Top Social

Szentendre

Tuesday, August 9, 2011
Most of my pictures are captured in Budapest, but diversity is a delight, so we took aim at Szentendre. The idea was unprompted, we just knew we wanted to eat "kenyérlángos" (a hungarian speciality, kind of a mix of scone & bread: it's like pizza, but it's square-shaped, and the topping is sour cream, bacon, cheese & onion), we really coveted it. I was speculating where to get some, and then Szentendre came to my mind, this is among the top 3 sights tourists just love when they come to Hungary. It's absolutely impossible that they don't sell this delicacy here :) Google is my friend, so this is how I came across the website of this little store. I checked out the opening hours and there we go :)

Mivel a legtöbb posztom helyszíne Budapest, üdítő néha egy kis változatosság, így kitaláltuk hogy célba vesszük Szentendrét. Az ötlet teljesen spontán jött, csak azt tudtuk hogy vasárnap van és valahonnan kenyérlángost akarunk keríteni, mert nagyon megkívántuk. Aztán beugrott Szentendre, ami a turisták top3 kedvenc látványossága ha Magyarországra látogatnak. Egyszerűen lehetetlen hogy itt ne áruljanak ebből a finomságból :) Google a barátom, így rá is akadtam ennek a kis üzletnek a honlapjára. Megnéztem a nyitvatartást és már mehettünk is :)I noticed that I'm disenchanted with shopping. Back in the days I felt that a mystical force is pulling me into the stores and dragging me into gratuitous purchases, but during the last half year I hardly bought anything. Maybe because I got so many stuff from friends, but what I'd like to write about is my new hobby: warderobe-shopping. I have so many clothes, a lot is stored in plastic bags and suitcases, but sometimes I find surprises in the closet too. When I lack inspiration andI'm incapable of deciding what to wear, I just search for forgotten clothes, I take a bag and look it over.
I have this denim jacket for a while now but I've never wore it since - so I was really happy when I found it in one of the bags. There were times when I left a complete salary at a store while I didn't need anything, just went into a store to spend spend & spend. If you know what I'm talking about and you experience this too, then probably you have tons of clothes too and you don't even wear all of them. It's time for you to sort them out starting with those that ou wear more often. This goes in one pile, you will put these in the front of your closet.
After that you can deal with the ones you don't wear that much. It's needless to find another excuse why to keep them for one more year. Most of the time I'm ruthless, but when there is something I'm unsure about, then I put that one back by giving it one more season: let's see an example. You have a funny patterned t-shirt you bought 3 years ago thinking it will be cool but you haven't wore it ever since because it just didn't fit anything/it's not your style. Give yourself a month (till September) to make up a few outfits with it. If by that time you still have no idea how to wear it in a perfect combination, just feel free to let it go. Exchange it with friends or give it to those who need it. And next time be wise when you go shopping.
It's best to have a list full of basic pieces, must-haves that you really need in your closet. So when you go for a hunt you search for these items. Aimless browsing can be fun sometimes too just be careful not to switch it into a crazed spending-spree. When you find something really nice, be strong and don't take it straight forward to the cashier. Wait a few days and if you still can'T think of anything else then you can buy it. If you don't have a strong will-power, there is another option for you. Try it on in the changing room and take your time: think about  combinations how you will wear it. If you can easily make up 5 outfits, then it's likely you have found  must-have piece. But if you have difficulties, then you will have these in the mornings standing in front of your closet :)
This time I gave this jacket a trial period and I think it's worth it, I feel the outfit complete. What do you think?
XOXO,
Lidia.

Mostanában azt vettem észre hogy kiábrándultam a vásárlásból. Régen szinte görcsös kényszert éreztem rá hogy mindenáron vegyek valamit, de az elmúlt fél év alatt alig vettem új ruhát. Ez talán annak is köszönhető hogy rengeteg mindent kaptam ismerősöktől, de amire most szeretnék kitérni az a legújabb hobbim a gardrób-shopping :) Rengeteg ruhám van, sok van eltéve zsákokba meg bőröndbe is, de néha még a szekrény mélyére kukkantva is meglepődöm. Ha inspiráció híján vagyok és képtelen vagyok eldönteni mit vegyek fel, akkor rég elfelejtett ruhák után kutatok, előveszek egy zsákot és átnézem. Ez a farmerdzseki is megvan már egy ideje de nem hordtam még soha - így nagyon megörültem neki mikor kihúztam az egyik zsákból. Én régen nem egy fizetésem vertem el úgy hogy igazából nem volt szükségem semmire, csak bementem egy ruhaüzletbe költekezni, hogy na most elverem az összes pénzt. Ha ti is voltatok már így akkor valószínűleg nem kevés ruhátok halmozódott fel és talán nem is hordjátok a nagy részét. Itt az idő hogy kiválogassátok azokat amiket leggyakrabban hordtok. Ezt gyűjtsétek egy kupacba, ez lesz a szekrény elején.
Utána foglalkozzatok azokkal amiket nem hordtok olyan gyakran. Felesleges újabb kifogást találni hogy miért őrizgessétek tovább még egy évig az adott ruhát. Én általában kíméletlen vagyok, de ha mégis megesik a szívem valamin, azt úgy teszem vissza hogy adok neki még egy évszakot: tegyük fel hogy van egy vicces mintás pólód amit 3 éve vettél hogy milyen mókás lesz de azóta se hordtad mert nem illett semmihez/felvéve nem a Te stílusod. Mindig tologattad hogy "Na majd idén hordani fogom!" Adj  még egy hónapot neki (szeptember) hogy kitalálj vele 1(-2-3) szettet. Ha ekkor sem sikerül hozzád illő kombinációt alkotni, nyugodt szívvel válj meg tőle. Cseréld el vagy add a rászorulóknak. Legközelebb pedig 2x is gondold meg hogy megveszel-e egy új ruhát.
Legjobb ha van egy listád tele alapdarabokkal amikre tényleg szükséged van és mindig a listáról vadászol dolgokat. Persze a céltalan nézelődés is lehet szórakoztató csak ne csapjon át esztelen költekezésbe. Ha találsz egy neked megtetsző darabot, ne vedd meg egyből, aludj párat a dologra. Ha így is csak a kiszemelt cuccra tudsz gondolni, megveheted. Ha nem az akaraterődről vagy híres, csinálhatod másképp is: vidd be a próbafülkébe és szépen alaposan gondold át hogy az otthoni cuccaid közül mikkel fogod majd passzintani. Ha gond nélkül ki tudsz találni 5 outfitet, akkor must-have darabot fogtál ki. De ha nehézségeid vannak ezzel, akkor bizony sok fejtörést fog okozni neked a cucc reggelente a szekrény előtt állva :)
Én most ezt a dzsekit tettem próbára, szerintem méltó része lett az outfitnek, úgy érzem egyben van. Szerintetek?
XOXO,
Lídia.


Flower / Virág: H&M
Tank top / Atléta: F&F
Skirt: Second hand / Szoknya: Turkáló
Khaki denim jacket / Khaki farmerdzseki: River Island
Bag: from my Mum / Táska: Anyukámtól
Clogs / Klumpa: Humanic
7 comments on "Szentendre"
 1. Jó kis szett lett!=) Bizony sokszor van így, hogy hirtelen megvesz az ember valamit, és utána alig hordja... Mostanában úgy járok vásárolni, hogy az üzlet honlapján megnézem a választékot, kiválasztom amit szeretnék, és úgy veszem meg pár nap múlva. Ezzel a megoldással ellenőrizni is lehet azonnal, hogy az adott cucc illik-e a ruhatáramba, illetve azzal, hogy várok, lehet, hogy meg is gondolom magam.
  Imádom a hajadat, olyan szépnek és nőiesnek találom a kontyokat! Fura, hogy én mondom a rövid hajammal.=)

  ReplyDelete
 2. Jöhet egy újabb gardrób-sale? :)

  ReplyDelete
 3. Szia Lídia! Ez a poszt, ez a szett, hát ez vmi szuper! Őszintén megmondom, kifejezetten rondának találtam eddig az üzletekben ezt a klumpát, de most hogy látom szettbe rendezve nagyon nagyon megváltozott a véleményem NAGYON pozitív irányba! :)) Szuper! És milyen jó így a hajad! Hordd így gyakrabban, nagyon jól áll! Minden jót a továbbiakban! Csilla :)

  ReplyDelete
 4. én is így vagyok vele,egy éve alig vettem magamnak valamit, "sok" ruhát kaptam (kinek mi a sok.. :D) na de én mindig ha bent vagyok egy próbafülkében próbálok belegondolni ahogy rajtam van az a ruha bizonyos helyzetekben, vagy alkalmakon, és hogy tényleg kell e nekem, így valahogy nem esek át a ló túloldalára ha vásárolni megyek

  ReplyDelete
 5. egy újabb szépséges outfit!
  nagyon tetszik a cipőd, bár a klumpák eddig nem tetszettek, most kivételt kell tegyek:) én sosem tudnék járni benne, ügyes vagy hogy neked megy!
  csak így tovább! :)

  ReplyDelete
 6. Apolka: igen, én is sokszor vásároltam már ezzel a módszerrel! Köszönöm hogy beírtad, nem is értem hogy felejthettem el :))
  Örülök hogy tetszik a hajam, mostanában gyakran hordom így :) Sosem késő elkezdeni a növesztést, mostanában sok bloggernél láttam a ricinusolajas pakolást, próbáld ki, csodát tesz, nem győzöd majd csodálni hogy nő a hajad tőle. Én is tervezem hogy veszek, bár én dúsítás céljából :)

  Topánka: nem rossz ötlet, mindig benne vagyok az ilyenekben ;)

  Csilla: de aranyos vagy, köszönöm! Bizony ez a klumpa is olyan mint a mokaszin, nem mondható kifejezetten szépnek, de kreativitással viselhető úgy hogy tetszetős legyen :) Lehet hogy a jövőben beruházol egy klumpába? ;)
  Köszönöm, most lesz 1-2 olyan szett ahol így van a hajam :)

  m.bunny: Jól teszed! Sajnos sok lány meggondolatlanul szórja a pénzt és nem gondol bele. Pedig ez lenne a követendő példa.

  felderengőelmerengő: köszönöm szépen :) A cipő alsó része fából van, így elég kemény viselet, de vettem bele zselés talpbetétet előre és a sarkához is, így kényelmes viselet. Amit viszont a posztban nem említettem hogy a macskakövek gyilkosak ha magassarkú van rajtad. Egy kötéltáncos is megirigyelné ahogy egyensúlyoztam :))

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature