Top Social

Wedding outfit by the Fisherman's Bastion / Esküvős szett, Halászbástya

Thursday, October 13, 2011
First and foremost let's talk about wedding outfits - if you are a guest. It may sound a bit trivial, but never wear black or white. It's totally improper. Just on this day we saw 4 wedding marches, and including this one I haven't seen one where there wasn't at least (!) 1 girl who was wearing a cutesie LBD. Yeah, we already learned that this is a key piece of our warderobe and it can be worn anywhere. Now this is the ultimate exception. We don't mourn, we celebrate! Choose anything that's floral, pastel, neon and girly. White isn't the right choice either, don't you try to outshine the bride! This is her day and only she can wear this colour. I don't know exactly but let me tell you 2 more colours I would avoid: red & burgundy. I don't know about weddings in other countries but here in Hungary, after midnight the bride changes into a burgundy or red dress ( couldn't find a translation for that, maybe wife's dress?). If you have the opportunity try to ask her what she will wear so you can avoid that colour. But there are so many colours left to choose, don't be afraid to experiment with them, plus you can wear the taboo colours on your accessories. There is nothing wrong with wearing white shoes, bag and belt/hat to your floral dress. But if you wear a white dress with colourful accessories, you won't look OK.
Another typical mistake: you are official for a religious ceremony but your outfit is too fierce.. décolletage+showing your thighs in the church? Seriously? Usually they write it on the invitation card if you should pay attention for that, but if they don't, you should still be prepared. Keep a bolero or a huge shawl with you to cover your breasts at least.
Shoes: there is nothing wrong with glitzy sandals, this is the perfect occasion to inaugurate them. It doesn't matter if it's a peep-toe shoe or it covers your whole feet. It can be leather or satin, doesn't matter. Just please forget one thing: flip-flops! I couldn't believe my eyes when I saw a pair on one of the guests. No comment.
But if you have something of the following, don't leave them alone :) : bold clutch, bow headband, or a huge feminine hat... Just look at Prince William's and Kate's wedding pictures, how pretty the guests were. So inspiring!
As for my hair: I don't like to torture my hair, I never iron or curl it, even at the hairdresser's I dry it for myself, because they tear out so much hair there that it's almost unbelievable. But this occasion was special so I thought I can afford it 1x or 2x a year. I did it for myself, that's how it's the cheapest and another advantage is that it doesn't take so much hair loss. In my opinion it looks quite good :) I used my Braun satinstyler curler that I bought 3 years ago, it's awesome. I used got2be hair mousse and hairspray as I already wrote about it here, they are strong and enduring. Even after 3 days my hair looked good.Elöljáróban pár szót az esküvői outfitekről ha vendégek vagyunk. Elcsépelt, de nem hordunk feketét és fehéret sem. Ultra gáz. Ezen a napon kb 4 esküvői menetet láttunk, és ezt is beleértve nem láttam olyat ahol ne lett volna a társaságban legalább (!) 1 lány akin ne kis cukcsi LBD lett volna (little black dress – azaz kis fekete ruha), mert hát ugye belénk lett sulykolva hogy az jolly joker és mindenhová üt! Na ez az ultimate kivétel. Nem gyászolunk lányok! Ünnepelünk! Jöhet minden ami virágos, pasztell, élénk és csajos. És a fehér is kilőve. Nem akarjuk túlragyogni a menyasszonyt ugyebár, ez az ő napja, és csak ő viselhet fehéret. Nem tudom pontosan hogy ez szabály-e vagy nem, de én még 2 színt emelnék ki, a pirosat és a bordót, ezt azért mert a lagzin átöltözik a menyasszony menyecskeruhába és ez legtöbbször ilyen színű (azért vannak kivételek, és ha van lehetőségetek megkérdezni hogy milyen színűben lesz, olyat ne válasszatok). Emiatt tanácsos elkerülni ezeket is. De hé, annyi szín létezik még, variáljuk őket bátran, ezen kívül megengedett a tabu színek viselése kiegészítő formájában. Semmi baj nem lesz tehát ha fehér cipőt, táskát és övet/kalapot vesztek fel a virágos ruhácskához. De attól hogy fehér ruhát viseltek színes kiegészítőkkel még nem lesz OK a szett. Tehát jegyezzétek meg jól, a fő ruhadarabnál kerüljétek el ezeket a színeket.Még egy tipikus hiba: egyházi szertartásra is hivatalosak vagyunk de a szettünk kihívó.. dekoltázs+combvillantás templomba? Általában rá is írják a meghívóra hogy az ilyenre figyeljünk oda, de ha mégsem, akkor se legyünk felkészületlenek. Legyen nálunk tartalék bolero/kendő a dekoltázs takarására minimum!
Cipő: semmi baj a nyitott csillivilli szandálokkal, ez a tökéletes alkalom felavatni őket. Mindegy hogy nyitott vagy zárt orrú körömcipő, bőr vagy szatén. Egyet viszont gyorsan felejtsetek el: a flip-flop papucsot! Nem hittem a szememnek hogy volt olyan vendég aki azt vett fel.. No comment.
Amit viszont ne hagyj otthon ha van :) :
 Feltűnő borítéktáska, masnis hajpánt esetleg széles karimájú nőies díszes kalap… nézzétek csak meg Vilmos Herceg és Kate esküvőjén mikben pompáztak a vendégek. Annyira inspiráló!

Én a hajamat nem nagyon szeretem meggyötörni, sosem vasalom, sosem göndörítem, a fodrásznál is magam szárítom meg, mert amennyit ott kitépnek szárítás címén, az kriminális. Viszont ez különleges alkalom, úgy gondoltam évi 1-2x belefér, de magamnak csináltam, így jár legkevesebb haj és pénzveszteséggel. Szerintem ahhoz képest nem lett rossz :) Van egy Braun satinstyler hajsütővasam, 3 éve vettem és nagyon szuper. Ezen kívül  got2be hajhabot és hajlakkot használtam amint írtam róla itt, szupertartósak voltak együtt! Még 3 nap múlva is szép volt a hajam :)


01


How long I've been planning to make a wedding outfit post! At least since July. I created the outfit in my head even sooner. Before I already knew I was invited for a wedding. Then Someone invited me to be his plus 1. I couldn't have been more happy, I can funally inaugurate this marvellous dress, we will look wonderful together :) Surely this will be the time of our lives. What could be more romantic than a wedding?
My hair wasn't a simple story, it took a lot of time to make it, accordingly I was late... though he asked me not to be late not a single minute. But I did... 10 minutes...

I was trying so hard to make sure every detail was perfect so I would look impeccable. Not just because I knew that they will make pictures of us and I can show them here on the blog, I also wanted to dazzle him and I even thought that these 10 minutes will seem nothing when he sees me how pretty I am :)

The wedding speech was so touching, even being against marriage I was so emotional that for a second I fantasized about saying "I do" to someone in the future...

The dinner was delicious, there was gerbeaud which I love and it may sound awkward but I ate so much that I couldn't eat a single bite from the actual wedding cake :D
I couldn't convince myself to go dancing (not even he could do that), though I even drank a sip of palinka (weird how much I do for him while being such an antialcoholic :)) but this wasn't enough to be completely loose. I got tired soon so we went home after midnight (quite early, I know).A perfect night & perfect outfit pictures don't you think? Unfortunately they belong to 2 different days. Pictures were made after the wedding and the day I described here was far from perfect... but I only remember the good times...Hugs & Kisses:

Lidia.Milyen régóta terveztem már esküvői outfit posztot..! Legalább július óta. A szett talán még annál is régebben a fejemben motoszkált. Még azelőtt hogy megtudtam volna, hogy idén hivatalos vagyok egy esküvőre :) Aztán meghívott rá Valaki, hogy legyek én a plusz egy fője. Nem is lehettem volna boldogabb, végre felavathatom ezt az álomszép ruhát, ráadásul Mellette, milyen csodásan fogunk majd kinézni együtt :) És természetesen ez lesz életünk legklasszabb bulija. Hiszen mi lehetne romantikusabb egy esküvőnél?

A hajam nem volt egy egyszerű történet, sok időt elvett az elkészítése, ebből kifolyólag már késve indultam el itthonról. Pedig megkért rá hogy ne késsek egy percet sem.. mégis sikerült, 10-et is.

Borzasztóan igyekeztem hogy minden részlet stimmeljen és tökéletesen nézzek ki. Nem csak azért mert tudtam hogy itt biztos készül majd rólam kép és azt bemutathatom a blogon hanem mert szerettem volna elkápráztatni Őt is és gondoltam ez a 10 perc semminek fog tűnni ha látja milyen csinos a partnere :)

Az esküvőn nagyon megható volt a beszéd, megrögzött házasság-ellenesként is egészen elérzékenyültem és eljátszottam a gondolattal hogy talán egy nap én is képes leszek kimondani Valakinek hogy „Örökké”..
A vacsora finom volt, volt zserbó is amit imádok és pirulva bevallom hogy ebből annyit ettem hogy megteltem és egy falatot sem bírtam már enni az esküvői tortából :D
Táncra nem tudtam magam rávenni (még Ő sem..), pedig becsületesen lehúztam egy kis pohár pálinkát is (durva h mikbe bele nem megyek Érte, pedig ismertek milyen harcos antialkesz vagyok :)) de ez sajnos nem volt elég hogy feloldódjak és elég hamar elfáradtam, így hazamentünk éjfélkor.
Egy tökéletes este és tökéletes outfit képek, nem igaz? Sajnos 2 különböző naphoz köthetők.. A képek ugyanis utólag készültek és a nap amit leírtam, messze nem volt a zökkenőmentes. De így is csak a szépre emlékszem..Csók & Ölelés:Lídia02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24


So sorry for these last pics, the sun was going down but I wanted to show them to you because of the nice view from up there :)

Bocsi ezért az utolsó pár képért, már kicsit sötétedett, de azért szerettem volna még betenni a kilátás miatt! :)

25 26 27


Flower / Virág: Claire's
Bag / Táska: Bijoux Brigitte
Fan, bracelet: it's a present / Legyező: ajándékba kaptam
Shoes / Cipő: F&F
Dress / Ruha: H&M
And now here is the song of the day, because of the wedding, because of love, because it's beautiful, because it recalls memories, and this video...

És akkor egy kötelező zene, mert esküvő, mert szerelem, mert szép, mert emlékeket ébreszt és ez a videó….19 comments on "Wedding outfit by the Fisherman's Bastion / Esküvős szett, Halászbástya"
 1. Szerintem így is kitűntél a tömegből, nagyon csinos voltál és ez a ruha is bámulatos. A legyező is nagyon passzol, a hajad is szép így, ugye sikerült elkápráztatnod Őt is? :)

  ReplyDelete
 2. citromhab: Aranyos vagy, köszönöm :) Hát ezt szándékosan nem írtam bele, de abból a mondatból kiderül hogy az este nem volt épp zökkenőmentes :(

  ReplyDelete
 3. Hát akkor sajnálom, pedig mindent beleadtál.

  ReplyDelete
 4. Szép voltál nagyon! A hajad, a ruha, minden! :) És a legyező is csodaszép!

  ReplyDelete
 5. A szett tetszik, önmagában a ruha is, de nem értem, miért mesélsz az elején annyit arról, hogy mit NEM illik felvenni egy esküvőre, és aztán felveszel egy "fehérnek tűnő" (mert én (és te) ugyan látom, hogy nem fehér, de bárki másnak egy világos=fehér ruha) hosszú (ami szintén elég mennyasszonyos) ruhát fekete blézerrel, amire szintén azt mondod, hogy tiltólistás? Mert a fekete kiegészítők OK, de a blézer egy elég hangsúlyos ruhadarab ebben az esetben.
  Lényeg a lényeg, nekem tetszik a szett, de nem esküvőre való ez sem-szerintem. :)

  ReplyDelete
 6. Ja, és el is felejtettem megjegyezni, annyira a ruhával voltam elfoglalva, hogy a hajad viszont isteni lett, nagyon jól állnak ezek a fürtök, ha lehet ilyet mondani, még jobban, mint egyenesen :))

  ReplyDelete
 7. Marcsi: nagyon köszönöm, a legyezőt én is imádom, kár hogy ritkán tudom csak hordani :(

  Timi: lehet a képekről nem jön át akkor annyira a színe, pedig ez púderrózsaszín :) Az ilyen színek abszolút rendben vannak, általában a koszorúslányok is ilyesmi színeket viselnek. A blézerről annyit hogy az nem volt rajtam az esküvőn mert kb 40 fok volt, de amikor ezt fotóztuk kicsit hűvösebb volt már és azért van rajtam néhány képen. Igazad van, hangsúlyos, de akkor lenne gáz ha fekete nadrággal hordanám, így viszont hogy kb. tetőtől talpig púderrózsaszínt viselek, nem ez lesz a fő darab, ez is csak amolyan "kiegészítő".
  Örülök hogy tetszik a frizu, köszönöm :) így hogy már 2x megcsináltam, egészen belejöttem a dologba, talán ezért nem is baj hogy nem aznap fotóztak le, így a hajam is még jobban sikerült.

  ReplyDelete
 8. Gyönyörű voltál! A hajad így sokkal jobban áll, lágyabbá teszi a vonásaidat. Csak így tovább, ez egy jó irány :)

  ReplyDelete
 9. egyetértek Timivel, bár láttam a ruhát üzletben, tényleg nem fehér, de az összhatás....és a cipő????

  ReplyDelete
 10. Nagyon szép a szett, minden stimmel, de nagyjából Timivel értek egyet. Tudjuk, hogy nem fehér, de tényleg annak, vagy inkább ekrünek tűnik a ruha. Mindegy, nekem még ez is túl világos egy esküvőre, hisz manapság már nem lehet tudni, miben jön a menyasszony, lehet, hogy pont rózsaszínben... De egyébként egyetértek mindenben, amiket az elején írtál, sőt, örülök, hogy végre van, aki ezeket a szabályokat komolyan veszi, mert én is nagyon sok fekete ruhás nőt láttam a legutóbbi esküvőn, amin voltam.
  Jaj, We belong together... Nyálas, vagy nem, én nagyon szeretem ezt a számot, teljesen átszellemülök, mikor hallom :-)

  ReplyDelete
 11. A hatodik képen (ha nem számoltam el) kinőtt a fejedből egy reflektor:D Ezen olyan jót nevettem, bocsi:D
  Ami az öltözéket illeti, én a cipőn akadtam fenn. Egyrészt szerintem ez a szép hosszú ruha alapból megkívánja a magassarkút, de ráadásul ha a lovak közé a pusztába felveszel magassarkút (dereng egy ilyen poszt:)), akkor egy esküvőre hogyhogy nem? Mármint tudom, hogy ez a poszt csak reprodukció, de mivel nem írtad az ellenkezőjét, gondolom ez a cipő volt rajtad az esküvőn is. A legyező szerintem nagyon túlzás, olyan színpadias és feltűnő. Persze lehet, hogy másoknál is volt, akkor nem szóltam. Hű, de kritikus vagyok ma, bocsi:)
  Ja, a bevezetőhöz: egy királyi esküvő az egy királyi esküvő, de én személy szerint, ha valamelyik vendég az esküvőmön feltűnő kalapban jelenne meg, a tűsarkúmban rúgnám ki:D Legyen a vendég csinos meg vidám öltözékű, de ugyanakkor szolid és háttérbahúzódó is, ez a nap nagyon nem róla szól és kicsit se akarjon feltűnősködni. Szerintem. Mondjuk én fodrászként se engedném, hogy nekiállj nálam helyettem hajat szárítani, talán én vagyok túl határozott:)
  Még annyit tennék hozzá, hogy a csigáid kicsit szétbonthattad volna, így nagyon összeállnak.
  Ha már így leírtad a sztorit a titokzatos "Ő"-ről, akkor megosztod velünk, ki is az?:)

  ReplyDelete
 12. Anonymous1: Köszönöm szépen :) Mondjuk a hajsütésből nem lesz rendszer, próbálom kímélni a hajam amennyire csak lehet :)

  Anonymous2: A cipő! És tényleg! Tudtam hogy elfelejtek valamit :) Abszolút szándékos hogy lapos talpú van rajtam. Ilyenkor ugyanis először a házasságkötő terembe, utána a templomba, aztán az étterembe menetelünk, ezek között sokat ácsorgunk és bizony nagyon kimerítő lenne mindezt tűsarkúban tenni. Még ha kényelmes is, mert akkor még mindig ott a lagzi ahol táncolni kell! oké én nem táncoltam, de úgy álltam hozzá hogy lehet hogy fogok :) Tehát bár nem írtam bele a posztba, és aki gondolja annak javaslom is a magassarkút, de szerintem jobban járunk egy csajos balerinacipővel. Az enyém ráadásul szép szatén, csipkével, nem értem, mi a probléma vele? :D

  Bog-Bog: Hát nem én lógtam ki a társaságból, mert volt egy fehér hosszú ruhás lány és volt kis fekete ruhás is :) Az enyém viszont olyan volt mintha koszorúslány lettem volna, mert voltak ott azok is és árnyalatban nagyon hasonló csak épp más fazonú rucit viseltek :)
  Ezt a számot pedig lehetetlen megunni, örülök hogy neked is tetszik <3 :)

  sunnysideup: Igen az a 6. kép huuu észre sem vettem :D Vicces :D
  Olvasd el mit írtam Anonymous2-nek a cipővel kapcsolatban :) Amúgy igen, az esküvőn is ez volt rajtam :) A legyezőt viszont oda elfelejtettem vinni, de utólag úgy éreztem kihagyhatatlan, a csipkés cipő miatt, plusz mikor mutassam be a blogon ezt a szép legyezőt ha nem egy ilyen alkalmi szettnél? :)
  Igazad lehet, tényleg egy hétköznapi esküvőn túlzás lenne olyan díszes kalapokat venni, de egy köves kistáska, egy feltűnő szandál vagy egy széles karimájú kalap még nem bűn.
  Hát az a fodrász aki beszól h nem száríthatom nála a hajam, ahhoz nem megyek többet :) Volt viszont már olyan aki emiatt engedett az árból, na hozzá máskor is megyek :D
  Nem mertem itt már szétbontani, az esküvőn megtettem és úgy már nem volt olyan szép, így tanultam belőle és itt már nem tettem meg.
  Az utolsó kérdés, hááát... :$ :) Képzelj el valakit aki nagyon édes, helyes és imád :) És én is imádom őt csak olyanok vagyunk mint tűz és víz :S :D

  ReplyDelete
 13. Bevallom őszintén, nekem ez a szett nem jött be... Valahogy a ruha sem az igazi, de ezzel a cipővel egyenesen borzasztó. Egy esküvőre igenis magassarkú dukál, bármennyit is kell gyalogolni.
  A hajad viszont tetszik, szép a dísz is benne, és a karkötő is szupi.
  Szerintem felejtsd el a lapos cipőket, max. sportcipő egy sportos szetthez, mert nagyon nem áll jól!

  ReplyDelete
 14. Eszti: Butaság lenne elfelejteni a lapos cipőket, a több mint 40 pár cipőmből majdnem a fele lapos, és ez nem véletlen: a 175 centis magasságommal nem hordhatok csak magassarkút. Egyrészt egészségtelen viselet, szóval ritkán szoktam, másrészt nem akarok mindig 1 fejjel nagyobb lenni, nem csak az ismerőseimnél de az utcán, buszon a járókelőknél. Sokan nem tudnak/nem akarnak ilyen cipőben járni, ezért szeretnék bemutatni a blogon minél több ötletet hogy mindenki megtalálja a neki való stílust. Tényleg nem mondhatjátok hogy hanyagolnám amúgy a magassarkú cipőket, mert van ilyen is, olyan is. De hogy konkrétan csak az esküvőnél maradjunk: szerintem laposban is lehetünk elegánsak, és ehhez a ruhához ez a tökéletes lapostalpú. Még így is fájt a lábam nap végére, annyit ácsorogtunk meg gyalogoltunk a helyszínekre. Kiábrándítóbb ennél (az amúgy szép cipőnél) ha valakinek úgy fáj már a lába a magassarkúban hogy nem tud már benne menni, biceg, vagy le kell vennie és mezítláb mászkál.
  Azért örülök hogy a hajam tetszik, ki tudja talán legközelebb is megcsinálom ilyenre, ha már ennyien mondjátok h így jobb :)

  ReplyDelete
 15. Ha azt mondtad volna, esküvőd volt és ez volt a menyasszonyi ruhád, azt is elhittem volna! :) Nekem kicsit menyasszonyosra sikeredett ez az outfit, mintha pont a hibákat akartad volna demonstrálni az outfiteden (bocsánat, de a ruha színe, főleg, hogy fényképekezve van, tényleg nem egyértelmű). Ettől függetlenül csinos és ha jól érezted magad benne, semmi baj, én nem hiszem, hogy így öltöznék fel esküvőre! :)

  ReplyDelete
 16. Szia, Lídia!

  Hosszú idő óta figyelemmel követem már a blogod, mint tudod, de talán még egyik szetted sem tetszett ennyire, mint ez a mostani. Számomra tökéletesen egyben van minden, igaz, én más alkalomra is szívesen választanám ezt az összeállítást, épp, mikor tegnap arról kérdezett a legjobb barátnőm, hogy miben megyek a Glamour Divattüntetésre, ez az outfit ugrott be.:) És, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy ilyen ruhám, mert biztosan ezt venném fel.
  Hozzáteszem, a kedvenc színeim a pink és a rózsaszín, illetve ezek valamennyi árnyalata, s elsősorban az elegáns, nőies ruhákat kedvelem, így a szubjektivitásom nagyrészt ebben keresendő, de, lényeg a lényeg: magam részéről gratulálok ehhez az összeállításhoz, az én megítélésem szerint ez tökéletes!

  Egy dolgot változtatnék rajta csupán, ha magamnak kellene viselni: nem szeretem a lapos talpú cipőket, minimum egy kis sarka mindig van annak, amit éppen hordok, így biztosan egy magasabb sarkút húztam volna hozzá, de mindez nem von le semmit számomra az összképből. Igazán ügyes! Hogy hű maradjak önmagamhoz, tudván, hogy érted: mach weiter so! ;)

  ReplyDelete
 17. Egyébként, én, azt hiszem, tudom, kinek az esküvőjéről emlékeztél meg ily titokzatosan. ;)

  ReplyDelete
 18. Gyönyörű voltál! Nagyon tetszik a ruha, a hajad, meg a kiegészítők is. Beleértve azt az édes vérebet:-) Nagyon különleges szettet sikerült összeállítanod. Nekem az összhatás egyáltalán nem tűnik menyasszonyosnak, inkább kisasszonyosnak:-)

  ReplyDelete
 19. Anonymous: hát sajnálom hogy mindenkinek ez jött le :( Pedig a nap folyamán nem győzték dicsérgetni milyen csinos vagyok :) Örülök hogy azért tetszik, köszönöm :)

  Ina: Hát mivel ezt már bemutattam a blogon, nem vehettem fel a divattüntetésre :) Ahol egyébként nagyon örülök hogy találkoztunk, szuper volt :)
  Danke schön Liebling meine Liebling :)

  Poppy: De aranyos vagy, hát ennek nagyon örülök :) Köszönöm :)

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature