Top Social

Spring outfit in the winter?! / Tavaszi szettet télen?!

Wednesday, February 15, 2012
I've brought you a flimsy outfit for today again, but don't worry, there will be some warm ones too in the future. Though I don't recommend you to copy it exactly the way I'm wearing it here because it's so cold outside, I hope you will find the colours inspiring. I think it also works if you change the skirt to lemon skinny jeans, and the blazer with a dark blue wool coat.
There are a few golden details in this combination: my new favourite cuff and a permanent accessory: the Michael Kors watch.

Lenge szettet hoztam nektek mára is, de ne aggódjatok, lesznek azért melegebbek is a jövőben. Ha ezt az összeállítást nem is ajánlom ilyen hidegben, remélem a színeket inspirálónak fogjátok tartani - szerintem ez a szett működhet úgy is, ha a szoknyát felváltjátok citromsárga skinny farmerral, a blézert pedig sötétkék szövetkabáttal.
Az összeállításban fellelhető egy kevés arany részlet: az új kedvenc cuffomat (karpánt) és a posztjaim állandó szereplőjét, az órámat viseltem kiegészítésképpen.

01

Kind of a war evolved between the commenters under my last outfit post. The topic of the argument was the aim of blogs like mine: should they give practical ideas according to the season or should they be inspiring and show more daring combinations, while being occasionally unappropriate for the weather. I got critisism that I'm not genuine because I'm wearing an outfit only for "2 minutes" (you have to know that it's not that short period of time, because to post 10-15 pictures, we have to make about 150, so it takes much more minutes). If you want, read the comments, they are interesting :)
This does not happen for the first time, back in the day, when I was at cotcot bazaar they've put a picture of me on their site, readers said I was overdressed for a casual afternoon clothes exchange and I'm not daring enough to go out to the streets every day in an outfit like that.
As for me, I love to create divisive outfits, and it's nice when you tell me your opinion how you think the outfit would look even better. Thank you for your appreciative words and I'm glad you liked the dress, I hope you'll like this one too, though I know this one is more appropriate for spring again... well, this one was made a few weeks ago, you can see it from the background: the snow haven't fallen down then (and my hair was longer - have you noticed? I've had it cut a little :) ).
Have a nice evening!
XOXO,
Lidia.

A legutóbbi outfit poszt alatt valóságos háború kerekedett a kommentelők között. A vita tárgya az volt, mi a célja az ilyen jellegű blogoknak mint az enyém: praktikus ötleteket adni az évszaknak megfelelően, avagy inkább inspirációt nyújtani és néha merészebb összeállításokat bemutatni, akár az időjárással is dacolva. Ismét megkaptam azt a kritikát, hogy nem vagyok hiteles, hogy egy ruha csak "két percig" van rajtam a fotózás kedvéért (ami tudjuk, hogy nem ennyi, hiszen ahhoz, hogy posztoljak 10-15 képet, készülnie kell legalább 150-nek, ami azért sok idő). Ha van kedvetek, olvassátok el a hozzászólásokat, elég érdekesek :) Ez amúgy már nem először történik, ez volt akkor is, mikor részt vettem a cotcot bazáron és kitették az oldalra a szettemet. Azt írták az olvasók, hogy túlöltöztem egy laza délutáni ruhaturkáláshoz és igazából nem is merek így kimenni az utcára.
Én egyébként szeretem, ha sikerül megosztó ruhaösszeállítást kreálni és azt is, ha leírjátok nekem az ötleteiteket, hogy szerintetek hogyan lehetne még jobb. Köszönöm az elismerő szavakat és örülök hogy tetszett a szett, remélem a mostani is fog majd, bár tudom elég tavaszias ez is... mondjuk régebben is készült, ez a háttérből is kiderül: itt még nem esett le az első igazi hó (ja és a hajam is hosszabb volt - észrevettétek? Kicsit levágattam belőle :) ).
Szép estét mindenkinek!
XOXO,
Lídia.


02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13
Blazer / Blézer: Zara
Striped boatneck top / Csíkos csónaknyakú felső: F&F
Skirt, cuff: Present / Szoknya, karkötő: Kaptam
Watch / Óra: Michael Kors
Ankle boots: from the USA / Bokacsizma: Amerikából
9 comments on "Spring outfit in the winter?! / Tavaszi szettet télen?!"
 1. Szia Lídia,

  Nagyon tetszik a szett! Az a szoknya tulajdonképpen milyen színű??Tegnap este a telefonomról nézve sárgásabbnak tűnt, még akartam is írni, hogy a kék miylen jól megy vele, de most nagy képernyőn nézve inkább tört fehérnek vagy olyan vanília színűnek mondanám. Igazából mindegy, mert nagyon jól mutat:), mondjuk én egy élénk színű szoknyával is kipróbálnám a dolgot. Már csak azért is, mert a zakó csodaszép színével érdekes lenne egy harsányabb színű szoknya, a zakó színét is sztem kiemelné. Bár akkor lehet, hogy egy színű felső kellene hozzá. Az arany kiegészítők is tökéletesen el vannak találva. Ebben a szettben simán mennék bárhová, gratulálok!:)
  ps.: ne értsd félre amit írok, de számomra - és ez tényleg csak az én véleményem - elképesztő, hogy mekkora a kontraszt két szetted között... ott van az a nemrég készült hosszú szoknya- horgolt sál (ami szerintem, hát finoman szólva sem volt nyerő), aztán meg sokkal több olyan van, mint pl. ez a mostani, ami viszont divatlapba való.Mintha két különböző lány csinálta volna a szetteket. Szóval így tovább ezen az úton, mert ez a mostani is azt bizonyítja, hogy nagyon is van stílusod!!:)

  ReplyDelete
 2. Nekem tetszik ez a szetted is!
  Szerintem kettős célja van az ilyen blogoknak mint a Tiéd is, pont az a kettő amit Te is leírtál. Az tény, hogy én is jobban kedvelem az olyan posztokat amik az évszaknak megfelelő ötleteket adnak, de szívesen nézegetek télen tavaszias összeállításokat is. Elvégre most az jön, és az üzletekben is már kint vannak a tavaszi trendek. :)

  ReplyDelete
 3. Come and see an international giveaway on my blog -- the prize is a one year subscription to Vogue US magazine. :)

  http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.com/2012/02/international-giveaway-one-year.html

  Xoxo, Victoria.

  ReplyDelete
 4. Hát ez most nagyon unalmas lett. :( Szerintem ez a szoknyafazon teljesen megöli az egészet, tipikus sehogysemjó konfekciófazon, nincs ember, akinek jól állna. Jó példa vagy rá, hiszen nálad nem sok kecsesebb lábú lányt láttam. Szerintem vagányabb és stílusosabb lenne egy farmer vagy akármilyen mini shorttal, jobban passzolna az összképbe a karpánt is.
  Ha már szoknya, próbálj fel egyszer egy ceruza fazonút, ami a derekadtól indul és teljesen követi az alakod (szerintem akkor a legszexibb, ha pont térdig ér). Sokkal előnyösebb lenne, kiemelné a formáidat (amire büszke lehetsz), és sokkal jobban mutatna, mint ez.
  Kinga

  ReplyDelete
 5. szia, nagyon sok cipore irod, hogy Amerikabol, de en azert kivancsi lennek a markara, meg amit ajandekba kapsz, abban is biztos van cimke :) nem irnad ezeket is oda?
  Andi

  ReplyDelete
 6. Szerintem nagyon jó ez az összeállítás, egyszerű, de nagyszerű, jól mutat a csíkos az élénk kékkel és a kicsit semlegesebb pasztellszínnel. Épp tegnap tett ki hasonlót Wendy is (http://www.wendyslookbook.com/), de te gyorsabb voltál :)
  Tényleg, őt ismered, szoktad nézegetni az összaállításait inspiráció céljából?

  ReplyDelete
 7. citromhab: Kösziii :)

  Anonymous: Lehet hogy igazad van, ez nem is citromsárga, inkább olyan vanília/halványsárga. Örülök nagyon, hogy tetszik, köszönöm! :) Jól esik amiket írsz! Sajnálom ha a horgolt sálas szett nem tetszett, én csak adom önmagam és felveszem amihez kedvem van, az már csak egy bónusz, ha azt írjátok, jól sikerült :) Igyekszem ezen az úton haladni, de látod, ez sem jön be mindenkinek :)

  Vattacukor: Így van! Ezzel azt juttattad eszembe, hogy a divatheteken is mindig a következő szezonra mutatják be a ruhákat, mégsem megyünk oda tüntetni, hogy aktuális és praktikus szetteket akarunk :) Annak is az inspirálódás a lényege.
  A mostani szett remélem neked is tetszeni fog, az már kicsit melegebb :)

  Victoria: Thank you, I'll go and check it out :)

  Kinga: Áhh, a minishorttal túl casual lenne, nem nagyon tudom azzal elképzelni. Viszont szerintem ez egy ceruzaszoknya, bár nem ér le térdig, de nem is az a túl mini, pont jó kis visszafogott hossza van és magasderekú. Nem így nézett ki egyébként, én alakíttattam ilyenre.

  Andi: Húha ez egy jó kérdés, megnézem majd őket, de már elég régóta hordom ezeket és lekoptak már rég a cimkék, nem is eredeti dobozban vannak, csak úgy simán a szekrényben... biztos emlékeznék rá, ha valami ismert márka darabjai lennének.

  Anonymous: Köszönöm! Láttam már én is ezt a posztot, tényleg hasonló :) Ismerem persze, elég régóta követem már őt, annyira jók a szettjei és a helyszínek is mindig gyönyörűek amiket bemutat!

  ReplyDelete
 8. szia, koszi a valaszt :) Andi

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature