Top Social

A trip to Esztergom

Wednesday, March 27, 2013
Those who follow me on twitter may have read that we took a little trip to Esztergom. That's when these pictures were made.

Akik követnek twitteren, olvashatták, hogy vasárnap Esztergomban jártunk. Ekkor készítettük ezeket a képeket.

01

When I showed these ankle boots to my photographer a couple of weeks ago, he rolled his eyes. I told him they were on sale, I bought them for 10 dollars instead of 50, I just couldn't leave them for such a good price. And I'm usually not an impulsive shopper. These little booties are just so ugly that they are actually nice :) I think they can complete any modest outfit (like this one). He agreed me on the fact that they worth it for 10 bucks.
Finally, I could take the shoes out for their first walk. Sunday we had a little business to do in Esztergom, and if we were there, at such a beautiful location, we shot some pictures. This was the outfit I wore that day and surprisingly, my photographer liked it too. And that's really something, because he is so choosy! He said he couldn't imagine wearing it as part of a simple outfit, but the Mickey Mouse shirt is the perfect choice. I said, that's right because both pieces are basically grey. He said he thought that because both of them are so fun :)
The photoshoot was also delighting, though I'm not so satisfied with the weather, the sky was so gloomy... But I hope you will still like the pics :)

Amikor a fotósomnak pár hete megmutattam ezt a bokacsizmát, elég nagy szemeket meresztett. Mondtam neki, hogy 10000 forint helyett 2000-ért jutottam hozzá, és ennyiért nem tudtam otthagyni, pedig alapvetően nem vagyok impulzív vásárló. Egyébként is olyan kis csúnya hogy már szép és egy visszafogott ruhaösszeállítást (mint amilyen ez is) nagyon fel tud dobni. Végülis abban egyetértett, hogy ennyiért tényleg nem volt drága :)
Aztán eljött végre a nap, amikor felavathattam. Vasárnap Esztergomban volt dolgunk, és akkor már beiktattunk egy fotózást is. Ezt a szettet viseltem aznap, és meglepő módon nagyon tetszett a fotósomnak is. Ez az azért nagy szó, mivel ő elég válogatós :) Azt mondta, eddig nem tudta elképzelni hogy ízléses ruhaösszeállítás készülhet ezzel a cipővel, de a Mickey egeres felső telitalálat hozzá. Mondtam neki, hogy szerintem is, mert mindkettő alapszíne a szürke. Azt mondta, szerinte azért illenek össze, mert mindkettő olyan bohém :)
A fotózás ennek megfelelően elég vidám hangulatban telt, bár az látszik, hogy nem volt túl szép idő, kicsit szürkék a képek. Azért remélem tetszenek majd :)

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16

We managed to capture this little blackbird before the shoot. There was a half eaten apple on the middle of the road, and she was not bothered for a second to pick at it while we were packing the stuff in the trunk, about 2 metres from her. Lucky for us that we had the camera at hand :)

Ezt a kis rigót pedig a fotózás előtt sikerült lencsevégre kapni. Egy félig megrágott alma volt az út közepén, ő pedig nem zavartatta magát, hogy ott pakolunk a csomagtartóból 2 méterre tőle, elkezdett csipegetni. Szerencse, hogy pont kéznél volt a fényképező :)

17

Hope you have a lovely evening!
XOXO,
Lidia.

Szép estét mindenkinek!
XOXO,
Lídia.
14 comments on "A trip to Esztergom"
 1. én élek-halok ezért a bokacsizmáért, de sajnos lemaradtam róla :(
  (roni)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem lehet hogy még van eldugva 1-2 H&M-ben a leértékelt kiegészítők között? Ott szoktak lenni ilyen kincsek :) Én a Westendben vettem egyébként, akkor még rengeteg volt :)

   Delete
 2. A barátom lelkes madár-barát, és engem is megfertőzött, úgyhogy külön imádom a kis kajagép tollgombócot :)
  A rajzfilmfigurás felső telitalálat, nekem is van jó néhány, és a cipő is wow <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Én legszívesebben hazavittem volna, olyan édes volt! És nagyon meglepődtem hogy ilyen bátor, nem ijedt meg tőlünk mikor fotóztuk :)
   Örülök hogy tetszenek :) A felsőről el is felejtettem írni, hogy januárban kaptam, a szülinapomra. Ezer éve kerestem már ilyen Mickey egeres pólót, de sehol nem találtam... még a laptopom tokja is ilyen vintage mickey egeres, imádom :)

   Delete
 3. régi olvasód vagyok és egyre inkább úgy látom, hogy tanulsz a régi hibákból, talán túlságosan is. ugyanis ettől eltűnik a megszokott lídiáásság, de ez nem is baj. :)

  például itt is tök jól nyúltál a trendekhez, fényes felületek + mintás póló + zakó + rúzs, látszik hogy figyeled mi a menő. de szerintem mint sokszor, most is apróságokon bukott el a dolog.
  a zakó ujja rövid, mintha kinőtted volna. pedig jó, mivel a feltűrés úgyis trend, kicsit megtoltad volna már nem is látszana.
  a pólót szorosan betűrted, gondolom fázott a derekad. :) de így gyerekes, kicsit ki kellett volna húzni lazábbra, vagy akár csak félig betűrni. nekem egy nyaklánc is elfért volna rá, ellensúlyozásként, de ez ízlés kérdése.
  az övet már sokan mondtuk, na most innen is hiányzik.
  a nadrágot néha nagyon felhúzod, tényleg fázott a derekad? :) némelyik képen olyan nyakighúzott-szerű, talán nagy rád, nem tudom miért.
  ezek nem nagy dolgok, de így valahogy végül kicsit mégis esetlen lett az egész.

  innen pedig jön az ízlés kérdése: mivel kislányos vagy, a körömlakk sokat dobna rajtad. nem kell vörös, bármilyen jó. a hajad is szép természetes, megértem ha nem akarsz hozzányúlni de én biztos bemosnám valami színével megegyezővel hogy fényesebb legyen. nekem így az is kislányosít, ami nem tesz jót az összképnek.
  ne húzd ki magad mindig mert karót nyelt a hatás, béna lesz a póz. a természetes mozdulataid közben készült képek a legjobbak.

  és a legfontosabb: távol áll tőlem a cikizés, vagy bármi bántó szándék. régóta terveztem ezeket leírni, remélem nem sértenek a megjegyzéseim, kizárólag építő szándékkal írtam őket. peace :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. A zakót úgy árulták hogy "cropped-sleeve", szóval direkt rövidített ujjú, egyébként a méretem. Az ilyet valóban feltűrve szokták hordani, de én ilyen hidegben érthető módon nem szerettem volna, meg azért is tetszik ez a fazon, mert órával hordva kihangsúlyozza a csuklót, szóval én egyébként is leengedve szoktam hordani.
   Az észrevételed jó, egy övet tényleg felvehettem volna, jól kiegészítené a szettet, illetve végignézve a képeket én is úgy érzem már utólag, hogy jobb lett volna kitűrve a felső. Bár akkor már nem is látszana hogy van-e öv a nadrágban vagy nincs :)
   Kicsit magasított derekú a nadrág, szóval ilyen a fazonja, de szerintem kell is, egyrészt ugye mert védi a derekat a hidegtől, másrészt optikailag előnyös, homokóra alakot csinál.
   A hajamat nem szeretném festeni, ebből nem engedek, évekig volt festetve és nagyon károsította, most pedig az egészséges életmódomba ez nem fér bele. Úgy örülök hogy végre visszakaptam az eredeti színemet és rá nem bíznám magam egy fodrászra sem, annyian szúrták már el :S
   Azért húzom ki magam, mert régen elég görbe volt a tartásom, mindig rám volt szólva és azóta kínosan ügyelek erre :) De lehet túlzásba vittem :)
   Nem vettem cikizésnek, inkább köszönöm hogy ezeket megírtad, igyekszem tanulni belőlük :) Szép estét :)

   Delete
 4. ez a bokacsizma tipikusan az a darab, amit másokon szíves örömest nézegetek, tetszik is, de hogy én hordjam, az kizárt dolog.=D egyben van a szett, és ezt már többször is meg akartam írni: olyan jó, hogy nem cseréled szezononként a ruhatáradat, hanem vannak darabok, amik időről időre visszatérnek. ez régi olvasóként érdekes, mikor látok valamit rajtad, ami mondjuk egy két évvel ezelőtti posztban is benne volt, mint például ez a póló.=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, ez általánosságban igaz rám amúgy, de a pólót pont szülinapomra kaptam most januárban :) Viszont valóban volt már egy szürke mikiegeres felsőm, csak azon óriási a miki-fej :D
   Éljen a nosztalgia, be is linkelem, látszik hogy azért kicsit mások :)
   http://www.thegirlbehindthefashionmask.com/2010/10/mickey-mouse-at-playground-mickey-eger.html
   De az is megvan még, szoktam is hordani.
   Nehezen válok meg a ruháimtól, a blogsalebe is alapvetően olyan dolgok kerültek, amik nagyon közel állnak hozzám, csak már nem férek el a szekrényemben :S
   Mikor megvettem a csizmát, megmondom őszintén fogalmam nem volt, mivel fogom hordani, abszolút hangulatjavító vásárlás volt :)

   Delete
 5. én még mindig arra lennék kíváncsi, hogy hol készült a borítókép? Nagyon szeretnék elmenni oda, remélem Budapesten van :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiscelli múzeum :) De ha jobb idő lesz, kiteszem a többi képet is, csak most ebben a hideg, havas időben nem lenne túl aktuális :(

   Delete
 6. Great pics! The one with the bird eating from the apple is just super sweet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Alina! Yeah, I know :) I showed this picture to someone and they asked me: "Where did they get so many apples?" I asked: "They - who?" They said: "The blackbirds". Me: "but this is one blackbird from different angles!" Hahaha :D

   Delete
 7. I agree with your photographer ... not sure if I love the boots but they look great with this outfit. Wonderful that you guys had the camera on hand to get the shots of the bird ... super cute photos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, theese are so divisive boots. Someone loves, someone hates them. And I'm the one who likes taking risks and trying out something new, so this is why I fell in love with them :)

   Delete

Auto Post Signature

Auto Post Signature