Top Social

Image Slider

Cosmopolitan ruhacsere / Cosmopolitan clothes-swapping

Saturday, May 28, 2011
Though at the beginning of the week I planned to go somewhere in the city for a photoshoot, the rainy weather prevented me to do so. Luckily I got a B plan where to capture the new outfit pictures, because a couple of weeks ago I registrated to the „Clothes exchange” that the hungarian Cosmopolitan magazine organized. My Boyfriend came with me and huge respect for him because he waited for me so patiently while I selected and tried on the clothes, I just love him so much! ♥
The weather was grey and dull, but it didn't scare me from having a good time, I just took my umbrella, rainboots and sunny-yellow tights, and there you go: the fun & waterresistant outfit was ready!

Habár a hét elején még úgy volt, hogy ma fotózni fogunk valamerre a városban, az esős idő sajnos meghiúsította a programot. Szerencsére már pár hete regisztráltam a „Cseréld le a ruhatárad” mozgalomra a Cosmopolitan szervezésében, így nem volt kérdés hol készüljenek az új outfites képek. A Párom is elkísért és hatalmas respect és köszönet neki amiért türelmesen megvárt amíg válogattam és próbálgattam a ruhákat, egyszerűen imádom! ♥
Az idő szomorkás & szürke volt, de ez nem akadályozott meg abban hogy jó kedvem legyen: csak vettem az esernyőmet, gumicsizmámat & a napsárga harisnyámat, és már kész is volt a vidám & vízálló outfit!Hősök tere / Heroes' Square

Thursday, May 26, 2011
Finally, we managed to do the photoshoot on Heroes' Square, I have been here once, but I almost died from the wind blowing so hard. You can check it out in the April fools! Post how I am shouting like „Come on and shoot that picture, I'm so cooooold!” :D I wanted the pictures to be perfect, so I asked Imi to capture me and my outfit on this special location, and the result is quite satisfying, he made such a good job! Just like the „Hole” this is another typical part of Budapest, tourists are crazy about it! Some of you may know that I'm a qualified tourguide, I took my exams here a few years ago, so I have personal memories about this place too.

Végre összejött a fotózás a Hősök terén, már egyszer voltam itt de majd' meghaltam úgy fújt a szél. Az Április 1. posztban láthattátok is hogy épp kiabálok hogy "Fotózz már mert fázoooom!" :D Nem bíztam a véletlenre a különleges helyszín megörökítését, Imit kértem meg hogy ő fotózzon le itt, az eredmény pedig magáért beszél, szerintem nagyon profi munkát végzett :) A Gödörhöz hasonlóan ez is egy nagyon jellegzetes része Budapestnek és imádják a turisták. Páran talán tudjátok hogy a szakmám idegenvezető, itt vizsgáztam anno idegenvezetésből, szóval személyes emlékeim is köthetőek ide.


Náncsi néni vendéglőjében jártunk + mai napi örömhír :) / In the restaurant + good news for today :)

Wednesday, May 25, 2011
It was Restaurants' week in Hungary, and those who follow me on twitter may have seen that we went to Aunt Náncsi's restaurant with my Boyfriend. The place is one of my favourites for eating out, and when I was little, we came here a lot with my parents, but when they divorced we didn't come here for ages, and I completely forgot about it. Then about 1 or 2 years ago, I found an article mentioning the restaurant and I thought we should visit it, of course with my Love. When I entered the tea-garden, I had a bit of a déja vu, the sight of the garden brought back long lost memories. Though I didn't remember the name of the restaurant, I never forgot the typical open-air part of the place with shady trees and the little wooden playground where I used to play so many times. I was so happy I can be here again, so since then we visited Aunt Náncsi multiple times, and there was no argument on what to choose from the list of the Restaurants' week.

Éttermek hete volt egész múlt héten, aki pedig követ twitteren, értesülhetett róla hogy ez alkalomból elmentünk a Párommal Náncsi néni vendéglőjébe. Nagy kedvencem a hely, mikor kicsi voltam, rengeteget jártunk itt a szüleimmel, aztán miután ők elváltak, évekig nem jártam itt, el is felejtettem. Aztán 1-2 éve találtam egy cikket róla a neten és gondoltam jó lenne ellátogatni ide. Mikor beléptem a kerthelyiségbe, azonnal rám tört az ismerős érzés, megrohantak az emlékek. Bár az étterem nevére nem emlékeztem, a jellegzetes szabadtéri rész az árnyas fákkal és a kis fajátszótérrel ahol anno annyit játszottam szinte beleégett a retinámba. Annyira boldog voltam hogy ismét itt lehetek, szóval azóta jártunk itt többször is és nem volt kérdés hogy az Étterem héten részt vevő éttermek közül melyikbe látogatunk el.


Amit szeretek benned TAG

Tuesday, May 24, 2011
I apologize to my dear readers from abroad, this tag will be about my beloved hungarian bloggers, but don't worry, I won't stop writing in english in my outfit posts, stay tuned for it tomorrow ;)


Köszönöm a megtisztelő tag-et Andinak és Bogcának, azért kiegészíteném azzal hogy nincs ám akkora irigylésre méltó önbizalmam, más indíttatásból nem hagytam még abba a blogolást, ez pedig az olvasók szeretete és az hogy nem szeretném hogy a sok kreatív outfit feledésbe merüljön, ezért pózolok és posztolok rendíthetetlenül :)

Kérdések a tovább után ;)


Gödör / The Hole

Monday, May 23, 2011
In today's post you will see me posing at a very typical meeting point in Budapest: The "Gödör" (or "Hole" to be exact in English) on Erzsébet Square. You can always find a lot of young people crawling around here, it is a cult place, everyone can find their own way for entertainment: lovebirds can coo on a bench near the famous fountain, girls can gossip in the café, friends chill, smoke the hookah, picnic on blankets, but if you visit this place, you will see a lot of bikers, skateboarders, roller skaters too: there is a field especially for them where they can practice a lot of extreme tricks. We came here with Imi to take pictures, but this wasn't the first time I was here, indeed, I came here a couple of times previously, but there was always something that prevented me from posting the pictures: once I didn't like the outfit, then the sun went down, but now we didn't let anything happen by chance, so we succeeded!

Íme egy nagyon jellemző budapesti helyszín: a Gödör az Erzsébet téren. Mindig rengeteg fiatal portyázik itt, valódi kultikus hely, mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást: a szerelmesek a szökőkútnál arrébb romantikázhatnak egy padon, barátnők beülhetnek a téren lévő kávézóba pletykálni, barátok piknikeznek, lazulnak, vízipipáznak elszórtan pokrócokon, de rengeteg a bringás, deszkás, görkoris is: van itt nekik egy pálya ahol mindenféle extrém mutatványt kivitelezhetnek. Mi fotózni jöttünk ide Imivel, de már nem először járok fotózás céljából a Gödörnél, voltam már többször is, de valami miatt mindig meghiúsult a dolog, vagy a szett nem tetszett, vagy lement a nap, de most nem bíztunk semmit sem a véletlenre, úgyhogy szuperül sikerült!


Blossoming cherry trees in the botanical garden / Cseresznyefavirágzás a Füvászkertben

Saturday, May 21, 2011
We took these pictures in April, we arrived in time to capture the blossoming cherry trees in the botanical garden in Budapest. You know there is a period of time in April when these trees are blossoming, this does not happen troughout the year or all spring and summer. I'm so happy we could capture this wonder of Mother Nature!

Ezek a képek még áprilisban készültek, pont időben érkeztünk a 8. kerületi Füvészkertbe, ahol még láthattuk a virágba borult cseresznyefákat. Tudjátok van egy kis időintervallum áprilisban amikor virágzanak ezek a fák, és ez nem tapasztalható egész évben, de még egész tavasszal vagy nyáron sem. Ezért aztán nagyon boldog voltam hogy lencsevégre kaphattuk a természet ezen csodáját!The Maxidress

Wednesday, May 18, 2011
I couldn't wait for this occasion to come finally! Now the weather is good enough so I can wear my biggest obsession, my favourite piece of all: the maxidress. I have a lot of them, I started to collect them 3 years ago when they became fashionable, and still I can't get enough of them. The dress in this post is very close to my heart, it's special because it's my first maxidress ever. That time it was not easy to find a nice one easily, but nowadays the selection is so wide and luckily there anyone can find the suitable one for them from all the different styles.

Már annyira vártam hogy eljöjjön ez az alkalom! Most hogy jó az idő, végre hordhatom a legnagyobb mániámat, az abszolút, megunhatatlan kedvencemet: a maxiruhát. Elég sok van belőle a szekrényemben, 3 éve kezdtem el gyűjteni őket amikor divatba jöttek hosszú idő után újra, és egyszerűen sosem elég belőlük. Az ebben a bejegyzésben szereplő ruha azért különleges, mert életem első maxiruhája. Akkor ugyan még nem lehetett könnyen szépeket találni, de mostanra már hatalmas belőlük a választék és szerencsére minden boltban kapható többféle is, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.Csepel Művek Volume 2

Monday, May 16, 2011
We already took a couple of pictures at this location with Imi not so long ago. Now we came here with my Boyfriend, because he had some business to do here. So this time we didn't plan to take photos here, but since the area of the factory is huge, there are plenty of backgrounds for lots of posts :)

Már csináltunk pár képet ezen a helyszínen Imivel nem is olyan rég. Ezúttal a Párommal jöttem ide, mert pont itt volt egy kis elintéznivalója. Nem terveztük hogy itt fogunk fotózni, de mivel a gyár területe hatalmas, rengeteg jó kis háttér van itt még sok poszthoz :)


Do the color-blocking

I guess I can't break away from color-blocking, I'm hopelessly fell in love with this trend. Spring is here with a perfect sunny weather, bringing a mixed scent of different flowers in the air, I'm flying above the clouds from happiness, so why should I wear boring blacks and greys? This time I opted for blue&yellow, that's surprisingly matches so well to honeybrown, I didn't want to wear black at all because in my previous color-blocking outfits I always chose black as the neutral colour, it was time for a change :)

Azt hiszem nem tudok elszakadni a color-blockingtól, reménytelenül beleszerettem ebbe az új trendbe. Végre itt a tavasz, a jó idő, különböző virágok illata keveredik a levegőben, és én is boldogságfelhőn úszom, szóval miért is hordanék unalmas feketéket és szürkéket? Ezúttal a kék-sárga párosításra szavaztam, ami meglepően jól illik a mézbarnához, feketét semmiképpen nem akartam, mert az eddigi color-blocking szettjeimben mindig fekete volt, ideje volt már másra váltani :)


Outfit for a cabrio ride

Saturday, May 7, 2011
I know, I know, I haven't posted anything for more than a week now, but my days were quite busy, plus the weather was cold and rainy too so when I was free to take a couple of pictures, the weather decided to prevent the creative work. Though I have finished pictures too, I wasn't completely satisfied with them, so I thought I'd wait for making some I can be really really proud of. And now, here it is, my absolute-all-time-favourite photoshoot, of course with the cooperation of my photographer and a Mercedes SLK cabrio. I'm sure you will love these pictures too, and hope you feel it too it was worth it to wait for this post ;)

Tudom, tudom, már több mint egy hete nem posztoltam semmit, de elég sűrűek voltak a napjaim, és még az időjárás is hideg és esős volt, így amikor végre szabad voltam hogy csináljunk képeket, akkor az időjárás döntött úgy hogy meggátol a kreatív munkában. És bár voltak kész fotósorozataim, nem voltam velük teljesen elégedett, ezért vártam míg készül egy olyan, amire igazán büszke lehetek. Most pedig, íme itt is van: az abszolút kedvenc fotósorozatom, természetesen a fotósom és egy Mercedes SLK cabrio közreműködésével. Biztos vagyok benne hogy ti is imádni fogjátok a képeket és remélem úgy érzitek majd hogy erre a posztra igazán megérte várni ;)


Auto Post Signature

Auto Post  Signature