Top Social

The leopard coat / A leopárdmintás kabát

Monday, December 19, 2011
They always ask me what's the highest amount of money that I find too much for a piece of clothing, and what piece was the most expensive in my warderobe. Well, now you know: it was this coat, I ordered it online. The inspiration was Rumi Neeli, she posted an outfit from herself on a fashion show wearing this coat. I immediately fell in love with it (the coat :D) and I decided: I WILL HAVE IT! I'm not kind of a copy cat, I prefer to discover the stuff for myself, but there has to be examples like this.

Mindig kérdezik tőlem, hogy mennyi az az összeg ami szerintem már túl sok egy ruhadarabért illetve hogy nekem melyik az a cucc amire a legtöbbet adtam ki. Ez a kabát lenne az, a netről rendeltem. Az inspiráció Rumi Neeli egyik szettje volt, aki pár héttel azelőtt posztolt magáról képet egy divatbemutatón és ez a kabát volt rajta. Azonnal beleszerettem (a kabátba :D) és eldöntöttem: KELL! Nem vagyok az utánzás híve, jobban szeretem én magam felfedezni a cuccokat, de kellenek ilyen kivételek is.

01


I know that many of you will raise eyebrows if I write that this is a basic piece but trust me: leopard print never goes out of fashion. Or if it does, it will surely return, so this is why it's useful to have one statement piece in our closet that can be worn for any special occasion or even on a regular day with a simple combination.

I made mistakes, and not just once, I wore it with bold pieces and the result was really tacky. I think I finally experimented enough to know how to wear this coat without looking ridiculous. At the beginning I remember I didn't have a clue what colours to match it with, I could only imagine black and red. Then I tried it on with almost everything, of course it wasn't a good idea. Like what the hell was I thinking? But pairing it with black and dark blue, the whole combination is just so simple, they accentuate the leopard print, I feel that it is complete.

This combination is good for a simple week day without being boring or conventional. Plus it is really warm - I love the fact I'm not freezing not even in 0 celsius degree.

A couple of years ago I wouldn't have worn nothing that's gold, but since I have my watch I noticed I enjoy wearing golden accessories quite often. I promise you will see me doing so in the future,

A few days left and Christmas is here! Are you excited? I know that the feeling is everywhere, but let me ask: have you bought the presents already? I did, this weekend I was on a shopping spree. I'm really satisfied, I found something suitable for everyone. I think the secret is not to take it too seriously and this was you will sure to come across the perfect present by accident.

I wish you a pleasant evening!
XOXO,
LidiaSokan biztos furcsán fogtok nézni, ha most azt írom ez egy igazi alapdarab, de a leopárdminta sosem megy ki a divatból. Vagy ha ki is megy, hamar vissza is tér, ezért hasznos ha van a szekrényünkben egy ilyen feltűnő kabát, ami felvehető alkalomra, vagy hétköznapra is egy egyszerű szetthez viselve.

Én sokszor elkövettem azt a hibát hogy egy amúgy is feltűnő outfitet koronáztam meg vele és nagyon ízléstelen lett a végeredmény. Mostanra azt hiszem kikísérleteztem, hogyan is hordhatom hogy ne tűnjön az outfit túl soknak. Az elején emlékszem fogalmam sem volt hogy milyen színek illenek hozzá, csak feketét és pirosat tudtam elképzelni hozzá, aztán próbálgattam válogatás nélkül mindennel, persze ez sem volt túl szerencsés, nem is értem mit gondoltam. A sötétkék és fekete visszafogott kombinációjával nagyon jól mutat a leopárdminta, végre úgy érzem: egyben van.

Ez az összeállítás hétköznap is megállja a helyét, anélkül hogy unalmas lenne. Jó meleg is ráadásul - imádom, egyáltalán nem fázom benne még így 0 fokban sem.

Régen fel nem vettem volna semmilyen aranyat, de mióta megvan az órám, még szívesebben hordok arany kiegészítőket. A jövőben sok ilyennel fogtok találkozni, ezt megígérhetem.

Nemsokára Karácsony! Várjátok már? Tudom, a csapból is ez folyik, de megvettétek már az ajándékokat? Én már igen, a hétvégén nagybevásárlást tartottam, és nagyon elégedett vagyok, mert mindenkinek sikerült olyat venni ami hozzá illik. Szerintem a titok abban rejlik hogy alapvetően nem szabad rástresszelni és akkor egyszerűen belebotlasz a tökéletes ajándékba.

Legyen szép estétek!
XOXO,
Lídia.

First, let's see Rumi's version :) / Elsőnek lássuk Rumi verzióját

cheapmon IMG_9671 copsAnd now my outfit... :) / És most az enyémet... :)

02 03 04 05 06 07 08 09
Hat / Kalap: Bershka
Coat / Kabát: Topshop
Pullover / Pulcsi H&M
Jeans / Farmer: F&F
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
Bag / Táska: Zara
Watch / Óra: Michael Kors
9 comments on "The leopard coat / A leopárdmintás kabát"
 1. de rég írtam Neked, hát most írok egy hosszút!=)
  nem vagyok leopárdminta-rajongó, tudod, de ez most tetszik.=) minden egyben van, tökéletes! az órád nagyon-nagyon szép, nem csodálom, hogy szívesen hordasz aranyat.=) képzeld, mostanában én is kezdtem megszeretni a melegebb árnyalatokat, mind ruhában, mind sminkben, és az arany ékszerek is egyre jobban tetszenek.
  az előző, kimonós posztodon csak ámultam-bámultam, gyönyörű darab!
  a karácsonyt már nagyon várom, minden ajándék megvan, remélem mindenki örülni fog nekik.=) idén is lesz karácsonyi outfit poszt?
  puszi, Apolka

  ReplyDelete
 2. Jól áll nagyon neked a kabi! :)

  ReplyDelete
 3. Tényleg jól néz ki sötétkékkel, nem gondoltam volna. Sajnos most nincs leopárdmintás cuccom, de szeretnék.

  ReplyDelete
 4. Én leszívesebben azt a táskát rendelném meg! :D

  http://wayoutgal.blogspot.com/

  ReplyDelete
 5. Hű, imádom! A kedvenc szettem Tőled ez most mind közül. Nagyon egyben van, és most teljesen megkívántam ezt a kabátot:)
  Az utóbbi években kerültem minden állatmintát, de ősszel bekattantam, és elkezdtem keresgélni ilyen darabokat. Ami még nagyon jól tud működni, az a kígyóminta, de ezeknél tényleg fontos a mértékletesség, klasszikusabb/egyszerűbb darabokkal jó kombinálni. Borzasztóan tud kinézni ha valaki tetőtől talpig párducmintában feszít:) Nekem már az is sok tud lenni, ha a táska mintás és visszaköszön a kesztyűn is.

  ReplyDelete
 6. Szerintem miniszoknyával lett volna dögös:P

  ReplyDelete
 7. The coat is really nice. :)

  Cheers, Victoria from Toronto.

  ReplyDelete
 8. szerintem nagyon klassz szett. miniszoknyával is kipróbálnám a helyedben, szerintem is nagyon klasz lehet úgy.

  ReplyDelete
 9. Apolka: Természetesen lesz karácsonyi outfit poszt, az elsőt már ma kirakom hogy még időben adjak pár ötletet Szenteste előtt.
  Nagyon felkészült vagy hogy beszereztél mindent! Így kell ezt, sokan az utolsó pillanatra hagyják :(
  Örülök hogy tetszett a kimonós poszt :) Most legszívesebben állandóan azt a felsőt hordanám <3
  Köszönöm a kedves szavakat, már megérte posztolni, külön örülök ha úgy nyerte el a tetszésed hogy egyébként nem vagy állatminta rajongó :)
  Puszi!

  Marcsi, Bog-bog: Köszönöm :-)

  Viktória: Az enyémre vagy Rumiéra gondolsz? :) Mert a Chanel táska nem az övé, kölcsön vette Bryanboytól :D De én is örülnék neki, nem csak ezt a kabátot dobná fel hanem bármilyen szettet :$

  Maya: De aranyos vagy! :) Köszönöm szépen :) A kígyóminta nekem is tetszik, bár semmi ilyen mintájú ruhám vagy kiegészítőm nincs, talán majd tavasszal beszerzek valamit, az is az a kategória ami mindig trendi. Legjobb ha tényleg csak egy mintás dolog van rajtad, azzal nem lehet mellélőni. Sajnos régen én sem voltam ezzel tisztában :(

  Anonymous: azért ahhoz már elég hideg van :D De majd meglátom :)

  Victoria West: Thank you so much :)

  Anonymous: Hát mostanában nehezen veszem rá magam hogy rövid cuccokban, miniben, shortban menjek ki az utcára, de majd igyekszem :) Örülök hogy tetszik, köszönöm!

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature