Top Social

Ivy

Saturday, March 24, 2012
I know that showing my trench coat so many times is almost gratuitous, but it's not a coincidence: it is a really versatile piece, wearing it above a little black dress makes you elegant, but with leggings and balerinas you get a casual look. I mentioned it in the last post that the denim jacket is a must-have for everyone, because it never goes out of fashion... now the trench coat is just the same, you can use it from spring to autumn. I even wore it during the winter, but I don't recommend this if you tend to feel chilly :)

Tudom, hogy már szinte indokolatlanul sokszor szerepel a ballonkabátom a blogon, de ez nem véletlen: rendkívül sokféleképpen variálható darab, kis fekete ruha fölött hordva elegáns, leggings-szel és balerinacipővel hétköznapi lesz az összhatás. Az előző posztban említettem, hogy a farmerdzseki mindenkinek kötelező, mert sosem megy ki a divatból... na a ballonkabát ugyanilyen, tavasztól őszig jól ki lehet használni. Sőt, én még télen is bevállaltam, de ezt fázósaknak nem ajánlom :)

01

Instead of following useless trends and buying everything blindly that some people tell us to do so, it's more practical to search for timeless pieces. This is a money and space-saving option too: an average girl doesn't have a walk-in closet and thousands of dollars for new stuff. I'm one too, this is why you can see the same piece of clothing on me, that may be several years old, but it can still be worn actually.
I opt for this look, when I'm un a hurry and don't have much time to think about what to wear. A leggings with a long t-shirt or a tunic is always a good choice, plus in shoes like these, you can even run after the bus if you are late. You know this can always happen to anyone :)
Finally the weekends is here and after the all-week long work, I have some time to chill and make up a few outfits for next week. Do you think there is something that you'd really like to see me wearing or an occasion you need some tips for?
Have a nice saturday everyone!
XOXO,
Lidia.

Ahelyett, hogy ész nélkül követnénk a trendeket és minden szezonban más divathóbortnak hódolnánk ahogy mások mondják meg nekünk, praktikusabb, ha örök darabokra vadászunk. Ez pénztárcakímélő és helytakarékos megoldás is: hiszen egy átlagos lánynak nincs walk-in gardróbja meg százezrei új cuccokra. Ezzel én is így vagyok, ezért láthatjátok rajtam sokszor ugyanazt a darabot, ami van hogy már több éves, de még mindig lehet úgy viselni, hogy aktuális legyen.
Akkor veszek fel ilyen szettet, ha épp rohanok valahová, nincs sok időm átgondolni, hogy mit vegyek fel. Egy leggings hosszított pólóval vagy tunikával mindig jó választás, balerinacipőben pedig lehet futni a busz után, ha még késésben is vagy. Ilyen pedig mindenkivel megesik :)
Végre hétvége és az egész heti munka után most lesz egy kis időm kikapcsolódni meg kitalálni pár szettet a jövő hétre. Van esetleg olyan amit szívesen látnátok rajtam vagy olyan alkalom amire jól jönne pár outfit ötlet?
Szép szombatot mindenkinek!
XOXO,
Lídia.

02 03 04 05 06 07 08 09 10
Hat / Sapka: C&A
Coat / Kabát: F&F
Tunic / Tunika: Guess
Leggings: Tally Weijl
Shoes / Cipő: Bata
6 comments on "Ivy"
 1. Most ez a hozzászólásom kicsit fog kapcsolódni az előzőhöz: tehát ez is eszméletlen jó szett, hasonlóan szoktam én is variálni a ballonkabátomat(csak nekem kicsit rövidebb és világosabb van). Fekete leggingsszel és balerinával nagyon jó páros. De a ballonkabátnak az a nagy hátránya, hogy szerintem könnyen lehet fázni benne. Lehet, hogy nekem a vékonyabbik fajta van, és azért, de sokszor a hideg reggeleken szoktam benne fázni. Míg a farmerkabát, ha aláöltöztem, nagyon meleg is tudott lenni. A másik fontos dolog, hogy a ballonkabát nagyon gyűrődik, mindig vigyáznom kell rá, de a farmerkabátot meg lerakhatom bárhogy, nem gyűrődik.
  Egyébként nagyon tetszik mindkét kabát, csak mondom, a farmer sokkal praktikusabb. És hát az a baj, mint ahogy a bejegyzésedben is írtad, nem mindenki engedheti meg magának, hogy ezerféle kabátja legyen. EZért én is a jól kombinálható, örök darabokra szavazok.
  Szóval örülök, h mostanában ilyen hétköznapibb outfitekkel örvendeztetsz meg minket, sokkal több ötletet ad, mind néhány extrémebb szett. Persze, néha az is kell, hiszen jó olyanokat nézelődni. És végre itt a jóidő, és szerintem tavasszal lehet a legjobban variálni a ruhadarabokat.

  ReplyDelete
 2. The trench is so cute :) i love the puffy sleaves

  ReplyDelete
 3. You look super cute in this casual outfit ~ It is a really nice idea and I think that it could suit anyone of any age. I agree that timeless pieces are best and avoiding the fads saves a lot of money. You always look very well put together.

  I need to say that as an English speaking person I am in awe of your command of the English language. I am just sad I cannot understand what your blog commenters are saying about your blog posts. I just love reading them every day and seeing what you are wearing. Continue the great work.

  ReplyDelete
 4. What a pretty outfit. The design of the tunic is very attractive. I often dream that I could look as nice as you.

  ReplyDelete
 5. Ágnes: Hűvös reggeleken, bevallom őszintén, én is szoktam fázni a ballonkabátomban, de a farmerdzsekimben is :) Viszont ezzel egyet kell hogy értsek, egy farmerdzsekire tényleg nem kell úgy vigyázni, ez mellette szólhat :)
  Örülök hogy tetszenek a hétköznapi szettek, ma egy kicsit merészebbet teszek ki, igyekszem megtalálni az összhangot, hogy ugyanannyi legyen mindkettőből :)

  Dora: Thanks! Yes and it is so versatile, everyone should have one in their closet :)

  Lynn: Thank you so much :) Glad you agree with me on this topic! And it is always a huge compliment when english-speaking people praise my use of english! Mean hungarian commenters sometimes write how poor my vocabulary and grammar is, now here is the proof that they were wrong :) Don't feel sad about not understanding my language and what the commenters say, sometimes they can be mean... but that was a while ago, because nowadays I don't publish the cruel ones. I still get them, but I want my blog to be a positive place and don't let the trolls invade my site :)
  Thank you for encouraging me and reading my posts it means so much!

  Shybiker: Thank you! Noone has told me anything like that before, this made my day :)

  Rami: Köszi :) Azért szeretem, mert tunikaként és ruhaként is megállja a helyét :) Bár leggings-szel hordva szeretem legjobban.

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature