Top Social

Happy Women's Day! / Boldog Nőnapot!

Thursday, March 8, 2012
Today it was Women's day, so I thought I'd show you something really feminine and elegant. Finally I managed to capture an outfit with my fur coat, that's super warm, so I wasn't feeling cold even in the nearly 0 celsius degrees.

Ma Nőnap van, így gondoltam, valami igazán nőies, elegáns szettet mutatok be. Végre sikerült lefotóztatnom a szőrmebundát, ami szuper meleg, szóval még úgy sem fáztam, hogy közel 0 fok volt.

  01

My post where I shared that I got my hands on this fur, generated a huge conflict, but I hope that now we can get over the fact that I'm having this fur coat and I'm actually going to wear it, because it's beautiful. I got lots of comments, including negative ones, and to tell you the truth, I'm not indifferent, I considered wearing it, I even wanted to give it back to the person I got it from. Fortunately a lot of you wrote that you like it, and encouraged me to wear it, so I thought I'd take your advice.
I don't want to start the fight again, but I thought I'd tell you a  few things about myself, because maybe it wasn't that clear. I always say I don't eat meat (just a few times a year, when invited somewhere for dinner, or at the restaurant), but not because of that nice and romantic idea that I'm protecting animals, but because I rather eat fruits, vegetables, pasta, etc. You can think that I'm selfish, but having this blog won't make me a different person than everybody else... even in my first post I was wearing a real fox fur hat, still noone mentioned it. I wear (almost just) leather shoes, real leather coat, I sometimes eat animal products. So I never wanted to seem something else than I am. I'm really sorry if you think I did, but those who take the time to get to know me, already know these.
On the other hand, there is another side of me, before you think I'm a heartless and unworthy person. I collect garbage selectively, I save water and energy. I don't use a car, I use the public transport. I have a pet too and I love animals. So I'm living a completely average life, you can see.
I'm sorry, if the previous or this post makes me antipathetic, but I won't reject this coat. One reason for this: I got it from one of my most beloved persons... plus these foxes won't resurrect if I throw it out or burn it. I can't emphasise enough: I didn't pay for it. And I can only encourage you to wear vintage stuff, because recycling is environmentally sound. Don't you think producing faux fur is not that easy and what is the method they are making it with?
Okay, enough of the explanation, at least this is my blog and I always resolve that I won't apologize again, but these comments make me feel - even if it seems that I don't care about them - aggrieved and it hurts.
I wish you a pleasant evening, hope you look back on the blog sometimes.
XOXO,
Lidia.


A poszt, amiben megosztottam veletek, hogy szert tettem erre a bundára, heves ellentéteket váltott ki, de remélem most már napirendre térhetünk afölött, hogy kaptam egy vintage szőrmekabátot és igenis hordani fogom, mert gyönyörű. Rengeteg kommentet kaptam, sok negatívat is, és megmondom őszintén, hogy nem vagyok irántuk közömbös, eléggé elgondolkodtam azon, hogy hordjam-e a bundát, sőt vissza akartam adni annak, akitől kaptam. Szerencsére sokan írtátok azt is, hogy tetszik nektek és bíztattatok, hogy feltétlenül hordjam, szóval gondoltam inkább rátok fogok hallgatni.
Nem szeretnék itt újra vitát nyitni, de azért leírok pár dolgot magamról, mert lehet hogy ez eddig nem volt tiszta. Mindig mondom, hogy nem eszem húst (csak egy évben 1x-2x, vendégségben, étteremben), de nem azért a szépnek és romantikusnak tűnő elképzelés miatt, mert harcos állatvédő vagyok, hanem mert jobban kívánom a gyümölcsöket, zöldségeket, tésztát, stb. Emiatt gondolhattok önzőnek, de attól hogy van ez a blogom, még ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más... a legelső posztomban is igazi róka szőrmesapka volt rajtam, ezen mégsem akadt ki senki. Hordok bőrcipőt (szinte csak ilyenjeim vannak), bőrkabátot, fogyasztok állati eredetű dolgokat is. Tehát sosem árultam zsákbamacskát, nem voltam képmutató. Sajnálom, ha annak tűnök, de aki veszi a fáradságot, hogy megismerjen, az ezt tudja.
Ugyanakkor van egy másik oldala is ennek a dolognak, mielőtt elkönyveltek önző és gyarló emberi lénynek. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, spórolok a vízzel, energiával. Nem járok autóval, tömegközlekedem. Van nekem is háziállatom és szeretem is az állatokat. Teljesen átlagos életet élek tehát, ezt láthatjátok.
Sajnálom, ha az előző vagy a mostani posztom miatt ellenszenvet váltok ki, de nem utasítom el ezt a kabátot akkor sem. Egyrészt, mert egy hozzám egyik legközelebb álló személytől kaptam... másrészt pedig attól nem támadnak fel ezek a rókák, hogy visszautasítom, és más fogja hordani. Annak sincs értelme, ha kiselejtezem, netán felgyújtom. Pénzt - ismét hangsúlyozom - nem adtam ki érte. És titeket is csak arra tudlak buzdítani, hogy hordjatok vintage cuccokat, mert az újrahasznosítás igenis környezetbarát. Abba senki nem gondol bele hogy műszőrmét előállítani sem egyszerű, és hogy milyen eljárással készül?
Nem is szeretnék többet magyarázkodni, elvégre ez az én blogom, és mindig megfogadom hogy nem mentegetőzöm többet, de nekem - bár úgy tűnik, lepereg rólam - ezek rosszul esnek és igenis fájnak ám a negatív kritikák.
Kívánok nektek további szép estét, remélem visszanéztek még a blogra azért.
XOXO,
Lídia.

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

Dress, shoes / Ruha,cipő: Mango
Necklace / Nyaklánc: H&M
Silver fox fur coat / Ezüstróka bunda: Vintage
12 comments on "Happy Women's Day! / Boldog Nőnapot!"
 1. Szegény róka, nem elég, hogy megölték, hogy más viselhesse, erre pont hozzád kerül...

  ReplyDelete
 2. wááóó, csodaszép! gondoltam, hogy csipkeruhával szuper lesz ez a kabát! a pink kiegészítők szépen feldobják a szettet, az egész olyan modern orosz grófkisasszonyos.=) színházba vagy elegáns étterembe, randira szerintem nagyszerű.

  ReplyDelete
 3. Szuper nőies és csinos lett ez a szetted, nagyon tetszik! A kabáttal szemben azért vannak erős fenntartásaim, és bár teljesen megértem az álláspontodat, hogy ha már kaptad, akkor inkább hordod is, ennek ellenére én soha nem tudnám felvenni. Még az általános iskolás bioszkönyvünkben volt benne ez a kép, és kislányként annyira megfogott, azóta is mindig ez jut eszembe a szőrméről: http://olgattila.freeblog.hu/files/roka.jpg

  ReplyDelete
 4. Szia!
  Szerintem egyáltalán nem gond, hogy felhúztad ezt a bundát, inkább járjon kézről-kézre, minthogy mindenki újat vegyen, mert az növeli a keresletet és szegény állatok halálozási arányát.
  Amúgy szerintem nagyon jó az összeállítás, ezt a cipőt különösen kedvelem, mert nagyon szép színe van, és meglepő módon sok mindenhez megy, nem is gondolná az ember.
  Talán meg lehetne nézni a szettet úgy is, hogy fel van tűzve a hajad, úgy talán elegánsabb lenne, de az összkép így sem rossz. :)
  Üdv, Niki

  ReplyDelete
 5. Szia!

  Én eddig nem igazán olvastam a blogodat de ez a bejegyzés felkeltette a figyelmemet és azt szeretném mondani, hogy nagyon bátor vagy!Ne foglalkozz a negatív kritikákkal, mert szerintem szuper ,hogy mersz önmagad lenni! :) További szép napot!
  fannigardrobja.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. klassz, örülök, hogy nem hagytad magad, nem álszenteskedtél, és felvállaltad az álláspontod.
  Pláne, hogy egy ilyen klassz outfitről van szó.:)

  ReplyDelete
 7. A legtöbb ember részéről álszentség, amikor leugatnak valakit azért, mert szőrmét visel. A lehető legtermészetesebb dolog bőrből és szőrméből készült ruhákat hordani, ezek a legősibb anyagok. Nyilván védett állatokat gyilkolászni hajmeresztően gáz, és elítélendő!
  A bundád szabása elavult, szerintem látszik rajta, hogy ezt a fazont a '90-es évek elején hordták, ha tudod, akkor egy kicsit szabasd át, úgy sokkal klasszabb lenne! Egyébként szép darab!

  ReplyDelete
 8. Apolka: Bizony, Tőled van az ötlet, köszönöm :) Én először nadrággal akartam viselni, de nem bántam meg, hogy hallgattam Rád :)

  Zsófi: Igen, ezt a képet én is ismerem :(
  Köszönöm, hogy a nézeteid ellenére visszanéztél a blogra és írtál, örülök hogy tetszik a szett!

  Niki: Igen, gondoltam rá én is, hogy feltűzzem a hajam... fel kellett volna tényleg... Mikor megvettem a cipőt, sokáig a dobozban pihent, nem tudtam mihez felvenni. Azóta hordom igazán sűrűn, hogy van ez a blog :) Jó hatással van rám a blogolás, jobban kihasználom azóta a ruháimat is :)

  Fanni: Köszönöm szépen a bíztatást, nagyon jól esik :) Szép napot neked is!

  Rami: Igyekszem, köszönöm szépen! Aranyos vagy :-*

  Anonymous: Igen, ebből is láthatjátok, hogy vintage :) Ebbe még nem is gondoltam bele hogy át lehetne szabadni, köszönöm az ötletet. Lehet, hogy jövő télen már úgy láthatjátok :)

  ReplyDelete
 9. oké, énis szeretem az állatokat, de ez a kabát..! waaaaaaa !
  bár én egy kicsit rövidebb fazonban szeretnék ilyet :)

  ReplyDelete
 10. Unfortunately I cannot understand any of the other comments on this post so here are my comments ...
  ... Although I would never own a fur coat (and I eat meat!!!) I do not judge you for owning one. It is also wonderful that you were given this coat so you are really recycling it.
  ... As you said, you cannor resurrect these animals and hopefully they were killed humanely.
  ...You look GORGEOUS ... what a statement those pink shoes are!
  ... This is your blog and you do not need to apologise to anyone ... if they don't like the fact that you have a fur coat then that is their problem.

  ReplyDelete
 11. Jóóóóó ... a bunda / ruha / cipő összes telitalálat. Talán a pink kicsit kevés, hogy érvényesüljön...

  ReplyDelete
 12. Kedves Lidia es Bundakedvelö olvasok,


  most talaltam csak ra a blogodra, s csak gratulalni tudok hozza, csak igy tovabb. Igazabol ami engem megfogott, az ez a teli poszt, csodasan all rajtad ez a bunda, barcsak többen mernenek bundat hordani a hideg napokon!
  Ne erdekeljen senkit se igazan az allatvedök nyekergese, ha hasznalt bundat vasarol, vagy kap ajandekba.
  Ahogy talan korabban mar irtad is/irtak masok, a hasznalt bunda tulajdonkepp valoban ujrafelhasznalas valahol, mar amennyiben a hasznalt bunda eladoja nem azert adja el regi/megunt/nem hordott bundajat, hogy ujabbat vegyen.

  Jomagam, pasikent hasznalt bundakkal foglalkozom, adom-veszem öket, raadasul pont ilyen fajta kekrokakat, vagy sarki- ill. ezüstrokakat, mert jomagam is nagyon kedvelem ezeket a ruhadarabokat, s rettentöen tetszik a nökön barmi ilyesmi ruhadarab. Bar sajnos pasikent nem mehetek az utcara bennük, nagy banatomra, de remelem valtozik annyit lassacskan majd egyszer a tarsadalom, hogy mondjuk -15 fokban nem neznenek ram furan az emberek, ha epp rokabundaban megyek az utcara...

  Ez uton is biztatok minden hölgyet, hogy a hideg napokon hordjatok minel többen bundat (ha van ra lehetösegetek), mert jol mutat, csinos, s nem mellesleg praktikus is mert meleg. Persze nem minden bundat lehet mondjuk BKV-s utazasokkor viselni fövarosunkban, ezt tudom en is, de remenykedem benne, hogy egyre többen fogtok ilyen csodakat hordani.

  Akinek pedig kerdese lenne bundakkal, vasarlasukkal kapcsolatban, vagy barmivel ezen teman belül nyugodtan keressen meg. Nem kivanom magam kitenni allatvedök tamadasainak, igy kerek mindenkit aki ellenzi ezt a temat, ne irjon.

  Email cimem: foxfurfashion kukac googlemail pont com

  Üdv: FoxFurFashion

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature