Top Social

10 tips to make you feel better

Monday, November 24, 2014
I'm not the kind of girl who's mood can be ruined by bad weather. If it's gloomy out there, it's a wonderful opportunity for me to shine in a colourful outfit. I'm sure you noticed that wearing some certain colours do cheer you up. On days like these - like the one today - I try to wear even more colours than usually instead of the classic black or grey.

Nem vagyok az a fajta, akinek elronthatja a kedvét egy borús nap. Ha szürke az idő, az egy csodás lehetőség, hogy még inkább kitűnjünk egy színes ruhaösszeállítással. Egyébként biztos ti is megfigyeltétek már, hogy bizonyos színek alapból jobb kedvre derítenek. Én az ilyen napokon - amilyen ez is - még inkább arra törekszem, hogy a jól bevált szürke és fekete helyett valami színt is csempésszek az aznapi szettembe.

Untitled

If you feel sad or moody on a rainy day, it's good to have some tricks in your sleeves to cheer you up. Some ideas:

1. Bring out your creative side.
Everyone has a hobby they are good at. I like to lay in bed and sort out my new pictures, organize them, write a text about them, translating and creating a post. But if you like to sing, play an instrument, paint, then go for it! Maybe write a short novel. Make a montage on your wall. Draw, plan, create something. Anything - that makes you happy :)


Ha gyakran érzitek kedvetlennek magatokat egy esős, borús napon, érdemes pár hangulatjavító trükkhöz folyamodni. Íme pár ötlet:


1. Vedd elő a kreatív éned.
Mindenkinek van valami hobbija, amiben kiélheti magát. Én ilyenkor szívesen bekuckózom az ágyamba és válogatom, rendezgetem a képeimet, amit aztán bejegyzésbe illesztek, majd szöveget írok hozzájuk és fordítok. De ha Te szeretsz énekelni, hangszeren játszani, festeni, akkor rajta! Esetleg írj egy rövid novellát. Készíts montázst a faliújságodra. Rajzolj, tervezz, alkoss valamit. Bármit - ami boldoggá tesz :)

2. Put some music on.
After a hard, frustrating day there's nothing better to draw your attention to something positive than an inspiring song. You just listen to 1 or 2 of them and it instantly changes your mood, so you don't even remember what annoyed you before. I like to start my days like this so the morning preparation is much more fun. Now you already feel like going out, don't you?

2. Tedd be a kedvenc vidám zenéd.
Egy nehéz nap után vagy ha valami bánt, nincs jobb figyelemelterelő valami inspiráló számnál. Meghallgatsz 1-2 ilyet, és ez úgy feldob, hogy már nem is emlékszel, mi húzott fel pár perce. Én a napjaimat eleve így kezdem, hogy a reggeli készülődéskor már jó hangulatba kerüljek. Máris több kedved van kimozdulni, nem?

Untitled

3. Write a journal.
Try to remember an event that happened recently and you felt you were over the Moon. Days like these are worth remembering, so keep a cute little book where you can note these. If you buy a simple one, you can also decorate it's cover to make it more personal. Try to make the stories as detailed as possible, leaving the negative stuff out. Focus on the things that made you really happy. Later, on a gloomy day, it will be so refreshing to read it.

3. Írj naplót.
Próbálj meg felidézni egy olyan eseményt a közelmúltból, amikor nagyszerűen érezted magad. Az ilyen napokat érdemes megörökíteni, ezért legyen egy szép könyvecskéd, ahol ezeket rendszerezheted. Ha egy egyszerűbbet veszel, annak a borítóját ki is dekorálhatod tetszés szerint. Próbáld az élményeket a lehető legrészletesebben leírni, a negatív dolgokat pedig most hagyd ki. Fókuszálj azokra, amik igazán boldoggá tettek. Egy borús napon pedig elég lesz csak egyet elolvasni, hogy mosolyt csaljon az arcodra.

Untitled

4. Library.
Do you ever go to the library? If not, it's a good occasion to explore the nearest to you. It's so calming just to sit there and read. It has a unique atmosphere and you can be addicted to it. And it saves you a lot of money. Try it!

4. Könyvtár.

Szoktál könyvtárba járni? Ha nem, itt az alkalom, hogy felfedezd a hozzád legközelebb lévőt. Annyira megnyugtató csak beülni és olvasni. Sajátos hangulata van és rá lehet szokni. És igazán költségkímélő program. Próbáld ki!

Untitled

5. Treat yourself.
When did you take time out for yourself? Now go and visit your favourite confectionary and buy a slice of that tempting chocolate cake. Then, if you feel like, just visit some shops and surprise yourself with a beautiful new skirt/top/pair of shoes. Just for your pleasure. Low budget option? Buy a book you wanted to read long ago. This is not a big thing, you deserve it. Then take the afternoon and make a hot bubble bath. Now you can read as long as you want to.

5. Kényeztesd magad.
Mikor szántál utoljára időt saját magadra? Itt az idő, hogy meglátogasd a kedvenc cukrászdád, vegyél egy szeletet a kedvenc sütidből. Aztán ha van kedved, járj végig pár boltot és lepd meg magad egy szép új szoknyával/felsővel/cipővel. Csak úgy. Nincs rá keret? Vegyél egy új könyvet a könyvesboltban, amit már rég el akartál olvasni. Ennyit megérdemelsz. Utána vedd ki a délutánt, és készíts forró habfürdőt. Közben olvass, amíg csak kedved van.

Untitled

6. Smile.
On your way to school/work, just choose 5 strangers you smile at on the street. It will be fun, trust me.

6. Mosolyogj.
Munkába menet válassz ki 5 járókelőt, akire rámosolyogsz. Igazán jó móka lesz.

Untitled

7. Buy flowers.
Go to a hospital and ask the nurses to hand the bouqet to the loneliest patient.

7. Vegyél virágot.
Menj be egy kórházba és kérd meg a nővéreket, hogy adják át a csokrot valakinek, akinek leginkább szüksége van rá.

Untitled

8. Make new friends.
Introduce yourself to someone you see often, but you never talked to before.

8. Szerezz új barátokat.
Mutatkozz be valakinek, akit gyakran látsz, de még sosem beszéltetek.

Untitled

9. Inspire.
Write a motivational quote to the pavement or in front of your neighbours door.

9. Inspirálj.
Krétával írj egy motiváló idézetet a szomszéd háza elé.

10822625_833684636654358_39104465_n

10. Make up a goal.
Make up your mind to reach one little goal by the end of the day. It can be something small as well. For example: Run a few kilometres around the house. Do something good with a stranger. Your forgive someone you haven't spoken to for a long time. You do something you've always put aside. When you lay in your bed at night, thinking about the happenings during the day, it will feel so good you made it.

10. Legyen egy célod.
Tűzz ki valamit, amit nap végére elérsz. Lehet egy egészen kis dolog is. Pl. Lefutsz pár kört. Jót teszel egy idegennel. Megbocsátasz valakinek, akire régóta haragudtál. Megcsinálsz valamit, amit régóta halogattál. Amikor nap végén végiggondolod a történéseket, jó érzés lesz, hogy elérted.
Post Comment
Post a Comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature