Top Social

Striped maxi skirt / Csíkos maxi szoknya

Tuesday, August 30, 2011
Recently I got so lucky that I found some maxi skirts for pennies. They were so cheap that it was almost a present, the fact that they looked awkward on me didn't hold me back for a single minute :D Well, to tell you the truth I wouldn't have bought it if I couldn't take it to customize it to my size, which I already did, so in this post you will see the result. I bought a 34, that's the smallest size, still they looked so baggy, now this is why I don't really like New Yorker. But 890 HUF a piece? Seriously, it's worth it. I wanted to choose colours that go well with my existing tops and accessories. In this post you will see the black&white striped skirt. Would you dare to wear them?

Nemrég sikerült beszereznem pár maxiszoknyát fillérekért. Annyira olcsó volt, hogy ez már szinte ajándék, még az sem tartott vissza hogy nagyon bénán álltak rajtam :D Persze az igazsághoz hozzátartozik az is hogy nem vettem volna meg ha nem tudnám átalakíttatni, amit már meg is tettem, így ez már a méretemre alakított verzió. 34-est, azaz a legkisebb méretet vettem, de így is szinte lógtak rajtam a szoknyák, na ezért nem szeretem a New Yorkert - többek között. De valljuk be, darabja 890 forintért jó vételnek számít. Direkt olyan színben választottam őket, amik bármilyen felsőrésszel vagy kiegészítővel egyszerűen párosíthatók. Most a fekete-fehér csíkos szoknyát mutatom meg. Ti bevállalnátok ezt a darabot?It was relatively long ago that I wore a combination that included black, fortunately nowadays I manage to leave this colour completely out of my outfit more and more frequently. Well, at least on my days off, because to my workplace I always choose something in this colour (and sometimes dark blue, dark brown or beige – but most of my elegant stuff is black). It was time to make up a classic black & white set. At first I was thinking about pairing the skirt with a bright, neon coloured top, but none of them seemed the real thing. Maybe next time I’ll try it with something colourful, I’m sure you will see it on me in the future.
We found the location by accident, we were walking in Buda and headed towards the mountain, though at the beginning of the street it said „dead end”, we kept going, desperate to find a place to shoot some pictures. Finally, there was this little hill, with a bench on the top. You can sit their and have a picnic while enjoying the beautiful view to the city. I noticed that we always find th ebest locations by mistake :) If you want to visit this place, search for Fatra square at Antonia stairs.
Have a nice day!
XOXO,
Lidia.


 Viszonylag régen volt olyan outfit amiben volt fekete, szerencsére egyre ritkábban hordom ezt a színt, már ami a szabadnapjaimat illeti, mert a munkahelyemre szinte mindig ebben megyek (nagy ritkán sötétkékben, sötétbarnában vagy bézsben – de több elegáns cuccom van feketében). Most viszont már ideje volt, hogy kitaláljak egy klasszikus monokróm szettet. Az elején valami neonszínű felsőt képzeltem ehhez a szoknyához, de egyik sem volt az igazi… lehet később még megpróbálom színes pólóval párosítani, tuti fogjátok még látni rajtam.
A helyszínre egészen random módon bukkantunk, Budán elindultunk felfelé a hegyen, ugyan az utca elején ott volt hogy zsákutca, mi rendületlenül mentünk tovább, hátha találunk egy szép helyet fotózni. Végül ott volt ez a dombocska, a tetején egy kis paddal, ahová le lehet ülni piknikezni, és közben élvezni a csodás kilátást. A legjobb helyeket mindig spontán találjuk, már megfigyeltem :) Ha ti is szívesen ellátogatnátok ide, keressétek az Antónia lépcsőnél a Fátra teret.
Legyen szép napotok!
XOXO,
Lídia.

Studded, ruffle top / Szegecses, fodros felső: Mango
Striped maxi skirt / Csíkos maxiszoknya: New Yorker
Balerinas: Nyugati Railway Station Underground, Shoe Shop / Balerinacipő: Nyugati aluljáró, cipőboltEarrings / Fülbevaló: Bijou Brigitte
10 comments on "Striped maxi skirt / Csíkos maxi szoknya"
 1. vidám kis szett, talán a csíkos szoknya miatt? nagyon szeretem a fekete-fehér csíkos mintát.=) balerinacipő helyett én telitalpút vagy magas sarkút vennék, de mivel gyalog mentetek fel gondolom a helyszínre, a balerina kényelmesebb lehetett. de tetszik!
  most, hogy közeledik az ősz, kíváncsi leszek, milyen outfiteket fogsz alkotni, szerintem az átmeneti évszakokban lehet az ember legkreatívabb ilyen téren. puszi!=)

  ReplyDelete
 2. nekem kicsit "múmiás", de nagyon csinos és jól áll neked.

  ReplyDelete
 3. Ah, de szép vagy és nagyon tetszik a hajad is. Mióta növeszted le a festett részt? Nem azért kérdezem, mert zavar vagy ronda, csak érdekel, hogy mi a terved a hajaddal. Amúgy pedig respect, hogy vállalod ezt is.
  A te hatásodra kezdtem én is lenöveszteni, igaz az enyém a nyakam tövéig ér csak és hasonló az árnyalat, de nélküled nem lett volna bátorságom. Már alig van valami festék az alján, folyton levágatom. :)

  ReplyDelete
 4. I am all for maxi skirts, I love the way they look.
  You look amazing, so beautiful.

  ReplyDelete
 5. Éreztem, hogy látom még valahol a szoknyám:-)
  Próbáltad már ruhaként felvenni? Húzd fel a melled fölé, és kösd meg a derekadon valami vászon esetleg selyem szalaggal, bár a legjobb ha egy vékony kötéllel, úgy olyan matrózos lesz.
  Még nem volt rajtam de szerintem a piros sarummal fogom felvenni meg egy fehér toppal és valamilyen kitűzővel, vagy nagy fülbevalóval,és egy virágos gyűrűvel, vagy gyöngy karkötővel. meg ugye ruhaként.

  ReplyDelete
 6. Lídia, a gyönyörű alakodon nekem ez abszolút szoknya (ami szinte senkinek nem állna jól szerintem, rajtad meg wow), de ha jól néz ki úgyis, akkor megnézném rajtad, hogy mutat ruhaként, annyira jó ez a csíkos.

  ReplyDelete
 7. Nagyon jó ez a szoknya, én is akartam régebben ilyet, de nem állna jól. Viszont furcsa, hogy a hátán félig-meddig eltolva vannak a csíkok (az oldalvarrásnál). A cipő is cuki, mostanában odavagyok az olyan balerinákért, amiknek más színű az orra.
  Ja, én meg 890 ft-os cipőt vettem New Yorkerben, igaz, vászon létére iszonyatosan töri a lábat, és már koszos is, de ha csak 2 hetet bír ki, már akkor is megérte!

  ReplyDelete
 8. Love the skirt...
  Amazing posts and blog!
  xoxo - ron

  ReplyDelete
 9. Apolka: jó választás hozzá a telitalpú, én azért választottam a balerinát mert az is fekete-fehér, nem tudtam kihagyni hogy ez a kontraszt visszaköszönjön a cipőn is, ha már van fekete-fehér cipőm, egyértelmű volt hogy azt veszem fel hozzá :) Amúgy mikor elindultunk még nem tudtuk hogy a hegytetőn kötünk majd ki, spontán alakult így :)
  Igyekszem majd ősszel is jó ötletekkel szolgálni, bár mindig nagy kihívás egy új szezon hiszen új trendek jönnek be. Bízom benne hogy nem kell költekeznem, hanem a meglévő ruhákból tudok kitalálni aktuálisat.

  SophieEI: Múmiás :DD Háhá, ez mondjuk eszembe nem jutott volna :D

  Mini: Köszönöm! Örülök, hogy az én hatásomra kezdted el a lenövesztést. Nálam vannak olyan napok, hogy belenézek a tükörbe és sopánkodom, hogy de jó lenne ha egy fodrász szépen megcsinálná… de mivel annyi fodrász cseszte el már a hajam és egyik sem volt képes festés után egyenletes színt csinálni, úgy éreztem ez a legkíméletesebb módja hogy újra egyszínű legyen a hajam. Jó kérdés hogy mióta növesztem :D Szerintem olyan másfél éve.

  Tereza Anton: Thank you so much!

  Anonymous: Na akkor mégis volt valaki aki vett ezekből! Ott álltak halomba, minden méretből volt egy tucat, és amilyen hülyén állt rajtam, meg voltam róla győződve hogy más sem vesz :D Az outfit ötlet nagyon jól hangzik a piros saruval, kitűzővel, de azt nem tudom hogy én ruhaként hordanám-e. Nem érne térd fölé, de nem is lenne hosszú, olyan semmilyen hossza lenne, ezért nem vagyok benne biztos hogy jól mutatna-e...

  Imi: Milyen egyszerű szó a csodás arra hogy kifejezzük… így utólag még inkább értékelem…

  Mini: Meggondolom még ezt a ruhás változatot :)

  Bog-Bog: Köszönöm! És jajj tudtam hogy valaki megjegyzi hogy el vannak tolva a csíkok, ezt sajnos így vettem, nem a szűkítés eredménye… nah ez a botrányos a new yorker cuccokban. Annyira látszik rajtuk hogy csak ilyen toldozott foldozott összefércelt darabok :S

  oliveira.sulmoni: Thank you for the compliment ;)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature