Top Social

First photoshoot with my new photographer, Ildi :) / Első fotósorozat az új fotósommal, Ildivel :)

Saturday, October 8, 2011
And here comes the bad weather. I noticed that other personal style bloggers mention the weather quite often too. At the beginning I tried to avoid talking about it, but now I see that it's inseparable from this genre: whether I want it or not, it really limits what I can wear and it even affects my mood. Well, it will sound weird, but I'm even happy for the cold, the rain and the wind. You may think I'm a fool but that's me :) So for today I'm gonna show an outfit for windy (or if we don't look at the shoes: for rainy) days, hope you like it!

És meg is érkezett a rossz idő. Megfigyeltem más personal style bloggereknél is hogy rengetegszer említik meg az időjárást. Az elején még próbáltam elkerülni hogy erről beszéljek, de már látom hogy elválaszthatatlan a kettő: akár akarom, akár nem, nagyon behatárolja hogy mit vehetek fel és még a hangulatomra is kihat. Most mondjuk szokatlan módon borzasztóan örülök a lehűlésnek, az esőnek és a szélnek. Biztos bolondnak tartotok emiatt, de ez van :) Mára tehát egy szelesebb (vagy ha a cipőt nem nézzük: esősebb) időre való ruhaösszeállítást kaptok, remélem tetszeni fog!

01

Finally I can wear my wonderful coat that I got from Zita, and 2 new pieces I've bought recently: one is the cardigan and the other is the t-shirt: both are really fashionable this year, the first is because of the colour, the second is because of the pattern. I didn't have any ferruginous clothes, but I'd like to get my hands on more basic pieces, it reminds me of the colour of the falling leaves. It goes well with neutral colour, that's how I paired it too, plus I had a scarf in the same tone, I think they are just perfect together.
Oh and I almost forgot it: do you remember the trousers? You could already see it in my Chain bridge post. It had a different style: bootcut then, but since I've changed for skinny :) After that post I felt I have to make a change in it's look or throw it out because in that form I never wore it. Plus it was a bit long. I took it to my Boyfriend's Mum who customized it for me and since then I gladly wear it with everything.
Velvet (hungarian online magazine with articles about celebrities, scandals, fashion and more) couldn't write about anything more interesting in fashion topic, so it took my post from July (quite actual, huh? NOT) where the folding from the inside of the trousers slipped off. Okay, they were totally right, because folding is awkward and tacky, but it wasn't nice from them that they were mocking me. They didn't even ask my permission if they can use my pictures. But anyways, I'm not resentful so anyone who is interested can check out the article here: http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2011/09/20/mit_ne_tegyunk_ha_a_nadragunk_alja_beleer_a_sarba/  :) (sorry from english-speakers, the article is in hungarian) Oh and: I wish that you won't find any bigger mistakes on my blog ;)
The location was Kosztolanyi Dezso square because I used to go to work passing by, this is where the idea came.

Végre felavathatom a csodás kabátot amit Zitától kaptam, illetve 2 új szerzeményt is viselek, egyik a kardigán másik a póló: mindkettő nagyon divatos idén, előbbi a színe, utóbbi a mintája miatt. Eddig nem voltak rozsdabarna cuccaim, de szeretnék beszerezni még pár basic darabot, engem az ősszel lehulló falevelekre emlékeztet ez a szín. Szuperül variálható semlegesebb színekhez, ezt tettem én is, illetve volt egy színben hozzáillő vékony sálam is, szerintem tökéletesen kiegészítik egymást.
Oh és majdnem elfelejtettem! Emlékeztek erre a nadrágra? A Lánchidas posztomban volt rajtam utoljára, ott még bootcut fazonja volt de azóta váltottam skinny-re :) Már azután a poszt után úgy éreztem hogy vagy változtatok rajta vagy kiselejtezem, mert abban a formában szinte sosem hordtam. Ráadásul hosszú is volt egy kicsit. Elvittem a Párom Anyukájához aki átalakította ilyenre, és ezután már boldogan hordtam mindenhez. A velvet mostanában nem nagyon tudott divat témában miről írni, ezért gondolta keres a blogomon valamit amibe beleköthet. Elővett hát egy rém aktuális júliusi posztot ahol az akkor még bootcut fazon befelé hajtása lecsúszott. Persze, tökéletesen igazuk van, tényleg gáz a felhajtás, kifelé is, befelé is, de azért nem volt szép hogy így kifiguráztak és meg sem kérdezték hogy felhasználhatják-e a képet. De mindegy, okos enged szamár szenved, és én nem vagyok haragtartó, szóval akit érdekel, elolvashatja a cikket, vállalom: http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2011/09/20/mit_ne_tegyunk_ha_a_nadragunk_alja_beleer_a_sarba/ :) Ja és: soha ne tudjatok nagyobb dologba belekötni a blogomon ;)
A helyszín a Kosztolányi Dezső tér, errefelé jártam dolgozni, innen jött az ötlet.


02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 


And this picture is for you to see how hard is an outfit blogger's life :P

Ezt az utolsó képet pedig azért teszem be, hogy lássátok milyen kemény az outfit bloggerek élete :P

  18Hat, trousers / Kalap, nadrág: Bershka
T-shirt, cardigan / Póló, kardigán: F&F
Coat (from Zita) / Kabát (Zitától): Zara
Shoes / Cipő: Ebay
Bag: from Grandma / Táska: Nagymamámtól
Scarf: it used to be my Mum's / Sál: Anyukámé volt

As you can see it from the title, I have a new photographer, a really nice, young girl, Ildi. Despite of her age she has some serious reference, she has been a photographer for 5 years now, she even has an own website, check it out and if you like it, you can be a fan of her on facebook ;) For those who need a photographer for a wedding or just want a portfolio: just feel free to contact her because she is incredibly talented. A few words about meeting her: she wrote an e-mail to me that she would study photography in Budapest so if I want we can shoot a couple of pictures. I went to her website and I immediately decided after seeing her pictures: we have to meet :) We spent such a lovely day together, you can expect more pictures on other locations.

Ahogy a címből kiderül, új fotósom van, egy nagyon kedves, fiatal lány, Ildi. Kora ellenére elég komoly referenciája van, már 5 éve fotóz, sőt saját fotós honlappal is rendelkezik, nézzétek meg és ha tetszik, dobjatok rá egy like-ot facebookon ;) Aki esküvőre készül vagy csak szeretne egy portfoliot, az is bátran keresse meg, szerintem nagyon tehetséges. Röviden a megismerkedésünkről: Írt nekem egy e-mailt hogy szeptembertől Budapesten fog tanulni fotózást, lenne-e kedvem összefutni pár kép erejéig. Megnéztem a honlapját és a szenzációs képek alapján úgy éreztem találkoznunk kell :) Nagyon jó kis napot töltöttünk el együtt, hamarosan lesznek még képek más helyszíneken is.

her pages / az oldalai:

XOXO,
Lidia.
6 comments on "First photoshoot with my new photographer, Ildi :) / Első fotósorozat az új fotósommal, Ildivel :)"
 1. Nagyon jó képek, gratula Ildinek! :)
  Az outfit nekem úgy, hogy a kabát rajtad van, "túl nude", vagy hogy is fogalmazzak, nagyon egyszínű az egész. Persze imádnivaló a kabátod, de nekem most anélkül jobban tetszik; a pulcsid színébe beleszerettem, annyira szép!

  ReplyDelete
 2. Látszik, hogy más a fotós, de szépek a képek, élénkek a színek, tetszik.
  Nekem is van egy ilyen világosabb bézs színű nadrágom, de mivel előtte sosem volt, gyűjtöm hozzá az inspirációkat. Ezért is nagyon tetszik az outfited, a kabát meseszép, és végre valaki megmutatja, "élesben" hogy működik a csillagminta.
  Egyébként a Lánchidas posztod nagyon jól jött nekem hétfőn, hasonló darabokat viseltem: világos nadrág, piros kockás ing, mokaszin, bőrdzseki. Remélem, nem baj, hogy "lemásoltalak".=) Sajnos kép nem készült róla.
  Kíváncsian várom a további, Ildi által készített sorozatokat is!=)

  ReplyDelete
 3. Nem jött át... túl fiús...
  Jobban szeretem a csinos összeállításaidat:)

  ReplyDelete
 4. Mi lett a másik fotósoddal? (Imi?)

  ReplyDelete
 5. Zsófi: Köszönjük :) Amúgy igazad van, én is elnéztem a képeket és a fekete szatén Mango kabátommal telitalálat lett volna a szett. De már olyan régóta szeretném megmutatni egy posztban ezt a kabátot magamon, nem bírtam várni. Meg azért így se rossz :)
  Örülök h tetszik a pulcsi :)

  Apolka: Hát igen a csillagminta az nagy szerelem, remélem találok még más ilyen mintájú cuccokat is, olyan jópofa.
  A Lánchidas bejegyzésben tényleg csak a nadrág fazonja meg a felhajtás volt a gáz, az összeállítás az egyik kedvencem. Persze nekem főleg a kabát miatt :) Dehogy baj hogy lemásoltad, csak azt sajnálom h nem született kép róla :(
  Köszönöm és már én is kíváncsi vagyok mert a szerkesztett képeket még nem láttam :)

  Anonymous1: Kell néha ilyen is, nem csak mindig nőies szettek :) De azért lesz még olyan is ;)

  Anonymous2: Nincs ideje fotózni engem :(

  ReplyDelete
 6. Abszolút nőies lenne az összeállítás, de a cipő miatt fiúsnak hat. A cipő nekem nem tetszik, jobban kedvelem a magassarkúkat, de így olyan lídiás lett a szett.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature