Top Social

Image Slider

My 22nd birthday - volume 2: the outfit / 22. szülinapom - 2. rész: ezt viseltem

Monday, January 31, 2011
The outfit wasn't my idea, it was a commenter named Bogárdi, and a polyvore picture that she made. You can check out her polyvore profile here and the outfit she made here. I also put the picture here so you can compare it. She makes lots of inspirational pictures, I think you should check her out/follow her too. She left a very nice comment for me that's how I found her polyvore account. I was browsing among her pictures and watching this one I thought: I could remake this outfit because I have similar things in my warderobe too. Torn jeans, studded heels, loose grey jumper, fingerless gloves and a touch of turquoise. I thought my new jacket will match the occasion so this is the first post you can see it on me :) It goes well with everything I think.

A szett nem az én ötletem volt, hanem egy kommentelőé, Bogárdié és egy polyvore képén láttam. Megnézhetitek ti is a polyvore accountját itt és a szettet amit csinált itt. Feltöltöttem ide is a képet, így összehasonlíthatjátok az enyémmel. Nagyon inspiráló képeket csinál, ha gondoljátok kövessétek be. Hagyott nekem egy aranyos kommentet és így találtam rá. Nézegettem a képeit és amikor ehhez értem, az jutott eszembe: én is csinálhatnék egy ilyen szettet mert van pár hasonló darab a szekrényemben. Szakadt farmer, szegecses cipő, szürke bő pulcsi, ujjatlan kesztyű és egy kis türkiz. Gondoltam az új dzsekim is illeni fog ehhez úgyhogy ez az első poszt amiben láthatjátok rajtam :) Szerintem jól illik mindenhez.Presents for my 22nd birthday / Ajándékok a 22. szülinapomra

Sunday, January 30, 2011
This post will be about the presents I got for my birthday. I tried to capture every nice detail about them.

Ez a bejegyzés a szülinapi ajándékaimról fog szólni. Megpróbáltam minden kis részletüket megörökíteni.


(Cake: my Boyfriend (!) baked it because he knew I wanted to make it but while I was at work, he made it for me :) Isn't he the sweetest and the best Boyfriend in the world? (L))

(Torta: a Párom (!) sütötte mert tudta hogy meg akarom sütni a szülinapomra de amíg dolgoztam, ő megcsinálta nekem :) Hát nem Ő a legédesebb és a legtökéletesebb férfi a világon? (L) )

Film noir

Friday, January 28, 2011
An all black outfit, that's not sad or gloomy at all: on the contrary: it is cool, edgy and eye-catching. I thought this will be the perfect occasion to wear my Audrey Hepburn T-shirt that I hunted in a second hand shop (like all my favourite pieces in my warderobe: I confess, the most original ones were used when I bought them :) ) So the place is a cinema, we went to see the Green Hornet, a new film with Cameron Diaz, Jay Chou and Seth Rogen.

Egy tiszta fekete szett, ami egyáltalán nem szomorú vagy búskomor: ellenkezőleg, vagány, rockos és figyelemfelkeltő. Arra gondoltam ez lesz a tökéletes alkalom arra hogy felvegyem az Audrey Hepburn pólómat amit egy turkálóban lőttem (mint a legtöbb kedvenc ruhadarabomat: be kell hogy valljam, a legeredetibbeket használtan vettem :) ) Tehát a hely nem más mint egy mozi, elmentünk megnézni a Zöld Darázs c. filmet Cameron Diaz, Jay Chou és Seth Rogen főszereplésével.


Lunch break / Ebédszünet

Thursday, January 27, 2011
I got many many nice comments under the Work post, so I thought why not show another outfit that I wore at work. My colleague, Fruzsi took the photos of me, just like the above mentioned one.

Nagyon sok kedves kommentet kaptam a Munkahelyi bejegyzésem alá, úgyhogy gondoltam, miért ne mutassak be még egy öltözéket amit a munkahelyemen hordtam. A kolléganőm, Fruzsi készítette a képeket, csak úgy mint a fent említett posztnál.


"Every generation needs a new revolution" / "Minden generációnak új forradalom kell" - Thomas Jefferson

Wednesday, January 26, 2011
A romantic outfit with pearls and flower pattern with a beautiful background: the Kossuth Square in Budapest.

Romantikus szett gyöngyökkel és virágmintával egy nagyon szép háttérrel: a budapesti Kossuth térrel.

I love your blog award / Imádom a blogodat díj

Monday, January 24, 2011
I will be so selfish that I will use this award for my own purposes. Thank you so much Eszti and Apolka, I needed this award so that I can clear everything in front of my new readers. The rule of this award is to share 5 things about yourself and name 5 bloggers you give this to.

Most leszek annyira önző hogy a saját céljaimra fogom felhasználni ezt a díjat. Nagyon nagyon köszönöm Esztinek és Apolkának is, szükségem is volt most erre a díjra így letisztázhatok mindent minden új olvasó előtt is. A díj feltétele hogy megossz magadról 5 dolgot és megnevezz 5 bloggert akinek adni szeretnéd.Behind the Buda Castle / A Budai Vár mögött

Saturday, January 22, 2011
Today I wear neutral colours that go well with the background. You can see the Buda Castle behind me, it is one of my favourite places in the town. I'm pretty sure you will see more posts on the blog at different parts of the Buda Castle in the future. I think when spring comes :)

Ma semleges színeket viselek amik jól mennek a háttérhez. Mögöttem a Budai Vár látszik, ez az egyik kedvenc helyem a városban. Biztos vagyok benne hogy fogtok még olyan posztot látni, amit a Budai Vár egyes részein fotózunk. Szerintem ha itt a tavasz, megint lesz egy :)


5 and half anniversary celebration in the elegant outfit I promised / 5 és feledik évfordulós ünneplés az elegáns szettben amit ígértem

Thursday, January 20, 2011
I got a request in a comment about a week ago to make an elegant outfit that can be worn for an exam or a job interview or any official meeting. Here is my solution. The pictures were made in the most famous hungarian confectionary that's a must for every tourist coming to Hungary: Gerbeaud. What was the special occasion that we chose this place? Not less than our 5 and half anniversary celebration :P


Kaptam egy kérést kommentben körülbelül egy hete hogy mutassak be egy olyan szettet, amit lehet vizsgára, állásinterjúra vagy bármilyen hivatalos találkozóra viselni. Íme a megoldás. A képek a leghíresebb magyar cukrászdában készültek, ami kötelező minden turistának aki Magyarországra jön: a Gerbeaud-ban. Mi volt a jeles alkalom amiért ezt a helyet választottuk? Nem kevesebb mint az 5 és feledik évfordulónk ünneplése :PCorvin

Monday, January 17, 2011
After yesterday's loose outfit, here is an elegant one. We took the pictures at the new shopping center, Corvin. There weren't too much people because the shops were already closed. I hope those haters are satisfied now who said I'm crazy to pose at public places (eg. bus...). Noone saw this one :) Maybe the security camera. This doesn't mean I won't pose at crowded places anymore, but here is one where I'm not shocking anyone. Hope You like it :)

A tegnapi laza szett után íme egy elegánsabb. A képek az új bevásárlóközpontban, a Corvinban készültek. Nem volt túl sok ember, mivel a boltok már bezártak. Remélem most azok a kritikusok is elégedettek akik azt mondták megőrültem hogy olyan helyeken pózolok mint pl. a busz... mert ezt most tényleg senki nem látta :) Talán a biztonsági kamera. Ez persze nem jelenti azt hogy nem fogok többet forgalmas helyeken fotózkodni, de ez most egy olyan ahol épp senkit nem sokkoltam. Remélem tetszik :)


Headband: Hairdressers accessories shop / Hajpánt: Fodrászkellékes bolt
Trousers: from my Grandma, customized by my Boyfriends Mum / Nadrág: Nagymamámtól, Párom Anyukája a méretemre szabta
Shoes / Cipő: Fifth Avenue
Blazer / Blézer: F&F
Earrings / Fülbevaló: Tally Weijl

@ the office

Friday, January 14, 2011
I have a great job, I like it very much because I always have something to do and the hours pass so fast I don't even notice that I have to go home. The team is great too, we get on well and I fond the activities interesting too.

Nagyszerű munkám van, nagyon szeretem mert mindig van mit csinálni és az órák olyan gyorsan elrepülnek hogy észre sem veszem hogy már mennem is kell haza. A csapat is nagyon jó, jól kijövünk és a feladataimat is érdekesnek találom.Stylish blogger award / A stílusos blogger díj :)

Wednesday, January 5, 2011

I'm writing about the award I got from a fellow blogger, Angelica (you can see her blog here: http://red-soledfashionista.blogspot.com/) It is such an honor, thank you dear! There are a couple of requirements to accept it: you have to share 7 things about yourself and have to name 15 bloggers who you nominate for the award :) Read further for these :)

Egy díjról írok amit egy másik bloggertől kaptam, Angelicától (itt nézhetitek meg a blogját: http://red-soledfashionista.blogspot.com/) Ez nagy megtiszteltetés, úgyhogy nagyon köszönöm! Van néhány követelmény hogy ezt elfogadjam: meg kell hogy osszak 7 dolgot magamról és meg kell neveznem 15 bloggert akit én jelölök a díjra :) Olvass tovább ezekért :)

Ildi's prom ball / Ildi szalagavatója

Tuesday, January 4, 2011
The title says all, I let the pictures talk :)

A cím mindent elmond, hagyom, hadd beszéljenek a képek :)Russian style

Monday, January 3, 2011
It is very likely that these pictures will seem strange for most of you, and not (just) because of the extreme outfit! :) Especially those who have tried photoshop :)   
I am experimenting with this programme always, but it is very difficult, so please forgive me for the extreme blue sky. The reason for this is simple: we are in the middle of winter and the sky is always so grey that if I wanted perfect weather, blue sky and shining sun, I could wait for months without posting anything. So I made up my mind to tried photoshopping the pictures to make the sky blue so they won't look so gloomy. And whenever the pictures look dark, I will edit them a bit, because it's enough of feeling bitter because of the poor light that's ruining my shoots.

Nagyon valószínű hogy a képek furcsának fognak tűnni a legtöbbötöknek (van ilyen szó egyáltalán? :D) és ezúttal nem (csak) azért mert extrém szettet viselek! :) Főleg azoknak, akik már használtak photoshopot.
Már egy ideje kísérletezem ezzel a programmal, de annyira nehéz, úgyhogy bocsássátok meg nekem az extrém kék eget. Az ok erre nagyon egyszerű: tél közepén vagyunk és az ég mindig annyira szürke, hogy ha tökéletes időt akarnék, kék eget és ragyogó napsütést, akkor hónapokig várhatnék, anélkül hogy bármit is posztolnék. Úgyhogy elhatároztam hogy megphotoshopolom a képeket és kékké teszem az eget, hogy ne legyenek annyira szomorkásak. És mostantól ha túl sötétek lesznek a képek, mindig kicsit megszerkesztgetem őket, mert elegem lett a keserűségből, amit akkor éreztem ha a gyenge fény tönkretette a fotózásaimat.New Years Eve / Szilveszter

Sunday, January 2, 2011
I spent New Year's Eve with my friends playing board games, eating and drinking, and making a wish balloon where we wrote all our wishes and then lighting the candle in it and letting it fly away, hoping the wishes will come true. You will see it on the pictures, it was so fun! Plus it's a better idea then making fireworks, cos this is silent and stays bright longer (about 5 or 6 minutes) on the sky.This will be a mega-long post with lots of pictures of my friends and of course the party outfit that I wore.

Én a barátaimmal töltöttem a Szilvesztert, társasjátékoztunk, ettünk-ittunk, és csináltunk egy kívánság-lampiont, amire felírtuk az összes kívánságunkat, meggyújtottuk benne a kanócot, aztán hagytuk hogy elrepüljön, remélve hogy a kívánság valóra válik. Látni fogjátok a képeken mennyire mókás volt! Ráadásul szerintem jobb ötlet mint egy tüzijáték, mert nincs hangja és sokkal tovább fénylik az égen (kb 5-6 percig). Ez egy megahosszú poszt lesz, benne a barátaimmal és persze a party szerkóval amit viseltem.


Auto Post Signature

Auto Post  Signature