Top Social

Corvin köz / Corvin lane

Friday, January 13, 2012

The location is Corvin lane that had an important role in the hungarian revolution in 1956. I decided to come here after I posted the „23October” article on the blog and I got comments that I’m such an anti-revolutionist because I’m posing with memorials from the communism, though who read the whole article may know it’s nothing like that. One of my readers, Máté suggested me to come here, and it was such a good idea! So that’s it, I know I should have came earlier when the bouquets of flowers were still fresh, but anyways, it’s the statue what counts. If you haven’t been here, you should see it! It’s in the 8th district of Budapest, near to the corner of Ferenc boulevard and Üllői road.
This post is the proof if you suggest something nicely, I will surely follow your advice...

A helyszín nem más, mint a Corvin köz, ami fontos szerepet játszott az 56-os forradalomban. Az után határoztam el, hogy eljövök ide, miután kiraktam az október 23-i posztot és azt írták rá, hogy mekkora ellenforradalmár vagyok, amiért kommunista jelképekkel pózolok, pedig aki elolvasta a képekhez tartozó szöveget, tudhatja, hogy erről szó sincs. Egyik olvasóm, Máté javasolta, hogy ha a forradalom emléke előtt szeretnék tisztelegni, menjek el a Corvin közbe, ami igazán jó ötlet volt! Ellátogattam hát ide is, mondjuk akkor kellett volna, amikor szépek és frissek voltak a szobornál a csokrok, de úgyis az emlékművek a fontosak. Ha még nem jártatok itt, nézzétek meg! A 8. kerületben van, a Ferenc körút és Üllői út sarkának közelében.
Fenti eset is bizonyítja, hogy ha normálisan írtok nekem javaslatot, készséggel megfogadom...

01


I can’t wait (NO) to get more „your trousers have wrinkles” and „light trousers don’t go with the dark sweater” type of comments. I don’t get it why it makes your day to write this. If you want to pick at me with something like this, please tell me what’s your source that says its a taboo. Bitching randomly is just so pitiful, don’t you think? Anyways I never told you to copy my style, you can accept or reject my tips. This is my diary with pictures, the style I have is not on file, I don’t force you to anything nor I am holding a gun to your head to accept my views.
You can say I’m arrogant, but I say that everyone gets what they deserve. In the future I don’t intend to explain anything or apologize for wearing black gloves with grey pants, I dress like this because this is me and I feel good about it. If you don’t like it, don’t watch. But I know you’ll do so anyways ;)
Peace xx
PS: I translated this just to practice, it’s just for some of my hungarian readers with „good intentions”

Már előre várom (NEM) a „nadrág ráncolódik” és „világos nadrághoz nem jó a sötét felső” típusú kommenteket. Nem értem miért lesz jobb egyeseknek a napjuk attól, hogy ezt megírják. Ha ebbe szeretnél belekötni, kérlek, nevezd meg a forrást, ahol azt írják, ez tabu, mert ez a vaktában lövöldözés enyhén szólva szánalmas. Köszi. Egyébként nem mondtam soha, hogy úgy öltözzetek, ahogy én teszem, tetszőlegesen beépíthetitek az öltözködésetekbe azokat a dolgokat, amiket itt mutatok, vagy nem. Ez az én képes naplóm, a stílus, ami szerint öltözöm, nincs kőbe vésve és nem fogok pisztolyt a fejetekhez, hogy márpedig úgy van jól, ahogy én mondom.
Most lehet rám azt mondani, hogy arrogáns vagyok, de szerintem mindenkivel olyan hangnemet ütök meg, amit megérdemel. A jövőben nem fogok még egyszer magyarázkodni, vagy elnézést kérni azért, hogy fekete kesztyűt vettem szürke nadrághoz, azért öltözöm így, mert így érzem jól magam, így vagyok önmagam. Ha nem tetszik, ne nézd. De tudom, hogy úgyis fogod ;)
Béke xx


02 03 04 05 06 07 08 09 10

Hat / Kalap: H&M
Dotted satin scarf: present from Grandma / Pöttyös szatén kendő: Nagymamámtól ajándékba
Faux fur gilet / Műszőrme mellény: Vero Moda
Turtleneck sweater: clothes exchange / Hosszúujjú garbós felső: Cseréltem
Cream coloured jeans / Krémszínű farmer: Bershka
Shoes / Cipő: Deichmann
Watch / Óra: Michael Kors

13 comments on "Corvin köz / Corvin lane"
 1. EZ nagyon jó összeállítás! Tetszik nagyon!

  Ha van időd légyszíves szavazz!

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=278946752165023&set=a.208061452586887.50263.127956880597345&type=1

  Köszi

  ReplyDelete
 2. Nekem tetszik ez a szett, és ha van is olyan szabály, hogy világos nadrághoz nem jó a sötét felső, te most cáfoltad meg. :) Nekem minden tetszik, egyedül a csizma nem, de ez is egyéni ízlés kérdése, és mint tudjuk, ízlésen kár vitatkozni. :)
  Azért pedig ne érezd úgy, hogy elnézést kell kérned, hogy öltözöl, megnézném azokat, akik kritizálnak téged, mert név és arc nélkül olyan könnyű fikázni másokat, de ha arról van szó, hogy mutatkozzanak be, már nem olyan nagy a szájuk. Azt meg végképp nem értettem sose, ha valakinek nem tetszik a blogod, a stílusod, miért nézi, de a válasz tulajdonképpen csak az, hogy ennyire szánalmas és unalmas az élete, hogy olyan dolgokra fordít figyelmet, amik nem érdeklik, vagy amiket csak fikázni tud. Ne törődj ezekkel az emberekkel, szerintem minél inkább ellenkezel velük, annál inkább belédkötnek. Emelkedj felül rajtuk, és kezeld őket úgy, ahogy megérdemlik: SENKIKKÉNT.

  ReplyDelete
 3. Annyira tetszik a mellényed! Egyébként egy csomószor járok erre, kár, hogy pont nem futottunk össze. :)

  ReplyDelete
 4. Timinek teljesen igaza van. Ha valakinek nem tetszik akkor az miért nézegeti a blogod? Ha valakinek kifogása van szerintem elmondhatja csak legyen szíves érvekkel alátámasztani az állítását, de a kritika nem egyenlő a sértegetéssel! Ez csak arra megy ki, hogy kötekedjenek. Ne végy tudomást se róluk! S szerintem a fekete szaténmasnival kifejezetten egy sötét felső mutat jól:)

  ReplyDelete
 5. Your dog is so cute. :)))
  Have a great weekend!

  ReplyDelete
 6. MK óra minden álmom <3 de az outfit is jó lett:)

  ReplyDelete
 7. You're entitled to dress any way you want -- and, in my eyes, you're fashionable and attractive. Ignore anyone who says otherwise.

  ReplyDelete
 8. Azt írod: mindenkivel olyan hangnemet ütsz meg, amit megérdemel. Így viszont, hogy gyakran írsz visszavágásként hasonló posztokat a fikázóknak mint a mai, nemcsak velük ütsz meg ilyen hangnemet, hanem pl. velem is, aki ugyanazt a bejegyzést olvassa nem fikázóként. Sokkal jobban szeretem azokat az írásaidat olvasni, amelyekben nem említed a trollokat, sokkal kedvesebbek. És talán ha kevesebbet írsz róluk, ők is feladják egyszer a támadásokat, mert nem kapnának nyilvánosságot. Talán, nem tudom. Ugyan arról nem te tehetsz, hogy az ilyen negatív téma kicsit elszomorítja az embert olvasás közben, de arról igen, hogy talán kevesebbet írhatnál róla, és többet mondjuk a szettekről vagy a helyszínről. Vagy a fotózásokon történt apró malőrökről, vicces dolgokról (pl. mikor a kutya megijesztett a múltkor vagy hasonlók:) ) Én örülnék neki.

  [Remélem, nem lett bántó ez a kritika, nem annak szántam.]

  ReplyDelete
 9. Szerintem sem kellene annyit a trollokkal foglalkoznod.. Ez a bejegyzésed ez miatt annyira nem tetszik.. :(

  ReplyDelete
 10. Szia!

  Olvaslak, nezlek egy jo ideje mar. Nagyon szepen fejlodik a blogod, es a szettek is egyre inkabb tetszenek. A fenykepek minosege is nagyon jo.
  Amit megfigyeltem az az, hogy nagyon szep alakod van. A kepeken emellett az is jol latszik, hogy mivel hosszu es vekony labaid vannak, valoszinuleg nehez lehet pontos meretet talalnod nadragokbol, mivel vagy tul kicsik vagy tul nagyok. Ezert lehet az, hogy egyes darabok gyurodnek, de hat nem kell mindegyiknek passzolnia teljesen. (Neked nagyon jol allnak a szoknyak egyebkent.) Eppen ezert, ha van kedved esetleg felvehetnel egy olyan osszeallitast, amiben nadrag helyett leggings van rajtad. Tudom, volt mar ilyen, de ha csinalnal ujat, nagyon kivancsi lennek ra! :) Mit szolsz hozza?

  Csak igy tovabb, tenyleg!

  ReplyDelete
 11. Vagy például arról is írhatnál, hogy honnan jönnek a szettek ötletei. Írtál már más bloggerekről, akik inspirálnak, de erről is jó lenne többet olvasni. Esetleg hogyan kisérletezed ki a szetteket, random ötletekként jönnek-e, vagy hosszabb tervezést, tükör előtt állást igényelnek-e. Honnan jönnek az ötletek, hogy éppen milyen stílusú ruhadarabot akarsz beszerezni, hogyan álmodod meg a fejedben a szetteket, amikhez passzolnának az új szerzemények stb. Egyszóval nem csak az eredmény, hanem a "gyártási folyamat" is érdekes lenne szerintem :).

  ReplyDelete
 12. Mííí: Köszi szépen :)

  Timi: Szívemből szóltál, köszönöm! Biztos mazochisták, vagy maguknak sem vallják be, de perverz módon mégis imádnak :DDD

  Zsófi: Én annyira nem gyakran, de tényleg kár :) Örülök hogy tetszik, köszi :)


  Anikó: Unatkoznak, ennyi :) Én mondtam nekik: nyugodtan kritizálhatnak, csak normálisan tegyék, különben hiába fáradoznak, nem teszem közzé a kommentjüket :D
  Szerintem is! :P

  Victoria: Roxy <3 Yes, I should put her in more posts.

  Barbi: Nekem is sokáig az volt! Merj nagyot álmodni, de vigyázz, még a végén valóra válik :) Köszönöm!

  Shybiker: Yeah, you are right, and you are the living example for that too, this is why you are an inspiration for me! Thank you for your kind words!

  Anonymous1: Nem, teljesen igazad van. Mondtam is, hogy nem lesz több magyarázkodás, nem akarlak titeket is lelombozni. Csak mivel sok lett itt a köcsög, gondoltam tisztába teszem a dolgokat. Mostantól minden újra a régi :)

  Anonymous2: Sose azt nézd ;) Több úgyse lesz, hiába szeretnének, itt ugyan nem jutnak több szerephez :)

  Anonymous3: Lesz leggingses poszt nemsokára, már ki is találtam!

  Anonymous4: Hát legtöbbször a szetteknek nincs semmilyen különleges története, de ígérem figyelni fogok erre és ha valami apróság eszembe jut róla, leírom! Köszönöm hogy írtál, jó ötlet amúgy :)

  ReplyDelete
 13. Nagyon jó ez a szett. A barna-bézs szerintem nagyon klassz, egyáltalán nem baj, hogy világosat sötéttel kombinálsz.
  Az írásod stílusa viszont egyáltalán nem tetszett. És igazából azért nem, mert az ilyen megnyilvánulásokkal: "Csak mivel sok lett itt a köcsög, gondoltam tisztába teszem a dolgokat. Mostantól minden újra a régi :)" pont olyan leszel, mint azok a trollok. És ez nem méltó szerintem a bloghoz, se hozzád. Mindig lesznek olyan emberek, akiknek semmi se jó, de szerintem az különböztet meg tőlük, hogy Te nem veszed fel a stílusukat.
  Szóval több jókedvű blogot, és ne süllyedj le a szintjükre a kommunikációban, bármennyire is nehéz nem elküldeni őket a fenébe.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature