Top Social

About me

Dear Reader!

Welcome to Sky High Heels blog, my name is Lidia. I was born in Budapest, Hungary, but now I’m living in Dubai traveling the world for a living as cabin crew.
I’m blogging since 2010, and in the beginning I only posted my daily outfits, but now the blog is so much more than that. The idea of creating a fashion diary came after an unsuccessful job interview to distract my mind from the sadness felt after the failure. I always loved nice clothes, was interested in fashion, but only as a hobby. Blogs, especially outfit and personal style blogs started to become popular abroad, where young girls like me were showing every detail of what they wore that day. I liked the genre because it brought fashion closer to me. My favourite bloggers were those, who showed affordable pieces, sometimes the same one again and again, always in a different combination. I was already owning lots of clothes, which I loved experimenting with and sharing the result on social media with my friends, but the blog gave a new meaning to the routine of dressing up every day. I didn’t have a camera, only a phone with a 3.2 megapixel camera and my enthusiastic boyfriend as a photographer, that’s how I launched the blog named The girl behind the fashion mask.
Meanwhile, I was working in an office as an assistant, but never give up on my dreams. I still hoped that one day I move abroad and strut along the airport as a flight attendant, just like my Mum, who flew across the world for 25 years. But until it comes true, I wasn’t just waiting for it to happen, I tried myself in many different jobs, so that it would only lead me towards one goal and make me realize, what is my true passion. I was improving the blog slowly, but never looked at it as a business. More like a love child. My aim was always to be personal, to be true to myself, my style and the feedback of my readers. Thanks to many patient followers, who gave me constructive suggestions how to be better, my style evolved a lot. But this wouldn’t have happened, if I didn’t meet a talented photographer, who saw something in me behind the not-always-classy outfits captured by phone. He saw the real “girl behind the fashion mask”. I will be forever grateful to him, because he not just took amazing pictures of me but made me dress more decently. Others noticed the progress in the quality of pictures and outfits too and It got me many amazing opportunities. I got to know other bloggers, participated at exciting events, met some of my readers and got so many touching letters.
Then in 2013 my carreer finally took off. I got hired by an airline, so I started flying as a flight attendant
from Budapest to many destinations, mostly in Europe. But after a while I started feeling there are no more challenges in my job and I still couldn’t experience how it is to live abroad. So I applied again to that airline in Dubai, which rejected me back then in 2010. This time I was successful! So I moved to Dubai in 2015 and started a new chapter of my life.
I felt that the blog can’t be what it was anymore, especially because even at the beginning, my original plan was to show my outfits in international locations one day. I gave a new name, new logo, new layout to the page, that’s how Sky High Heels was born. In English the term refers to really high heeled-shoes, which I chose not only because I adore stilettos (or any beautiful shoes). The word sky refers to my natural environment, which is 35000 thousand feet, above the clouds. There aren’t many bigger aviation addicts than me, but even if one day I decide to quit my job as a flight attendant, I can only imagine myself a job related to flying.
Fashion is such a different subject, that’s why my profession and my personal life (and hobby) complements eachother so well. I finally feel I’m doing what I love. Flying and blogging are actually supporting eachother, because whenever I go to a new city, I take my camera to make new pictures for my posts. One day I would write about flying, the next day I’d post an outfit, third time I publish insider info about being a cabin crew. That’s what makes Sky High Heels complete. 
I hope I can provide you with a little bit of inspiration through my articles. Whether you are interested in the outfits, the exotic destinations, want to fly or need a little motivation to be anyone you want to be: you are at the right place.
Wish you a fun time and pleasant stay on the blog. Thank you for reading!
Kedves Olvasó!

Üdvözöllek a Sky High Heels blogon, az én nevem Lídia. Budapesten születtem, de jelenleg Dubaiban élek és az a munkám, hogy beutazzam a világot légiutas-kísérőként.
2010 óta vezetek online naplót, amiben kezdetben csak a napi ruhaösszeállításaimat mutattam meg, ám mára a blogon ennél sokkal több mindent osztok meg. A blogolás gondolata egy sikertelen állásinterjú után született meg a fejemben, hogy eltereljem a figyelmem a kudarc okozta szomorúságról. Mindig is szerettem a szép ruhákat, érdekelt a divat, bár csak hobbiszinten. Külföldön akkoriban kezdtek nagyon népszerűek lenni a divatblogok, azon belül is az outfit és personal style kategória, melyben hozzám hasonló fiatal lányok mutatták meg részletesen, mit is viseltek aznap. Azért tetszett meg a műfaj, mert sokkal elérhetőbbé tette számomra a divatot. Kedvenc bloggereimet az tette szerethetővé, hogy megfizethető árú darabokat mutattak meg, sokszor újra és újra felhasználva, mindig más szett részeként. Már akkor is sok ruhám volt, amikkel örömmel kísérleteztem, majd az eredményt közösségi oldalakon osztottam meg az ismerőseimmel. Mégis, a blog adott új értelmet a napi rutinszerű ruhaválasztásnak. Kamerám nem volt, csak egy telefonom 3.2 megapixeles kamerával és lelkes barátom, mint a fotós, így indult el az oldal akkor még The girl behind the fashion mask néven. 
Mindeközben egy irodában dolgoztam asszisztensként, ám nem adtam fel az álmaim. Még mindig arról ábrándoztam, hogy egy nap majd külföldre költözöm és egyenruhában vonulok a reptéren mint légiutas-kísérő, akár csak Anyukám, aki 25 éven át repkedett szerte a nagyvilágban. Azonban míg ez valóra vált, nem tétlenkedtem, megfordultam sok munkahelyen, hogy az is egy cél felé tereljen és ráébresszen, mi is érdekel igazán. A blogot pedig apránként fejlesztgettem, bár sosem tekintettem rá úgy, mint egy vállalkozásra. Sokkal inkább olyan volt nekem, mint egy szerelemgyerek. Mindig a személyességre törekedtem, arra, hogy hű maradjak önmagamhoz, a stílusomhoz és az olvasók visszajelzéseihez. Hála sok kedves, türelmes kommentelőnek, akik építő kritikákat fogalmaztak meg, sokat fejlődött a stílusom. Mindez azonban nem lett volna elég, ha nem találkozom egy tehetséges fotóssal, aki a telefonnal fényképezett képek és kezdetleges outfitek mögött meglátott valamit bennem. Meglátta "a lányt a divatmaszk mögött". Neki köszönhetően a blog jelentős változáson ment keresztül. Nem csak minőségi képeket készített rólam, de tanácsára sokkal visszafogottabban kezdtem öltözni, ami másoknak is feltűnt és egyre több lehetőséghez juttatott. Megismertem más bloggereket, részt vehettem izgalmas rendezvényeken, találkoztam olvasókkal, rengeteg megható üzenetet kaptam.
2013-ban aztán végre a karrierem is elkezdett felfelé ívelni. Felvettek egy légitársasághoz, így Budapestről repülhettem sok-sok városba főleg Európán belül. Egy idő után azonban úgy éreztem, nincs kihívás a munkámban és még mindig nem tapasztalhattam meg, milyen is szerencsét próbálni külföldön. 
Beadtam hát a jelentkezésem ismét ahhoz a dubaji légitársasághoz, ahol 2010-ben elutasítottak. Ezúttal pedig sikeresen vettem az akadályokat, felvettek. 2015 januárjában költöztem ki Dubaiba és kezdtem meg egy teljesen új fejezetet az életemben.
Úgy éreztem, a blog sem lehet többé ugyanaz, ami volt, ráadásul már a kezdetekkor az volt vele a tervem, hogy egy nap majd szebbnél szebb nemzetközi helyszíneken mutatom be, mit is viseltem aznap. Új nevet, logót és külsőt adtam az oldalnak, így született meg a Sky High Heels. Az angol kifejezés legprecízebb fordítása magyarul az “égigérő sarkak”, ami azért is találó, mert szenvedélyes gyűjtője vagyok a szép magassarkú cipőknek (vagy bármilyen szép cipőnek :) ). A Sky azaz ég szó viszont egyszersmind utal arra, hogy természetes környezetem 35000 láb magasan, a fellegek felett van. Nálam kevés nagyobb repülő-fanatikus van, de még ha nem is fogok nyugdíjas koromig folyamatosan utazgatni, akkor is csak repüléssel kapcsolatos szakmát tudok magamnak elképzelni.
A divat egy teljesen más terület, ezért nagyon jól kiegészíti egymást a szakmám és a magánéletem (illetve hobbim), úgy érzem, végre azt csinálom, amit igazán szeretek. A repülés és a blogolás jól megfér együtt, sőt támogatják egymást, hiszen amikor egy új városban eltöltök pár napot, mindig viszem magammal a kamerám és megyek fotózni. Egy bejegyzés útinapló, egy bejegyzés outfit, egy harmadik pedig bennfentes infók a légiutas-kíséréssel kapcsolatban. Így lesz teljes a Sky High Heels.
Remélem, hogy a bejegyzéseimen keresztül adhatok egy kis inspirációt neked is. Akár új ruhaösszeállításokra vagy kíváncsi, akár repülni szeretnél, netán egzotikus, távoli úticélok vonzanak, vagy csak egy kis ösztönzés kell, hogy bárki lehetsz, aki lenni szeretnél: bármelyikért is vagy itt, jó helyen jársz. 

Kellemes időtöltést kívánok a blogon, köszönöm, hogy olvasol!

Auto Post Signature

Auto Post  Signature