalatban, de kevésnek éreztem még csak a cipő & ruha kombinációját. A hajamba kellett még valami. Amúgy a cipő sem pont az az árnyalat ami a ruhán van, de van egy kifejezés a divatban, a neve tone-in-tone, tehát hasonló árnyalatú darabok párosítása, szerintem ez a szett ebben megállja a helyét. Így elnézve a képeket szerintem egyben van. De örülök h amúgy a ruha tetszik, én is úgy imádom :) A loknis haj pedig tényleg jól állna hozzá. Tegnap esküvőn voltam, oda is simán fel lehetne úgy venni :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature