Top Social

Bread festival / Kenyérfesztivál a Várban

Tuesday, May 22, 2012
I'm planning to show you this dress for a long time now, I'm simply fond of it, it's so special! I know it's fast fashion, still I haven't seen anything like this on anyone on the streets. Despite it's grey colour you won't look dull or boring, in fact: it's almost impossible to blend in the crowd when wearing it. I wore it for the Bread festival 2 weeks ago, and people couldn't stop staring at me. My favourite was a little girl, who said to her mom when passing me by: "Have you seen how gorgeous her dress was?" I can understand why she liked it, because of the ruffles, it is such a girly, romantic style, just like something a real princess would wear :) Because of the many layers, I thought I'd make my silhouette slimmer with a black skinny belt, and sticking to the good old black colour, I matched my shoes and hair-accessorie to it too. Do you like ruffles? Or is this ruffle-overdose? :))

Már nagyon régóta tervezem, hogy megmutatom nektek ezt a ruhát, egyszerűen imádom, olyan különleges! Habár fast fashion, mégsem láttam még szembejönni az utcán semmilyen hasonlót. Szürke színe ellenére nem leszel szürke kisegér, épp ellenkezőleg: egyszerűen képtelenség elvegyülni benne a tömegben. Én a 2 héttel ezelőtti Kenyérfesztiválon viseltem, és eléggé megbámultak benne. A kedvencem egy kislány volt, aki miután elment mellettem, azt mondta az anyukájának: "Láttad, milyen szép ruhája volt?" Sejtem miért tetszhetett neki, a fodrok miatt olyan hercegnős, romantikus stílusú ez a darab. A sok réteg miatt jónak láttam karcsúsítani a ruhát egy vékony, fekete övvel, hogy azért ne vesszek el benne, és maradva a jól bevált fekete színnél, a cipőt és a hajbavalót is ehhez passzintottam. Ti szeretitek a fodros dolgokat? Vagy ez már fodor-túladagolás? :))

01


I thought I'd show you some pictures about the Bread festival too, because it was so much fun! There were plenty of stuff to taste at the stands, they weren't mean with the pastries, unlike at other festivals, where you even have to pay an entrance fee (not here!) and you could only taste ridiculously small amounts of food for expensive taste-tickets (again, not here). So this was far the best experience I ever had among the many food-festivals I attended, and believe me, this is a compliment, from someone who is well known for their obsession for festivals.
When we couldn't move for being so full on delicacies, we took a real challenge when going on a long walk in the Buda Castle. This is one of my favourite pastimes in Budapest, those who read my blog since the beginning already know this.
Have you ever attended a festival like this? Which one?
XOXO,
Lidia.

Gondoltam hozok nektek pár képet a Kenyérfesztiválról is, mert annyira jó volt! Rengeteg kóstoló volt a standokon, egyáltalán nem fukarkodtak a pékáruval, nem úgy mint a többi feszten, ahol eleve belépő is van (itt nem volt!), és csak kóstolójegyekre lehet kóstolni, nevetséges mennyiségeket (szerencsére itt ilyen sem volt :) ). Ez messze az egyik legjobb élményem volt kaja-feszt tekintetében, és ez nagy szó tőlem, aki igazi fesztivál-megszállott vagyok, rengetegen részt vettem már.
Mikor már mozdulni is alig tudtunk, mert úgy teleettük magunkat a finomabbnál finomabb falatokkal, akkor jött csak a neheze, mert vállalkoztunk még egy nagy sétára is a Várban :) Budapesten az egyik kedvenc kikapcsolódásom itt barangolni, de aki régóta olvas, ezt valószínűleg tudja.
Ti voltatok egyébként? Melyik péksüti volt a kedvencetek? Én a spenótos csavartat és a padlizsánkrémes falatkákat imádtam a legjobban :)
XOXO,
Lídia


02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12


And now the outfit...


És most lássuk a szettet...


13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Dress / Ruha: H&M
Skinny belt / Vékony öv: Dorothy Perkins
Shoes / Cipő: Bata
Flower / Virág: Claire's
Watch / Óra: Michael Kors
6 comments on "Bread festival / Kenyérfesztivál a Várban"
 1. Nagyon szép kis ruha!
  És tök pozitív amiket leírtál a feszttel kapcsolatban :)

  ReplyDelete
 2. Jaj, tényleg gyönyörű ez a ruha! Hiányoztál már, jó, hogy itt vagy. ^^

  ReplyDelete
 3. Nem is tudtam hogy volt ilyen feszt...pedig elmentem volna :(
  Gyönyörű ez a ruha, szeretem a fodrokat is, de szerintem ez ami rajtad van csak vékony lányokon áll jól, mint például rajtad :)

  ReplyDelete
 4. Thanks for sharing the gorgeous photos from the bread festival ~ I have never attended something like that.

  The dress is absolutely gorgeous and on your slim frame the ruffles are PERFECT! You sure do look like a princess from a story book!

  ReplyDelete
 5. Szép a ruha, bár én egy fesztiválra kissé soknak tartom.Ez annál alkalmibb. a te alkatodon nagyon jól áll, neked ez az előnyös, nem aszűák nadrágok.
  De milyen foltok vannak a fodrokon? Esett az eső?Rengeteg kisebb-nagyobb foltot lehet látni elöl több helyen... Bár a fotók napsütésben készültek,úgy látom.

  ReplyDelete
 6. Marcsi: Köszönöm! Igen, ilyenkor szívesen írok, mikor ilyen pozitívan csalódom valamiben :) Pedig a Várban szinte mindig belépősek ezek, és a cuccok is drágák.

  Kitty Kye: Drága vagy, köszönöm :) Ti is nekem!

  Vattacukor: Én facebookon láttam, valaki megosztotta az eseményt :) Szerintem meg a fodrok jótékonyan takarnak, én felvenném akkor is, ha teltebb lennék. Bár én meg a túlzott vékonyságom takarom vele :)

  Lynn: You're welcome, I'm glad you like the photos! Thank you for your kind words :) I'm a ruffle-addict, so this dress is such a dream for me :)

  Anonymous: Igen, néhány kép kicsit szürkébb is, néha csak úgy random eleredt az eső, de aztán egyből ki is sütött a nap, de a csalóka idő nem vette el a kedvem attól hogy elmenjek a fesztre. Alapvetően meleg volt, így hamar felszáradtak a ruhámról is a cseppek, de bizony volt hogy esőben kattintgattunk :D

  ReplyDelete

Auto Post Signature

Auto Post Signature