Top Social

A pop of colour

Monday, January 9, 2012
White coat... many of us stay away from wearing it, especially in the winter because it goes dirty easily. For a long time I was on the same opinion, but a few years ago I fell in love with it and I just couldn't leave it in the store! I don't spare it, I wear it frequently, and not just for special occasions. I know it's elegant, but I like to make my weekdays too with something unique. And still: it's in such a good condition. This wide brimmed hat is the worthy accessory to it, I paired it with matching gloves and shoes. And to avoid just wearing neutral colours, I added a fuchsia snood that highlights my favourite MAC lipstick :)

Fehér kabát... sokan ódzkodnak tőle, főleg télen, hiszen könnyen koszolódik. Sokáig nekem sem volt, de néhány éve ebbe konkrétan beleszerettem és nem tudtam otthagyni! Nem kímélem, sűrűn hordom, nem csak alkalmakra, pedig elég elegáns, de én szeretem a hétköznapokat is feldobni valami különlegessel. És mégis: még mindig nagyon jó állapotban van. Ez a széles karimájú kalap méltó kiegészítő hozzá, ehhez passzintottam a kesztyűt és a cipőt. És hogy ne csak semleges színek legyenek rajtam, felvettem még egy fukszia színű kámzsát, ami a kedvenc MAC rúzsomat még jobban kiemeli :)

01


Guess what happened the other day! A girl on tumblr gave me a wonderful idea :) She asked me if I had a Pinterest. I didn't know what it was, so I took a look on it, and at first I wanted to reply to her I'm not interested because I'm already on too many platforms that I can't even keep count of. Then I signed in on the page with my facebook and I noted it with surprise that some of my friends are using it too. So I thought I'd give it a try! I asked for an invitation, you have to wait for this for 3 weeks. I replied to the girl also that I don't have an account yet, and she sent me an invitation straight forward! So I could start to collect inspiring pictures immediately, which I'd love to share with you too. So if you are curious what inspires me every day, then take a look at my page there, I don't have much pins there, but I plan to refresh it often. If you have an account too or took the courage to registrate, then follow me there too ;) http://pinterest.com/fashionmask/
Have a nice day!
XOXO,
Lidia.


Képzeljétek, adott egy nagyszerű ötletet egy lány tumblr-ön :) Azt kérdezte tőlem ask-ban, hogy van-e már Pinterest-em. Nem tudtam mi az, úgyhogy megnéztem, és az elején azt akartam neki válaszolni, hogy nagyon köszi, de már így is annyi platformon vagyok jelen, hogy lassan nem tudom számon tartani. Aztán bejelentkeztem a facebookommal és meglepve tapasztaltam hogy pár ismerősöm is használja az oldalt. Gondoltam, teszek egy próbát. Kértem meghívót az oldalon, erre 3 hetet kell várni. Közben visszaírtam a lánynak hogy nincs még ilyen accountom, mire ő azonnal küldött nekem meghívót! Így el is kezdhettem gyűjteni az inspiráló képeket, amit szeretnék ezentúl veletek is megosztani. Szóval ha kíváncsiak vagytok mik inspirálnak engem, nézzétek meg az oldalamat ott, még nincs rajta sok minden, de azt terveztem hogy gyakran fogom frissíteni. Ha esetleg nektek is van, vagy kedvet kaptatok regisztrálni, akkor kövessetek be ;) http://pinterest.com/fashionmask/
Legyen szép napotok!
XOXO,
Lídia.

02 03 04 05 06 07 08 09

Hat / Kalap: H&M
Coat / Kabát: Promod
Snood: Present / Kámzsa: Ajándék
Jeans / Farmer: Guess
Shoes: from the USA / Cipő: Amerikából
17 comments on "A pop of colour"
 1. Nagyon szép a kámzsád! És a kabát is tök jól áll! :-)

  ReplyDelete
 2. Very cute. Nicely-constructed outfit. The white coat is dramatic with beautiful style.

  ReplyDelete
 3. Érdekel (a portréfotózás), bár eddig embereket leginkább kiránduláson, meg néhány munkahelyi esemény nem hivatalos fotósaként fényképeztem, ez utóbbi nem mindig annyira kreatív feladat (meg persze fotósétán, de az kicsit más).
  A helyszínválasztás tetszik, egész jól használtátok a park és az utca adottságait.
  Viszont, ha tehetek néhány kritikus megjegyzést: néhány képen a fehéregyensúly elcsúszott, és a kabátnak kékes árnyalata lett (ez raw-ban egyszerűen korrigálható) - vagy a monitorom vacak, de nagyon, illetve a 3-as és 5-ös képeken a falat jobban ki lehetett volna használni háttérnek. Elég sok energiát fektetsz a blogba, és szerintem megérdemelnéd, hogy ilyen hülye hibák, mint a fehéregyensúly elcsúszása ne forduljanak elő.

  ReplyDelete
 4. A kabát szabása nem igazán előnyös, kicsit olyan, mintha az egész felső tested feljebb csúszott volna. A farmer pedig nem igazán illik a képbe.(bő, és ráncolódik, és elüt az egész összeállítástól)

  ReplyDelete
 5. The coat is great! I love white coats for fall-winter. :))) I have a light cream coat (not really white, but very light) - I absolutely adore it!

  Have a great week ahead!

  Cheers, Victoria from Toronto.

  http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. I love the pop of color. It's so nice to see winter outfits that are not all black :) Lovely post

  ReplyDelete
 7. külön-külön minden jó, de így egyben hatalmas vétség a világos nadrághoz és a kabáthoz a fekete csizma és kesztyű... minden szetteddel ez a baj amúgy.

  ReplyDelete
 8. Marcsi: Köszönöm! Örülök hogy tetszik! :)

  Shybiker: Thanks, I tried my best! :)

  Gregoriosz: Pedig semmi különös helyszínre nem mentünk, mostanában sem időm sem pénzem nincs nagyon messzire elkocsikázni :)
  Igen, igazad van, tényleg kissé kékesek a képek! Hát ez van akkor, ha nem profi fotós fényképez és szerkeszti a képeket. A monitoroddal semmi baj, én is látom :)
  Esetleg ha ráérsz és van kedved, elmehetnénk együtt fotózni :) Biztosan gyönyörű képek születnének!

  Anonymous: Miért is üt el...? A színek összhangban vannak. A divat megenged egy bizonyos szabadságot a színek tekintetében. Milyen szabály alapján mondod azt hogy elrontottam?
  Amúgy óhatatlan hogy egy kicsit ne ráncolódjon a nadrág... amúgy is azért ráncolódik mert feszes, nem azért mert bő. De Te biztos jobban tudod :D

  Victoria West: This one isn't totally white, it's kind of creamish-white too. Glad you like it! Thank you :)

  Dora: Me too :) I like to wear bright colours too, bad or cold weather can't take away my enthusiasm :)

  Kibettó: Minden szettemmel? Mert mindig világos nadrághoz és kabáthoz hordok fekete cuccokat? :D Mert ez azért elég erős túlzás :D De még ha így is lenne, akkor sem lehetne belekötni, az egyes darabok között teljes az összhang. A kabáton pl. feketék a gombok... akkor az egész kabátot dobjam ki a szemétbe?? Mert világos alapon sötét?? :D
  Amúgy ez nem világoskék, nem is fehér farmer, egyáltalán nem tabu szürkét hordani télen. Tényleg nem értem a "logikádat"...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Van rajtad egy elegánsabb kalap, és csizma + egy szürke maximum otthoni takarításhoz felvehető nadrág, ami ráadásul ahhoz bő, hogy a bokacsizmádon belül legyen, ezért eláll tőle, és ott ráncolódik össze.. a divat lehet megenged bizonyos szabadságot, de attól még stílusos nem lesz a szett

   Delete
  2. Otthoni takarításhoz? Mert szürke? Ez nem egy melegítőnadrág hanem egy farmer! Ja és direkt nem tűröm be a cipőbe, mert úgy hülyén néz ki.

   Delete
 9. Mostanában nehezen tűröd a kritikát.... :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mostanában több kritikát kapok, de aminek nyilvánvalóan a szőrszálhasogatás és a kötekedés a célja, arra nem fogom azt írni hogy köszönöm az építő kritikát, mert ez nem az. Olvasd csak el ezeket a kommenteket, mindegyik végére be van szúrva egy kedves kis megjegyzés, amiből leszűrhető hogy az illető csak szurkálódni akar.

   Delete
  2. Látod, pontosan ezért írtam. Hidd le elolvasom a hsz-kat azután ragadtam "tollat". Régebben kedvesebb és aranyosabb voltál. A szőrszálhasogatásra is kedvesen reagáltál. Most inkább tűnsz arrogánsnak. Nem vagyok egy divatértő ember. De a fotózást mindig is szerettem. Ezért látogattam az oldaladat. És azért olvastam a hsz-kat mert kíváncsi voltam az emberek véleményére. Mindig becsültem a blogoló embereket, mert csodálom türelmüket. Ha indítanék, én fotóblogot indítanék. És ez az oldal jó biztatásnak tűnt, hiszen egy gyönyörű tájképen jól néz ki egy csinosan öltözött ember, legyen az fiú vagy lány. Te egy kedves lánynak voltálaz elején. Most már nem vagy az. De ez csak egy személyes vélemény.

   Delete
 10. Szia Lídia,

  A szett összességét tekintve egész jó. Sose vennék fel fekete cipőt ilyen világos nadrággal, a kettő nekem is nagyon furcsa lenne. Azonban így, megbolondítva ezzel a színes sállal, teljesen jó lett. Ha a sál nem lenne, szerintem is rossz választás lett volna a feketét a világossal így kombinálni, de valahogy a sáltól számomra olyan egésznek tűnik a dolog.
  Mivel nem teljesen fehér a nadrág, így simán belefér szerintem. Viszont betűrve is megnézném, úgy abszolút vállalhatatlan? (így kitűrve tényleg kicsit fura a bokádnál az a ráncolódás)

  ReplyDelete
 11. Rendben. Majd gondolkodom valami jó helyszínen (Bp.-n belül), meg napon (a reális időpont valami munka utáni, azaz egyelőre sötétedés után, csak nehezítésnek).

  ReplyDelete
 12. Ez a nagy baj Lídia, hogy te ezeket a dolgokat , amiket leírtunk jó páran, nem látod! Meg vagy róla győződve, hogy ez jó. Végigmegyek az utcán és kb. 30 ugyanilyen szerencsétlenül felöltözött lányt látok.
  Ráadásul annyira jellegtelen és stílustalan vagy, hogy akármit veszel fel, mindben ugyanazt a szerencsétlen és ágrólszakadt kislányt látom. Nem a ruha teszi az embert, ez itt az alapvető probléma.
  Másrészről az új, cukrászdás szetted tűrhető. Talán azzal a fekete nadrágoddal ez a szett is az lett volna.

  ReplyDelete
 13. Ági: Valóban, igazad lehet... mégis, amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. A jó szándékkal, normálisan, kedvesen megfogalmazott építő kritikát megfogadom, a többiek meg úgyis csak azért írnak hogy megbántsanak, az ilyenek ne várjanak tőlem megalázkodást. Szerintem ez az én blogom, nem hiszem hogy még nekem kéne magyarázkodnom.

  Anonymous: Ez nem az a típusú bokacsizma amibe be lehet tűrni a farmert. Hidd el, nem működik úgy :) Amúgy ennyi ráncolódás simán megengedett, pont jó rám a nadrág. Ismerek varrónőt, szóval elvihetném megcsináltatni, még sem teszem, mert jól áll így.
  Örülök hogy tetszik a sállal, köszönöm :)

  Gregoriosz: Írj bármikor a lidiasfashionmask@gmail.com-ra, várom :)

  Kibettó: Gondolkoztam rajta, közzétegyem-e ezt az építő kritikának egyáltalán nem mondható, ellenben kifejezetten sértő hangnemű hozzászólást. Aztán arra jutottam, miért ne.
  Tudod, azt mondják, nem is csinálod jól amit csinálsz, amíg nincsenek irigyeid. Ha neked tényleg nem tetszene a blogom, nem néznéd napi szinten és nem vennéd a fáradságot hogy írj. Ezúton köszönöm érdeklődésed!
  Tudomásul vettem hogy jellegtelennek, stílustalannak, szerencsétlennek és ágrólszakadtnak tartasz. De ha nem bánod, figyelmen kívül hagyom a szurkálódást, és majd attól fogadok el tanácsot, aki jó szándékkal ír. Én itt be is fejeztem, a ti halálotok úgyis az ignorálás, de lásd kivel van dolgod: ha legközelebb normális kommentet írsz aminek nem a bántás a célja (bár lepereg rólam, nem tudom, észrevetted-e, subba, napiszar, tumblr egy percre sem szegte kedvem) akkor talán még meg is fogadom. Ellenkező esetben nem vagyok hajlandó több trollkodást itt közzétenni.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature